Buma waarschuwt voor 'het grote Russische gevaar': "Nederland is te naïef over buitenlandse inmenging in onze democratie"

Buma waarschuwt voor 'het grote Russische gevaar': "Nederland is te naïef over buitenlandse inmenging in onze democratie"

Sybrand Buma gaat vol op het orgel tegen... Rusland.

Dat Rusland tegenwoordig de grote boeman is in Amerika wisten we al, maar blijkbaar zijn we ook in Nederland lekker bezig om de red scare van de Koude Oorlog nieuw leven in te blazen.

Nederland is te naïef als het gaat om buitenlandse inmenging in onze democratie. Dat zei CDA-leider Buma op het congres van zijn partij. Buma waarschuwde met name voor het Russische gevaar.

Buma vindt dat Nederland "weerbaarder" moet worden tegen propaganda uit Rusland. Desinformatie zou, aldus de CDA'er, met name effectief verspreid worden via... Facebook. Want ja, het Nieuwe Rode Gevaar is blijkbaar een grote samenzwering tussen het Kremlin en Mark Zuckerberg. Je zou erom lachen als het niet zo triest was.

"Nederland is nu te naïef. We leven in een wereld met niet alleen vrienden," aldus Buma. "Het is een bedreiging van onze democratie. Ik roep het nieuwe kabinet op om onze democratie te beschermen."

Oh ja, en hoe moet het nieuwe kabinet dat precies doen, Sybrand? Door Big Brother op Facebook te gaan? Door ervoor te zorgen dat alle onwelgevallige Facebook-berichten geband worden zodat alleen de aan het partijkartel loyale media hun berichten nog mogen promoten? Hij zegt het niet hardop, maar dat is natuurlijk wél wat hij wil. Het gaat namelijk niet om 'nepnieuws,' maar om 'meningen die wij van de elite niet prettig vinden.'

Hoe je dat zeker kunt weten? Omdat Buma en co. nooit iets negatiefs te zeggen hebben over de bemoeienissen uit Brussel. Europese technocraten zetten niet alleen op allerlei manieren eurofiele propaganda in, ze gebruiken daar ook nog eens de sterke arm van de wet voor. Brussel maakt immers wetten waar wij ons maar aan te houden hebben. Daar kunnen ze in Moskou nog iets van leren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer