Italië ‘vindt’ miljoenen terroristen-pillen die bestemd waren voor ISIS

Door deze pil voelen ‘strijders’ geen angst én vermoeidheid meer.

De Italiaanse maffia en ISIS lijken tegenwoordig een bijzonder hechte band te hebben. Het bewijst maar weer eens dat veel maffiafilms echt véél te romantisch zijn. Mobsters hebben maar één principe: geld ‘verdienen.’ Hoe meer, hoe beter. En hoe ze dat precies doen vinden ze verder volstrekt irrelevant. Als ze een extra eurotje kunnen verdienen door zaken te doen met de massaslachters van ISIS doen ze dat probleemloos.

De Italiaanse autoriteiten hebben meer dan 24 miljoen tabletten onderschept. Dat melden Italiaanse media. Volgens het hoofd van een rechtbank in Zuid-Italië waren de pillen van Islamitische Staat, die van plan was ze te verkopen om daarmee aanslagen te financieren.

Het gaat om zogenaamde ‘strijderspillen.’ Die geven de gebruiker een gevoel van onoverwinnelijkheid, terwijl ze ook nog eens alle vermoeidheidsverschijnselen wegnemen. Met andere woorden, niet alleen verdient de Italiaanse maffia bakken met geld aan ISIS, maar ze stellen de terroristen ook nog eens in staat om heel veel mensen te vermoorden.

In dit specifieke geval waren de pillen bestemd voor Libië. Daar zit ook een groot ISIS-contingent. We hebben het daar niet zo vaak over, maar ISIS zit écht niet alleen maar in Syrië en Irak. Die gekken zijn actief in veel meer landen.

Kortom, als we ISIS willen bestrijden moeten we die radicale slachters niet alleen zelf aanpakken, maar hun (internationale) business partners ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. hans-e-pans

  Zouden ze bij ISIS wel door de zorgverzekering vergoed worden?

  1. Ni28

   wel met een eigen risico.

 2. buitenbeentje

  Tramadol is een Opioide, een pijnstiller die ook nog eens zorgt voor slaperigheid, het kan zogezegd de schietvaardigheid beïnvloeden. Wat dat doosje op de foto te maken heeft met “alle vermoeidheidsverschijnselen wegnemen” is me dan ook duister.

  1. poison

   @buitenbeenje

   In WW2 gebruikten de Duitsers ook dit spul, daarom konden zij dagen achtereen blijven vechten en grote gebieden veroveren. Het spul schijnt nogal verslavend te zijn en was voor hun niet meer aan te slepen op het einde van de oorlog. Ik heb deze info uit een docu van National Geographic Channel.

   1. poison

    dit spul moet een soort spul zijn.

 3. corfo

  Waarom hebben de autoriteiten de gevonden pilletjes niet vervangen door cyaankali-pilletjes, weten die heidenen veel ?!

  1. corfo

   @ buitenbeentje.
   Terug van weggeweest ?

   1. buitenbeentje

    Niet echt, hooguit een paar dagen in het buitenland (NL, voor Dopper) geweest, had alleen geen zin me tussen de scheldpartijen op dit forum te bewegen. Verder druk, druk, druk. Dat krijg je als je met pensioen bent, nooit meer vrije tijd 🙂 .

    1. corfo

     @ buitenbeentje.
     Helemaal begrepen.
     Ben sinds een paar weken in het naar rechts opgerukte Oostenrijk en blijf nog een paar weken, héérlijk land !! Ja ja, die Dopper toch, voor hem ben ik nu een “buitenlander” of een “pensionado”, weet die man veel !
     Ik vermaak me uitstekend met het lezen van de “reacties” van dat soort figuurtjes.

    2. Steve Van der Vekens

     Ik heb de indruk dat je een veel boeiender leven hebt dan dat van mij.

 4. Zweedse kok

  In de kop van het artikel staat vindt tussen aanhalingstekens.
  Alsof er gesuggereerd wordt dat er van echt vinden geen sprake is.
  In het artikel kan ik daar niets over terugvinden.
  Misleidende kop misschien?

  1. IJscoman

   Wat doet het er toe?

   1. corfo

    @ IJscoman.
    Het doet er ook niks toe, natuurlijk; maar ’t staat wel interessant als ik wat vraag,
    zal die kökki wel denken.
    Over een misleidende kop gesproken (door kökki) : hij spreekt daar over zichzelf, vermoed ik.

 5. Original NL

  Buitenbeentje heeft gelijk,van tramadol word je alleen maar suf.
  De nazi’s gebruikten methamphetamine onder de naam previtin.
  Als ze tramadol gebruikt zouden hebben waren ze voor de Poolse grens al in slaap gevallen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.