Wilders: "Kamer snoert PVV-Kamerlid de mond. Schandalig. Weg democratie. Welkom parlementaire dictatuur"

Wilders: "Kamer snoert PVV-Kamerlid de mond. Schandalig. Weg democratie. Welkom parlementaire dictatuur"

Geert Wilders is er niet over te spreken dat de VVD samen met andere coalitiepartijen én de SGP en de PvdA ervoor gezorgd hebben dat PVV'er Edgar Mulder zijn filibuster niet kon doorzetten.

Zoals wij eerder vandaag al schreven probeerden 50Plus én de PVV vannacht om de stemming over afschaffing van de wet Hillen uit te stellen. Ze deden dat door middel van een filibuster, wat inhoudt dat je zo lang aan het woord blijft dat er geen stemming kán plaatsvinden.

Helaas dacht Aukje de Vries van de VVD daar heel anders over. Met steun van haar eigen partij, het CDA, D66, de ChristenUnie, én de SGP en de PvdA slaagde ze erin om de filibuster te doorbreken. Daardoor werd het debat vannacht om 05:00 uur beëindigd. Vanavond gaat het om 20:00 uur weliswaar verder, maar er staan geen filibusters meer gepland. Mulder en 50Plus-Kamerlid Van Rooijen hebben immers al gesproken.

Om Mulder de mond te snoeren negeerde de voorzitter van de Tweede Kamer snel even protocollen en regels, aldus critici. En ja, daar is Wilders er één van. De PVV-leider is woedend dat Mulder zijn verhaal niet mocht afmaken:

Natuurlijk heeft Wilders gelijk. Mulder had de ruimte moeten krijgen om zijn verhaal te doen. Hij hield zich prima aan de regels. Als andere partijen die regels en protocollen toch niet zo handig vinden moeten zij ze op legale wijze veranderen, niet ze snel ontwijken omdat dat even beter uitkomt.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer