Om te kotsen: Joop.nl stelt dat joods CIDI ‘zij aan zij’ strijdt met neonazistische NVU

De linkse fantasieënmolen heeft weer eens op volle toeren gedraaid, zo lijkt het.

Hoe verzin je het. Joop.nl – het nog linksere aanhangsel van de VARA – heeft het vandaag zowaar voor elkaar gekregen om het CIDI en de NVU als bondgenoten neer te zetten. In welke strijd dan, vraag je je misschien af? Nou, die om de komst van Anne Fleur Dekker naar het Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Daar vindt vanavond een herdenking van de Kristallnacht plaats: de afgrijselijke moordpartij op joden in 1938 die het feitelijke begin van de Holocaust was.

Wat AFD in hemelsnaam met zo’n herdenking te maken heeft? Tsja, dat vraag ik mij ook af. Deze extreemlinkse activiste is graag negatief over Israël, en vroeg zich ooit eens af ‘wat een Joodse organisatie eigenlijk met Dodenherdenking te maken heeft’. Écht iemand met kennis van zaken die je laat spreken op een herdenking van de Kristallnacht, dus.

Niet zo gek dus dat het CIDI – Centrum Informatie en Documentatie Israël, een organisatie die antisemitisme bestrijdt en zich inzet voor juiste berichtgeving over Israël – grote vraagtekens zette bij de uitnodiging van de knetterlinkse dame. Ook de NVU – Nederlandse Volks-Unie, een uitgesproken neonazistische partij – is niet blij met haar komst, maar dan om heel andere redenen: als extreemrechtse partij moeten ze niets hebben van haar linkse ideeën.

De conclusie van Joop.nl? Dat het CIDI en de NVU dan eigenlijk wel bondgenoten moeten zijn:

Bron foto: CIDI / Facebook
Bron foto: CIDI / Facebook

Het CIDI zelf is met die walgelijke aantijging uiteraard, zachtjes uitgedrukt, not amused. Dat werd wel duidelijk uit hun reactie op het stuk:

En terecht. Suggereren dat deze twee organisaties ook maar iets gemeen hebben, is een gotspe van jewelste. Een joodse en neonazistische organisatie: een match made in heaven, maar niet heus. Ja, misschien strijden ze allebei tegen de komst van Anne-Fleur Dekker – elk weldenkend mens zou tegen haar lezing daar zijn – maar dat doen ze zeker niet “zij aan zij”. Hooguit komen ze beiden hetzelfde strijdtoneel op, maar dat doen ze dan wel van heel andere kanten. Joop.nl kan dat maar beter snel inzien en dit knettergekke artikel de prullenmand in smijten, als ze ook nog maar enigszins kans willen maken serieus genomen te worden.

Inmiddels hebben ze de titel van het stuk aangepast naar “CIDI én NVU in geweer tegen komst Anne Fleur Dekker”, wat natuurlijk ook geen zoden aan de dijk zet: zolang je op zo’n suggestieve manier (‘CIDI én NVU!!!’) die twee organisaties in één zucht weet te noemen, laat je wel zien dat je er helemaal niets van snapt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. toetssteen

  NVU stemde tot voor kort SP. Momenteel wordt beweerd dat de belangstelling uitgaat naar FvD. Ik denk alleen dat ze er daar niet zo van geporteerd zijn.

  1. DolleDries

   Wie beweerd dat?

   1. toetssteen

    Omdat ze een NVU’er uit hun gelederen hebben verwijderd mhhhh??

 2. Sjorsensjimmie

  Allemaal niet zo heel slim @ redactie DDS???……..echt serieus.

  Nou schijnbaar ergens iets gemist tijdens de opleiding.

  Wat doe je als je volledig in de verdrukking zit en niet weet hoe er uit te komen m.b.t. de shit die Joop over zich heen krijg aangaande de Jolo papers 🙂

  De aandacht afleiden……

 3. Zweedse kok

  Quote..CIDI en de NVU als bondgenoten neer te zetten
  .
  Niet te geloven?
  Laatst maakt DDS Groen links en FvD nog bontgenoten.
  Ging volgens mij over gezamenlijke kruistocht voor behoud van dividendbelasting.

  1. IJscoman

   Onbegrijpelijk geraaskal. Wil je het nog eens proberen in gewoon Nederlands?

   1. DolleDries

    Die Kok is goed de draad kwijt.

   2. buitenbeentje

    Zijn kötballen waren aangebrand.

  2. Dubbele Komma

   Hey swedish cock.

   Waarom worden de aanrandingen van die smeerlap van een f.van jole, jouw linkse goeroe die je achteloos napraat niet in de spotlights gezet bij de linkse mediapropagandamachine?

   Vind jij dat nou niet hypocriet ,dhimmie doppertje?

   Ik wel.

   1. Zweedse kok

    Geen idee.
    Vraag het eens aan de linkse mediapropagandamachine

    1. Dubbele Komma

     Weet niet/geen mening….

     Hahaha.

     Kap dan eens met je onzin ventileren,druif.

     1. Nestor Makhno

      Mispunt. Je herseninhoud is ontoereikend

 4. Dubbele Komma

  Joop?

  Is dat niet die site van die smerige aanrander met die witte onderbroek fiasco van jole?

  Genoeg gezegd.

  1. DolleDries

   Er zou nu wel een bruine streep van angst in zitten.

 5. Punt50

  Volgens van Jole – de vijand van mijn vijand is mijn vriend?

 6. meijer61200

  Groesbeek komt wel goed uit voor onze AFD. Dan kan ze eerst op bezoek bij die eveneens criminele oom Robin Linschoten, die daar in de buurt in de gevangenis zit.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Staatsblog Joop.nl
  Van de viezerik Francisco en ‘Betere Nederland’
  Gefinancierd met belastinggeld
  Zodat ze met ons geld op alles en iedereen kunnen neerkijken
  Mensen wegzetten als fascisten en nazi’s
  Via de staatsruif
  Het kan en mag allemaal maar in deze verrotte Kaasmonarchie.

 8. Nestor Makhno

  Geinig. Topverdraaier de Jesus Madureira Porfírio maakt het weer helemaal. Dat er meer dan uitstekende banden bestaan tussen extreem rechts en zionistische clubs is helemaal niets nieuws. Voorbeelden te over. Het rijtje af zonder de pretentie te hebben compleet te zijn: DDS, Wilders cs, Elsevier cs, Geenstijl, SGP, GPV.
  Ik zie bijdragen van derden over nog meer rechtse haatclubs die ik over het hoofd heb gezien, met belangstelling tegemoet.
  Natuurlijk is het gebrek aan oplossingen frappant. Wilders voelt zich prima in zijn rol van brulaap aan de zijlijn. Zodra de stumper ( mede) regeringsverantwoordelijkheid krijgt rijden de treinen niet meer, stopt de Waal met stromen en breekt het daglicht niet meer aan incompetent dat Wilders cs is om de zaak aan het draaien te houden

  1. buitenbeentje

   getverderrie, bedorven doppertjes op de vroege morgen.

 9. buitenbeentje

  Ik heb een hekel aan Joop, maar vanwege de kwestie Fascisco von Jolo was ik er even en heb het betreffende artikel gelezen. In de eerste alinea wordt gesteld: “nadat zowel het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) als de extreemrechtse NVU (Nederlands Volks-Unie) op geheel uiteenlopende grondend bezwaar maken tegen een van de vier sprekers; de linkse activiste en schrijfster Anne Fleur Dekker.”

  Op geheel uiteenlopende gronden dus, voor mij is dat samen met de uitleg daarna voldoende grond om te lezen dat het hier niet om een broederlijke samengang gaat.

  Verder kan Joop en Jolo voor mij de boom in.

  1. Zweedse kok

   Ben blij te lezen dat u het met Nestor Makhno en mij eens bent.
   DDS heeft een hele aparte manier van interpreteren.
   Dank voor uw objectieve bijdrage.

   1. Tinneke

    Idioot…….jij bent zelf Nestor de gevaarlijke! wie hou je nu eigenlijk voor de gek?

 10. DolleDries

  Israël – Bijna 100 kinderen moesten van hun kleuterschool worden geëvacueerd in centraal Israël, nadat Arabische moslim-bouwvakkers op een nabijgelegen bouwterrein stenen door een raam naar de school smeten, terwijl ze vulgaire gebaren maakten naar personeelsleden, schrijft Arutz Sheva.
  Het incident vond op zondag plaats op een kleuterschool in de stad Givatayim ten oosten van Tel Aviv, toen de meeste van de 90 driejarigen en vierjarigen van de kleuterschool in het gebouw waren, in de muzieklesruimte en in de activiteitenruimte.
  Toen een van de personeelsleden van de kleuterschool de keuken binnenliep, begonnen arbeiders van een nabijgelegen bouwterrein stenen door het keukenraam van de kleuterschool te gooien. Het personeelslid schreeuwde tegen de moslimarbeiders om hun aanval te stoppen, maar dat mocht niet baten. Gelukkig werd niemand gewond.
  Politieagenten werden kort nadat het gooien met stenen was begonnen gealarmeerd en verschenen op de kleuterschool. Agenten arresteerden twee bouwvakkers van een nabijgelegen bouwplaats. Na ondervraging werden de arbeiders op borgtocht vrijgelaten en met een straatverbod, zodat ze niet naar Givatayim konden terugkeren.

 11. Ben Zine

  Ach, zo veel onbenulligheid kun je gewoon niet meer serieus nemen. Laat ze toch lullen met hun linkse stront ideeën. Wel schandalig trouwens dat Joop.nl overeind wordt gehouden met belastinggeld.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Muv. doodseskaders in Central en Southern-Amerika zijn alle terroristische bewegingen en massamoordenaars in het verleden extreem links.
  Van Hitler tot Stalin en Pol Pot tot Mao.
  De laatste drie oogsten dan ook veel bewondering bij de hersenspoelingingsbrigade in ons cultuur-marxistisch onderwijs.

  De antisemitische NVU -wier leden consequent op de SP stemmen en Wilders haten vanwege zijn liefde voor Israël is evenzeer een extreem linkse organisatie.

  Het is dan ook logisch dat het Staatshaat-blog Joop.nl hun gifpijlen richten op het cidi.

  Ik zou overigens willen dat het cidi het antisemitisme binnen links steviger aan de kaak zou stellen ipv. in de val te lopen van de mythe van extreem rechts.
  Ook het krankzinnige anti Joden beleid van het EUSSR zou eens een keer een paar schoten voor (maar liever in) de boeg verdienen.
  Thierry, Wilders en de SGP zijn hun bondgenoten.
  De enige drie die strijden tegen de islamisering van Europa.
  Links en ‘deugend’ rechts blijft Jodenhaat maar importeren. Open die Poorten !

  Maar op de Orwelliaanse islam-apologetische radicaal linkse anti-Israelische Staatsmedia draaft de brave Esther Voet altijd dezelfde praatjes af.
  Of zoals ze zelf aangeeft; “gelukkig stemmen onze leden geen PVV en wat is het toch jammer dat de PvdA zo’n verkiezingsnederlaag voor de kiezen heeft gekregen”

  Tjsa
  Dan wordt je Malmo
  Jodenvrij
  Net als Noord-Afrika, M-Oosten, Turkije, Yemen
  Zo goed als Jodenvrij
  Daar mag niet over gepraat worden
  Bij diezelfde staatsmedia en MSM waar Esther keurig ja-en-amen zegt en braaf pootjes geeft.

  1. Zweedse kok

   quote> De antisemitische NVU -wier leden consequent op de SP stemmen en Wilders haten vanwege zijn liefde voor Israël is evenzeer een extreem linkse organisatie.
   .
   Oeps
   Google geeft hele andere resultaten.

  2. Kees

   Jodenvrij: AFD begint al te soppen als ze dit woord leest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.