Nederland keert zich af van de roetvegenpiet: Sinterklaasjournaal trekt minder kijkers dan vorig jaar

Geen categorienov 14 2017, 17:00
Dit zal wel als een klap aankomen in de herenhuizen aan de Amsterdamse grachten, maar het lijkt erop dat Nederland als geheel toch eigenlijk niet zo zit te wachten op de nieuwe politiek-correcte roetvegenpiet. Quelle surprise!
De kijkcijfers van stichting SKO zijn binnen. En wat blijkt? Gisteren werd bekend dat Albert Heijn-manager Harry Piekema zijn debuut als de nieuwe roetvegen-hoofdpiet zou maken in het Sinterklaasjournaal, en dat werd door Nederland slechts matigjes gewaardeerd. Alhoewel er geen enkele Piet of Sint in de hele aflevering zat, strafte Nederland dit NPO-programma toch af doordat een flink aantal mensen besloot het tv-programma te boycotten. Aldus Nu.nl:

"De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal heeft maandagavond 988.000 kijkers getrokken. Dat is iets minder dan vorig jaar, toen er 1.075.000 mensen afstemden op de eerste aflevering van het NTR-programma. "

Ze noemen dat bij het brave Nu.nl "iets minder, maar als je uitrekend dat het over ruim 87.000 Nederlanders gaat is dat toch een niet onaanzienlijk getal. Als de kijkcijfers van het Sinterklaasjournaal iedere aflevering met dat getal blijven dalen, hou je tegen de tijd dat het Pakjesavond is nog maar een miserabel aantal roetveegpietgelovigen achter, terwijl alle fiere pro-Zwarte Piet-Nederlanders beter aan het besteden zijn dan naar het kijken naar een slap aftreksel van wat ooit een mooie nationale traditie was.
Ga dus vooral zo door! Laat dit traditieverminkende Sinterklaasjournaal maar lekker gaarkoken in z'n eigen politiek-correcte sop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten