Martin Bosma pakt minister Ollongren aan: volgens het wetboek van strafrecht moet ze 30 jaar brommen

“Dat zou ik heel goed vinden.”

In gesprek met Mourits Oussoren van Binnenhofvlog legde Martin Bosma gisteravond uit dat minister Ollongren wat hem betreft zo snel mogelijk in de gevangenis moet verdwijnen. De reden? Ollongren zei in het verleden dat Amsterdam zich moest afscheiden van Nederland als de PVV aan de macht kwam. Dat is, zegt Bosma, duidelijk in strijd met de wet. Wetboek van Strafrecht artikel 93 is daar heel duidelijk over, aldus Bosma:

Hier de bijdrage van Bosma in de Tweede Kamer, waar hij Ollongren even heel helder vertelde wat hij van haar vond. Kijken, want de inbreng van Bosma is echt om van te smullen.

Het kalme cynisme van Bosma is heerlijk om naar te luisteren én naar te kijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

111 reacties

 1. Anna

  Bosma staat volledig in zijn gelijk. Warhoofd Voogelaartje 11 zegt heel gevaarlijke dingen die onze Democratie ondermijnen.

 2. Tjeempie80

  LOL.

  Bosma is de trol van de Tweede Kamer.

  1. Vit

   Ja en jij de domme lul/trol van DDS.

   1. Top

    Nee hoor, hij/zij/het/iets is door een trol verwekt. Dat is wel duidelijk te lezen in zijn/haar/het/ iets bijdragen. Maar goed dat lelijk zijn geen pijn doet.

    1. Vit

     Wel het eenzaam zijn natuurlijk.

  2. Marija

   je bent denk ik een moccro

   1. denk eens na

    Dit kabinet haalt 2019 niet.

    1. DirkSteen

     Laten wij hopen dat Rutte zijn 4 jaar NIET haalt en er volgend jaar een einde komt aan de fabeltjes en leugens van hem.

 3. Bram Zanddijk

  De bijdrage van Bosma slaat kant noch wal en lijkt dat ook niet op het oog te hebben.
  Het bevestigt mijn indruk dat de PVV niet langer beoogt politiek te bedrijven. Zoals gisteren ook al bleek uit de bijdrage van Wilders in het debat over de dividentbelasting, lijkt de PVV zich alleen nog te willen richten op vandalisme en populistische retoriek. Van Bosma is bekend dat hij meer de rol van cabarettier dan politicus ambieert maar het past ook in een bredere strategie: de PVV wenst geen politiek maar de kunst van het nihilistische moddergooien te beoefenen.

  1. Bram Zanddijk

   Ik zag te laat een ideomatische fout in mijn bijdrage : ‘slaat’ moet ‘raakt’ zijn.

   1. DolleDries

    Is niet erg ,je hele reactie deugd niet.

    1. swetsnek

     hahahahahaha je blijft toch ook een schelmpje he lol

  2. DolleDries

   Het is heel duidelijk

   Artikel 93
   De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

  3. Anna

   Bram Zanddijk. Niemand van D66 of CDA sprak de bewering van Bosma over de Nederlandse Wet tegen. Hoe zou dat nou toch komen? De feiten van Wilders en Bosma worden nooit tegengesproken. Wel persoonlijke aanvallen. Dat zegt meer dan genoeg. Ollongren is een ontzettend hakkelend warhoofd. Zou ze wel weten wat ze allemaal zegt?

  4. Anna

   Bram Zanddijk. Feiten in de Tweede kamer aan de orde brengen is niet met “moddergooien” tenzij je bewust de feiten niet onder ogen wil zien en herkennen.

  5. Adriaen

   Bram Zanddijk
   Grappig, u weet niet hoe men dividend en cabaretier schrijft, maar u maakt zich wèl zorgen over het idioom?
   Bij het begin beginnen lijkt mij.
   Groep 5 misschien? Of 6?
   Bosma is overigens al iets verder, hij heeft een academische studie afgerond.

   1. Top

    Nooit met een millennial in discussie gaan. Slecht voor de gezondheid. Waarom? Omdat zo veel domheid, niet te bevatten is voor een normaal mens.

  6. J.C.

   @Bram Zanddijk

   “wenst geen politiek maar de kunst van het nihilistische moddergooien te beoefenen”.

   Je geeft hier precies de omschrijving, die ik zocht bij het gejank van het partij kartel in de Tweede Kamer over de vraag van de heer Wilders (PVV) over het willen van meer of minder Marokkanen.

   Nee en dan die mallotige Kees Verhoeven (D66), die vond dat de bijdrage van de heer Bosma (PVV) niet thuishoorde in dit begrotingsdebat. Zou hij vergeten zijn dat zijn clowneske partijleider (Pechtold) in het verleden uit het niets de heer Wilders (PVV) interrumpeerde met de vraag of hij afstand wilde nemen van het Front Nationale, (let op) tijdens de Algemene Beschouwingen. Wat is die malle Kees van D66 toch kort van geheugen, hè?

   Staatsrechtelijk heeft de heer Bosma (PVV) met z’n opmerkingen over minister Ollongren (D66) volkomen het recht aan zijn kant, maar dat komt het partijkartel even
   niet gelegen, begrijpen wij.

   Dat dwaallicht van het CDA, die opmerkte dat de heer Bosma, als hij een vent was aangifte moest gaan doen, heeft kennelijk geen hoge pet op van mensen die nu wel van zich laten horen via #metoo en geen aangifte in het verleden gedaan hebben. Zo zitten christelijke partijen tegenwoordig kennelijk in elkaar. Hoezo naastenliefde?

   Het CDA heeft tegenwoordig ook een bebaarde Ottomaanse papegaai in de Tweede Kamer zitten, DENK ik.

  7. penis aqua di rosa

   Zandvlo, probeer eerst eens fatsoenlijk Nederlands te schrijven, ben je iets geloofwaardiger. Wat een verstand!

 4. DolleDries

  Toch vond ik dit van haar een prima voorstel om verlost te worden van een door en door verrotte stad .Maar om dit als politicus voor te stellen is natuurlijk strafbaar en moet ze voor de rechter.
  Wat een ijzersterk betoog van Bosma

 5. Bram Zanddijk

  Het is overigens opmerkelijk dat de mensen die de afscheiding van Catalonië toejuichen hier 30 jaar gevangenisstraf eisen voor iemand die de afscheiding van Amsterdam zou hebben bepleit.

  1. DolleDries

   Ja en.

  2. Anna

   Bram Zanddijk. Warhoofd Ollongren is van plan een democratisch gekozen politieke partij te elimineren. Deze dame van D66 is nu minister.

   1. Bram Zanddijk

    Ik ben niet bekend met voorstellen van die strekking, Anna. Mogelijk heeft u een concrete bron?

    1. corfo

     @ Br.Zandijk.
     “Ik ben niet bekend met voorstellen van die strekking”.
     Je verdraait wéér het één en ander Brammetje.
     Het waren geen voorstellen van die Zweedse. Zij heeft dat gezegd tijdens een bijeenkomst van de “elite” van Allahdam, t.t.v. haar loco-burgemeesterschap.
     Haar uitlatingen van toen zijn een belediging voor óns land maar bovendien toont het het “democratisch gehalte” van deze Zweedse.
     (verkiezingsuitslagen naast je neerleggen, Allahdam afsplitsen en nog een paar oerstomme uitlatingen)
     Bovendien, Brammetje, als je niet op de hoogte bent van het e.e.a. waarom reageer je dan ?

   2. Zweedse kok

    een democratisch gekozen politieke partij te elimineren.
    .
    Best Warhoofd
    Kunt u dit even uitleggen

    1. Anna

     Zweedse kok. Gisteren Martin Bosma niet goed begrepen?

     1. corfo

      @ Anna.
      Enkele reaguurders blijken er totaal NIETS van begrepen te hebben.
      Dhr. Bosma wees op het feit dat dat Zweedse mens de democratie in NL (voor zover nog aanwezig) om zeep wil helpen, blijkens haar uitlatingen tijdens een bijeenkomst in Allahdam. I.p.v. de aanval op die Zweedse te richten wordt dhr. Bosma persoonlijk aangevallen. Niemand van D66 heeft de moed om aan dat Zweedse mens te vragen : “Wat bedoelde jij met die woorden tijdens die vergadering ?” Bosma heeft volledig gelijk, sinds een stel buitenlanders de tweede kamer in bezit heeft genomen, glijdt ons landje af naar ordeloosheid, bewerkstelligd door gelukzoekers.

  3. DolleDries

   Kan ook natuurlijk

   Het is overigens opmerkelijk dat de mensen die de afscheiding van Catalonië afbraken geen 30 jaar gevangenisstraf eisen voor iemand die de afscheiding van Amsterdam zou hebben bepleit.

  4. Anna

   Zweedse kok. PVV is wel een grote oppositiepartij die de regering uitstekend zal controleren. Zeer belangrijk. Zeker als er een ondemocratisch D66 warhoofd als minister aanzit.

  5. Guus Geluk

   Zanddijk, je vergeet dat Baudet – want ik meen dat je daar op doelt – een heilige is in de liberale vleugel van de rechtspopulistische kerk. De rijen worden gesloten.

  6. Blue monday

   Zolang je politieke tegenstanders op kunt ruimen, is het zuurrechtse tuig op deze site niet zo heel democratisch.

   1. Vit

    Zuurrechtstuig wordt nog eens een Geuzen stelling t.o.v links addergebroed die met democratie niets op hebben.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Kijk
  Dat is nou de reden dat ik al een tijdje op Martin stem.
  Hij zou in de toekomst een mooie opvolger van Wilders kunnen zijn.
  Kan ome Geert zich volledig Internationaal richten.

  En wat zakt die verontwaardigde D’66-pudding weer lillend door zijn hoeven.

  1. Zweedse kok

   Die verontwaardigde D’66 zit wel in de Nederlandse regering.
   PVV duidelijk niet.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Uw opgeroepen angstbeeld is zonder meer een terechte Beste Malmo Kok

    Laten we dan ook samen hopen (U trillend op een islam matje, ik fier in de toekomst turende) dat dit horror kabinet met al die Judas’66 kroonjuwelen-smelters zo vlijtig mogelijk naar de eeuwige politieke urnenvelden is vertrokken.

   2. Anna

    Zweedse kok. PVV is wel een grote oppositiepartij die de regering uitstekend zal controleren. Zeer belangrijk. Zeker als er een ondemocratisch D66 warhoofd als minister aanzit.

   3. Vit

    Terwijl PVV de tweede partij is en D66 niet, zeer merkwaardig.

    1. Bram Zanddijk

     Het feit dat de PVV kwantitatief de tweede partij in Nederland is zou normaliter tot een beduidende politieke invloed leiden en Geert Wilders vanzelfsprekend tot oppositieleider maken.
     Het optreden van Wilders in de afgelopen jaren heeft echter veroorzaakt dat dit materieel niet het geval is. De invloed van de PVV is te verwaarlozen; men komt niet verder dan machteloos schelden en tieren aan de zijlijn. Ze zijn als politieke partij irrelevant terwijl tegelijkertijd de omvang van hun aanhang wel politiek relevant is.

     1. Vit

      Het is gewoon cordon sanitaire Bram, de waarheid mag niet gezegd worden/van invloed zijn, om die reden inderdaad machteloos.

 7. Zweedse kok

  Gelukkig zegt een PVVer nooit iets, wat bij uitvoering in strijd is met de Nederlandse wetgeving.

  1. Bram Zanddijk

   Ik neem aan dat dit ironisch is bedoeld: de PVV beweegt zich in haar voorstellen voortdurend buiten de rechtsstaat.

   Bosma doet dit hier overigens ook en dat wordt door zijn opponent in de discussie ookm blootgelegd. Het is niet aan Kamerleden om strafvervolging te eisen, laat staan daar zelfs een strafmaat aan toe te voegen.

   Ik ben overigens verheigd over deze ontwikkeling: de PVV pretendeert niet meer aan politiek te doen maar beoogt slechts reuring en cabaret. Dat was altijd al heet geval maar dat wordt nu ook heel duidelijk. Dat zal de kiezer ook gaan zien met als gevolg dat de PVV verder zal terugvallen.

   1. Anna

    Zweedse kok. Gisteren Martin Bosma niet goed begrepen?

   2. swetsnek

    En dan lopen zeiken dat een ander niet schrijven kan hahahahahaahah

  2. corfo

   @ Zwödse Sök.
   Al wakker ? Mocht je al wel op je laptopje spelen van je behandelend psychiater ?
   Een landgenote van deze Zwöd wordt even op een keurige wijze terecht gewezen, kennelijk kent dat mens de NL-wetten niet eens, komt natuurlijk omdat zij géén Nederlandse is. Hoor ik zo’n doorgedraaide parasiterende Turk ook nog iets blèren tegen dhr. Bosma, leek er op dat de dwaas riep : “Je moet je bek houden” o.i.d.
   Hahaha, een buitenlander die in de Nederlandse tweede kamer roept dat een NL’er z’n mond moet houden. Het wordt steeds idioter; wat doen we in hemelsnaam met dat stel buitenlanders in de Kamer ?

 8. DolleDries

  Ook heel sterk.
  Stond dit punt trouwens bij één van de partijen in hun verkiezingsprogramma.

  Vz, geheime miljardendeals tussen politici en grote multinationals.
  Je verzint het niet. Het lijkt wel een aflevering van House of Cards.
  Met in de hoofdrol premier Rutte.
  De man die liever miljarden euro’s weggeeft aan grote bedrijven en buitenlandse beleggers dan dat hij al dat geld besteedt aan de Nederlanders. Voor multinationals worden de Vpb-tarieven verlaagd. Voor buitenlandse aandeelhouders van grote bedrijven wordt de dividendbelasting afgeschaft.
  Maar voor gewone Nederlanders wordt de BTW verhoogd, gaat de zorgpremie omhoog, gaat de energierekening fors omhoog en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Vz, wat zou je voor de gewone mensen in dit land allemaal kunnen doen met die 1.4 miljard euro die nu aan buitenlandse beleggers cadeau wordt gedaan? Je zou het eigen risico kunnen verlagen, de huren kunnen verlagen, de energiebelasting kunnen verlagen ipv verhogen.
  Allemaal maatregelen waar de Nederlandse burgers wél wat aan hebben. Kies daarvoor, voor onze eigen mensen en hou op met het spekken van al die buitenlandse aandeelhouders.
  Maar nee hoor.
  Premier Rutte ziet daar niets in.
  Afschaffen van de dividendbelasting is volgens hem goed voor Nederland.
  Waarom? Dat weet hij niet.
  Het CPB ook niet. Economen ook niet.
  En de kiezers in Nederland snapper er al helemaal niets van.
  Maar de heer Rutte heeft het van horen zeggen. Hij gelooft het in elke vezel. Maar wie gelooft hém nog? De man van de valse beloftes. Dit is de zoveelste bladzijde uit het grote smoezenboek van deze premier.
  Want niet één gewone Nederlander heeft hier iets aan. De enigen die hier beter van worden zijn degenen die die anderhalf miljard euro in hun zakken steken. Buitenlandse aandeelhouders van grote multinationals.
  De vrienden van de VVD.
  Want wat blijkt? Als we de mediaberichten mogen geloven zijn het buitenlandse aandeelhouders van Unilever, Shell, en Akzo, voor wie dit kabinet de dividendbelasting afschaft.
  Premier Rutte komt zelf van Unilever.
  Hij heeft er tien jaar lang gewerkt. Informateur Gerrit Zalm, ook een VVD’er, is commissaris bij Shell.
  En VVD-prominent Ben Verwaayen – een vriendje van de premier – is nu commissaris bij Akzo.
  Vz, Ik hoorde sommige collega’s praten over chantage. Maar het is geen chantage. Het is oude jongens krentenbrood.
  Elkaar de euro’s toespelen. Het lijkt Sicilië wel. De maffia. Palermo aan de zee.
  Een premier die zijn eigen volk in de steek laat, maar wel bijna anderhalf miljard euro belastingkorting regelt voor de buitenlandse aandeelhouders van zijn multinationalvriendjes waar zijn partijgenoten mooie baantjes hebben.
  Dat is de werkelijkheid.
  Hoe is hij tot deze beslissing gekomen? Niemand mag het weten.
  Met welke bedrijven heeft hij gesproken? Niemand mag het horen.
  En waar zijn dan al die documenten? Niemand mag ze zien.
  Vz, dit kabinet gooit bijna anderhalf miljard euro weg. Geld van de Nederlandse belastingbetaler. Terwijl er nul bewijs is dat het ook maar één baan oplevert.
  Dat is puur wanbeleid. Ik kan het niet anders noemen. Als je op zo’n onverantwoorde manier omgaat met belastinggeld kan dat niet anders dan in het hele land en ook in dit huis op grote afkeuring rekenen.
  Deze maatregel moet van tafel. Vandaag nog.
  Als de premier deze maatregel vandaag niet intrekt dan zal ik in de tweede termijn namens de PVV en heel veel Nederlanders een motie van afkeuring indienen.
  Interruptie Wilders versus Rutte: Rutte, stop met spekken VVD-baantjescarroussel;

  1. DolleDries

   En om dit oude jongens krentte brood plan er doorheen te drukken zet die Rutte onze zuidenburen nog even voor dom weg.

   1. Guus Geluk

    Nee, DolleDries, dat heeft hij niet gedaan. Hij heeft duidelijk gemaakt dat België minder internationale bedrijven heeft en dat zulks invloed heeft op de werkgelegenheid van onze zuiderburen.

    Of hij gelijk heeft is iets voor factcheckers, maar België had ook kritiek op de Nederlandse economie. Daar viel niemand over.

    Misschien zijn de Belgen wel jaloers. Kunnen het vast niet hebben dat wij er economisch gezien gewoonweg beter voorstaan dan hen.

    1. Bloem

     Beste heer Geluk, dat is typisch Rubberen Rutte. Natuurlijk heeft hij het wel gezegd, hij draait zich er gewoon weer onderuit en naïevelingen trappen daar maar wat graag in. Het is namelijk de conveniënt truth

     1. Guus Geluk

      Citaat?

    2. DolleDries

     Dat heeft hij wel gedaan Guus.
     Daarom ook de verontwaardiging bij de Belgen.

     1. Guus Geluk

      Nietwaar. Hij heeft de Belgen niet voor dom uitgemaakt. Dat verzin je.

      We zullen hem nog maar eens letterlijk citeren: “Als Nederland de belasting niet afschaft, gaat het België achterna. We zien in België wat er gebeurt als je de bakens niet op tijd verzet.”” Hoogstens dat België een verkeerde beslissing heeft gemaakt door de dividendbelasting niet af te schaffen.

      Lees ook dit artikel, in welke wordt betoogdt dat België óók kritiek heeft gehad en dat Rutte grotendeels het gelijk aan zijn kant heeft.

      https://www.demorgen.be/opinie/waarom-nederlandse-minister-president-mark-rutte-nu-plots-uithaalt-naar-ons-land-b2a8c521/

 9. Guus Geluk

  Slaat nergens op, maar we gunnen Bosma even zijn momentje.

  1. corfo

   @ Guus G.
   Je gedraagt je weer als een “tuinkabouter buiten zinnen”, Guusje.
   Of denk jij dat de Belgen boos zijn op Rubberen Rutje omdat hij iets NIET gezegd zou hebben, doe niet zo dwaas, man.

   1. Guus Geluk

    De waarheid is voor de Belgen kennelijk hard.

    1. DolleDries

     Dus hij heeft het wel gezegd, maar of het waar is.

     1. Guus Geluk

      Rutte heeft niet gezegd dat de Belgen dom zijn. Hij heeft aangegeven dat de Belgen in zijn optiek een verkeerde beslissing hebben gemaakt.

      Goed, kom dan met één citaat waarin hij de Belgen voor dom heeft uitgemaakt.

     2. DolleDries

      Guus je moet lezen wat ik schrijf, hij zet ze voor dom weg dat is wat anders dan ze dom noemen.

     3. Guus Geluk

      Kennelijk lees je niet goed. Er staat niet dat de Belgen dom zijn en dat België een “economische woestijn” achterna gaat, zegt hij evenmin. Hij wijst op een in zijn ogen verkeerde beslissing die de Belgen hadden genomen. Enkele deskundigen gaven hem nog gelijk ook.

      Het gaat allemaal weer nergens over.

     4. DolleDries

      Het gaat allemaal weer nergens over.
      Jawel over 1.4 miljard.
      En veel deskundig geven hem ongelijk.

      Het is ook opvallend dat dit voornemen nooit in een verkiezingsprogramma heeft gestaan ook niet van de VVD.
      Hij gaf als excuus Brexit terwijl hij eerst riep dat alle grote bedrijven zouden vluchten uit Engeland. Het lijkt wel een zwabber die Rutte. Vervolgens met onterechte beweringen wijzen naar de Belgen dat hij nu heel slim is en de Belgen eigenlijk heel dom.

     5. Guus Geluk

      Ik verwees met mijn “het gaat nergens over” naar de uitspraak van Rutte, Dries. In dat kader geven deskundigen hem gelijk: België heeft een onaantrekkelijker vestigingsklimaat dan Nederland en heeft daardoor minder internationale bedrijven.

    2. robroy

     O vandaar het excuus naar de Belgen ??

     1. Guus Geluk

      Rutte is een premier die graag alle plooitjes gladstrijkt. Wat mij betreft had hij zulks niet hoeven doen: zelfs de beste buur moet er wel eens met een gestrekt been in kunnen gaan.

     2. robroy

      Dus mmmmmmm ….. toch ??? je praat jezelf tegen wel bij de les blijven hoor

 10. DolleDries

  Opvallend dat de PVV haters hier niet verder komen dan wat Tokkie achtige drogreden.

 11. Bloem

  Ollongren is een foute vrouw van het ergste soort die alleen loyaal is aan haar Palestijnse zaak.

  1. Guus Geluk

   Je doelt waarschijnlijk op Sigrid Kaag, de minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Ollongren is de minister van Binnenlandse Zaken

   Wat Kaag betreft blijkt het allemaal een storm in een glas water te zijn. Men deed voorkomen alsof het nieuwe kabinet plots een antisemitisch, anti-Israël-beleid ging voeren.

   Inmiddels heeft Buitenlandse Zaken toegezegd de motie Van der Staaij c.s., tijdens haar voorzitterschap in de VN-Veiligheidsraad, uit te voeren: een einde aan de autistische obsessie voor Israël in de VN.

   Iets met storm en een glas water.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Ollongren is vele malen gevaarlijker dan een clown als Vogelaar.
  Zij is de moraal politie, zij gaat bepalen wat er gezegd mag woorden, hoe er gedacht moet worden, wat echt (alles waar de Kartelpartijen voor staan) en nep-nieuws (alle dissidenten geluiden) is.
  Zij gat wel even alle Barbertjes aan de boom knopen. DE knevel in de mond van andersdenkenden, De samenleving zuiveren van ‘Russische (lees wederom: iedereen die het niet eens is met het beleid van de Kartelpartijen) smetten.

  Het Spook van de Inquisitie waart weer rond met Ollongren en haar MSM als aanklger, rechter en beul.

  1. corfo

   @ T.R.B.K.
   Zoals u die Zweedse trol omschrijft, o.a. gevaarlijker als Vogelaar, moraalpoltie enz.
   heeft het er alle schijn van dat zij zéér dictatoriaal in haar opvattingen is.
   Om die reden alléén al zal Rubberen Rutje haar als een “aanwinst” voor zijn kabinet betitelen én beschouwen. ’t Is één bij elkaar geschraapt zooitje, nu óók nog gelardeerd met buitenlandse “bewindslieden”. Schandelijke zaak.

   1. Guus Geluk

    “heeft het er alle schijn van dat zij zéér dictatoriaal in haar opvattingen is”

    Op welke schijn doel je?

    1. corfo

     @ Guus G.
     Als die Zweedse tijdens een bijeenkomst zegt, dat zij een verkiezingsuitslag naast zich neer wil kunnen leggen, dat zij Allahdam van NL wil kunnen afsplitsen en nog een paar stomme opmerkingen maakt betr. de (bijna niet meer aanwezige) democratie in óns landje, dan wil jij dat “LIBERAAL” of misschien zelfs “SOCIALISTISCH” noemen ? Ik noem dat “DICTATORIAAL”. Guusje, hopelijk keert je enigszins normale denkvermogen binnen niet al te lange tijd terug, want ik vind jouw reactie van een domheid getuigen die ik niet voor mogelijk hield. Dit Zweedse mens moet geweerd worden, vooral om haar wereldvreemde gedachtekronkels.

     1. Guus Geluk

      In de eerste plaats is er geen enkele indicatie dat ze dit tegen de wil van het volk wilde doen. Wellicht wilde ze hier wel een referendum over houden. In de tweede plaats is er geen enkele indicatie dat ze dit serieus meende.

      Je zit weer veel te babbelen.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Laten we ook niet vergeten dat deze Zweedse tante de Sharia Politie wil invoeren. Nederlandse tradities moeten vernietigd worden, het volk van haar wortels ontdaan, de geschiedenis en cultuur uitgewist en tegelijkertijd zet ze de poort wagenwijd open voor de islamisme. Politie met hoofddoekjes, verplicht suikerfeest, voorgedrukte aangifte-biljetten tegen dissidente politici, politieke rechtbanken.

  Een D’66 besje die pleit voor het opheffen van Kerk/Staat, die schijt op de neutraliteit van de overheid.
  Hans van Mierlo wervelt zich rond in zijn graf terwijl de Kalief de wanstaltige strapatsen van deze zelfverklaarde Censuur-Queen en Russen-jager met schuimende, smakkende lippen goedkeurend aanschouwt.

  Ollongren, Madame Torquemada
  De nuttige idioot en boekenverbrander die de bijl aan de wortel van de Verlichte Beschaving zet.

  Wanneer is genoeg genoeg Boris van der Ham ?
  Wanneer roep je eindelijk eens; “Dit.Is.Mijn.Partij.Niet.Meer !!”

 14. Ben Zine

  Martin is een kanjer. Kan zijn opvattingen uitstekend onder woorden brengen, blijft kalm en beheerst, is goed voorbereid. Die Ollongren is trouwens een heel eng. Hoe ze met haar mobieltje bezig is als Bosma aan het woord is… Zo arrogant en respectloos, zo’n: “Ik sta op een hoger moreel en intellectueel niveau dan jij, want jij bent maar een populistische tokkie”-houding. Vooral van haar knipoog (waarschijnlijk naar een D66 partijgenoot), waarmee ze wilde zeggen: “Laat die Bosma maar lekker lullen”, ging ik over mijn nek. Gevaarlijk mens. Met bewindslieden zoals zij gaan we op den duur echt kapot.

  1. corfo

   @ Ben Zine.
   Deze Zweedse, Ollonkreng is idd. zéér gevaarlijk.
   Zij wil verkiezingsuitslagen naast zich neer kunnen leggen, Allahdam afsplitsen van NL (van mij mag dat, maar wettelijk mag het niet !).
   Met dit soort mensen heeft Rubberen Rutje zich omringd, dictatoriaal tot op het bot, en deze vrouw is lid van D66 = democraten ’66. Is toch niet te bevatten. Wát een gore zooi momenteel in den Haag.
   Rutje die een terechtwijzing van België oploopt en vervolgens z’n excuses aanbiedt ( voor wat die waard zijn !) Maar gelukkig loopt NL in de wereld met bijna álles voorop mensen, kunnen we daarvan leven ? In Duitsland gaan de pensioenen fors omhoog en het land loopt daarmede voorop in de wereld ! In óns landje komt de éigen bevolking op de laatste plaats.

 15. corfo

  De heer Bosma heeft meer kennis in z’n pink dan de CDA- en D^^-fracties bij elkaar !
  Bovendien verwoordt hij dat op een juiste en verantwoorde manier.
  Als een NL’er kan worden veroordeeld voor het roepen van “minder, minder, minder Marokkanen”(waar overigens een groot deel der NL’ers het mee ééns is !), dan zou een Zweedse moeten kunnen worden vervolgd voor het oproepen tot de afscheiding van Allhdam, het oproepen tot het om zeep helpen van de hier nog aanwezige “democratie” en nog een paar stomme oproepen. Hulde aan dhr. Bosma !

 16. Michael

  Gaat meneer dan ook aangifte doen? Of blijft het bij leeg campagne gereutel om de zetels, met een tactiek gestolen van Trump?

 17. Michael

  Ook lekkere inhoudelijke bijdrage aan het debat dit… top. Dit zijn inderdaad de échte problemen van het land… een persoonlijke vete uitvechten.

  Arme Bosma voelt zich op zijn pikkie getrapt en zit nu te huilen bij de juffrouw over wat ze zei. “Moeten we dan vrouw dan straffen”? Vraagt de juf. “Snif, snif, nee hoor, snif, dat hoeft niet. Ik wil alleen een beetje zielig doen zodat jullie me aardig vinden en haar stom. Snif snif”.

  1. Two Ravens Black Kettle

   De Vrijheid van Meningsuiting en Scheiding Kerk/Staat was vroeger ook een ‘dingetje’ van- en op links (maar da’s inmiddels lang gelden hè ?)

   1. Michael

    Die semi-poetische teksten van je zijn allemaal prima hoor, maar als je op iemand reageert moet het wel ergens over gaan. Wat wil je nou precies zeggen over deze discussie?

  2. DolleDries

   Wat een waardeloze reactie en drogreden. Niet één klein stukje over waar het nu echt omgaat.

   1. Michael

    Welke drogreden is dit dan precies?

    Volgens mij is het vrij duidelijk. Het gaat hier om aandacht trekken vanuit de PVV. Het feit dat Bosma vanuit de chronische slachtofferrol boos en verontwaardigd doet hierover, maar vervolgens geen aangifte doet, geeft aan dat het hem niet om deze zaak is te doen, maar vooral om publiciteit voor het weggleidende PVV. Meneer heeft eens gekeken naar hoe Trump het heeft gedaan, gewoon je tegenstander wegzetten als crimineel, en past nu deze tactiek toe in nederland. Pure campagne technische onzin om zetels en aandacht te winnen.

 18. Feit

  Dertig jaar is misschien wat veel maar dat ze moet zitten met deze uitspraken is wel duidelijk.

 19. Adriaen

  Een buitengewoon vermakelijke, intelligente en politiek relevante bijdrage van de heer Bosma.
  Hij maakte op onnavolgbare wijze gehakt van de Zweedse zwetskous.
  Dat moet voor iedere kok, Zweeds of niet, toch een leerzame les zijn?

  1. corfo

   @ Adriaen.
   Een normaal denkend mens zou inderdaad denken dat dit een leerzame les zou zijn voor iedere kok, Zweeds of niet.
   Maar ’t is zoals ik zeg : voor een NORMAAL denkend mens.

 20. Marija

  Kijk voor de *lol* eens erg goed naar de boekdelen-sprekende-koppen naast en achter Wilders/Rutte aanvaring.
  Je ziet de minachtende blikken en badinerende lachjes van Ollongren, daarmee zet zij zichzelf goed te kijk.
  Het is weer een grote zooi ongeregeld daar, allemaal trekpoppen van Rutte3

  1. corfo

   @ Marija.
   +++++++ !!!
   Één grote zooi met een Don Quichot als “leider”.

  2. Blue monday

   ik denk dat u het eindelijk eens goed ziet, dat is de blik van ” zucht, daar heb je die sukkel weer om mijn tijd te verdoen”

   1. corfo

    @ B.M.
    Trek je maar snel terug in je hol op de Veluwe, want je hebt van wat hier gezegd is/wordt, totaal niets begrepen. Onderwijs gevolgd op “School met den Bijbel” ? Lijkt mij niet, want daar was ’t onderwijs redelijk voor elkaar.

 21. Blue monday

  Hypocriete reaguurders …..

  Als een willekeurige politicus had gezegd dat Bosma maar voor een kleine 30 jaar achter tralies moest worden gestopt, was dit olie op het vuur met als reden de democratie kapot te maken.

  Je kan nu ook zeggen dat de PVV dus minder fraaie plannen heeft met andersdenkenden en daar ruimte ziet in het huidige wetboek om dit uit te voeren.

  Als echte democraat, zou ik me meer zorgen maken over deze passages in het wetboek, maar we weten allemaal dat dit gewoon deugd en Bosma weer een toneelstukje aan het opvoeren is.

  wat heeft die man eigenlijk bereikt in al die jaren dat ie op het pluche zit?

  1. DolleDries

   Jouw stuk is wel erg hypocriet Blue ,zo niet totaal onzinnig. Je gaat net zo als Rutte over tot de op de persoon gerichte aanval en dat is heel erg zwak.

  2. Guus Geluk

   “…maar we weten allemaal dat dit gewoon deugd en Bosma weer een toneelstukje aan het opvoeren is.”

   Dat is inderdaad de essentie. Forum voor Democratie en in mindere mate de PVV en DENK gebruiken het spreekgestoelte als podium voor hun toneelstukjes. Dit toneelstukje dient louter het doel electoraal te scoren. Wat de heren kennelijk niet weten, is dat het spreekgestoelte danwel de interruptiemicrofoon – bij wijze van spreken – middelen zijn om het land te besturen.

   Wat zou het heerlijk zijn als die microfoon af en toe eens kon worden afgezet.

   1. robroy

    Ja of hier bepaalde internet verbindingen dat zou heerlijk zijn

  3. Michael

   Je hebt helemaal gelijk. Roepen dat je politieke tegenstanders 30 jaar de cel in moeten… Hitler, Stalin, of Pinochet zouden trots zijn.

   1. DolleDries

    Ja waar kennen we dat roepen nog meer van. Als dat niet lukt schieten we hem over hoop P.F.

    1. Michael

     Dus onze Dries ziet ook in dat deze demonisering niets anders doet dan iemand persoonlijk zwart maken? Fijn. Volgens mij is men trouwens toen nooit zo ver gegaan als het zeggen dat PF 30 jaar moet brommen.

  4. robroy

   eeeeuh … meer dan jij ???

   1. Michael

    Ik ben niet zo trots. Ik heb liever dat politici hun vak serieus nemen en niet met demoniserende onzin komen over ministers puur om campagne te voeren voor je eigen partijtje. Je merkt dat de PVV een beetje aan het verliezen is, ze gaan steeds absurdistischere uitlatingen de wereld in slingeren omdat ze bang zijn voor Baudet. Jammer, het lijkt me fijner als het parlement serieuze mensen bevat die graag mee willen werken aan het controleren van de regering en besturen van het land, niet ter meerdere eer en glorie van hunzelf

 22. J.C.

  Minister Ollongren (D66) noemde de bijdrage van de heer Bosma (PVV) aan dit begrotingsdebat nepnieuws.

  In Het regeerakkoord van Rutte III staaa anders ook wel “feiten”, die zich beter laten duiden met: nepnieuws, zou Ollongren zich dat wel realiseren? Voorbeeld: volgens Mark Rutte zijn er 2 miljoen arbeidsplaatsen betrokken bij het afschaffen van de dividendbelasting. Groot getal hè, die 2 miljoen? (Doet mij denken aan Mein Kampf van Adolf Hitler, waarin hij schrijft: “een zo kolossale leugen dat niemand zou kunnen geloven dat iemand de waarheid zulk grof geweld aan zou doen”).

 23. Guus Geluk

  Weer wat anders dan de ellenlange tirades over de moslims.

 24. robroy

  Het schijnt dat de russen een geheim wapen hebben om enorme tunnels mee te graven waar tanks en straaljagers door vervoerd kunnen worden .
  Dit alles richting Europa met als doel om de minister Ollongren te ontvoeren .
  Nu weet ik ? niet zeker of dit nepnieuws is of niet

 25. Julian

  De PVV is aan het zinken in de peilingen. Nog even en ze worden door Links volop ingehaald. D66 is al virtueel de 2e partij van Nederland. Je kunt het aan de bijdrage van Bosma zien. De spreekwoordelijke kat in het nauw.

  1. Blue monday

   D66 is niet het soort “links” waar ik warm van wil worden.

   Kleffer kan het niet worden.

 26. denk eens na

  30 jaar is beetje over de top maar 5 jaar brommen lijkt mij redelijk

 27. Ben Zine

  Vroeger, in de jaren ’70, dacht je bij het land waar Ollongren vandaan komt, Zweden, aan Pippi Langkous en Abba. Onschuldig en vertederend, idyllisch bijna. Nu kijk je er met een nostalgische glimlach op terug. In 2017 is het in Zweden niet zo onschuldig, vertederend en idyllisch meer. Stockholm is “Europe’s rape capital”, dus daar hoef je als vrouw alleen ‘s-avonds echt niet meer over straat. En in Malmö zijn hele wijken verklaard tot “no go area”. Daar durft de politie niet eens meer te komen, laat staan op te treden. Dat is wat de linkse kerk met onze maatschappij doet. Verpesten, verzieken, bederven… Een bruisende gezellige veilige stad (Stockholm) veranderen in een sfeerloze grauwsluier waar iedereen alert is op elkaar. Een soort paranoïde samenleving waaruit de vreugde is verdwenen. Als een lichaam dat eens gezond was, maar nu door ziekte is aangetast. Bosma spreekt de waarheid, Ollongren kan met het wegzetten van anderhalf miljoen kiezers als “racisten” en haar voornemen om Amsterdam onafhankelijk te verklaren, mocht Wilders MP worden, gerust worden bestempeld als extreem links. Bijzonder verontrustend dat zo’n vrouw het kan brengen tot minister.

 28. Rosasolis

  Wat een idioot is die Bosma! Wat en vreselijk verdraaien van feiten! Ik heb dit bericht gelezen van ochtend is Trouw. Minister Ollengren heeft nooit expliciet gezegd dat Amsterdam moet onafhankelijk worden van Nederland! Zij heeft begin januari het volgende gezegd gedurende haar nieuwjaarsrede. als wethouder:
  “Wilders gaat in tegen alles wat Nederland, Nederland maakt”, zei ze toen. En verder
  “Wat mij betreft geldt dan ook: de komst van Wilders als premier of minister mag dan nog nooit zo dichtbij zijn geweest, dat geldt dan ook voor de oprichting van de
  Republiek Amsterdam”. Dan was alles wat ze zij. Maar ze vertelde niet dat ZIJ vind dat Amsterdam een republiek moet gaan worden. Volgens het artikel van Trouw heeft Bosma felle kritiek gekregen van vele partijen. Als antwoord zei Ollengren:
  “De PVV levert hiermee een bijdrage aan nepnieuws.”

 29. Parestado4

  Storm in een glas halal water?

 30. joost2

  Ik zou ook nog even een heel onafhankelijk goed onderzoek willen naar de betrokkenheid van die minister Ollongren, inzake het maken en besteden van gemeenschap geld voor foutieve nep voorlichtings filmpjes inzake de integratie van moslims in Amsterdam. En ook waarom zij van Amsterdam een republiek wilde maken.Wat een onzin !
  Dat hele” integratie filmpje ” zaakje stinkt nog steeds. Maar ja, Nederland hé, alles onder het tapijt vegen heeft haar baas Rutte uitgevonden en ( te) veel jaren
  toegepast !
  Als zij alleen al daarbij betrokken is, moet mevrouw Ollongren snel wegwezen uit ons parlement.
  Let wel, zij is zo links als de pest.
  Lees bovendien even de column van Nausicaa Marbe in De Telegraaf van vandaag.Top !
  Daar wordt zij – Ollongren_ even heel deskundig afgeserveerd .
  En dat is dan nu onze “minister” ! Even daar neergezet en door niemand gekozen, zo gaat dat in de politieke kartelwereld.

 31. Babaji538

  Er zijn mensen die zich hiervoor laten betalen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.