Hillary Clinton liefhebbend Google verklaart Russia Today de oorlog

Waarom gedraagt Google zich in vredesnaam als een officieel orgaan van de Amerikaanse Democratische Partij?

Ik ben me ervan bewust dat ‘we’ Russia Today tegenwoordig heel, heel, heel kwaadaardig moeten vinden, maar de strijd tegen de Russische zender begint onderhand echt zorgwekkende vormen aan te nemen. Dat het een Russische staatszender is weet iedereen. Je weet dus dat je er op een bepaalde manier naar moet kijken.

Maar dat geldt niet minder voor Westerse staatszenders. Kijk maar naar BBC News met hun politiekcorrecte multiculturele invalshoeken elke keer.

Nou, blijkbaar wordt Russia Today toch echt heel anders behandeld. En ja, zelfs Google doet daar aan mee. De zoekgigant heeft namelijk laten weten dat er speciale algoritmes worden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat artikelen van Russia Today en Sputnik minder gemakkelijk te vinden zijn.

“We werken eraan om dat soort sites — zeg maar RT en Sputnik — te ontranken,” zei Executive Chairman Eric Schmidt tijdens een Question & Answer sessie in Canada afgelopen zaterdag. Dat deed hij in reactie op de vraag of Google “Russische propaganda” faciliteert.

“We zijn ons ervan bewust, en we proberen systemen in elkaar te zetten die dat [red.: de verspreiding van artikelen van RT en Sputnik) tegengaan. Maar we willen sites niet helemaal bannen — dat is niet hoe wij opereren.”

Ah nee. Je bant sites niet, je ontneemt ze gewoon hun Google ranking waardoor mensen die naar bepaalde informatie of nieuws zoeken die sites nooit meer tegenkomen. Ja, dat is wel héél wat anders inderdaad, meneer Schmidt.

Ahem.

Sputnik en RT hoofdredacteur Margarita Simonyan heeft natuurlijk woedend gereageerd op de aankondiging van Schmidt:

“Het is goed dat Google nu officieel duidelijk maakt dat het lak heeft aan logica en de rede: feiten zijn niet toegestaan als ze van RT komen, ‘Want Rusland’ — ja, zelfs terwijl Google in het Amerikaanse Congres vertelde dat er geen enkel bewijs is dat we hun systeem gemanipuleerd hebben.”

Voor mensen denken dat Russia Today verzint dat Schmidt een hekel heeft aan de zender: meneer is een loyale bondgenoot van zowel Barack Obama als Hillary Clinton. In 2012 adviseerde hij Obama wat betreft diens digitale campagne, en in 2015 bood hij dezelfde diensten aan aan Hillary Clinton. Oh, en op verkiezingsavond 2016 werd Schmidt gezien bij het hoofdkantoor van Clinton met een button waarop stond “staff.”

Met andere woorden, meneer Schmidt is een die hard Democraat en Hillary-vriendje.

Prof. Dan Kovalik, van de University of Pittsburgh School of Law, zegt dat Schmidt weliswaar kan zeggen dat hij niet aan censuur doet, maar dat het systeem dat hij voor zich ziet wel degelijk censuur is:

“Het is een vorm van censuur, en het idee is om lezers weg te leiden van Russia Today. Het zal van invloed zijn op het debat in dit land [red: de VS)]. Als je eenmaal sommige mensen censureert eindig je ermee dat je iedereen censureert. Ik denk dat iedereen in Amerika hierdoor geschrokken en bezorgd moet zijn.”

Op Twitter wordt duidelijk dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de zorgen van de hoogleraar deelt. Hij retweette namelijk een tweet van Stacy Herbert die geschrokken concludeert dat mensen niet moeten schrikken als ze over een tijdje alleen nog maar links naar extreemlinkse opiniemakers en websites aantreffen op Google:

Screen Shot 2017-11-22 at 10.09.35

Volg mij op Twitter

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Bloem

  In ieder geval goed nieuws voor de heren Dopper en Geluk en gelijkgestemden. In the good old USSR wat het niet beter.

 2. DutchDropveter

  Ben je nog wel een zoekmachine als ze de zoekresultaten filteren op politiek correcte websites en dramvolk? Ik denk van niet, deze stappen zullen het einde van Google gaan worden. Hopelijk mist Microsoft dit keer niet de boot!

  1. swetsnek

   Dutch zoekmachines zat daar heb je google niet bij nodig toch ?

 3. Paaldanseres

  Nuff Saif…. https://www.startpage.com/?r=2246
  Mijn persoonlijke noot…. beter dan Google…

 4. Ritter

  “Waarom gedraagt Google zich in vredesnaam als een officieel orgaan van de Amerikaanse Democratische Partij?”

  De meeste grote Amerikaanse tech bedrijven (facebook, Twitter, Apple , Microsoft) zijn verbonden met de Democratische partij en voeren b.v openlijk campagne tegen het beleid van Trump.
  ——————-

  Silicon Valley is ‘getransformeerd’ in ‘Centrum van Anti-Trump verzet’

  Silicon Valley Has Been ‘Transformed’ into ‘Center of Anti-Trump Resistance’
  http://www.breitbart.com/tech/2017/05/07/nyt-mag-silicon-valley-has-been-transformed-into-the-center-of-anti-trump-resistance/

 5. Peter Selie

  Ach ze weten alles van ons, waarom nog moeite doen om zogenaamd “veilig” een zoekopdracht uitvoeren. Erich Honecker draait zich in zijn graf om van jaloersheid en van verbazing dat er zoveel naïeve mensen op de gevangenis-planeet rond lopen.

 6. DolleDries

  PVV-leider Geert Wilders ziet Rusland ook als bondgenoot, verwijt anderen ‘valse vijandbeelden’, maar weigert geld. ‘Er rollen geen roebels.’

  Niet alles wat Moskou doet, is welgedaan, vindt Geert Wilders. Maar hij is op weg naar de ambassade van de Russische Federatie aan de Andries Bickerweg in Den Haag en wil ‘tegenwicht bieden aan de hysterische russofobie die her en der heerst’.

  Er rollen geen roebels
  Gaat de PVV-leider misschien het Franse Front National achterna? Partijleider Marine Le Pen, een bondgenoot in wat Wilders noemt ‘de Patriottistische Lente in Europa’, nam in 2014 volgens de BBC kredieten van in totaal 14 miljoen euro aan uit Rusland, waarvan 11 miljoen van een aan het Kremlin gelieerde bank.

  ‘Nee,’ zegt Wilders (54) nog voordat hij de Russische ambassade betreedt. ‘Ik accepteer geen leningen en geen giften uit Rusland. Dat deed ik nooit en dat zal ik niet doen. Er rollen geen roebels door de gangen van de PVV.’

  Wilders zegt niet te weten ‘of russofobie een woord is’, maar de Russen weten precies wat hij bedoelt, want zij hanteren de term roesofobiija voor de steeds sterkere afkeer en vooringenomenheid die zij naar eigen zeggen in de westerse landen ervaren.

  Het interieur van de ambassade ziet eruit zoals je dat op basis van films uit de Koude Oorlog zou verwachten. Degelijk, sober, nogal donker. Opvallend hoe professioneel de diplomaten zich opstellen en hoe vloeiend sommigen Nederlands spreken. Ambassadeur Alexander Shulgin en Wilders spreken Engels. De ambassadeur ontvangt in een vertrek waar nog een diplomaat aanwezig is, die echter blijft zwijgen.

  Russen in hun waarde laten
  De PVV-leider nam het initiatief. Hij nodigde de ambassadeur uit voor een bezoek in zijn werkvertrekken in het parlement. Maar sinds 2014 – de annexatie van de Krim en de ramp met de MH17 – merkt de ambassade nogal eens dat drempels hoger worden en afspraken op de lange baan worden geschoven. Waarschijnlijk is dat de reden dat Shulgin Wilders op de ambassade uitnodigde.

  De PVV-leider weet dat deze contacten gevoelig liggen. D66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken waarschuwde enkele dagen eerder dat Rusland met nepnieuws democratische processen probeert te sturen. Maar politici ontmoeten vaak ambassadeurs en Wilders vertrouwt Elsevier Weekblad vooraf toe: ‘Niks geheimzinnigs aan.’
  Wilders heeft in zijn VVD-tijd van de toenmalig leider van de ­liberalen Frits Bolkestein geleerd dat je de Russen in hun waarde en hun geopolitieke invloedssfeer moet laten. Hij was herhaaldelijk in Moskou – de laatste keer tien jaar geleden – en heeft zich toen aan de hand van een landkaart met gekleurde lampjes laten uitleggen hoe dit uitgestrekte land met een grootse geschiedenis zich omsingeld voelt door de naar het oosten oprukkende NAVO.
  ‘Ik ben een groot fan van de NAVO en de Amerikanen, maar hier heeft Rusland een punt,’ zegt Wilders. Zo’n opmerking gaat er wel in bij ambassadeur Shulgin.

  Wilders: we moeten beseffen dat Rusland onze bondgenoot is
  Wilders zegt dat hij kritisch blijft over Rusland. Hij vindt dat de schuldigen van de MH17- ramp terecht moeten staan en in tegenstelling tot Le Pen verwerpt hij de annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim door de Russen. Maar ondanks die verschillen ziet hij vooral belangenovereenkomsten.

  Na afloop van het gesprek zegt Wilders dat ‘wij qua patriottisme nog veel van Rusland kunnen leren. Daar gaat heus ook weleens iets verkeerd en ik zal mijn kritiek niet onder het tapijt fietsen. Maar ik heb géén hekel aan de Russen.’

  Wilders: ‘In plaats van kritiek uit te oefenen, moeten we beseffen dat Rusland onze bondgenoot is in de strijd tegen terrorisme en massa-immigratie vanuit Afrika. Zij hebben daar net zo veel mee te maken als wij. Ik benader Rusland serieus en vriendschappelijk.’

  Ticket&Hotel uit eigen portemoneeRussofobie
  Hoe verklaart hij de vermeende Haagse russofobie? Hebben politici belang bij het aanwakkeren van oude angsten uit de Koude Oorlog? Doen zij wat zij Wilders verwijten, namelijk kiezers opzwepen door in te spelen op onderbuikgevoelens?

  ‘Rusland is geen vijand en dat moeten wij er niet van maken,’ zegt Wilders. ‘Ik weet niet wat D66-leider Alexander Pechtold bezielt, maar nu eens maakt-ie president Donald Trump belachelijk, dan weer schoffeert hij Rusland. Totaal ongepast.

  ‘Ik vermoed dat zulke politici valse vijandbeelden scheppen om te verhullen wat echt belangrijk is, namelijk strijd tegen de islam.’ Het viel hem trouwens op dat Shulgin het woord ‘islam’ niet in de mond nam.

  Rusland heeft 142 miljoen inwoners, van wie zeker 100 miljoen zich christelijk voelen. Begin volgend jaar reist Wilders naar Moskou om ‘te laten zien dat er hier ook patriotten zijn’. Hij vindt dat nodig, want: ‘Rusland staat aan onze kant.’

 7. Babaji538

  Als men zich geen docent noemt,
  dan roept men de Hel over de leerling, af.

  P. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.