ISIS lacht: laffe rechter laat Rotterdamse wannabe-terrorist over vier jaar weer vrolijk rondlopen

… waarna hij het waarschijnlijk gewoon nog eens zal proberen.

Het is een trieste dag voor de veiligheid in ons land. Vooralsnog is Nederland niet getroffen door een terreuraanslag, maar dat mag een Godswonder heten. Aan de daadkrachtigheid van onze bestuurders en rechterlijke macht ligt het in ieder geval niet: die zijn zó bezig dat het lijkt of ze om een aanslag op Nederlandse bodem smeken.

In Rotterdam was het eind vorig jaar bijna zover. In december werd wannabe-terrorist Jaouad A. opgepakt, waarna vastgesteld kon worden dat hij vergevorderde voorbereidingen had getroffen om een bloedbad in de Maasstad aan te richten. Meneer had een Kalashnikov in zijn kelder liggen en maar liefst 288 cobra’s – illegaal en enorm sterk vuurwerk – waarmee hij waarschijnlijk explosieven had willen maken. Daarnaast waren er gesprekken van hem afgeluisterd waarin hij met twee anderen mogelijke doelwitten in Rotterdam besprak. En als kers op de taart vond men ook nog eens een enorme berg aan ISIS-haatpropaganda.

Een duidelijke zaak dus, vond ook de rechter donderdag. De 31-jarige is schuldig bevonden aan het voorbereiden van een terreuraanslag, wat natuurlijk de enige juiste uitspraak was in deze duidelijke zaak.

Helaas was deze D66-rechter bij de strafmaat een stuk minder goed bezig. Hij legde de moslimextremist een luttele vier jaar op, wat nog minder is dan de toch al bizar softe acht jaar die het OM twee weken geleden eiste. Trek daar bijna een jaar aan voorarrest vanaf, wat goed gedrag.. en meneer loopt misschien al weer over zo’n twee jaar over onze straten. Waarna hij met een schone lij het gewoon weer opnieuw kan gaan proberen. Een ontzettend geruststellend idee, dus.

Het ‘beste’ nieuws? De twee gekken waarmee deze ISIS-fan zijn aanslag besprak, zijn nog spoorloos: niemand heeft enig idee waar zij uithangen of zelfs wie ze zijn. En dat allemaal met dank aan het totale gebrek aan politieke wil in Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Nasrani

  Maar mocht hij ontploffen of van zich af gaan schieten, dan graag in de buurt van die rechter, zijn gezin of familie.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Deze rechter concludeert dat deze racistische, homofobe, Verlichtingsfobe, misogyne, christenhatende, andersdenkende hatende, kinderhatende, allesen iedereen behalve een krijgsheer hatende islamitische massamoordenaar schuldig is
  Dat hij honderden volstrekt onschuldige mensen wilde afslachten
  En geeft vervolgens 4 jaar hotel
  Deze rechter is medeschuldig aan de moordpartijen die momenteel het Vrije Westen teisteren.

  1. hans-e-pans

   Dus misdaad loont.

 3. henk vintage

  Tijd voor een Mossad-achtige organisatie.

  1. DolleDries

   Misschien een soort doodseskader.

 4. DolleDries

  Deuren staan open, handreikingen worden gedaan, alles om maar vriendjes te blijven om dit kabinet staande te houden… Dit kabinet dat het islam probleem blijft ontkennen, dat de grenzen openlaat terwijl 11% van de moslims in Nederland bereid is om geweld te plegen voor de islam, en hoeveel procent van de moslims denkt er ook zo over in Duitsland? Of in België? Of in Frankrijk? Of in een ander “open grenzen” land in Europa

 5. fusilier

  Als je deelneemt aan een doods eskader ,moet je kunnen zwijgen als een graf over je eenheid waar je aan deelneemt. Maar het kan wel.

 6. Tinneke

  Voor MINDER krijg je meer………!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.