Laat NRC weten dat je Omtzigt steunt: zeg binnen 2 minuten je abonnement op

Het is tijd om in actie te komen tegen het NRC Handelsblad. 

Dat NRC Handelsblad een prominent lid van het mediakartel is wisten we al langer, maar dat die krant nu ook openlijk de kant kiest van kartelpartij VVD in haar poging om Pieter Omtzigt kapot te maken, dat is wel degelijk nieuws. Want ja, dat is waar de berichtgeving van die krant over de CDA’er op neer komt: een oorlogsverklaring.

Dat is sowieso al schokkend, maar het wordt nog erger als je beseft — zoals wij gisteren deden — dat de audio-opnames waar NRC zo ademloos over berichtte helemaal niets schokkends bevatten. Omtzigt probeerde niemand voor de gek te houden, was sceptisch over het verhaal van de man die zichzelf presenteerde als getuige, en liet later weten bij de ‘controversiële’ bijeenkomst dat hij ervan overtuigd is dat MH17 wél door een BUK-raket werd neergeschoten.

Kortom, we hebben het niet slechts over “onzorgvuldige journalistiek” van de NRC, maar over moedwillig liegen. Deze krant gaat letterlijk over politieke én fysieke (want: de slachtoffers van MH17) lijken om een Kamerlid dat te kritisch is over Mark Rutte uit de politiek te stampen.

Er zit daarom maar één ding op voor mensen met een NRC abonnement: dat linea recta opzeggen. Dit soort journalistiek wangedrag kan niet geaccepteerd worden.

Hoe? Gewoon door dit kleine formulier online in te vullen. Het kost je maar een seconde of dertig (en als je alles moet intypen wellicht 2 minuten) en voila: je bent er eindelijk van af en maakt op die manier duidelijk aan de NRC dat links politiek activisme van een zogenaamde kwaliteitskrant niet gewaardeerd wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Wow 661 keer gedownload.
  Binnen 1 dag
  Dat wil natuurlijk niet zeggen dat al diegenen hun abonnement hebben opgezegd.
  Maar laten we nu eens aannemen dat het cultuur-marxistisch NSB-Roddelvod op het einde van de dag 2000-3000 abonnementen verliest.
  Dat is dodelijk voor een dode bomen krant.

  Goed nieuws zo op de morgen.

  1. Michael

   Het is een bijzonder fascistische gedachte dat media die nieuws brengen en duiden op een manier die jouw niet aanstaat, maar kapot moeten. Persvrijheid is één van de belangrijkste voorwaarde voor een vrije samenleving, en dictators van links tot rechts beginnen altijd met het aanvallen van deze vrijheid.

   1. IJscoman

    Alle dagbladen behoren tot de gelijkgeschakelde, door de overheid en belangenkartels aangestuurde media. De NSB-Stürmer is de kwalijkste exponent. Zonder degelijk onderzoek bewust karaktermoord plegen op een integer kamerlid, is een doodzonde. De persvrijheid is er mee gediend als dit smerige fascistische vod wordt opgeruimd.

    1. Michael

     Mocht het waar zijn, dan is dat idd schadelijk. Het probleem is alleen dat je hier met een overtreffende trap het gefabriceerde nepniews van vd Galien napraat.

     Er is werkelijk geen schijntje bewijs voor die rare complottheorie dat blijkbaar Rutte het NRC even heeft gebeld om Omtzigt uit de weg te ruimen, want Rutte wil zo graag dat zijn coalitie al in de eerste maanden valt. Of heb jij dat bewijs toevallig?

     Bovendien is hier geen sprake van karaktermoord, dat is nogmaals een verdraaiing van de feiten door de fantasieën van vd Galien. Het NRC heeft gewoon gerapporteerd wat er is gebeurd. Vervolgens hebben verschillende mensen daar verschillende meningen over.

    2. Guus Geluk

     Wel bijzonder dan dat de media Opstelten, Teeven, Van Miltenburg, Van der Steur allemaal niet omkegelen. Het oordeel van de media was ongenadig. De overheid had de media kennelijk niet goed in de hand.

   2. Two Ravens Black Kettle

    U vergist zich vrees ik beste Michael
    Het NSB-Roddelvod is geen krant.
    Het heeft niets van doen met serieuze journalistiek.
    Het is fake news, doofpotten, manipulatie, eenzijdige berichtgeving, dissidenten lynchen en demonisering
    Ze hebben de sfeer gecreëerd die de heer Fortuyn het leven heeft gekost.
    Het is agit-prop. blaadje van het establishment.

    Ze zijn trouwens ook behoorlijk wars van vrijheid van meningsuiting. Het is het deugend incest-blaadje voor de gelijkgeschakelden.
    Het is de robot magazine voor de PC robots

 2. Meester Kong

  Humor 🙂 🙂

   1. swetsnek

    hahahahahahahaha

   2. Blue monday

    Waarom nu een foto van je vrouw, hitsige Dries?

  1. Zweedse kok

   Dhr van Galien denkt, dat mensen met een NRC abbonement op zijn advies en geloofwaardigheid afgaan.
   Is dat humor of een lichte vorm van zelfoverschatting.
   Ik houd het even op onwetendheid.

 3. Guus Geluk

  Het NRC heeft gewoon degelijk journalistiek onderzoek verricht. Vervolgens hebben commentatoren bij het NRC geconcludeerd dat Omtzigt wegmoest. Inmiddels is hier de complottheorie de wereld ingeholpen dat NRC en VVD samenspannen om een dissident kapot te maken (hoewel de onhandige waarheid is dat de VVD daar geen belang bij heeft).

  Zoals ik gisteren al concludeerde ligt de oorzaak van deze theorie in het feit dat de heiligen uit de rechtspopulistische kerk niet op hun vingers getikt mogen worden.

  Maar goed, ik heb geen abonnement op het NRC, dus ik kan die niet opzeggen. Als ik er één had, zou ik die zeker niet opzeggen enkel en alleen om dit verhaal. Het is de taak van de media om onderzoek te doen. Ook op kamerleden die weleens diensten bijwonen in de rechtspopulistische gemeente.

  1. IJscoman

   De NRC-meubelfolder heeft buitengewoon slecht journalistiek werk afgeleverd, zelfs een provinciaal sufferdje nog onwaardig. De ‘krant’ verdient het om vandaag nog failliet te gaan en in ieder geval een proces aan zijn Belgische broek te krijgen wegens het verspreiden van nepnieuws.

   1. Michael

    En want moeten we met de koning van nep-nieuws in deze, vd Galien, dan doen?

   2. Guus Geluk

    Dit is simpelweg niet juist. Het NRC heeft degelijk en grondig onderzoek verricht.

    1. IJscoman

     Het NRC heeft een smerige hetze gevoerd tegen Omtzigt, op basis van slechts 1 bron: niks degelijk en grondig onderzoek. Dat maakt agitpropper Guus ervan – bewuste verdraaiing van feiten.

     Zie de laatste ontwikkelingen van vandaag, vrijdag 17/11 18.00 uur op GeenStijl: VU-docent: ‘@NRC verspreidt nepnieuws over Omtzigt en weigert weerwoord te plaatsen’.

   3. swetsnek

    Je hoort het IJscoman guuske zegt het ,het is simpelweg niet juist hahahahaha dusssssss met andere woorden hij heeft gelijk punt lol lol

    1. Guus Geluk

     Ik wacht nog op IJscomans die komt zeggen dat swetsnek een trol is.

     Ik vrees dat ik tevergeefs wacht.

     Want swetsnek is namelijk een echte trol.

     1. swetsnek

      Natuurlijk randdebiel aan jou is niet schroef los maar een doos vol man jij bent het laatste wat god gescheten heeft jij stinkt zo ongelooflijk naar stront
      Dat kent zijn weerga niet
      Zit mij hier al dagen te verwonderen dat alle reageerders nog steeds niet door hebben dat hier met zoveel aliassen wordt gewerkt .Met als 1 doel de site zoveel mogelijk schade toe te brengen .En het ergste is dat de REDACTIE HET GEEN ENE MOER KAN SCHELEN
      De hele DDS site stelt werkelijk geen ene reet meer voor .
      Zoveel domheid bij elkaar tis werkelijk niet te geloven.
      Ik ben wel klaar met jullie gezeik.

  2. HW

   Guusje, je bedoelde toch, dat kritisch commentaar op links onacceptabel is.
   Dat hebben we de laatste tijd wel vaker van jou gezien.
   Rutte II was voor jou een en al “halleluja” en voor anderen de grootste crime (teleurstelling) uit hun leven.

  3. Rosasolis

   @Guus Geluk, Beste vriend, kranten kunnen hun meningen doorgeven, maar hebben nooit te beslissen wie er gedumpt moet worden. Dat kunnen regeringsleiders en leden
   beslissen. Jammer is het dat dit krantje zo te geer gat tegen een van ons nieuwe
   nieuwe ministers. Weet de redactie van NRC, werkelijk zo goed, hoe het moet worden?

 4. Michael

  Vd Galien gaat vrolijk door met zijn inconsistente zwetsverhalen:

  De hele onzinnige complottheorie die kraakt aan alle kanten is al meerdere malen door Guus en mij onderuitgehaald, dus niet nodig om in herhaling te vallen. Vd Galien houdt blijkbaar niet zo van feiten en creëert liever fake nieuws om zijn eigen standpunt te ondersteunen.

  Maar deze is toch wel weer hilarisch slecht:
  Hij zegt eerst:
  “Dat die krant nu ook openlijk kant kiest van de VVD” (helemaal nergens op gebaseerd, maar goed…)

  En dan:

  “Maakt duidelijk dat links politiek activisme niet wordt getolereerd”.

  Dus de kant kiezen van de rechts-liberaal VVD valt onder links politiek activisme… volgt u het nog?

  1. IJscoman

   Het verweer van Michelletje wordt zwakker, futlozer en ebt langzaam weg tot het verstomd is. Begerijpelijk: de hele Omtzigt affaire slaat als een boemerang in hun linkse, zelfvoldane smoelen terug. Alle tot een orkaan opgedreven beschuldigingen bleken uiteindelijk niet meer dan een licht briesje. Zo draait het smerige, hypocriete linksvolk. Tuig, geteisem, pauperige proleten.

   1. Guus Geluk

    Na de beschuldigingen aan het adres van Rutte, de VVD, het NRC komt nu links weer in beeld. Gut, dit wordt vermoeiend.

    1. IJscoman

     Mijn reactie geldt dus duidelijk evenzeer voor Guusje Jokkebrok. De linkse brigade is murw gebeukt en hangt slap in de touwen.

     1. Michael

      Heb je nog iets inhoudelijks te melden, Ijsjesman? Of blijft het bij ‘creatief’ een naampje veranderen en wat schelden?

     2. Guus Geluk

      De IJsverkoper heeft ingezien dat de complottheorieën met de VVD geen steek houden en gooit het nu over een andere boeg: de linkse brigade – wie dat ook is – heeft het gedaan.

   2. Michael

    Goh, de inhoud druipt werkelijk van deze reactie… ahum.

    Zoals ik al zei, de complottheoretische onzin van vd Galien is al 100 keer onderuitgehaald met feitelijke onderbouwing, zie al die artikelen hiervoor. Waar waren jouw reacties op die comments? Nog iets inhoudelijks toe te voegen, of blijft het bij een scheldpartijtje zonder inhoud?

    1. swetsnek

     Je lijkt godver wel een bandje idioot zet eens wat anders op heb nog nooit iemand zo uit zijn nek horen kletsen

   3. Blue monday

    Tjee…meneer ijs vindt zich zelf enorm gevat, maar eigenlijk zegt ie steeds weer, keer op keer niets inhoudelijks.

    Alleen uit om iedere discussie te saboteren.

    Daar is een naam voor, een naam die u zelf te pas en te onpas gebruikt.

    Zielig hoopje mens….

  2. nogmaals

   Michael (met zijn mickey mouse IQ) gaat 24/7 vrolijk door met zijn inconsistente zwetsverhalen op DDS. Hij eindigt deze keer zijn hilarisch slechte gezwam zelfs met ” volgt u het nog?”

 5. poldi

  Afgelopen maandag heb ik deze klopjacht-op-Omtzigt krant met een voldaan gevoel opgezegd.
  Ik was het trouwens al een tijd van plan.

  1. Meester Kong

   Zelfs Poldi doet aan nep nieuws 🙂

 6. Ni28

  Aanzetting tot haat tegen de heer Omtzigt met als doel om hem te compromitteren zodat hij het veld zou moeten ruimen, anders kunt je de handelingswijze van de NRC niet noemen, die hier in dienst van de VVD handelde. Rutte heeft hekel aan Omtzigt, hij werd zelfs boos in de Kamer en dat doe je alleen als je redenen hebt. Dat is bevestiging dat wij niet de volle waarheid kennen al is het aannemelijk en zelfs waarschijnlijk dat de Russische separatisten hier achter zitten geholpen door Rusland. Maar er kan nog meer achter zitten wat ook de Oekraïners in verkeerde daglicht zou kunnen brengen. Na de Oekraïne referendum zou dat als een mokerslag werken voor regering Rutte.. De volle waarheid ligt onder de tapijt. Anders wordt je niet boos.

  1. Guus Geluk

   De VVD heeft geen enkel belang bij de val van Omtzigt, maar dat is in deze complottheorie de onhandige waarheid. Het NRC foeterde nota bene zelf dat met de 76 zetels – een minimale meerderheid in de Tweede Kamer – Omtzigt er zo makkelijk mee wegkwam. Waarom zou de VVD averij willen toebrengen aan de eigen regeringscoalitie? Dat slaat werkelijk nergens op!

   1. Vit

    De VVD in de persoon van Rutte wel want die haat de luis in zijn pels openlijk en de reden laat zich raden, in zijn naïviteit denkt hij met nieuwe verkiezingen net zoveel stemmers of meer te halen, dus een val van het kabinet doet hem niet zo veel.

    1. Guus Geluk

     Dit is speculeren wat de premier wel of niet denkt. De waarheid is dat de VVD geen enkel motief heeft om de coalitie te beschadigen.

     Het is de ongemakkelijke waarheid, de inconvenient truth.

     1. Vit

      De ongemakkelijke waarheid is dat de soep niet zo heet is als opgediend.

     2. Guus Geluk

      Nee, inderdaad, Omtzigt heeft niet gerebelleerd en er is niet al te veel heibel geweest. Misschien heeft Rutte wel een zucht van verlichting geslaakt. Wie zal het zeggen.

  2. Ni28

   Vergeten toe te voegen: Het ergste is dat er blijft rondhangen(zie Journaal) dat Omtzigt de tekst heeft in de mond gelegd van de nepgetuige. Zo blijven praatjes rondhangen net als over het weglopen van Wilders.

  3. Michael

   Ik vind het fascinerend dat er dus blijkbaar mensen zijn die deze framende onzin en letterlijke leugens van vd Galien blind geloven. Kijk eens kritisch naar wat er allemaal wordt beweerd en lag dat naast de feiten. Het na-papagaaien van mister nep-nieuws vd Galien geeft aan dat je dit niet doet.

   1. Vit

    De feiten blijken onwelgevallig, dat is duidelijk.

    1. Michael

     Precies, en daarom vinden mensen als vd Galien het nodig om nepnieuws de wereld in te slingeren, aangezien de feiten hem niet bevallen.

     1. IJscoman

      Je trollengedrag, je trollenargumenten, je trollenonzin en je trollenwoordjes zijn zo overduidelijk, dat bijna niemand meer de moeite neemt om op je te reageren. Valt je dat niet op?

 7. Ni28

  Als je nu pas je abonnement opzegt bent je wel al heel laat mee. Reden tot opzegging bestaat al jaren sinds de rode Belg de scepter daar zwaait.

 8. Vit

  Ik ben al jaren geen abonnee meer want mijn kat wilde er niet op schijten.

 9. Duke

  Iedereen die geen abonnement heeft, moet ook maar opzeggen. Dan hebben ze wat uit te zoeken, want bij hun publicaties doen ze dat overduidelijk niet.

 10. Bram Zanddijk

  Ik vermoed dat mensen die de leugenaar Omzigt wensen te steunen zelden een abonnement op het NRC-Handelsblad hebben en überhaupt zelden een serieuze krant lezen.
  Als DDS op-roept tot een boycot van het NRC kan dat deze kwaliteitskrant slechts te stade komen.

  1. Vit

   Waar heeft Pieter precies gelogen?

   1. Bram Zanddijk

    Ik adviseer u een abonnement op het NRC te nemen. Daarin worden uw vragen op journalistiek hoogwaardige wijze beantwoord.

    1. DolleDries

     Maar waar heeft Omzigt gelogen.

     Of is het weer een nep reactie van je.

    2. IJscoman

     Je bent een sukkel. Een zeldzame sukkel, dat moet ik je nageven.

     1. Guus Geluk

      Zegt de bobo uit wie amper nog een inhoudelijke reactie is te horen.

    3. Vit

     Nou nee, jij zegt het dus kom maar op.

     1. Vit

      Nou geen antwoord dus, conclusio jij bent net zo’n domme lul als Tjeempie, hmm zou het toch?

 11. swetsnek

  Wil het wel invullen maar ben nog nooit lid geweest van dat kut krantje hahahaha

 12. Blue monday

  Goh, deze oproep zal veel navolging krijgen op een site als DDS.

  Vermoed dat types als droevige Dries, corfu, ijslollie hun abonnement per direct opzeggen.

  Helaas, deze trieste heren consumeren alleen gratis nepnieuws.

  1. DolleDries

   Dat is ook wat als je voor zo krant betaalt voor nep nieuws.
   Ik begrijp dat de Blauwe Smurf hier zich heeft late neppen.

 13. Blue monday

  Gewoon omdat ik het kan…een prachtig zaterdag-abonnement op NRC genomen.

  Met dank aan vd Galien, had het anders nooit overwogen!

  https://abonnementen.nrc.nl/nrc-nl/bestel?gclid=EAIaIQobChMIzcn5ibnA1wIVqrztCh3_Qge9EAAYASAAEgLD6_D_BwE

  1. DolleDries

   Komt die krant wel in zo dorpje op de Veluwe.

   1. Blue monday

    Dat is wel een rake opmerking….als kind bracht ik het NRC ook rond….
    Geen wijk, maar allemaal losse huizen door het hele dorp…en een concentratie in de villa-wijk.

    Tis ook een ruk-krant hoor, maar ach, 13 euro om de zaterdagen door te komen is geen geld

  2. DolleDries

   Bleu
   Gewoon omdat ik het kan…een prachtig zaterdag-abonnement op NRC genomen.

   Zie daar een nep reactie.

  3. Dubbele Komma

   ik ken comfortabeler wc papier.

   dat zon intelligent iemand als jij de nrc leest zeg. die verkondigt de Enige Waarheid.

   lees je die na je bijbel?

 14. gimmeMystack

  Wie is hier überhaupt zo hersenloos dat diegene een abonnement op de NRC heeft.
  Enge vieze Nazi-krant.

  Verspreiden nog meer fake nieuws dan de gemiddelde alu-hoedjes site.

 15. Marija

  Als ik een abonnement had, zegde ik het op.
  Nu heb ik aan dhr Omtzigt een steunbetuiging gestuurd per e-mail.
  Ik hoop dat heel veel mensen dat ook willen doen:
  p.omtzigt@tweedekamer.nl

  1. Rosasolis

   @Marija. Beste Marija, ik heb al mijn steunbetuiging aan Pieter al gestuurd naar de CDA.
   Als je een goede, zeer informative krant wil lezen, dan is Trouw werkelijk de beste.
   Dagelijks vol met rapporten en artikelen, met alle nieuws van ons samenleving. En er is
   een speciale afdeling in het midden van Trouw dat “De Verdieping” heet, dat inderdaad dieper inzicht geeft op actuele zakken in ons samenleving. Een aantal jaren geleden heeft Trouw een onderscheiding gekregen als de beste krant van Europa. Sindsdien ben
   ik abonnee op dit zeer informatieve dagelijkse krant. En ik heb geen spijt van.
   Ik vind dat degenen die zeggen dat “als je internet heb, je geen krant niet meer nodig heb”, zeer kortzichtig. Vele van die populaire sites zijn onbetrouwbaar, agressief, en dom. Wij hebben kranten met rapporters en schrijvers van artikelen meer dan ooit van
   te voren nodig. Kortom: TROUW houdt je gedachten wakker, ieder dag. Je krijgt het
   heel vroeg smorgens omstreeks 6:30. Je kunt dan rustig dit geweldig, volle krant lezen
   met je koffie.

 16. Ni28

  Het is duidelijk dat veel mensen maar selectief luisteren en horen alleen wat zij willen horen. Uit Omtzigt zijn eigen worden blijkt dat hij niemand zijn eigen verhaal in de mond heeft gedicteerd. Gewoon gord luisteren. De kleine meerderheid in de Kamer is een onfortuinlijke bijkomstigheid voor de VVD en CDA anders zouden zij Omtzigt nog anders behandelen. Rutte wilt hem al te graag weg hebben want hij is te kritisch en daar houdt onze MP niet van.

 17. Rosasolis

  Laat de NRC Handelsblad ophoepelen, met hun domme kritiek! Wie denken zij dat zij zijn? Wat een saaie blad dit is! Zij moeten ophouden om te bemoeien met politieke zakken, die hen niets aangaan. Blijven schrijven over economie en handelszaken ok. want dat is hun terrein, maar laat de rest over aan de grote kranten zoals Trouw, die de echte waarheid zoeken en handhaven, en niet bezig zijn met opzettelijk kwade berichten tegen nieuwe ministers te geven, om alleen te proberen wat sensatie te veroorzaken!

 18. Seneca

  over nep nieuws gesproken. nrc voert dit dagelijks aan haar lezers. zielige mensen die lezers van het nrc, kunnen niet zelf denken…

  1. Rosasolis

   De ncr is oneerlijk en zeer kinderlijk. Als je een ECHTE informatieve krant wil lezen, dan de beste is Trouw. Die zou nooit verklaren dat hun leden een politicus moeten banen,
   of je lidmaatschap opzeggen aan hun heilige krant. Die niet veel interessants heeft te bieden voor ons samenleving.

 19. ThomasD

  Hmm, als Geenstijl volgens links een keer ergens te ver in gaat en er kritiek wordt geuit, (soms in de vorm van een boycot o.i.d.) dan staan ze hier op de barricade om te roepen dat de vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt door het enge links. Nu gebeurt hier dus precies hetzelfde. Kan ik moeilijk serieus nemen.

 20. Floris

  “VU-DOCENT: ‘INFAAM @NRC VERSPREIDT NEPNIEUWS OVER OMTZIGT EN WEIGERT WEERWOORD TE PLAATSEN”

  https://www.geenstijl.nl/5139490/nrc-heeft-de-kluit-volledig-belazerd/#comments

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.