Kleine groep rijkelui bezit honderden huizen en panden in Amsterdam en maakt de huizenmarkt kapot

Geen categorienov 04 2017, 16:00
Dat het een groot drama is in Amsterdam als het gaat om huizen wisten we al, maar het blijkt dat een kleine groep rijke stinkers het allemaal nog een stukje erger maakt door zelf honderden panden in bezit te hebben. Het gaat om niet meer dan twintig mensen.

Inmiddels is een op de acht woningen in Amsterdam opgekocht door beleggers, die deze woningen, veelal opgedeeld in kleinere appartementen, weer verhuren. Het zou echter grote gevolgen hebben voor de stad volgens stadsgeograaf Cody Hochstenbach. Beleggers prijzen particulieren die een huis willen kopen uit de markt. Bovendien leidt grootschalige verhuur tot veel verhuizingen en minder samenhang in buurten.

Reinout Oerlemans, prins Bernhard, zij bezitten allebei per persoon meer dan honderd panden. Daarbij komt ook nog het feit dat buitenlandse rijkelui het ook gemunt hebben op de woningen in Amsterdam. Wat ze met zo veel panden moeten is nog maar de vraag, maar het staat buiten kijf dat de Amsterdamse woningmarkt er nog meer door ontregeld raakt. Zo veel sociale huur, zo weinig woningen voor middeninkomens. Het wordt een stad voor de rijkelui en de arme stakkers. Een stad vol met dure woningen en sociale huur.
Zolang daar niets aan gedaan wordt, is de toekomst voor normale Amsterdammers grijs en grauw en worden ze uit de stad verdreven of gaan ze massaal ergens anders naartoe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten