Knettergekke Brusselse staatssecretaris: eigenlijk zijn die rellen onze eigen schuld

Geen categorienov 27 2017, 11:00
De politieke correctheid doet van zich spreken in België.
Het blijft maar misgaan in Brussel. Steeds weer organiseren moslimjongeren daar 'demonstraties' waarna ze de hele boel kort en klein slaan. Gewoon, omdat het kan.
Die rellen zijn natuurlijk zorgwekkend en een teken dat er iets ernstigs mis is met de mate van integratie van deze jongeren. Helaas trekt de Belgische regering totaal verkeerde conclusies uit het geweld:

Maar het is niet alleen de organisatie, ook de samenstelling van het politiekorps is onderdeel van het probleem, zegt de Brusselse staatssecretaris Bianca Debaets tegen correspondent Sander van Hoorn.

"We moeten zorgen dat de politiemensen beter weten wat er leeft in die wijken. Daarvoor hebben we een diverser korps nodig, nu is het te blank, terwijl het eigenlijk een weerspiegeling moet zijn van de diversiteit van Brussel."

En:

Staatssecretaris Debaets neemt Nederland als voorbeeld: "Ik ben groot voorstander van een plan uit Nederland, het schooladoptieplan, omdat we toch wel voelen dat de jongeren heel vijandig tegenover de politie staan en we moeten dat vertrouwen terug opbouwen. Met dat plan heb je een wijkagent die op geregelde basis bij een school langs gaat en daar lessen geeft. Zo gaan de kinderen op een andere manier naar de politie kijken."

Met andere woorden, mevrouw wil dat er meer allochtonen lid worden van het politiekorps. Hartstikke leuk, maar er is wel één probleem: als die allochtonen zo negatief denken over de politie hebben ze daar helemaal geen behoefte aan. Sterker nog, als je ze dan op grote schaal probeert toe te laten creëer je mogelijk alleen maar méér problemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten