Thierry Baudet maakt zich hard voor Zuid-Afrikaanse boeren: ‘Wie in Nederland bekommert zich’ om hun dood?

Het gaat mis in Zuid-Afrika.

De mainstream media negeren het keihard, maar Zuid-Afrikaanse Boeren (lees: blanke Zuid-Afrikanen met een stuk grond, veelal van Nederlandse afkomst) hebben al jaren een rode ‘target’ op hun rug geschilderd. Als je de gebeurtenissen in dat land een beetje volgt zie je elke dag wel weer een nieuw verhaal (of meerdere verhalen!) over een Boer die op gruwelijke wijze is afgeslacht. Veelal blijkt de reden te zijn dat de Boer in kwestie Boer is.

Hoewel de media én de politiek die gebeurtenissen veelal negeren vraagt Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet nu wél aandacht voor het lot van de Boeren:

Alleen in 2016 werden er bijna 350 blanke boeren aangevallen. 70 daarvan overleefden die aanval niet. In de eerste drie maanden van dit jaar werden 25 blanke boeren vermoord. Op dat lijstje van Baudet zie je dat er alleen in de maand oktober al 19 blanke boeren naar het hiernamaals gejaagd zijn.

Dat zijn ongelooflijke aantallen, maar de Zuid-Afrikaanse overheid doet er helemaal niets aan. De regering, die zogenaamd voor gelijkheid staat, vindt het lot van blanke boeren namelijk helemaal niet interessant. Sterker nog, Jacob Zuma werd een paar jaar geleden gefilmd terwijl hij heel blij een liedje zong waarin zwarte Zuid-Afrikanen worden opgeroepen om ‘de Boer’ te vermoorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Sjorsensjimmie

  Duh,…….Martin Bosma vraagt hier al tijden de aandacht voor

  1. Luctor et emergo

   Dat is waar, desalniettemin is het goed dat ook Thierry Baudet hier aandacht aan geeft!

 2. Ritter

  Matin Bosma heeft een zeer informatief boek geschreven over Zuid-Afrika.
  https://youtu.be/oiNDeIDoXzA

  Helaas word er door de media geen aandacht besteed aan het racisme gepleegd door zwarten. Als blanken slachtoffer worden van dit zwarte racisme zwijgen de media.

 3. henk vintage

  Jaag vooral de Nederlandse boeren weg.
  Zuid-Afrika wordt dan in no time zo’n land als Zimbabwe.

  1. Adriaen

   Precies.
   Dat was ook ooit een rijk en welvarend land.
   Toen het bestuur blank was.

   1. Zweedse kok

    Ach ja, waar is de tijd gebleven dat je als Bwana zijnde straffeloos een negertje mocht vermoorden.

    1. swetsnek

     deze gek aub volkomen negeren graag

     1. Zweedse kok

      Het meervoud van neger is negers en niet negeren.
      Moeilijk dat Nederlands, nietwaar?

    2. tomygun

     Hut Kok jij bedoeld winny mandela die tegen haar man zij
     Yes Bwana I have killed the boy .
     Probleem bij dat volk is normaal , groot heids waanzin .
     Nu kan je die deksel wel op je giegel wel laten zitten .

     1. denk eens na

      neger en negeren lijken niet voor niets zo op elkaar.

    3. Bloem

     Vraag dat maar aan mw. Mandela en de ouders van Stompie Seipei heer Dopper. Iedereen op dit forum weet inmiddels hoe selectief uw geheugen is.

  2. Michael

   Er zijn nauwelijks Nederlandse boeren in Zuid Afrika. Het grootste deel zijn Afrikaners.

  3. Ritter

   henk vintage

   Rhodesie was de graanschuur van Afrika.

   Nadat de blanken boeren werden verjaagd of vermoord stortte de agrarische sector volkomen in. Nu moeten ze graan importeren en is er geregeld hongersnood.

   1. Michael

    Ritter, je slaat wat stappen over. Het is niet het verdrijven per se dat de oorzaak was van de ineenstorting.

    Het klopt wat je zegt, maar het is vooral de herverdeling van het land wat voor problemen zorgden. Er waren voldoende zwarte mensen met ervaring in landbouw, en die hadden het land draaiende kunnen houden. Echter, de corrupte Mugabe gaf het land aan zijn politieke vriendjes, waardoor de vruchtbare landbouwgrond werd verpest door mismanagement.

    Verder zou het in Zuid Afrika inderdaad nooit zo ver moeten komen, misinterpreteer mijn comment dus niet als een verdediging voor het verdrijven van blanke boeren oid. Het komt door Mandela dat dit daar tot nu toe niet is gebeurd, maar met enge types als Malema en corrupte leiders als Zuma is het gevaar zeker aanwezig.

    1. Bloem

     Beste Michael,
     De blanke boeren en hun medewerkers (blank en zwart) in Rhodesie worden tot op de dag van vandaag vermoord door rondtrekkende bloeddorstige Zimbabwanen die op rooftocht zijn. De vrouwen worden voorafgaand aan hun gewelddadige levenseinde meervoudig door de hele bende verkracht en mishandeld. Ook zwarte medewerkers worden afgeslacht om het simpele feit dat ze voor een blanke boer werken. Mugabe is een gevaarlijke idioot die het land volledig naar de filistijnen heeft geholpen. Zuid-Afrika gaat dezelfde kant op met Zuma. Een stelletje volgevreten amorele uitzuigers die het volk laten verrotten.

     1. corfo

      @ Bloem.
      Mugabe ?
      Is die figuur onlangs niet “hoge commissaris” of “ambassadeur” van iets zéér onbelangrijks bij de VN, geworden ?

     2. Michael

      Klopt. Beetje aangedikt allemaal, maar met je eens. Waarom richt je deze comment specifiek aan mij?

     3. Michael

      @corfo. Is niet doorgegaan door grote internationale kritiek. En terecht, die man heeft daar niets te zoeken.

 4. Top

  Kom op zeg! Dat het daar al jaren verkeert gaat is wel duidelijk. Maar dat wij daar niets tot weinig over horen, daarvoor moet je bij de MSM zijn. Die zwijgen in opdracht van hogerhand. Vult u zelf maar in wie daarmee bedoelt wordt.
  De echt grote klappen komen nog en we zullen weer ‘verbijsterd, ontsteld en noem maar alle superlatieven maar op’. Alleen de smoes ‘dat we het niet geweten hebben’ faalt hier in. Want er zijn meer wegen die naar Rome leiden. En dat geldt ook in deze tijden ‘de informatie’ die beschikbaar is.

 5. tomygun

  Met dank aan het midden en alles links daar van die hebben dit op hun
  geweten , het land moest zo nodig geboycot worden zij zijn de moordenaars
  van deze mensen en het wapen is de black African de zelfde die de wees welkom
  mafklappers in Europa binnen halen , die mentalitijd van dat hutvolk maakt u dagelijks
  mee maar dat mag niet gezegd worden anders ben je een Nazi .
  Merkel zal ook geen poot uitsteken ondanks dat er veel met duitse roots zijn
  dit is de tol die je moet betalen van links maar links vergeet een ding
  zij zullen enkeld de laatse zijn om het licht uit tedoen .
  Links is niet instaat om iets optebouwen het enigste wat zij kunnen is
  afbreken wat andere opgebouwd hebben net als een Afro .

 6. Michael

  De situatie in Zuid Afrika is idd problematisch. Echter, dit is een heel complex probleem, dat niet zomaar op te lossen valt en zomaar toe te schrijven aan rasisme.

  De sporen van de apartheid zijn nog steeds duidelijk zichtbaar, in maar weinig landen in de wereld is de kloof tussen arm en rijk zo groot, en is het land zo oneerlijk verdeeld. Ook heerst er in dit land een gevaarlijk soort populisme, vanuit linkse hoek ditmaal (julius malema), die oproepen tot het herverdelen van land zoals dat ook in Zimbabwe gebeurde. En dan heb je nog de Boeren in met name de freestate, waarvan een groot deel nog steeds achter de ideologie van de apartheid staat. Bovendien is de corruptie bij de machthebbende partij, ANC, groot. Zuma voorop.

  Kortom, verschrikkelijk, al dat geweld, en bijzonder complexe situatie. Maar waarom vraagt Baudet hier precies aandacht voor? Omdat het “Nederlandse” namen zijn? Welke oplossingen draagt meneer Baudet precies aan? Of wil hij vooral roeptoeteren?

  Deze blanke boeren zijn geen Nederlanders, maar Zuid Afrikanen, en ze zullen zich niet als Nederlanders, maar als “Afrikaners” identificeren. Als wij als Nederlanders even deze mensen als “Nederlanders” gaan zien, en vanuit onze ivoren toren gaan zeggen dat geweld tegen deze groep niet kan, want: blanke mensen met een Nederlandse achternaam, dragen we juist bij aan het probleem van tweedeling. Benoem dan ook ál het geweld en alle problematiek, niet specifiek alleen de blanken met een Nederlands klinkende achternaam.

  Kortom, waar bemoeit Baudet zich mee? Staat meneer niet boos te roepen als een Turkse politicus iets zegt over de situatie in NL? En nu doet hij precies hetzelfde. Of heeft meneer een briljante oplossing? Dan luister ik graag mee.

  Tot slot, de aantallen en lijst met zwarte slachtoffers van geweld in het land is vele malen langer, zelfs als je corrigeert voor bevolkingsgrote. Baudet insinueert hier een oorzaak van een probleem, racisme, door selectief alleen blanke slachtoffers van geweld te laten zien. De echte oorzaken zijn vele malen complexer, en vinden hun grondslag in de complexe sociaal-economische situatie in het land.

  1. IJscoman

   Michael Becker, de man van de eeuwige ‘nuance’ moffelt graag weer het een en ander weg en veegt de rest onder het tapijt: “De echte oorzaken zijn vele malen complexer, en vinden hun grondslag in de complexe sociaal-economische situatie in het land.” Zo kan ik het ook.

   Blanken -of ze nu Nederlandse namen hebben of niet- worden op de meest vreselijke manieren afgemaakt en uitgemoord. En de basis is racisme en wraak.

   1. Michael

    De basis is meestal niet racisme. Wraak kan ik inkomen. Het lijkt idd racisme als je Baudets lijstje bekijkt, en dat is vast zijn doel, maar ontzettend onvolledig.

    1. Er worden in Zuid Afrika bijvoorbeeld ook heel veel zwarte mensen vermoord uit Zimbabwe, Zambia, Malawi, of Mozambique, omdat ze beschuldigd worden van het inpikken van banen. Net als de blanke boeren dus. Maar dat kan Baudet verder niks schelen?

    2. Er zullen vast motieven zijn met een racistische achtergrond, maar die zijn verreweg in de minderheid. Waarschijnlijk zijn de moorden in de lijst van Baudet ook lang niet allemaal op basis van racistische motieven. Een blanke boer die vermoord wordt op zijn erf is niet per definitie racisme. Kijk bijvoorbeeld eens naar de moord op Terre’Blanche een paar jaar geleden. De leider van de AWB werd op zijn boerderij vermoord door zwarte mensen. Iedereen schreeuwde “racisme”, totdat bleek dat het alleen maar ging om geld. En wat moeten we dan vinden van alle dodelijk home-invasions die bij zwarte mensen plaatsvinden? Of is dat allemaal niet belangrijk, omdat ze geen Nederlandse achternaam hebben?

    Met andere woorden, het opstellen van een lijstje met alleen maar Nederlands klinkende namen van Zuid Afrikaners die zijn vermoord, en vervolgens suggereren dat hier alleen maar een soort raciale strijd aan de gang is met blanke slachtoffers, doet (bewust?) de complexiteit te kort en verteld niet het hele verhaal. Draagt niet bij aan het proberen te begrijpen van de onderliggende problematiek, maar zorgt voor verdere tweedeling.

    Bovendien is het erg schofterig, blijkbaar is een dode door geweld en home-invasions alleen echt erg en moeten we er wat mee als deze een Nederlandse achternaam heeft. Als Baudet echt begaan is met de Zuid Afrikaanse problematiek had hij deze problematiek in algemenere termen moeten benoemen.

    1. IJscoman

     “Er worden in Zuid Afrika bijvoorbeeld ook heel veel zwarte mensen vermoord uit Zimbabwe, Zambia, Malawi, of Mozambique, omdat ze beschuldigd worden van het inpikken van banen.”
     —————————————————————————–
     Dit lijkt me juist een typisch staaltje van racisme door xenofobie: buitenlanders en vreemden zijn de klos. En ja, dat is even erg als het vermoorden van blanken.

     Ik kan me echter voorstellen dat Baudet vooral opkomt voor de blanken met een Nederlandse achternaam: het hemd is nu eenmaal nader dan de rok. Het gaat hem niet om de Zuid-Afrikaanse politiek en problematiek in het algemeen – dat vind ik volstrekt logisch. Het gaat hem om de blanken daar. Black Lives Matter komt toch ook op voor de ‘gekleurde medemens’?

     1. Michael

      Precies, en daarom vind ik black lives matter ook niets bijdragen aan het oplossen van problematiek. Zij doen precies hetzelfde als Baudet, laten selectief cases zien waarin een bepaalde groep slachtoffer is, zonder het hele verhaal te vertellen. Zo maak je er iets racistisch van, terwijl de onderliggende problematiek ondergesneeuwd raakt in een discussie over huidskleur enzo. Draagt helemaal niets bij aan het oplossen van deze problematiek.

      Die xenofobie is inderdaad afgrijselijk. Maar let wel, de onderliggende oorzaak is hier niet racisme. Als de werkeloosheid niet zo verschrikkelijk hoog was, zou men ook niet zo vijandig reageren op buitenlanders.

      En tot slot, je gaat niet in op mijn opmerking dat heel veel van die moorden waar Baudet mee komt niet automatisch een racistisch motief hebben. Dat is puur speculeren. Gewelddadige overvallen en home-invasions komen nou eenmaal vaak voor in Zuid Afrika, ook (en zelfs veel vaker) onder de zwarte bevolking. Echter door selectief alleen de blanken met een Nederlands klinkende achternaam (dus niet eens alle blanken, die met een Engelse, Franse, of Duitse achternaam doen er blijkbaar ook niet zo toe) creeer je dus een soort sfeer van racisme en “wij versus zij”. Lost niets op, maar draagt juist bij aan het creëren van tweedelingen.

     2. IJscoman

      Michael, wij hoeven niks op te lossen in Zuid-Afrika. Dat kunnen wij niet en dat lukt niemand. Nederland is geen gidsland, dat is een wereldvreemd, rooie, aanmatigende gedachte. Zuid-Afrika moet zijn eigen problemen oplossen en door een reeks van processen gaan waar nog rivieren met bloed zullen vloeien, voordat het daar beter gaat. Daar kan Nederland -laat staan Baudet- niets aan toe- of afdoen.

      Wel kunnen wij kijken waar we kunnen helpen, hoe selectief of gering dat ook is. Blanken met een Nederlands klinkende achternaam zijn logischerwijs een eerste doelgroep.

      Dat Baudet in Bosma’s vijver vist en zijn vizier niet ook richt op alle andere blanken, zijn inderdaad twee minpuntjes van de renaissance-pianeur.

     3. Michael

      Mee eens, wij kunnen als NL zijnde die problemen niet oplossen. Dat wil ik helemaal niet opperen. Heb je mijn argumentatie zo geïnterpreteerd? Was iig niet mijn bedoeling.

      De vraag is dan natuurlijk wel, wat wil Baudet dan bereiken? Wat is “helpen” dan? Moeten we specifiek daar die groep op de 1 of andere manier gaan helpen? Dat zal lekker staan dan, lijkt me wat lastig te verkopen. “Nederland zeg zich in voor blanke boeren met een Nederlands klinkende achternaam”. Dan lijdt Nederland iig zwaar gezichtsverlies internationaal, door selectief te kiezen voor bepaalde slachtoffers binnen een veel groter probleem.

      Blijf ik bij mijn laatste punt, wat voor nut heeft het om uit een lijst met gruwelijke misdaden en moorden alleen de moorden op blanken met een Nederlandse achternaam te kiezen, en ze op een blaadje met bloedvlekken printen? Zo creëer je gewoon een scheef beeld, je wekt de indruk dat er een specifieke groep is met een probleem, terwijl dit probleem veel breder en complexer is. En je creëert een idee van racisme door selectief alleen blanke slachtoffers te noemen, terwijl dat helemaal niet de onderliggende oorzaak is van het probleem. Wat helpt dat?

     4. IJscoman

      Michael, met je derde alinea ben ik het ten dele eens. Zoals ik al zei zou Baudet de doelgroep breder hebben mogen trekken en alle blanken van welke nationaliteit dan ook hebben moeten insluiten.

      Maar aandacht en publiciteit van welke aard dan ook, is voor deze zaak altijd goed. Natuurlijk is Baudet aandachtsgeil: dit mini-offensiefje werkt daarvoor naar twee kanten – een schijnwerpertje op de discriminatie van en moorden op Zuid-Afrikaanse blanken en publiciteit voor Thierry. En dat zij hem gegund: als kersverse ZZP’er in de politiek moet je natuurlijk zorgen voor constante media-aandacht. Niks mis mee.

 7. Ni28

  Sinds Mandelas vertrek is de apartheid in Zuid Afrika weer bloeiend. Nu niet wit-zwart maar zwart-wit. De blanken verlaten het land voordat zij vermoord worden en het land gaat economisch kapot. Het wordt de nieuwe Zimbabwe. Zo had Mandela het toch niet bedoeld?

  1. tomygun

   NI28 zeker had mandela dit wel bedoeld
   hij was de geen die het lied met vermoord
   de boeren uitvolle borst mee zong .

 8. Jetske

  Jonge Jonge, hier zakt toch echt je broek van af, hoe durft deze man daar over te beginnen.
  Heeft hij nog wel eigen standpunten, is hij weleens in ZA geweest? Martin Bosma is daar al jaren mee bezig, is als kind aan huis in Zuid-Afrika, weet exact waar hij het over heeft, zijn boek “MINDERHEID IN EIGEN LAND” geschreven en ja hoor, daar komt het papegaaitje weer aan. Deze man wordt steeds ongeloofwaardiger!!!

  1. Sjorsensjimmie

   Ja hoe durft ie, schande, immers hij is er nooit geweest en Martin Bosma is er al mee bezig dus waar haalt hij het lef vandaan er zich mee te bemoeien.

   Zou het gewoon kunnen zijn dat dit gewoon een goed bedoelde uiting van zorg is die ik met hem deel?????

   Ja kan echt overal wat achter zoeken wat er niet is

   1. Jetske

    Kom op, hij jat toch steeds punten
    van de PVV, opeens bezorgd, laat me niet lachen.

    1. Guus Geluk

     Baudet is een D66-er in een PVV-jas. Een wolf in schaapskleren.

     1. IJscoman

      Haha, Guus vindt D66-ers dus wolven. Of bedoelde je soms hyena’s?

     2. Guus Geluk

      Hyena, ja, dat is het goede woord. Een hyena die van het applaus houdt, wel te verstaan.

    2. Sjorsensjimmie

     Het zal met PVV punten jatten, ik heb het boek ook gelezen
     er kan niet genoeg aandacht voor de mistanden komen daar.

     1. Jetske

      U hoeft mij niets over dat land te vertellen, heb daar jaren gewoond, zelf toen de apartheid er nog was.
      Om het jaar ga ik er naar toe, het is er in en in triest
      voor de blanke bevolking!

     2. Sjorsensjimmie

      Dus U is zeer betrokken bij Zuid Afrika kent de ins en outs en gaat dan vol op het orgel omdat het Baudet is die hier mee komt……….ik ben ff niet mee.

      Zou toch denken dat alle aandacht onafhankelijk van wie welkom is in deze.

 9. denk eens na

  Als alle blanken weg trekken is Zuid Afrika over 5 jaar een derde wereld land , want er is geen zwarte die nog een schep in de grond steekt .

  1. tomygun

   Dat heb je goed gezien dat is een kronkel van links die ziet dat niet .
   Zo heb je de lipton tea plantage die nu naar de verdoemenis is .
   Moet links het toch met een bak pleur op gaan doen ? .

 10. Klukkluk

  Ik herinner mij een reactie van een Zuid Afrikaan over het ontkennen van de NOS-reporter dat er een politiek motief aan ten grondslag zou liggen. Hij schreef dat dit onzin was, want vaak bleek er na een dodelijke en gruwelijke ‘beroving’ geen eigendommen of geld te zijn ontvreemd. Daders worden zelden gevonden. De NOS hoor je er vrijwel nooit over, want tsja … geen moslims of kleurling. Oh, en het ANC was indertijd verboden volgens de Zuid Afrikaanse Wet, maar de Linkse Kerk vond dat toen allemaal niet zo relevant. #freecatalonie.

 11. Klukkluk

  Gevonden:

  Reinhardt 11 april 2017 om 09:17
  Goedemorgen, ik ben een Afrikaner… mij Nederlands is niet zo goed, verschoon toch. Ik gaat nu in Afrikaans typen.
  Hierdie is absoluut walkglik, dit is nie die eerste plaasmoord nie. In Februarie alleen was daar om en by 17 moorde… 17. Die meerderheid van hierdie moorde vind plaas op blanke Suid-Afrikaners en in menigte gevalle word daar niks gesteel nie.
  Ek smeek u, moenie van ons vergeet nie, die meerderheid van ons is afkomstig van Nederland, België, Duitsland en Frankryk. Ons is besig om uitgemoor te word.

  Europa neem allerhande kulture in weens oorlog, maar dan word die rug gedraai op jul eie mense. Dit is uiters moeilik vir ons om werk, nie eers gepraat van burgerskap, in Nederland te kry. Die meerderheid Afrikaners is goed geleerde burgers met allerhande universiteitsgrade.

  Daar is geen meer toekoms vir ons in Suid-Afrika nie, hulle soek ons nie hier nie.

  1. tomygun

   Klukkluk Reinhardt heeft gelijk wel jaaren lang ander tuig binnen
   halen maar zij mogen niet terug naar hun roots .

 12. Blue monday

  Ten eerste knap achterbaks dat Baudet dit punt steelt van de PVV.

  Als geboren Zuid Afrikaan kan ik zeggen dat de blanke minderheid al jaren vreest voor “bijltjesdag”.
  Vreemd genoeg vindt dit niet plaats in de steden, maar op het platteland.

  Niet door de plaatselijke zwarte bevolking, die het over het algemeen goed hadden en hebben en zeer gewaardeerd worden door de blanke bevolking.
  Het zijn met name zwarte stedelingen die hun frustratie botvieren op de “slechte” boeren en hun “slaafse” zwarte medemens.

  Ik zie helaas geen oplossing, we hebben gezien wat er in Zimbabwe is gebeurd.
  Stedelingen, zonder kennis, stelen de boerderijen en vervolgens groeit er niks meer en groeit de armoede. Er blijft niets meer over!

  Ik kan al die hardwerkende mensen helaas alleen adviseren zo snel mogelijk weg te gaan.
  De welvaart trekt als een magneet op het tuig uit de steden, maar dat je daar keihard voor moet werken ontgaat ze volkomen.

  1. tomygun

   Nee ik vind dit niet achterbaks hij steld het gewoon fast
   net als de PVV en andere , als dit niet benoemd word
   dan hoor je er niets meer van .
   Zo ieder die dit punt oppakt bedoeld het goed
   schud die mafklappers wakker .

 13. corfo

  Het racisme van negers t.o.v. blanken is reeds héél lang bekend. Van bijv. KLM-personeel dat vluchten maakte naar Afrikaanse landen. Is hier ook diverse malen gezegd, maar dat wordt min of meer weggelachen door de alhier bekende trollen, die denken dat racisme het “alleenrecht” is van blanken.

 14. Punt50

  Het is wel waar van die boeren, en ook erg. Maar iets breder bekeken weten we dat Zuid-Afrika een extreem gewelddadige samenleving heeft waarin zwarten elkaar ook bij bosjes afmaken. Reis je bijv. door de thuislanden is het advies alleen maar op de hoofdwegen blijven en niet stoppen.

 15. leeuwvanvlaanderen

  Ratten, verdelg ze!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.