Mourad ‘Ik Steun De Doodschopper Van Een Grensrechter’ Taimounti wil voor DENK als lijsttrekker de Amsterdamse raad in

Mourad Taimounti, vroeger nog een CDA’er en, gaat voor DENK als lijsttrekker meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Hij kwam al in opspraak toen bekend werd dat hij een verzamelactie steunt voor de man die de grensrechter in Nieuwenhuizen doodschopte.

Meer partijen maken zich druk over deze onderwerpen. Wat maakt jullie anders?
“Wij zetten woord bij daad. Wij willen geld uittrekken om deze problemen aan te pakken. Andere partijen zijn ook tegen discriminatie, maar geven hun geld aan andere zaken uit. Islamofobie is de grootste vorm van discriminatie, gevolgd door Afrofobie. Maar wat doen wij eraan? De overheid moet een afspiegeling zijn van de samenleving, maar bij de meeste organisaties is de top wit en de uitvoering zwart.”

Zoals te zien is aan dit stukje uit het interview met Taimounti, wil DENK in Amsterdam zich ook vooral geen inzetten tegen discriminatie van etnische minderheden. Daarbij gebruiken ze naast Islamofobie nu ook Afrofobie. Twee woorden die suggereren dat er blijkbaar dus heel veel mensen lijden aan de psychische stoornis, want dat is wat een fobie uiteindelijk inhoudt. DENK wil volgens eigen zeggen vooral de polarisatie tegengaan door ironisch genoeg dit soort woorden te gebruiken waarbij mensen bij voorbaat al worden weggezet als psychisch gestoord.

De partij is het eens met de suggestie dat er veel allochtonen lid zijn van de partij en stemmen op de partij. Ze vinden het ook niet erg dat ze mensen trekken die zich eerst helemaal niet gehoord voelden. Dat valt ook te prijzen, want maatschappelijke betrokkenheid is bij deze bevolkingsgroepen een groot goed als het gestimuleerd wordt. Toch vormt het dadelijk een aanzienlijke achterban met een typische identiteit en dan vooral etniciteit. De kans is dat het een zuiverend systeem zal worden, waarbij andere mensen zich niet goed voelen bij de partij en het alleen maar dezelfde soorten mensen aantrekt.

Enfin, we gaan nog veel horen van DENK. Samen met Forum voor Democratie zullen ze de lokale politiek op zijn kop zetten.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. waakhond

  islamofobie wordt alleen maar versterkt door Denk het is lachwekkend dat moslims in Nederland echt denken dat deze partij hun bevolkingsgroep een beter imago zal geven.

 2. corfo

  De knuffelaars die nu nog steeds denken dat de islam een “geloof van vrede en menslievendheid” zou zijn moeten toch écht eens in de spiegel kijken zichzelf afvragen : “Ben ik wel goed bij m’n hoofd of heb ik NSB-sympathieën ?”
  Islam is een zéér wrede ideologie zónder enige empathie. Een islamitische moordenaar die zelf gedood wordt, wordt beloond met héél veel maagden ! Lijkt me vrij nutteloos als je dood bent.

 3. Pedrito

  En opnieuw het bewijs dat DENK gewoon een haatdragend filiaal is van de AK-partij van dictator Erdogan. Verbieden die tuigclub in Nederland !

 4. Dubbele Komma

  Heeft dhimmie dopper of 1 van zijn vele aliassen al gezegd dat dit helemaal prima is?

  1. Baaz

   Multinicker?

   1. meijer61200

    leuk!!

 5. Feit

  Het is een aanwinst voor deze frisse jonge club. Zeer welbespraakte Heer Kuzu kan zo een krachtige denktank smeden. Daar zullen honderdduizenden zeer blij mij zijn.

  En dat verdienen ze in deze donkere tijden.

  Mailde Dopper me net…

 6. Baaz

  Islamofobie is een volledig terechte benaming van een aandoening die volkomen juist is, de lading dekkend! Er is álle reden om argwanend en beducht te zijn voor de islam.

 7. Baaz

  Het beste lijkt mij dat Mourad Taimounti op reis gaat naar de Rifbergen, enkeltje.

 8. Ni28

  Wordt Erdogans knokploeg compleet voor de gemeenteraad in Amsterdam?

 9. Punt50

  Tegen de muur die vent…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.