Hoe verzin je het? Britse moeder wil Doornroosje verbieden, want: kus van prins is ‘seksueel misbruik’

Zoals elk fenomeen dat met goede bedoelingen wordt opgezet, slaat ook de #metoo-campagne nu finaal door.

Maak je borst maar nat, liefhebbers van sprookjes! Nadat al één fictief figuur – Zwarte Piet – ten prooi gevallen is aan doorgeslagen “alles is racisme en discriminatie”-gekkies, is de jacht nu geopend op andere figuren die eveneens nooit door kinderen als aanstootgevend beschouwd werden. Met vandaag: Doornroosje en haar prins.

Iedereen kent het verhaal wel: Doornroosje wordt betoverd, komt in een soort eeuwige coma terecht en kan alleen gewekt worden door de kus van een prins. Uiteindelijk komt zo’n vent op een wit paard aanrijden, kust hij haar en wordt mevrouw inderdaad wakker. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Een leuk verhaal, maar hartstikke slecht voor de tere kinderziel, als het aan één Britse moeder ligt. Mevrouw is door de #metoo-campagne namelijk geïnspireerd om overal seksuele intimidatie en geweld in te zoeken, wat zelfs tot aan de sprookjesverzameling van haar zesjarige zoontje gaat. Op dit moment wordt op de school van zoonlief dit verhaal verteld, wat natuurlijk écht niet kan. Want: had die prinses eigenlijk wel om die kus gevraagd?

Nou, nee, natuurlijk niet, zullen we het allemaal eens zijn. Mevrouw lag een eeuwigheid te slapen, waardoor het een beetje lastig is om je toestemming voor zulke dingen te geven. Maar bekijk het eens zó: als ze niét was gekust, was ze nooit meer wakker geworden. Had ze dat soms leuk gevonden? Waarschijnlijk ook niet, dunkt mij zo. Als je alle romantiek uit dit verhaal sloopt – en sowieso vergeet dat dit een onschuldig kinderverhaaltje is – kun je het misschien nog het beste met mond-op-mondbeademing vergelijken: ook dat is een aardig intieme ingreep waar je normaal gesproken niet echt op zit te wachten, maar als het het verschil tussen leven of dood betekent, verdwijnen die bezwaren hoogstwaarschijnlijk als sneeuw voor de zon.

Maar dat zal deze boze Britse niet veel kunnen schelen. Immers: waarom zou je dit soort dingen niét slopen als je daartoe de kans krijgt? Seksuele intimidatie aanpakken is prima, maar laten we het dan alsjeblieft wel houden bij échte gevallen. Daar hebben we onze handen al vol genoeg aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. van Urk

  Wat bezielen dit soort mensen toch die overal achterliggende gedachtes op na houden? Het gekke is dat dit soort geitenwollen mafketels altijd tegen christenen hebben aangeschopt omdat die alles zogenaamd verschrikkelijk en taboe vonden.

  1. Meester Kong

   -Geitenwollen mafketels- lijkt mij eerder een aanhanger van het christendom der vrede.
   Je kent het wel:
   antie homo
   anti arbortus.
   anti euthanasie
   zondags rust
   TV verboden , internet mag
   haan zaterdagavond bij de kippen weg. maandagmorgen terug

   Geef ze de macht en iedereen zal moeten leven volgens de bijbel.
   Zie de biblebelt, ….
   Nee van Urk , je speelt een achterbaks spelletje, neem een voorbeeld aan G Geluk, die strijdt met open vizier.

   1. Dubbele Komma

    doppertje,slaat de waanzin weer toe?

    ga even lekker eten met al je nep-alliassen en nep-accounts,dan horen we je later wel weer dom kraaien,ja?

    is de zeewier al klaar?

   2. van Urk

    Dat de heer Geluk van twee walletjes eet dat heeft niks met strijden te maken. In de biblebelt is Zwarte Piet tenminste nog zwart en blijft het verhaal van Doornroosje nog steeds zoals het hoort.

    1. Meester Kong

     Zo glad als aal, Urkie.
     Mij neem je niet in de maling, als ervaringsdeskundige zijn de streken van de zwarte kousen kerk mij zeer wel bekend…

     1. van Urk

      Het probleem voor u is dat ik niet van de zwarte kousen kerk ben. Ik denk dat van de 20.000 inwoners maar een krap 3000 van de zwarte kousjes zijn.

 2. Bloem

  Dit is waar we in deze wereld naar toe gaan. Vroeger kreeg dit soort burgers met een zware geestelijke stoornis gewoon een dwangbuis en 3 gratis maaltijden op een dag.

 3. IJscoman

  Als je die achterlijke me-too waanzin consequent doortrekt heeft ze gelijk: dan kom je hier op uit.

  Het einde der tijden is nabij.

  1. Dubbele Komma

   Klopt,en de dhimmie doppertjes van deze maatschappij versnellen het proces even voor de mensen die WEL normaal na kunnen denken,en nog wel eens een geschiedenisboekje openslaan of zich tenminste informeren buiten de staatspropaganda om.

   Wij gaan het nog meemaken. kerstmis komt er aan. er zullen nog wel wat festiviteiten georganiseerd worden door de relegie van de vrede uit respect voor de westerse uitkeringen,

   maar we passen gewoon het sprookje aan.

   sneeuwitje werd wakker gestenigd omdat ze uitgehuwelijkt was aan achmed,en ze heeft maar gewoon te luisteren.

   zo dat is opgelost,hier kan de linksmens prima mee leven

 4. Babaji538

  “U hebt mij werkelijk waar toch
  zó even wakker gekust!”

 5. corfo

  Zo heb ik een gruwelijke hekel aan het sprookje van “Roodkwabje”. Daarin wordt een wolf misbruikt, ik wil een verbod op dat gruwelijke gedoe. En wat te denken van Piggelmee die mét z’n vrouwtje (Vrouwtje Piggelmee) gedwongen was om in een Keulse pot te wonen, bij gebrek aan beter ! Hebben we nog dat gedoe met zeven (7 !!!) geitjes in een klok gepropt, je reinste dierenkwelling toch ?!
  Ik ben van mening dat er een algeheel verbod moet komen op vertellingen en sprookjes.

 6. corfo

  Is Doornroosje dat mevrouwtje met glazen muiltjes ? Of was dat Assepoetster ? Of at één van hen van een vergiftigde appel ? Je raakt helemaal de kluts kwijt met al dat boosaardig sprookjesgedoe ? Ik begrijp ook nog steeds niet dat Klein Duimpje niet onder de hoede van Jeugdzorg is gesteld, nadat hij geheel alleen in ’t bos werd achtergelaten; en dan nog het afgrijselijke verhaal van Hans & Grietje !! Een boosaardige mevrouw, men noemt haar “heks”, die van Hans en z’n Grietje Obesitas-patiëntjes wilde maken. Ik kan wel janken !!!

 7. corfo

  Heeft die Engelse “moeder” trouwens al aangifte gedaan tegen die zedendelinquent ?
  Was dat trouwens niet een prins ? Oguttegut, is híj wéér bezig, oh nee dat kan niet, híj is al overleden.

 8. trampoline

  Als er nog meer van zulke gestoorden rondlopen in het Verenigd Koninkrijk is de Brexit een onvervalste zegen voor ons.
  Maar wij hebben Anne Zeur Dekker; die zou dit ook gezegd kunnen hebben.

 9. trampoline

  Wij worden continue tegen onze wil van achteren genaaid door de achtereenvolgende kabinetten Rutte.

  Laten we massaal aangifte doen bij #metoo

  1. corfo

   @ trampoline.
   En dát is géén sprookje !!

 10. Duke

  Tja. Aandacht tekort. Ze zag wat voor aandacht je in Nederland krijgt als je als een wappie tekeer gaat tegen een fictief figuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.