Asociaal Rutte III slachtoffert arbeidsbeperkten om snel een paar euro te bezuinigen

Geen categorienov 22 2017, 14:00
Dieptriest.
Bij EenVandaag was er gisteravond aandacht voor een groep die normaal genegeerd wordt, zowel in de media als in de politiek: arbeidsbeperkten. Dit zijn vaak mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Ze werken, ze verdienen geld en zorgen dus voor zichzelf, en verdienen het minimumloon.
https://twitter.com/EenVandaag/status/933064832961646592
Helaas wil Rutte III dat systeem op zijn kop zetten. Deze mensen moeten wat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie betreft voortaan maar genoegen nemen met een 'salaris' dat vergelijkbaar is met de bijstand. Zoals één zo'n arbeidsbeperkt individu, Astrid, uitlegde aan EenVandaag:

"Voor zo'n klein bedrag kom ik mijn bed niet uit."

Ook vertelde ze dat "net" uit de schulden is, maar daar nu weer in raakt.

"Ik heb jarenlang schulden gehad doordat ik werkloos was. Door wat het kabinet nu wil raak ik weer in de schulden."

Daarnaast legde ze uit dat werken voor haar ontzettend belangrijk is omdat het haar socialiseert:

"Ik werk voor een minimumloon. Dat maakt me niks [uit], want ik ben van huis. Ik heb sociale contacten, ik heb leuke collega's, daarom werk ik."

Maar ja, als dat opeens voor een niveautje bijstand moet doen en daardoor ook nog eens in de schulden raakt terwijl ze wel elke dag werkt, heeft ze daar natuurlijk totaal geen zin in. Dan is het 't gewoon niet waard. Zeker een 'liberale' partij als de VVD zou dat moeten begrijpen, maar blijkbaar is niets minder waar. De dames en heren van die partij leven al zo lang in hun ivoren toren dat ze geen idee hebben hoe normale mensen denken.
Astrid:

"De huur wordt duurder. De sociale lasten worden hoger. Waar moet ik dat van betalen? Want er blijft weinig over. Ik wil ook nog leven."

Sterker nog, als ze teruggezet wordt naar bijstandsniveau blijft er helemaal niets over.
SP-raadslid Arjan Vliegenthart mocht langskomen bij EenVandaag om uit te leggen wat dit betekent... en wat hij en zijn bondgenoten doen om mensen als Astrid te helpen.

"Tegen een normale werknemer zou niemand durven te zeggen: 'U moet morgen terugkomen voor hetzelfde werk met 30 procent minder loon en geen pensioen.' Maar tegen deze doelgroep zeggen we dat wel. Dat vind ik op z'n Amsterdams gezegd mesjogge."

Of zoals Astrid het verwoordt:

"Die nieuwe minister. Schandalig."

Het is ronduit asociaal, maar helaas is dit het kabinet waarmee Nederland het de komende jaren moet doen.
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten