Tweevoudig Olympisch Kampioen hockey bij Pauw: "Geef doping vrij!"

Tweevoudig Olympisch Kampioen hockey bij Pauw: "Geef doping vrij!"

Onbevooroordeeld genieten van fantastische prestaties kan alleen als het gebruik van doping legaal is. Dat zegt oud-hockeyer (en Olympisch Kampioen) Jacques Brinkman.

Gisteravond mocht oud-hockeyer Jacques Brinkman langskomen bij Pauw om te vertellen waarom hij onlangs een column schreef voor De Telegraaf waarin hij voor het vrijgeven van doping in de sport pleit. Daarin noemde hij Dafne Schippers als één van de atleten over wie twijfels bestaan -- in ieder geval bij sommige mensen.

Pauw zette Mark Tuitert tegenover Brinkman en die focuste zich vooral op het deel van het verhaal over Schippers. Die is nog nooit 'betrapt' en dus had Brinkman niet eens mogen schrijven dat sommige mensen twijfels over haar hebben. Je reinste zotheid natuurlijk. Juist door haar te noemen maakt hij duidelijk waarom het zo vreselijk dom is om doping niet gewoon te legaliseren. Er zullen immers altijd een paar mensen zijn die vraagtekens zetten bij Schippers' geweldige prestaties. Als doping legaal wordt hoeft dat niet meer. Oh, en voeg daar nog eens aan toe dat de meeste dopingsoorten helemaal niet (veel) helpen.

Tuiterts zwakste argument was zijn verhaal over dat het "de regels zijn." Hij maakte daarbij de vergelijking met de buitenspelregel in het voetbal. Oké Mark, maar besef je wel dat ze het er al jaren over hebben om die regel af te schaffen onder het motto 'dat komt het spel mogelijk ten bate'? Datzelfde geldt voor doping in de sport: als het "'t spel" ten bate komt kun je het prima vrijgeven. Dat zullen mensen als Brinkman tenminste zeggen.

En ja, hij heeft best een punt. Want je wordt er horendol van om steeds weer te lezen dat de kampioen van vijf jaar geleden doping gebruikte, zijn titel is kwijtgeraakt en niet vervangen is door de nummer twee of drie, want die zaten ook aan de doping, maar aan de nummer vier. Daar heeft werkelijk helemaal niemand iets aan, de nummer vier zelf nog het minst.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties