VIDEO: Koeweitse held doet gewaagde uitspraak: ‘Arabieren zouden juist moeten samenwerken met Israël!’

Niet iedereen in de Arabische wereld is een doorgewinterde antisemiet, laat deze Koeweitse schrijver zien.

Joden en moslims, Israëli’s en Arabieren: het is doorgaans niet bepaald de beste combinatie. Als sinds de heroprichting van de Joodse staat in 1948 is het een kwestie waar letterlijk oorlogen over zijn gevoerd, en waarvoor Arabische haatbaarden zich nog steeds met alle liefde opblazen. De boodschap die talloze Arabieren verkondigen is duidelijk: Israël is een bezettingsmacht, niet legitiem, moet nooit erkend worden en het liefste worden als joden in de Middellandse Zee gekieperd.

Dat stemt niet bepaald gerust, maar gelukkig zijn er ook nog zielen in de Arabische wereld die niét zo vijandig tegen de enige democratie van het Midden-Oosten aankijken. Sterker nog: héél soms worden er zelfs uitspraken gedaan die zó onpopulair zijn dat ze vanaf nu maar beter kunnen uitkijken op straat. Zo ook de Koeweitse auteur Abdullah al-Hadlaq, die op bezoek was bij Al-Ray TV, een Koeweitse tv-zender. Hij was daar uitgenodigd om in debat te gaan over Israël: wat is het eigenlijk, en hoe moeten Arabieren ermee omgaan?

Aangezien het – daar tenminste – überhaupt niet gezegd is dat Israël wel een echte staat is, begon het gesprek daar. “Is het een staat? Een groep? Een terroristische organisatie? Een entiteit?” vroeg de interviewer zich af. Waarop al-Hadlaw stellig antwoordde:

“Of je het nu leuk vindt of niet, Israël is een onafhankelijke, soevereine staat. Het bestaat en is lid van de Verenigde Naties, en de meeste vredelievende en democratische landen erkennen het. De groep landen die Israël niét erkent bestaat uit onderdrukkende, tyrannieke landen.”

“Noord-Korea bijvoorbeeld erkent Israël niet”, vervolgt hij, om maar even duidelijk maken in wat voor hoogstaand gezelschap de meeste Arabische landen zich bevinden. Goed, je zou op basis van bovenstaande nog kunnen concluderen dat hij hier slechts een pragmatische lijn volgt: Israël bestaat en we moeten dat maar accepteren. Nou, niet dus: hij gaat verder met een betoog waarin hij duidelijk maakt waarom elke moslim de Joodse staat zou moeten erkennen en Israël allesbehalve een ‘plunderende entiteit’ is:

“Koranvers 5:21 bewijst dat de Israëli’s recht hebben op het Beloofde Land. Toen Mozes zijn volk vertelde dat ze naar het land dat Allah hen beloofd had moest gaan, gaf Allah het hen, en de plunderden het niet.”

Maar dat is slechts het religieuze perspectief. Ook het zijn van een Arabier is volgens al-Hadlaq geen enkel probleem als het gaat om het erkennen van Israël. Sterker nog: Arabische landen hebben er alleen maar baat bij om samen te werken met Israël. Hij stelt een Arabisch-Israëlisch-Amerikaans verbond voor tegen de échte vijand van de Arabieren: Iran en het Libanese Hezbollah. Hoewel je je afvraagt of dat echt heel wenselijk is, maakt hij hier wel een prima vergelijking: Israël wil enkel het kleine stukje land hebben waar ze milennia geleden ook al woonden, terwijl het imperialistische Iran alsmaar haar invloed in de regio probeert uit te breiden.

‘Maar is het dan geen probleem dat de Israëli’s het Palestijnse land bezetten?’ stamelt zijn debatpartner nog. En daarop volgt de echte knock-out voor de die hard antisemieten:

“Er is helemaal geen bezetting. Er is enkel een volk dat terugkeert naar het land wat haar beloofd is. Bent u zich er wel van bewust dat de geschiedenis van de Israëli’s stokoud is en teruggaat tot ver voor die van de Islam? Wij moslims moeten dan ook erkennen dat Israël recht heeft op dat land en dat ze het zeker niet geplunderd hebben.”

En die arme Palestijnen dan? Tsja:

“Toen Israël in 1948 gesticht werd, was er helemaal geen staat ‘Palestina’. Die naam bestond niet. Er leefden allerlei gemeenschappen in de Arabische landen: Kanaänieten, Amalekieten en een hele hoop andere namen. Er was dus geen staat genaamd ‘Palestina’, dat wil ik benadrukken.”

En daar valt niets tegenin te brengen. Ik zou dus zeggen: bekijk de hele video zelf nog eens, en geniet van de waarheid!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Feit

  Eindelijk…

  Dit is de meest gezonde, rechtvaardige, intelligente en eerlijke mening in dit multi-universa.

 2. DolleDries

  Daar snappen die linkse antisemnetisten hier zeg maar de Dopper Kliniek helemaal niets van.

  1. van Urk

   DolleDries@ Die Dopper Kliniek beweren nog steeds dat het een ondemocratische schurkachtige apartheidsstaat is. 10 feiten over Israelische moslims op een rij “Get your facts straight!”: Ongeveer 17% van de bevolking van Israel is moslim, meer dan 300 imams en meuzzins staan op de loonlijst van de Israelische overheid, zo,n 26.000 moslimstudenten studeren aan Israelische universiteiten, meer dan 1.700 moslims (waaronder ook vrouwen) dienen in het Israelische leger en ruim 72% moslims van de 3500 niet-Joodse vrijwilligers zijn vertegenwoordigd in de Nationale Dienst waar zij een actieve rol spelen bij de politie, brandweer, medische diensten en scholen, 1,4 miljoen moslims hebben Arabisch als moedertaal, een van de twee officiele talen in Israel, Het aantal moslims in Israel is sinds de oprichting van de staat bijna vertienvoudigd: van 156.000 in 1948 naar 1.4540 van vandaag, Sinds 1988 is het aantal moskeeen in Israel met 500% toegenomen. Er zijn er nu meer dan 400, waarvan 73 in Jeruzalem, Israelische moslims hebben stemrecht. De Arabische partij is in het Israelische parlement zelfs de op twee na grootste partij, Speciaal voor de moslimgemeenschap zijn er in Israel 8 islamitische regionale rechtbanken die onder supervisie staan van het Israelische ministerie van justitie, Bij de onafhankelijkheidsverklaring van Israel uit 1948 is de Godsdienstvrijheid van alle Israeli,s benadrukt: “De staat Israel zorgt voor volledige gelijkheid van sociale en politieke rechten voor al haar inwoners, ongeacht godsdienst, ras of geslacht; het zal de vrijheid van godsdienst, meningsuiting, taal, onderwijs en cultuur beschermen; het zal de heilige plaatsen van alle religies beschermen.”

   1. van Urk

    Klein foutje: Het aantal moslims moest zijn: 1.454000 i.p.v. 1.4540.

 3. Seneca

  Guus geluk zal het wel als ‘niet Christelijk’ beschouwen.

 4. IJscoman

  Het kan! Hoe is het mogelijk: een normale moslim! Genuanceerd, open, eerlijk, mild en met historische besef. Natuurlijk zou het voor de moslims een enorme boost betekenen als ze allemaal normaal werden en de samenwerking met Israel zochten. Een grotere win-win situatie is nauwelijks denkbaar.

 5. Floris

  “Koranvers 5:21 bewijst dat de Israëli’s recht hebben op het Beloofde Land. Toen Mozes zijn volk vertelde dat ze naar het land dat Allah hen beloofd had moest gaan, gaf Allah het hen, en de plunderden het niet.”

  Maar dat is slechts het religieuze perspectief.
  ———————————————————————–
  Als dat het religieuze perspectief was zou er nooit een conflict zijn geweest. Je moet deze ayat in samenhang zien met de hele soera 5.

  5:21 t/m 26

  O mijn volk, treed het heilige land binnen dat door Allah aan jullie is toegewezen en keer (de strijd) de rug niet toe, want dan zullen jullie terugkeren als verliezers.”

  Zij zeiden: “O Moesa, waarlijk, daarin (d.w.z. in dit heilige land) is een sterk volk, en waarlijk, wij zullen het (d.w.z. dit heilige land) nooit binnentreden, totdat zij het verlaten. Wanneer zij het verlaten, dan zullen wij (het land) waarlijk binnentreden.”

  Twee mannen onder degenen die (Allah) vreesden (en) die Allah heeft begunstigd, zeiden: “Treed hen tegemoet via de poort en als jullie dan binnen zijn, waarlijk, dan zullen jullie de winnaars zijn. En stel jullie vertrouwen in Allah als jullie gelovigen zijn.”

  Zij zeiden: “O Moesa, waarlijk, wij zullen het (d.w.z. het heilige land) nooit binnentreden zolang zij daar nog zijn. Dus ga, jij en jouw Heer, en strijden jullie (maar), waarlijk, wij blijven hier zitten.”

  Hij (Moesa) zei: “Mijn Heer, waarlijk, ik heb slechts macht over mijzelf en mijn broer, dus oordeel tussen ons en het verdorven volk.”
  Hij (Allah) zei: “Voorwaar, het (heilige land) is daarom voor veertig jaar verboden voor hen. Verward zullen zij door het land dwalen. Treur dus niet over het verdorven volk.”

  Joden zijn dus volgens de koran een verdorven volk. Ook de rest van de soera bulkt van de jodenhaat. De koran vertelt hier iets uit de bijbel na (Mozes, Exodus) op de onbeholpen wijze waarop de koran dat steeds doet (de auteurs hadden de klok horen luiden maar wisten niet waar de klepel hing) maar stelt dus dat de joden het heilige land niet binnen gingen EN vervloekt de joden (in vele passages).

  Derhalve stelt de islam dus dat de joden hun “recht” op het heilige land hebben verspeeld. Daarom voelden de moslims zich vrij om het land te veroveren en tot een islamitische waqf te verklaren en Jeruzalem als 3e heilige islamitische stad te beschouwen na Mekka en Medina.

  Deze arabier kent z’n eigen godsdienst niet.

 6. Betoverd Konijn

  Ik heb niet de kennis om hier een inhoudelijk oordeel over te vellen, maar op zijn minst is duidelijk dat dit een dappere man is.

  1. Floris

   Inderdaad. Ook is hij een roepende in de woestijn. De gangbare islamitische mening over Israël en het virulente antisemitisme onder moslims zal er geen spat door veranderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.