Video: Wilders versus Rutte over ministers met dubbele paspoorten

Geen categorienov 16 2017, 10:00
Het ging hard tegen hard.
Eerder zijn Geert Wilders en Mark Rutte keihard met elkaar gebotst vanwege een motie van wantrouwen van de PVV inzake bewindslieden met dubbele paspoorten. Wat Wilders betreft mag een bewindspersoon maar één paspoort hebben: de Nederlandse. Rutte vindt dat onzin. Voor hem staat de loyaliteit van al zijn bewindslieden buiten kijf. Of ze toevallig een ander paspoort erbij hebben doet er niet toe.
Het debat tussen de twee werd steeds feller. Er werden enkele grappen gemaakt, ja, maar het was ook duidelijk dat de twee tegenwoordig echt niet meer op goede voet staan en elkaar niets meer gunnen. Kijk de video maar:
En nee, de PVV had niet alleen een probleem met bewindslieden met dubbele paspoorten, maar ook met minister Grapperhaus; de minister die twee jaar geleden in een column schreef dat Nederland Syriëgangers niet moet straffen, maar lekker een kopje thee met ze moet drinken want zielig. Ook dat debat hard gevoerd -- met Rutte die continu de aandacht af probeerde te leiden door persoonlijke aanvallen op Wilders te lanceren, terwijl Wilders juist continu met gestrekt been erin ging.
Als je deze debatten ziet is het wel meteen duidelijk dat de PVV en de VVD echt nóóit meer met elkaar gaan regeren; in ieder geval niet zolang Rutte de leider is van de VVD en Wilders van de PVV. In ieder geval één van de twee zal moeten wijken om zo'n coalitie in de toekomst mogelijk te maken. Als het al mogelijk is -- want Ruttes adjudanten zijn net zo anti-PVV als hij... en Wilders' adjudanten hebben net zo weinig op met de moderne VVD als hún leider.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten