Hè, wat vervelend! Frauduleuze abortuskliniek die doodleuk kosten verzon failliet

De abortusklinieken van CASA, veruit de grootste ‘aanbieder’ van abortussen, zijn failliet. En dat is maar goed ook.

Het is over en uit voor het smerige spelletje dat gespeeld werd bij CASA, een stichting die abortusklinieken beheert. En nee, dan heb ik het niet eens over het uitvoeren van abortussen zelf, wat in 99,9% van de gevallen – wanneer de moeder niet in levensgevaar verkeert door de zwangerschap – onnodig en ronduit misdadig is.

Nee, het gaat hier over andere misdaden, deze keer van een financiële aard. De Volkskrant meldde begin vorige maand al dat CASA zorgverzekeraars voor miljoenen euro’s heeft opgelicht, door het vervalsen van declaraties:

Casa, de keten van Nederlandse abortusklinieken, heeft zorgverzekeraars voor zeker 9 miljoen euro opgelicht. Casa fopte verzekeraars door patiëntendossiers, verwijsbriefjes en zelfs het bestaan van medisch specialisten te verzinnen, dit alles om meer geld te kunnen declareren. Voor een groot deel van de zorg had Casa niet eens een vergunning.

Ze dachten daar dus doodleuk weg te komen met het ronduit verzinnen van vanalles: het valt me nog mee dat ze de patiënten zelf niet allemaal verzonnen.

Zo’n oplichtersbende verdient het natuurlijk enkel om roemloos ten onder te gaan, en dat lijkt nu dus ook te gaan gebeuren. De gedupeerde zorgverzekeraars willen – uiteraard – hun geld terug, waardoor de stichting nu miljoenenclaims aan haar broek heeft. Die onterecht ontvangen miljoentjes hebben ze ongetwijfeld al verbrast aan God moge weten wat: ze kunnen het geld in ieder geval niet meer ophoesten. Met als gevolg: een faillisement, uitgesproken door de rechter in Den Haag.

Het plan is schijnbaar om wel een doorstart te maken. Je kunt je afvragen of dat wenselijk is, en hoe dat dan moet gebeuren. We hebben het hier al over instellingen die zéér dubieuze praktijken verrichten, namelijk het ombrengen van ongeboren – maar desalniettemin levende – baby’s. Als je dan ook nog eens hoort dat bijvoorbeeld vrouwen met veel te lichte verdovingen (om geld te besparen) de behandelingen in gingen, gaat je bloed al helemaal koken. Dit is niet een geheim plannetje waar enkel de top van CASA van wist: de specialisten die daar werkzaam waren – voor zover die er dus al waren – moeten er ook van geweten hebben, net als personeel dat declaraties afhandelde. Deze oplichters moeten dan ook bij een eventuele doorstart de komende jaren uiterst goed in de gaten gehouden worden: dat is wel het minste wat je in dit geval moet doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Meester Kong

  -We hebben het hier al over instellingen die zéér dubieuze praktijken verrichten, namelijk het ombrengen van ongeboren – maar desalniettemin levende – baby’s.-

  Jesus heeft een rare kronkel in zijne geest.

  Zal van Urk als muziek in zijn oren klinken als ondersteuning van zijn zijn ziek makende anti abortus filmpies.

  1. h_keur

   Meester Kong, u bent er vast van overtuigd, dat mensen veredelde dieren zijn. Maar een niet veredeld dier heeft nog nooit de ongeboren soortgenoten vermoord, omdat het sociaal niet goed uitkwam. Ik zou zeggen, draai die kronkel eerst een weg, voordat u zich uitspreekt over rechtzinnige kronkelvrije uitspraken van de schrijver van dit stuk

   1. buitenbeentje

    Er zijn genoeg dieren die wel hun geboren soortgenoten vermoorden, vooral als ze ziek, zwak of mismaakt (over “sociaal” gesproken) zijn, survival of the fittest (alleen bij de veredelde dieren onbekend).

    “veredelde dieren” die hun geboren soortgenoten vermoorden zijn trouwens dagelijks in het nieuws te vinden (alleen selectief minder bij de MSM).

  2. Lilly1994

   Dus anti abortus filmpjes maken u ziek?

   Hmmmm….

   Vreemd.
   Nee niet. Natuurlijk niet.

   Abortus is ziek

   1. Zweedse kok

    Mocht 1994 uw datum tewaterlating zijn, kan het gezegde: de jeugd heeft de toekomst ook de prullenbak in.

    1. Lilly1994

     In uw geval even mijn standpunt aan de kant want wat mij betreft had u vóór uw tewaterlating de bak al in gekunt 😉

  3. Guus Geluk

   Beschouw het in plaats van anti-abortus pro-life.

 2. Punt50

  Stellen dat wanneer de moeder niet in levensgevaar verkeert door de zwangerschap – abortus onnodig en ronduit misdadig is, is niet ter beoordeling van de schrijver van bovenstaand stukje.

 3. Zweedse kok

  quote..wat in 99,9% van de gevallen – wanneer de moeder niet in levensgevaar verkeert door de zwangerschap – onnodig en ronduit misdadig is.
  .
  De vooruitgang is terug verlangen naar het verleden.
  Welkom in 1950.

 4. Guus Geluk

  Oplichting van een abortuskliniek.

  De wereld wordt steeds gestoorder.

 5. buitenbeentje

  Hoewel ik zeker geen voorstander ben van abortus wanneer het “nu even niet uitkomt” is er zeker geen sprake van “zéér dubieuze praktijken verrichten”, als het volgens de Nederlandse wetgeving, uitgevaardigd door de meerderheid van onze volksvertegenwoordiging mag.

  Ik kan mij heel wat meer redenen voorstellen, behalve levensgevaar voor de moeder, die een abortus volgens mij rechtvaardigen (o.a. verkrachting, ernstige aandoening gevolgd door lijdensweg voor het kind en ouders, niet levensvatbaar) en vind de wetgever aan mijn zijde.

  De schuldigen aan fraude moeten natuurlijk streng gestraft, de zorgverzekeraars en inspectie die niet eerder aan de bel trokken natuurlijk ook.

  Het weg laten vallen van een abortuskliniek levert uiteindelijk geen vermindering van het aantal abortussen op, hooguit een verplaatsing en een verhoging van de kosten, die uiteindelijk weer bij de verzekerden en belastingbetaler terecht komen

 6. fusilier

  En dan China waar miljoenen kinderen vermoord zijn ,omdat ze het verkeerde geslacht hadden.Abortus is een doodzonde.

 7. tomas

  Hoewel ik sterk tegen abortus ben maken sommige reacties hierboven mij wel aan het twijfelen.

  1. h_keur

   Tomas,
   Mijn reactie heeft zeker geen betrekking op as moeders wiens leven in gevaar zou komen. Indien sprake is van verkrachting, dan kan in Nederland na enkele uren medisch worden ingegrepen, zodat er geen zwangerschap op gang komt. Ieder die zich daar tegen verzet, is naar mijn overtuiging fout bezig en verliest elke verhouding voor gezond verstand gebruiken. Je beroepen op christelijke standpunten is in deze ook niet van toepassing, want dit soort kronkels wordt nergens in de Bijbel verkondigd, wel in sommige kerkelijke kringen.
   De genoemde klinieken verwijderen en vernietigen ongeboren vruchten tot 19 weken, zonder toepassing van enige verdoving van de vrucht en enig gevoel voor trauma’s van de geaborteerde dames na afloop. Ik zal dit altijd moordenaars blijven noemen, ook al zijn ze door de wet gelegitimeerd. Daar vinden geen onderbrekingen plaats van de trieste situaties, die ik in het begin van mijn betoog hield. Ik erken zeker de beroerde omstandigheden van zwangere meisjes, die radeloos zijn en zij moeten zeker geholpen worden. Dat doe je niet door ze nog een extra last voor het geweten mee te geven.

 8. waakhond

  Abortus fout dat hangt er van af hoe ver het in de baarmoeder is ontwikkeld.
  en hoe de omstandigheden zijn.

  Wees gerust ik heb ook liever zoveel mogelijk middelen om abortus te voorkomen want voorkomen is beter dan genezen. Ik sta er niet om te juichen het moet geen normale zaak worden dat bijvoorbeeld: oeps!!!! condoom vergeten nauw ja abortus dan maar weer!!! ZO MAG HET NIET GAAN!!!!!!!
  goede seksuele voorlichting is erg belangrijk.

 9. Babaji538

  Turken en Russen zijn niet overmoedig
  noch hoogmoedig in de manier van onderhandelen.
  Vanuit een universeel hooggerechtshof is
  het Laatst Oordeel anders samengesteld.
  Er kan er maar één de sjaak, zijn!

  En, da’s nìet, Jacques.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.