Pakistaanse arts die Britse studente misbruikte houdt zijn baan, want: ‘culturele verschilletjes’

#metoo? Niet als het om mensen gaat uit culturen waar zulk misbruik heel normaal is.

Weinstein, Spacey: allebei zijn ze ten onder gegaan door de #metoo-campagne die voor eens en voor altijd hoopt af te rekenen met seksueel misbruik in voornamelijk de film- en theaterwereld, maar eigenlijk in alle facetten van de samenleving. En hoewel de methoden misschien weinig helpen – alleen ‘#metoo’ plaatsen zonder ook daadwerkelijk details te geven of aangifte te doen heeft weinig nut – is de discussie erover wel goed op gang gekomen.

Dat betekent echter niet dat het belangrijker wordt geacht dan andere zaken waar nogal maatschappelijke discussies over bestaan. Neem nu diversiteit en de multiculturele samenleving: dáár mag je echt niet aan komen, zélfs als dat betekent dat je het goed moet praten als een multiculturele kansenparel ongevraagd aan een vrouwenlijf komt.

En dat is precies wat zich afspeelde in het Verenigd Koninkrijk. Een man van Pakistaanse afkomst, Imran Qureshi, is werkzaam als arts in een Brits ziekenhuis en kreeg in 2015 een 21-jarige verpleegkundestudente over de vloer. Hij had haar de kneepjes van het vak moeten bijbrengen, maar in plaats daarvan kneep hij haar zonder gêne in haar borst. Dat deed hij nadat hij duidelijk had gemaakt wel ‘een affaire met haar te willen beginnen’. Immers: hij had zin in een scharrel erbij, en zij ‘had wel eens vriendjes gehad, dus moest ze wel seksueel beschikbaar zijn’. Aldus de logica van de 44-jarige Pakistaan.

Dat alles stelde de jongedame niet bepaald op prijs, waardoor ze hem – zó hoor je dat aan te pakken, #metoo-dames – aanklaagde voor aanranding. Inmiddels ligt de uitspraak er, en hoewel hij er niet zonder straf vanaf komt, is het alsnog om te janken. Hij komt er vanaf met een schorsing van 12 maanden waarna hij doodleuk, alsof er niets gebeurd is dus, weer aan de slag kan als arts. Waarom? Nou, hierom dus:

Qureshi admitted he made a misjudgement but said ‘cultural norms’ were different in the UK to his native Pakistan and he failed to spot a ‘red light’ warning him to make no advances towards the victim.

En daar ging de rechter dus zowaar in mee. Dat meneer al jarenlang in het Verenigd Koninkrijk woont en dus dondersgoed moet weten hoe het er buiten zijn eigen land aan toe gaat, was kennelijk niet relevant: want we moeten diversiteit promoten en niet in een kwaad daglicht zetten, ofzo. Dus wen er maar alvast aan, mensen: als je favoriete acteur beschuldigd wordt van fout gedrag kun je maar beter overstappen op een andere serie, maar als het een kansenparel betreft zou je morgen nog door hem geopereerd kunnen worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. trampoline

  Als je dit leest wordt Brexit steeds aantrekkelijker.
  Maar vergis je niet; ook in ons land lopen dit soort idioten rond en zijn er rechters te vinden die alles onder de mat vegen, zolang het maar over migranten gaat.
  Als autochtone Nederlander word je wel meteen gestraft.

  Art. 1 van onze Grondwet luidt: “eenieder die zich bevindt op het grondgebied van het Koninkrijk wordt in gelijke gevallen gelijk behandeld”
  Daar heeft de rechterlijke macht dus lak aan.

  1. van Urk

   Deze rechterlijke “landverraders” hebben de grondwet dan ook niet samengesteld.

   1. trampoline

    En dan keihard volhouden dat rechters recht spreken aan de hand van de wet.
    Dit is Animal Farm in optima forma.

    In Animal Farm van George Orwell veranderden de varkens die de leiding hadden de 1e wet in “alle dieren zijn gelijk maar sommige dieren zijn gelijker dan andere dieren”
    En niet geheel toevallig waren het de varkens die de leiding hadden. Orwell had een vooruitziende blik; Animal Farm beschrijft volledig wat zich nu in de EUSSR en in ons land afspeelt.

 2. Floris

  Hmm. Hij krijgt 12 maanden schorsing voor een kneep in haar borst. Eigenlijk vind ik dat best wel zwaar gestraft.

  1. IJscoman

   Eens. Ik vind dat hij er niet bepaald met een licht, lullig strafje van af komt.

 3. Bram Zanddijk

  De rechter ging daar dus helemaal niet in mee en gaf aan dat: “’Given the length of time you had been in the United Kingdom and the fact you were fully aware of the differences in culture because of your experiences with your wife, you should have recognised Ms A’s reluctance in light of your shared cultural understanding. “

  Een misleidend artikel dus. DDS moet zich schamen.

  1. Zweedse kok

   Een misleidend artikel dus. DDS moet zich schamen.
   .
   Dat is alleen juist indien iemand DDS serieus neemt.
   Maar helaas, de groep die dat doet is weer niet serieus te nemen.
   DDS en het gros der reageerders hebben hun eigen waarheid/werkelijkheid.

   1. Baaz

    Heb je ook nog een inhoudelijke reactie?

    1. denk eens na

     mr bram heeft een rots vast vertrouwen in de staat nederlande, maar ik heb zo een vermoede dat brammetje een betaalde pvda er is die zijn bank rekening gevuld ziet met deze onzin.

     1. Zweedse kok

      Mag ik u bij deze danken voor deze magnifieke demonstratie van leven in uw eigen waarheid/werkelijkheid.

     2. Zweedse kok

      De simpelheid van DDS.
      Een reageerder levert per direct het bewijs van mijn stelling.
      Bijzonder vermakelijk.

     3. IJscoman

      Ja Zweedse Cock, je bent fantastisch. Echt een mirakel, een Einstein. Je kan er zelf niet over uit blijkbaar. Twee triomfantelijke posts over een mini-itempje is wel erg veel. Maar het past goed bij je, die zelfvoldaanheid.

     4. Bram Zanddijk

      De ironie wil dat deze reageerder zichzelf ‘denk eens na’ noemt.

     5. IJscoman

      Ah….Dram Zandlijk, de brouwer van nepnieuws, nepfeiten en nepmeningen komt ook even uit z’n holletje. Moest even poepen.

     6. Zweedse kok

      @IJscoman
      Bevestigt of bestrijdt u mijn stelling?

     7. Bram Zanddijk

      @IJscoman,
      U lijkt zich in een permanente staat van woede te bevinden.
      Bent u zich bewust van de gezondheidseffecten van deze geesteshouding?

     8. IJscoman

      Lazer toch op met je zelfvoldane geleuter Zweedse: ga met je cock spelen.

     9. IJscoman

      “U lijkt zich in een permanente staat van woede te bevinden.”
      ———————————————————————
      Dat is slechts schijn, beste Drammert. Ik ben in een opperbest humeur en me rustig mediterend aan het voorbereiden op de komende nachtrust.

     10. Zweedse kok

      @IJscoman
      Pijnlijk, zo een spagaat.
      Zwijgen lijkt mij het beste voor u.

     11. Bram Zanddijk

      Dat is prettig om te horen, IJscoman.
      Welterusten!

   2. DolleDries

    DDS en het gros der reageerders hebben hun eigen waarheid/werkelijkheid.

    Zo kokkie jij bent lenig dat je in je eigen gat kan kijken.

 4. Ritter

  Wie wil nu door zo’n arts worden behandeld?

 5. Bes Tolen

  De man is fors gestraft voor dat ene vergrijp. Als het maar één keer gebeurd is tenminste. Alleen is de vraag of de rechter flopt. Uit de toevoeging van BZ blijkt van niet.

 6. buitenbeentje

  Als je de “gewone” fittie, total off topic, van de vaste groep leest vraag je je echt af of sommige mensen niets beters te doen hebben als een forum te vervuilen. Zonde van de tijd, moeite en zonde van de site, die dit allang had kunnen indammen. wegjorissen heet zoiets.

  1. Zweedse kok

   Mocht u de totale off-topic copy/past postings van DolleDries bedoelen, dan ben ik het volledig met u eens.
   Heeft u uw oog laten vallen op de verheerlijking van dhr Mladic, ben ik het meer dan eens met u.
   Uw reputatie als zelfbenoemde internationale moderator geeft eerder aan dat het om u onbevallige meningen gaat. Laten we zeggen het netjes brengen van een voorstel tot censureren. Dag vrijheid van meningsuiting, tot nooit meer.

   1. Guus Geluk

    Daar gaat het buitenbeentje inderdaad om: meningen die hem niet welgevallig zijn, verwijderen van de site. Gelukkig dat de moderatie hier niet intrapt en derhalve de Vrijheid van Meningsuitung volop aanwezig is.

    Wel komisch dat hij vervolgens de rechters die Wilders veroordelen, beschuldigt van pogingen Geert de mond te snoeren.

    Je zou er om lachen als het niet zo triest was

 7. swetsnek

  Mensen mensen leren jullie het nou nooit je bezorgt de trollen een heerlijke nachtrust terwijl jezelf tv moet blijven kijken omdat je niet kan slapen hou er toch mee op

 8. swetsnek

  Vandaag wordt echt zo’n dag om eens even niet op onze trollekes te reageren.
  Wie doet er mee ?????

  1. corfo

   @ swetsnek.
   Me too !!!

 9. corfo

  Moet toch kunnen, zo’n Pakistaan mag toch wel iets van z’n eigen cultuur in praktijk brengen ?
  Ik heb trouwens uit zéér betrouwbare bron vernomen dat in Nederland, vanaf 2019, per jaar één homo van een flat mag worden geduwd en óók nog één persoon publiekelijk mag worden onthoofd. Verder wordt er, uiteraard áchter de schermen, druk overleg gepleegd of de “regering wél of niet zal toestaan dat jaarlijks twee overspelige mevrouwen mogen worden gestenigd.
  Ónze cultuur (Sinterklaas-zwarte Piet) wordt, gadegeslagen door onze onvolprezen “Bedrieger des Vaderlands”, totaal vernield terwijl de wrede én moordzuchtige z.g. cultuur van die zandhazen alhier wordt ingevoerd, stilletjes én gedoseerd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.