Gebiedsverbod haatimam Jneid gaat Wilders niet ver genoeg: 'Stuur hem meteen het land uit!'

Geen categorienov 23 2017, 18:00
PVV'ers Geert Wilders en Machiel de Graaf stellen Kamervragen over hoe om te gaan met haatimam Fawaz Jneid, die vandaag nog eens te horen heeft gekregen dat hij een gevaar voor de veiligheid is.
Den Haag kon vandaag weer even rustiger ademhalen, toen een Haagse rechter besloot dat er niets onwettigs was aan het gebiedsverbod dat eerder was opgelegd aan Fawaz Jneid, een beruchte haatimam die onder andere in de salafistische as-Soennahmoskee en een illegale haattoko in een islamitische boekhandel predikte. Dat moet maar eens afgelopen zijn, waardoor Jneid voor zes maanden - drie keer niets dus eigenlijk - een gebiedsverbod voor Transvaal en de Schilderswijk kreeg. Ondanks de lachwekkend korte duur van dat verbod, besloot hij het toch aan te vechten. Hij vocht, maar verloor: de rechter oordeelde vandaag nogmaals dat het verbod terecht is.
Dat is natuurlijk beter dan niets, maar feit blijft dat de rest van ons land nog steeds wagenwijd openligt voor deze man en zijn islamistische boodschap. En dat moet maar eens afgelopen zijn, als het aan de PVV ligt. Daartoe hebben Machiel de Graaf en Geert Wilders donderdag Kamervragen ingediend aan de minister van Justitie en Veiligheid, Grapperhaus:
De twee maken hier een prima punt: de rechter die vandaag uitspraak deed, zei inderdaad dat Jneid een gevaar voor de nationale veiligheid. Rest ons de vraag: waarom is dat alleen een probleem voor deze twee wijken? Moet die nationale veiligheid niet in ons hele land gewaarborgd worden? Deze twee heren zijn in ieder geval van mening van wel, en geven terecht aan dat het zelfs met de huidige wetgeving prima te doen is om hem weg te sturen. De haatprediker is immers ook Libanees en heeft de Syrische nationaliteit, dus statenloos zou hij niet worden.
Hem een levenslang gebiedsverbod voor ons hele land opleggen kán dus prima. Maar of het gaat gebeuren? Natuurlijk niet. Dat zou immers politiek incorrect zijn, en Grapperhaus heeft al lang en breed aangegeven in zijn functie laks om te zullen gaan met de bestrijding van islamistische gekken. Een mooi gebaar dus van de Partij van de Vrijheid, maar helaas ook één dat doodgeboren is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten