Om te kotsen: Joop.nl stelt dat joods CIDI 'zij aan zij' strijdt met neonazistische NVU

Geen categorienov 09 2017, 19:00
De linkse fantasieënmolen heeft weer eens op volle toeren gedraaid, zo lijkt het.
Hoe verzin je het. Joop.nl - het nog linksere aanhangsel van de VARA - heeft het vandaag zowaar voor elkaar gekregen om het CIDI en de NVU als bondgenoten neer te zetten. In welke strijd dan, vraag je je misschien af? Nou, die om de komst van Anne Fleur Dekker naar het Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Daar vindt vanavond een herdenking van de Kristallnacht plaats: de afgrijselijke moordpartij op joden in 1938 die het feitelijke begin van de Holocaust was.
Wat AFD in hemelsnaam met zo'n herdenking te maken heeft? Tsja, dat vraag ik mij ook af. Deze extreemlinkse activiste is graag negatief over Israël, en vroeg zich ooit eens af 'wat een Joodse organisatie eigenlijk met Dodenherdenking te maken heeft'. Écht iemand met kennis van zaken die je laat spreken op een herdenking van de Kristallnacht, dus.
Niet zo gek dus dat het CIDI - Centrum Informatie en Documentatie Israël, een organisatie die antisemitisme bestrijdt en zich inzet voor juiste berichtgeving over Israël - grote vraagtekens zette bij de uitnodiging van de knetterlinkse dame. Ook de NVU - Nederlandse Volks-Unie, een uitgesproken neonazistische partij - is niet blij met haar komst, maar dan om heel andere redenen: als extreemrechtse partij moeten ze niets hebben van haar linkse ideeën.
De conclusie van Joop.nl? Dat het CIDI en de NVU dan eigenlijk wel bondgenoten moeten zijn:
[caption id="attachment_176960" align="aligncenter" width="600"]Bron foto: CIDI / Facebook Bron foto: CIDI / Facebook[/caption]
Het CIDI zelf is met die walgelijke aantijging uiteraard, zachtjes uitgedrukt, not amused. Dat werd wel duidelijk uit hun reactie op het stuk:
En terecht. Suggereren dat deze twee organisaties ook maar iets gemeen hebben, is een gotspe van jewelste. Een joodse en neonazistische organisatie: een match made in heaven, maar niet heus. Ja, misschien strijden ze allebei tegen de komst van Anne-Fleur Dekker - elk weldenkend mens zou tegen haar lezing daar zijn - maar dat doen ze zeker niet "zij aan zij". Hooguit komen ze beiden hetzelfde strijdtoneel op, maar dat doen ze dan wel van heel andere kanten. Joop.nl kan dat maar beter snel inzien en dit knettergekke artikel de prullenmand in smijten, als ze ook nog maar enigszins kans willen maken serieus genomen te worden.
Inmiddels hebben ze de titel van het stuk aangepast naar "CIDI én NVU in geweer tegen komst Anne Fleur Dekker", wat natuurlijk ook geen zoden aan de dijk zet: zolang je op zo'n suggestieve manier ('CIDI én NVU!!!') die twee organisaties in één zucht weet te noemen, laat je wel zien dat je er helemaal niets van snapt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten