Hè, wat vervelend! Frauduleuze abortuskliniek die doodleuk kosten verzon failliet

Geen categorienov 09 2017, 20:00
De abortusklinieken van CASA, veruit de grootste 'aanbieder' van abortussen, zijn failliet. En dat is maar goed ook.
Het is over en uit voor het smerige spelletje dat gespeeld werd bij CASA, een stichting die abortusklinieken beheert. En nee, dan heb ik het niet eens over het uitvoeren van abortussen zelf, wat in 99,9% van de gevallen - wanneer de moeder niet in levensgevaar verkeert door de zwangerschap - onnodig en ronduit misdadig is.
Nee, het gaat hier over andere misdaden, deze keer van een financiële aard. De Volkskrant meldde begin vorige maand al dat CASA zorgverzekeraars voor miljoenen euro's heeft opgelicht, door het vervalsen van declaraties:

Casa, de keten van Nederlandse abortusklinieken, heeft zorgverzekeraars voor zeker 9 miljoen euro opgelicht. Casa fopte verzekeraars door patiëntendossiers, verwijsbriefjes en zelfs het bestaan van medisch specialisten te verzinnen, dit alles om meer geld te kunnen declareren. Voor een groot deel van de zorg had Casa niet eens een vergunning.

Ze dachten daar dus doodleuk weg te komen met het ronduit verzinnen van vanalles: het valt me nog mee dat ze de patiënten zelf niet allemaal verzonnen.
Zo'n oplichtersbende verdient het natuurlijk enkel om roemloos ten onder te gaan, en dat lijkt nu dus ook te gaan gebeuren. De gedupeerde zorgverzekeraars willen - uiteraard - hun geld terug, waardoor de stichting nu miljoenenclaims aan haar broek heeft. Die onterecht ontvangen miljoentjes hebben ze ongetwijfeld al verbrast aan God moge weten wat: ze kunnen het geld in ieder geval niet meer ophoesten. Met als gevolg: een faillisement, uitgesproken door de rechter in Den Haag.
Het plan is schijnbaar om wel een doorstart te maken. Je kunt je afvragen of dat wenselijk is, en hoe dat dan moet gebeuren. We hebben het hier al over instellingen die zéér dubieuze praktijken verrichten, namelijk het ombrengen van ongeboren - maar desalniettemin levende - baby's. Als je dan ook nog eens hoort dat bijvoorbeeld vrouwen met veel te lichte verdovingen (om geld te besparen) de behandelingen in gingen, gaat je bloed al helemaal koken. Dit is niet een geheim plannetje waar enkel de top van CASA van wist: de specialisten die daar werkzaam waren - voor zover die er dus al waren - moeten er ook van geweten hebben, net als personeel dat declaraties afhandelde. Deze oplichters moeten dan ook bij een eventuele doorstart de komende jaren uiterst goed in de gaten gehouden worden: dat is wel het minste wat je in dit geval moet doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten