Terreur in de bajes: islamistische zware jongens zingen "Allahu akbar" en onthoofdingsliederen voor medegevangenen

Geen categorienov 16 2017, 17:00
Het gaat er gezellig aan toe in het Nederlandse gevangeniswezen, zo blijkt maar weer.
Nee, medelijden heb ik zeker niet met gevangenen. Ze zitten daar om een reden, en dat betekent dat verblijf in een gevangenis geen vakantie moet zijn - iets wat het in Nederland overigens vaak wél is. Met de vijf malloten die vorig jaar veroordeeld werden wegens het in de hens steken van een moskee in Enschede, heb ik dan ook weinig compassie. De groep wilde protesteren tegen de komst van een nieuw asielzoekerscentrum daar. Prima, maar er zijn ook genoeg manieren om de islamisering van ons land tegen te gaan zónder meteen naar geweld te grijpen.
Enfin: de heren werden veroordeeld als terroristen, en één van hen kwam terecht in de speciale terrorismeafdeling in het cachot van Vught. En dat bleek dus een blunder van jewelste van Justitie te zijn. Hoewel dit bewijst dat niet alle terroristen moslims zijn, is het grootste aandeel daar toch echt beland vanwege geweldadige uitingen van hun islamistische gedachtengoed. En reken maar dat zij dondersgoed wisten waarvoor de nieuweling daar opgesloten werd.
Het gevolg: dagelijkse bedreigingen, dag in, dag uit. Lees maar mee:

De situatie werd er daarna erger omdat er moslims in de afdeling naast de man werden geplaatst. Op de luchtplaats is een klein, zwart hekje het enige dat hem van de moslimgedetineerden scheidde.

Radicale moslimgevangenen riepen vanaf de luchtplaats allerlei verwensingen die de betrokkene in zijn cel kon horen. Vooral in de avond, als het personeel weg was, werd 'Allahu akbar' (God is groot) geroepen en werden onthoofdingsliederen gezongen.

En - verrassing-verrassing - het personeel deed helemaal niets. Hoe dom kun je als Justitie zijn om dit soort mensen naast elkaar te zetten? Dat is toch een beetje als het samen opsluiten van een pedofiel en een man die veroordeeld is voor het bruut vermoorden van de verkrachter van zijn dochtertje: een recept voor rampzalige gevolgen. Terecht dan ook dat ze nu alsnog gescheiden worden:

De beroepscommissie heeft in Vught de situatie bekeken en vindt dat de afscheiding op de luchtplaats niet voldoende is om mogelijk gevaar af te weren. Personeel zou niet ingrijpen als er bedreigingen worden geuit.

Met als gevolg dat meneer overgeplaatst wordt naar een andere, normale gevangenis. Heeft hij dat verdiend? Verre van. Stop hem dan ook lekker weg in de smerigste cel zou ik zeggen, maar hem aan die haatbaarden overlaten was geen optie: dat wens je je ergste vijand nog niet toe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten