Hypocriet D66 viert feest vanwege uitslag Australisch referendum over homohuwelijk

Hypocriet D66 viert feest vanwege uitslag Australisch referendum over homohuwelijk

Oh, dus in Australië zijn referenda wél hartstikke leuk?

Ach kijk eens aan! Wat leuk zeg! D66 viert feest vanwege de uitslag van het homohuwelijk-referendum in Australië. In dat land stemden kiezers namelijk vóór invoering van het homohuwelijk. D66 is daar echt ongelooflijk blij mee.

"Yes!" schrijft de partij op Twitter, "Ook in Australië trouwen met wie je wil." Die twee wordt afgesloten met een hartje. Want ja, liefde enzo.

Geweldig he? Alleen is het wel een beetje vreemd dat ditzelfde D66 tegenwoordig tégen referenda in eigen land is. Want toen de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne de antidemocraten van D66 tegenviel keerden ze zich meteen tegen het raadgevend referendum... en wilden ze niet eens meer praten over invoering van het bindend referendum.

Maar dan staan ze daar wel een feestje te vieren als de uitslag van een referendum in een land aan de andere kant van de wereld ze wél bevalt.

Het bewijst maar weer dat 'democratie' bij D66 eerst en vooral betekent: dat kiezers doen en willen wat D66 wil. Als die kiezers er een andere mening op nahouden heeft D66 helemaal niets met democratische principes. Sterker nog, dan is de partij nog autocratischer dan de SP, wat in essentie natuurlijk een dictatoriale partij is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties