In de diepste kerkers! ISIS-terrorist Manhattan is ‘maar al te trots’ op zijn aanslag

Maar verder heeft hij natuurlijk niets fout gedaan hè.

New York is dinsdagavond weer eens het slachtoffer geworden van een bloedige aanslag van islamistische makelij. Sayfullo reed met zijn gehuurde pickup in op een groep fietsers en doodde daarbij maar liefst acht van hen, en verwondde enkele anderen. Die mensen komen door die barbaarse daad nooit meer terug, maar wat wél terug is, is het wegkijken wat traditioneel gebeurt bij dit soort aanslagen – ja, we hebben er inmiddels zo veel achter de rug dat ik een term als “bij dit soort aanslagen” kan gebruiken.

Het bewijs voor het overduidelijke feit dat deze man in naam van de islam handelde, is overweldigend: meneer is zelf moslim, riep “Allahu akbar” – dé lijfspreuk van elke jihadist – en had in zijn auto een brief waarin stond dat hij in naam van terreurgroep ISIS handelde. Lijkt me duidelijk, maar hé: sommige mensen maken er een sport van tóch nog een ander motief te vinden. Politieke correctheid overheerst deze eeuw. Zelfs Donald Trump durfde het niet aan de achtergrond van deze aanslag in de tweet te nemen:

Oftewel, de zoveelste psychisch gestoorde. Hij weet niet eens waar hij mee bezig was joh, of misschien kreeg hij wel last van een te lage bloedsuikerspiegel.. het gebeurt, heb ik uit bronnen zo vernomen.

Helaas kan die theorie al meteen weer in de prullenbak. Bij deze aanslag gebeurde namelijk wat vrijwel nooit gebeurt: de jihadist overleefde het en werd ingerekend. Niet dat zo’n extremist het verdient nog langer op deze wereld rond te lopen, maar dat verschaft ons wél eens een interessant kijkje in hun denkwereld. Zou het inderdaad een vlaag van waanzin zijn geweest? Werd hij onwel? Nee, alles behalve: meneer is zowaar hartstikke trots op wat hij aangericht heeft!

Volgens bronnen binnen de politie schept Saipov tijdens verhoren op over de aanslag, meldt NBC News.

En ook over zijn banden met terreurkliek ISIS kan geen twijfel meer bestaan:

Eerder werd al een briefje in zijn truck aangetroffen, waarop hij trouw zwoer aan terreurbeweging Islamitische Staat (IS). ‘ISIS lives forever’ stond er onder meer op het briefje. Autoriteiten melden tevens dat Saipov graag IS-propaganda bekeek op internet. Naast het IS-briefje werd in zijn busje ook een mes aangetroffen.

Ook achteraf blijft hij daar dus bij:

Saipov zelf verklaart ook dat hij de aanslag pleegde uit naam van de terreurgroep.

Tsja, dat lijkt me een aardig duidelijke zaak. Natuurlijk zullen er wegkijkers zijn die zeggen dat hij wel kan beweren dit in naam van ISIS te hebben gedaan, maar dat hij helemaal niet bij die club hoorde. En dat toont weer eens aan dat men totaal niet snapt hoe zulke extremistische groeperingen werken. Het zijn geen voetbalclubs waar je je eerst moet inschrijven en contributie betaalt om ‘lid’ te zijn: dit is een gedachtengoed. Je hoeft immers ook geen SP-lid te zijn om socialist te zijn, of D66’er om eurofiel te zijn. Dat ben je gewoon.

Oh, en dat u het weet: volgens een goede vriend was ‘nooit te verwachten dat Soipov dit zou doen’. De wereld zit vol verrassingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ni28

  Even raden, Het heeft niets met islam te maken en het was zo aardige vent.

  1. Baaz

   In het regeerakkoord komt het woord islam dan ook niet voor!

   Dood aan de oude politiek, ze is al onderweg.

 2. Ritter

  Deze aanslagpleger is via een z.g “‘Diversity Visa” programma het land ingekomen.

  Trump wil nu dit programma stoppen.
  —————–

  Report: NYC Foreign Terror Suspect Entered U.S. with ‘Diversity Visa’ Trump Wants to End
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/10/31/report-nyc-foreign-terror-suspect-entered-u-s-with-diversity-visa-trump-wants-to-end/

 3. Ritter

  Trump wil het “Diversity Lottery” programma stoppen. Via deze loterij kunnen mensen het land inkomen.

  Video:

  President Trump Asks Congress to Terminate ‘Diversity Lottery’ Program
  http://insider.foxnews.com/2017/11/01/president-trump-asks-congress-terminate-diversity-lottery-program

 4. Nasrani

  En toch is het en blijft het een moslim. Onder invloed van de meest gevaarlijke ideologie die de wereld ooit heeft gezien: de islam. Dat ontkennen of gewoon niet benoemen is al misdadig opzich.

  1. meijer61200

   Nasrani; Kijk maar uit wat je hier schrijft, voor je het weet staat de Gestapo aan je deur in opdracht van de Gutmensch.

   1. Baaz

    Die kant gaan we wel op nu we weten dat de regenten van de oude politiek, die ten dode is opgeschreven, de sleepnetwet gaan doorzetten. Hierdoor zal iedere letter die via jouw pc, telefoon of tablet het internet beklimt, worden opgeslagen, geanalyseerd en gedeeld met ‘bevriende’ overheden, zodat zij tot in lengte van dagen kunnen beschikken over jouw publicaties en ermee kunnen doen wat hen goeddunkt.

  1. Becker

   Als alle oproepen tot vermoorden, afknallen, verminken en verdrinken op dit blog waren opgevolgd waren er duizenden mensen in ons land gedood.

   1. Punt50

    Nee klojo, maar jij wel. Je bent het laagste van het laagste van het laagste, puur uitschot.

 5. nienke

  Aan de ene kant ben ik blij dat hij nog leeft, hij zal zijn hele leven lang achter de tralies verdwijnen en daar zijn ze niet zulke watjes als hier in de gevangenis waar ze maar alle ruimte krijgen om het naar hun zin te maken.
  Dit zwijn zal echt nooit meer in de maatschappij komen.

  1. Becker

   Dat lijkt me duidelijk, Nienke, deze man zal, als hij de doodstraf zal weten te ontlopen, levenslang opgesloten zitten. Dat lijkt me, na een dergelijk gruwelijk misdrijf, ook de juiste straf.

   1. Top

    Blablablabla! Blabal! Bah bah. Blaaskaak!

    1. corfo

     @ Top.
     De gek, waarop u reageert, plaatst zichzelf op de stoel van een rechter !
     Volgens de reaguurder krijgt de moordenaar zéker levenslang, als ’t al geen doodstraf wordt !! Ja ja, ergens anders reageert dezelfde dwaas op iemand, omdat die iemand zegt dat “Trump de doodstraf enz. enz.” Daar verwijt deze gek dat Trump géén rechter is. Een nóg duidelijker voorbeeld van idioterie heb ik nog niet gezien op dit forum.

 6. meijer61200

  Trump wil de doodstraf voor deze arme man. Waarom verleent Nederland hem geen asiel? Grappenhaus gaat dan met hem praten en vangt hem liefdevol op. Het is toch best een fijne kameraad,en dan komt alles goed, want iedereen heeft recht op een tweede kans toch? En foutjes maken we allemaal wel eens. Misschien heeft de man wel een lage bloedsuikerspiegel, net als die terrorist op het stationsplein in Amsterdam.

  Bovendien gaat Amnesty, u weet wel, die extreem linkse club van gestoorden, hier niet mee akkoord. Die zijn al héél druk met het gevangeniswezen. Terroristen die worden opgesloten. Schandelijk, aantasting mensenrechten. Slachtoffers vroeger er zelf om, dan moet je jezelf maar niet op straat begeven.

  1. Becker

   Het is gënant dat een president de doodstraf eist. Daar gaat hij niet over.

   1. stennis

    Hoezo, mag de beste man zijn mening niet geven?

    1. Becker

     Nee, de trias politica eist dat in individuele gevallen de officier van Justitie de strafeis formuleert.

     1. stennis

      Er waait nu eenmaal een frisse wind in de VS en gelukkig trekt de huidige POTUS zich niets aan van azijnzeikerds zoals jij dus geeft de man gewoon aan wat er in zijn ogen dient te gebeuren met islamitische massa moordenaars.

      Of dacht je soms dat er ook maar iemand geinteresseerd is in dat geblaat van je Wim?

    2. Kodi

     Van mij wel. En ik ben het nog met hem eens ook.

 7. Kodi

  De echte terroristen zijn de apolegeten van de Wilkommenskultur, de multikulteristen, de Islamofielen. En dat zijn ook de trollen hier op DDS. Bij deze doe ik een oproep op hen jacht te gaan maken.

  1. corfo

   @ Kodi.
   Volkomen negeren kan óók;
   ik ga m’n handen niet bevuilen aan dat gajes, Kodi.

 8. Christina

  Hadden wij maar een premier [ want we hebben geen president en van de koning hebben we niets te verwachten] die zegt dat dit soort vullis de doodstraf/ levenslang moet krijgen!
  Nu hebben wij geen doodstraf, maar ook geen levenslang meer, dankzij die debielen in brussel!

 9. Steve Van der Vekens

  Trump wil hem de doodstraf geven. Hij denkt niet goed na, dat is geen straf, want de Jihadist verwachtte dat hij tijdens zijn aanslag zou overlijden. Het kan hem dus niets schelen en de dood is eerder een verlossing dan een straf.
  Weet je wat een straf is?
  Hem in een vergeetput gooien voor de rest van zijn leven waarbij hij net genoeg water en beschimmeld brood krijgt om zichzelf net in leven te houden. Tot hij sterft. Dat (!) is pas een straf.

  1. Hetzalwelweer

   Hij wil graag een isis vlag…..dat melden de propaganda npo en zo….je rijd in je busje op een fietsstrook en vermoord mensen. Je laat netjes een briefje na..met al je wensen. Huilie huilie terrorist in New York. Het begint van allerlei kanten te stinken. Hij wil een isis vlag? Hij was een hopeloos stukje mens en wilde graag bij een clubje horen maar kreeg nul komma nul erkenning. Zelfs de IS wilden hem niet….aanslag was te laf en te weinig slachtoffers….wat een amateur. Maar de MSM hebben weer mooi iets om de wereld in te gooien….angst is goed voor macht. Follow the money….er zijn altijd mensen die ergens baat bij hebben

  2. Hetzalwelweer

   Laat je niet gek maken Steve….het is een plannetje van de hoge heren, de moslim krijgt de schuld…..de Moslims zijn en worden de nieuwe Joden van vroeger. Gooi deze groep in het verdom hoekje en er zullen meer aanslagen komen. Geloof en ga dood…..val iemand aan en hij zal zich verdedigen…maakt niet uit welk geloof of religie….

   1. Steve Van der Vekens

    Als de Islam niet naar hier was gekomen, konden de terroristen geen verwarring en tweedracht veroorzaken. Eigenlijk is het aan de moslims om uit eigen wil onze contreien te verlaten zodat we hier eens goed kunnen uitkuisen, want door hun aanwezigheid, is het terrorisme in zijn huidige vorm aanwezig. Ze zijn Europa gaan bezetten, en in hun naam vallen er slachtoffers. Door hier te blijven en niet te vertrekken, (al is het maar tijdelijk) steunen zij zonder het te weten terreur. Ze denken alleen aan zichzelf maar niet aan wat nodig is om deze terreur – in hun naam – te stoppen.
    Je zoetrope dat ook, je hoeft niets hulp of protest te verwachten, en dat, maakt hen medeplichtig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.