Hillary Clinton liefhebbend Google verklaart Russia Today de oorlog

Geen categorienov 22 2017, 13:00
Waarom gedraagt Google zich in vredesnaam als een officieel orgaan van de Amerikaanse Democratische Partij?
Ik ben me ervan bewust dat 'we' Russia Today tegenwoordig heel, heel, heel kwaadaardig moeten vinden, maar de strijd tegen de Russische zender begint onderhand echt zorgwekkende vormen aan te nemen. Dat het een Russische staatszender is weet iedereen. Je weet dus dat je er op een bepaalde manier naar moet kijken.
Maar dat geldt niet minder voor Westerse staatszenders. Kijk maar naar BBC News met hun politiekcorrecte multiculturele invalshoeken elke keer.
Nou, blijkbaar wordt Russia Today toch echt heel anders behandeld. En ja, zelfs Google doet daar aan mee. De zoekgigant heeft namelijk laten weten dat er speciale algoritmes worden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat artikelen van Russia Today en Sputnik minder gemakkelijk te vinden zijn.
"We werken eraan om dat soort sites -- zeg maar RT en Sputnik -- te ontranken," zei Executive Chairman Eric Schmidt tijdens een Question & Answer sessie in Canada afgelopen zaterdag. Dat deed hij in reactie op de vraag of Google "Russische propaganda" faciliteert.

"We zijn ons ervan bewust, en we proberen systemen in elkaar te zetten die dat [red.: de verspreiding van artikelen van RT en Sputnik) tegengaan. Maar we willen sites niet helemaal bannen -- dat is niet hoe wij opereren."

Ah nee. Je bant sites niet, je ontneemt ze gewoon hun Google ranking waardoor mensen die naar bepaalde informatie of nieuws zoeken die sites nooit meer tegenkomen. Ja, dat is wel héél wat anders inderdaad, meneer Schmidt.
Ahem.
Sputnik en RT hoofdredacteur Margarita Simonyan heeft natuurlijk woedend gereageerd op de aankondiging van Schmidt:

"Het is goed dat Google nu officieel duidelijk maakt dat het lak heeft aan logica en de rede: feiten zijn niet toegestaan als ze van RT komen, 'Want Rusland' -- ja, zelfs terwijl Google in het Amerikaanse Congres vertelde dat er geen enkel bewijs is dat we hun systeem gemanipuleerd hebben."

Voor mensen denken dat Russia Today verzint dat Schmidt een hekel heeft aan de zender: meneer is een loyale bondgenoot van zowel Barack Obama als Hillary Clinton. In 2012 adviseerde hij Obama wat betreft diens digitale campagne, en in 2015 bood hij dezelfde diensten aan aan Hillary Clinton. Oh, en op verkiezingsavond 2016 werd Schmidt gezien bij het hoofdkantoor van Clinton met een button waarop stond "staff."
Met andere woorden, meneer Schmidt is een die hard Democraat en Hillary-vriendje.
Prof. Dan Kovalik, van de University of Pittsburgh School of Law, zegt dat Schmidt weliswaar kan zeggen dat hij niet aan censuur doet, maar dat het systeem dat hij voor zich ziet wel degelijk censuur is:

"Het is een vorm van censuur, en het idee is om lezers weg te leiden van Russia Today. Het zal van invloed zijn op het debat in dit land [red: de VS)]. Als je eenmaal sommige mensen censureert eindig je ermee dat je iedereen censureert. Ik denk dat iedereen in Amerika hierdoor geschrokken en bezorgd moet zijn."

Op Twitter wordt duidelijk dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de zorgen van de hoogleraar deelt. Hij retweette namelijk een tweet van Stacy Herbert die geschrokken concludeert dat mensen niet moeten schrikken als ze over een tijdje alleen nog maar links naar extreemlinkse opiniemakers en websites aantreffen op Google:
Screen Shot 2017-11-22 at 10.09.35
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten