Ironie: advocaat vindt dat #MeToo niet op tv mag worden uitgevochten. “Het hoort thuis in de rechtszaal”

Zodat hij er zelf een mooi centje aan kan verdienen, natuurlijk.

Enkele jaren geleden waren tv-programma’s die om psychologische hulp draaiden heel populair. Dr. Phil is daarvan hét grote voorbeeld. Deze Amerikaan had wekelijks vele miljoenen kijkers. Het zal niemand verbazen dat andere psychologen daar niet blij mee waren. Hoewel ze dat verpakten als ‘inhoudelijke kritiek op zijn werkwijze’ kwam het er eigenlijk op neer dat hij het gras voor hun voeten wegmaaide. Niet zo gek dat ze daar niet zo blij mee waren.

Nu de #MeToo controverse in alle hevigheid is losgebarsten komen er ineens advocaten op tv die min of meer hetzelfde beweren. Kijk maar:

Of je het daar inhoudelijk mee eens bent of niet is niet eens zo interessant. Waar het om gaat is dat meneer Roelse zélf een ‘defense lawyer‘ is, oftewel advocaat. Het is dus nogal wiedes dat hij vindt dat je dit soort dingen ‘in de rechtszaal’ moet behandelen. Ten eerste is dat wat hij moet zeggen om zijn cliënten te beschermen, en ten tweede verdient een advocaat een heel mooi salaris aan het behandelen van zo’n zaak, zeker als je inderdaad bij een rechter terechtkomt. Het zou wel héél opmerkelijk zijn als hij vóór publieke ontmaskeringen zou pleiten.

Natuurlijk zou zo’n man ook moeten begrijpen — en wie weet, misschien doet hij dat wel — dat publieke ontmaskeringen in sommige gevallen de enige mogelijke handelswijze zijn. Sommige seriemisbruikers hebben zulke goede advocaten, en gaan zo goed te werk, dat ze één geval — één voorbeeld, één iemand die ze aanklaagt — heel snel de kop in kunnen drukken. Juist door publieke ontmaskeringen vallen dit soort types — de Harvey Weinsteins en Bill Cosby’s van de wereld — door de mand.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Bloem

  Het hoort ook in de rechtzaal thuis. Presumed innocent!

 2. denk eens na

  Ik vind dat ME/TOO een beetje mannen en vrouwen uit elkaar drijft, met de bedoeling Nederland te islamiseren Wie durft er nog op een arm lengte bij een vrouw te staan? mij niet gezien voor dat je het weet behoor je tot het ME/TOO clubje
  .

 3. Two Ravens Black Kettle

  Hoeveel carrières en levens zijn inmiddels al verwoest door MeToo ?
  Handje op knie leggen
  Ongelukkige opmerking
  Verbod op Verliefd Worden

  MeTee, 1 groot orgastische zelfbevlekkingscircus.

  En onderwijl zwijgen over Roterham en de verkrachtings epidemie die door Europa waart. Industriële verkrachtingen gedoogd door de elite en hun pathologisch doofpottende staatsmedia. Immers de slachtoffers zijn slechts white thrash of weerloze genitaal verminkte kinderen die stiekem niet zo geloven in de Staatsreligie van de islam-VVD en aldus pionnen die geofferd kunnen worden op hun altaar van morel voortreffelijkheid.
  Dankzij de VVD (en de derde golf feministen) hebben we nu ‘cultuurverrijkingsverschijnselen’ als racistische white trash groepsverkrachtingen, genitale verminkingen, kindbruidjes (waar de nieuwe kopman van de VVD zo verrukt van is) eerwraak, zuur aanvallen, misogynie op ongekende schaal.

  En de ambtenaar
  De Orwelliaan
  Werkzaam bij de Staatspropagandadoofpotbureau van de NPO, RTL en MSM
  Maar zwijgen en de Ongemakkelijk Waarheid keurig in doofpot no. 99,9 miljard proppen.

  Enfin
  Ik word kotsmisselijk van die MeToo Hype
  Verkrachters hebben vrij spel
  Worden zelfs gelegitimeerd door MeToo
  Circle jerk ahoi
  Immers
  Wanneer een ‘verkeerd opgevatte’ opmerking of een lichte aanraking op de knie gelijkstaat aan Rotherham dan krijst Meneer Krankzinnigheid luidkeels in je oren.

  1. Hendrik Rijmelkloot

   Een gedicht van een tragische verkrachter

   Handje op knie leggen
   Ongelukkige opmerking
   Verbod op Verliefd Worden
   een ‘verkeerd opgevatte’ opmerking
   een lichte aanraking op de knie

   Niks mag meer want dan
   krijst Meneer Krankzinnigheid
   luidkeels in je oren.

 4. Babaji538

  Ik kijk één film op mijn televisie.
  Petra Cecilia Maria Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.
   Kun je de ondertiteling wel lezen dan ?
   Ruud Johan Hermans
   (broer van al die zussen : Petra, Cecilia en Maria Hermans)

  2. Holland

   Puur Dali. En wat had je daarbij aan?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.