Knettergekke Brusselse staatssecretaris: eigenlijk zijn die rellen onze eigen schuld

De politieke correctheid doet van zich spreken in België.

Het blijft maar misgaan in Brussel. Steeds weer organiseren moslimjongeren daar ‘demonstraties’ waarna ze de hele boel kort en klein slaan. Gewoon, omdat het kan.

Die rellen zijn natuurlijk zorgwekkend en een teken dat er iets ernstigs mis is met de mate van integratie van deze jongeren. Helaas trekt de Belgische regering totaal verkeerde conclusies uit het geweld:

Maar het is niet alleen de organisatie, ook de samenstelling van het politiekorps is onderdeel van het probleem, zegt de Brusselse staatssecretaris Bianca Debaets tegen correspondent Sander van Hoorn.

“We moeten zorgen dat de politiemensen beter weten wat er leeft in die wijken. Daarvoor hebben we een diverser korps nodig, nu is het te blank, terwijl het eigenlijk een weerspiegeling moet zijn van de diversiteit van Brussel.”

En:

Staatssecretaris Debaets neemt Nederland als voorbeeld: “Ik ben groot voorstander van een plan uit Nederland, het schooladoptieplan, omdat we toch wel voelen dat de jongeren heel vijandig tegenover de politie staan en we moeten dat vertrouwen terug opbouwen. Met dat plan heb je een wijkagent die op geregelde basis bij een school langs gaat en daar lessen geeft. Zo gaan de kinderen op een andere manier naar de politie kijken.”

Met andere woorden, mevrouw wil dat er meer allochtonen lid worden van het politiekorps. Hartstikke leuk, maar er is wel één probleem: als die allochtonen zo negatief denken over de politie hebben ze daar helemaal geen behoefte aan. Sterker nog, als je ze dan op grote schaal probeert toe te laten creëer je mogelijk alleen maar méér problemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. DolleDries

  Je moet zorgen voor goede knuppels, trein naar hun thuisland en toestemming om door de knieën te schieten en op eigen kosten van dit tuig het laten behandelen.

  1. DirkSteen

   Heel goed plan!!!!

 2. sonar

  Het wordt tijd dat we de kracht van de massa eens gaan toepassen in de EU.
  En de geestelijke gestoorde op gaan sluiten in een gesloten inrichting,het moet maar eens afgelopen zijn met de tolerantie van dat misdadig gedrag van dat import.

 3. corfo

  “Onze eigen schuld” ?
  Dat mens is niet goed bij haar hoofd.
  Ongelooflijk hard meppen op die z.g. “demonstranten”, paspoort afpakken en ’t land uit met die zooi. Het enige dat die parasieten uitvoeren is : hand ophouden en vervolgens de boel kort en klein slaan, spullen vernielen van mensen die zorgen dat ze aan ’t vreten blijven. Uitroeien die zooi !!

 4. eRik2017

  Waar de Brussel zeker een voorbeeld aan kan nemen:
  D66, vlgs de verkiezingen van maart 2017 in Amsterdam tweede partij met 18,2% na Groen Links 19,3% heeft haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 opgesteld met blijkbaar als doel zoveel mogelijk gay mannen en seksuele voorkeur onbekende vrouwen naar boven te schuiven.
  Jan-Bert Vroege onthulde met trots de top 15: “definitieve lijst kent maar 3 witte heteromannen in top 15. en da’s ook genoeg” zo Twittert hij.
  Wat de seksuele voorkeur is van de rest van de lijst (30) maakt hij niet bekend. Kijkend naar de namen, lijkt dit voor de helft migratieachtergrond. Ongetwijfeld zullen zich hier ook de nodige gays en transseksuelen tussen bevinden.

  Nu, rellend Brussel! Ik zou voor diversiteit zeker voorbeeld nemen aan deze politieke revolutie.
  En oh ja, en als er nou een dame is die administratief werk doet bij uw politie en een hoofddoekje op wil tijdens haar werk, geef haar dan geen voorkeursbehandeling/vinger om uw goede wil te tonen, want voor u het weet klimt ze in de boom bij mensenrechtenorganisaties, bijgestaan door even moeilijk te schrijven namen als de hare, om de hele hand te nemen.

  De mannen van de EU politiek zullen vanuit hun torentjes een blokje verder alles goed in de gaten houden, en vanuit hun villa’s u graag ook adviezen geven hoe om te gaan met de problematieken in uw buurt.

 5. Feit

  Je kan het nog met wat schattige maatregelen rekken maar de politiestaat houd je toch niet meer tegen met deze diversiteit in de straten.

 6. Bram Zanddijk

  Ik zie tot mijn genoegen dat van der Galien de instroom van allochtonen bij de politie toejuicht en wijst op de noodzaak de beperkingen die op dit punt bestaan te overwinnen.

  Het is natuurlijk juist dat de problemen deels veroorzaakt worden door het feit dat de overheid op dit punt aan een essentiële voorwaarde, een evenredige afspiegeling in de politie, niet heeft voldaan. Het dus een goede zaak dat de Vlaamse Overheid dat erkent.

  1. Feit

   Ja, het moet veel rechtser in veel overheidstaken, Bram. De maatschappij is veel te links.

   Goed dat jij ook vindt dat het wat diverser moet. Maar geen zorgen, kerel.

   We komme eran.

   1. Bram Zanddijk

    Hiermee kan ik instemmen: het is gewenst dat het ganse overheidsapparaat wordt gekenmerkt zo veel als mogelijk een evenredige weerspiegeling is van onze multiculturele en politiek versplinterde samenleving.

    1. Feit

     Hiermee kan in instemmen.

     Maar eerst kwaliteit ipv koste wat kost de diversiteit doordrukken.

     En grenzen dicht voor losers, want anders werkt het straks niet meer.

     Dan MOET je straks een quotum losers aannemen en daar is niemand bij gebaat.

     1. denk eens na

      Ooit gezien wat een chaos het is bij de plaatselijke politiek in amsterdam zuid oost ( Bijlmer) , dit krijg je als je te veel diversiteit toe laat in de politiek, politie ,leger, stads delen, voetbalclubs, scholen, enz enz

     2. Feit

      Klopt, diversiteit doordrukken is afbraak.

 7. Nederlandse_Patriot

  Ze moeten die idioten gewoon omver maaien, niks te “muh diversiteit”.

 8. Florissa

  Schiet ze bij elke vernieling die ze aanrichten neer, en kijk hoe snel het stopt , sta je versteld hoe snel ze van begrip ze kunnen zijn .

 9. Christina

  Allochtonen willen niet bij de politie, en wij willen geen allochtonen bij de politie!
  Al die rellende allochtonen in bussen laden en naar hun home land terug, wat moeten wij in het westen met die onaangepaste ondankbare brulapen, weg ermee!!

 10. Ni28

  Er zijn heel wat gekken in Brussel op hoge posten en staatssecretaris Debaets is een voorbeeld van. Er wordt volgens hem te weinig thee gedronken in België, Nederland dient als voorbeeld. Met als consequentie dat islamisering doorgezet wordt totdat de Westerse cultuur weg is gewaagd. En daarna snel richting de donkere Middeleeuwen. En dat terwijl in het Midden-Oosten juist men probeert deze radicalisering te gaan stoppen. Omgekeerde wereld, straks wordt het ze nog kwalijk genomen ook. Domheid zegeviert dankzij de politieke correctheid.

 11. Kees

  De lieve dame zou eens moeten informeren hoe dit probleem opgelost zou worden als dit speelde in een grote stad in Marokko, of Turkije. Het mens spoort niet.

  1. van Urk

   Dat ze na jaren nog niet weten wat er in die wijken afspeelt komt gewoon dat ze altijd zichzelf maar wat hebben voorgespiegeld en nooit naar de volgens hen “rechtse” geluiden hebben geluisterd dat tot op vandaag nog steeds klinkt. Nu denken ze het op te lossen door dit soort intolerante slecht geintegreerde relschoppers te bevorderen tot wetshandhavers. Je lacht je hier gewoon krom in het westen.

 12. eRik2017

  Zo zie je complex de materie is.
  Sommige uitspraken hier zijn mij een beetje te radicaal en kort door de bocht. Ik g ervanuit dat dat de emotie is.

  Het probleem heft een paralel met drijfzand. Als je even een abrupte poging doet om eruit te komen, word je er des te harder ingezogen.
  Vergeet niet dat men Belgie radicaal een burkaverbod instelde, iets dat velen hier ook willen, en ook mag van het Europesse hof.
  Juist dat heeft geleid tot radicalisering.

  Ik geloof best dat wijkagenten zich laten verbonden met de buurt en op scholen een goed idee is, maar daaraan zou geen voorwaarde moeten worden gesteld dat dat perse een allochtone wijkagent zou moeten zijn.

  1. van Urk

   “Vergeet niet dat men Belgie radicaal een burkaverbod instelde, iets dat velen hier ook willen, en ook mag van het Europese hof.Juist dat heeft geleid tot radicalisering” Het komt er dus uiteindelijk op neer dat je ze hun zin gewoon moet gaan geven. Dan pas houden zij zich gedeisd en of gaan ze beter integreren. Dat is nou precies het denkpatroon van onze politiek correcte struisvogels. Andere religies konden zij inderdaad inperken maar de islam is van een steviger formaat die laat zijn ideologische identiteit niet zo gauw los.

   1. eRik2017

    Ik noem het ook als een paralel met drijfzand.
    Neen, er mogen (en moeten) ook grenzen worden gesteld.

    De politieke vraag is, “hoe doe je dat dan?” In Belgie stelde men een Burkaverbod in, in Nederland niet, net als een paar andere EU landen. Bij ons is het wel geopperd, maar mogelijk naar voorbeeld van Belgie niet doorgedrukt.

    Dan komt de discussie, meer diversiteit bij bijv. politie.
    Nou, ik denk juist van niet. Wat je zal bereiken is dat de groep die een hoofddoekje bij het uniform wil afdwingen steeds groter wordt, en accepteert de organisatie dat niet, dan vorm je onrust en tweedeling binnen het politiekorps.
    Maar goed, dat is dan weer mijn mening.
    Het is een zeer complex ding, waar wederzijds respect uit moet voortvloeien.

    Als je er wat aan wil doen, dan moet je eigenlijk de politiek ingaan.
    Misschien doe ik dat wel eens.

    Wat we in elk geval wel geleerd hebben, is dat iets radicaal afschaffen of verbieden helpt niet, en werkt juist averechts.
    Hoe het dan wel moet? Tja, dat is nou juist besturen. Wat ik met Baudet eens ben, is dat je bestuurders van grote ondernemingen mee zou moeten laten nadenken in bijv. denktanks. Ook vanuit bestuurlijk opzicht, “er zijn grenzen” en waar ligt die grens, en what if als er ook geen wederzijdse afspraken kunnen worden gemaakt.

 13. Paul

  eigenlijk zijn die rellen onze eigen schuld
  ___

  Klopt.
  Jullie hebben massaal dit soort volk binnengehaald, en deze islamziekte ongehinderd door laten woekeren .

 14. Baaz

  Minder!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.