Zwarte Piet-verdediger Jenny Douwes is de held van Friesland

Haar bijnaam: Jenny d’Arc.

Jenny Douwes (39 jaar) is volgens De Telegraaf de grote held in Fryslan. De reden: zij is degene die de actie organiseerde waardoor Zwarte Piet-haters uiteindelijk geblokkeerd werden en dus niet naar Dokkum konden afreizen. Dat wilden ze wel, want ja, die typisch laten geen gelegenheid voorbij gaan om een kinderfeestje te verpesten.

Jenny had daar absoluut geen zin in en werd al snel omringd door medestanders. Samen zorgden ze ervoor dat Kick Out Zwarte Piet zaterdagmiddag gedwongen werd om rechtsomkeert te maken en terug te gaan naar de Randstad.

De Telegraaf is duidelijk onder de indruk van deze dame en schrijft:

Honderden Friezen blokkeerden illegaal de toegangswegen naar de vestingstad, waarop de activisten onverrichterzake moesten terugkeren naar de Randstad. Douwes wordt nu ’Jenny d’Arc’ genoemd: vrouwelijk symbool van Friese onverzettelijkheid. Eventuele boetes gaan de rebelse Friezen gezamenlijk ophoesten. Daartoe waren gisteravond al vijftienduizend euro opgehaald . „Wat overblijft gaat naar een goed doel”, belooft Douwes.

Op Twitter reageert Jenny op anti-Zwarte Piet gekkies die beweren dat zij en haar medestanders onevenredig grote risico’s namen en de anti-Piet activisten de mond snoerden:

https://twitter.com/JennyDouwes/status/932178712522625024

Zo is het precies. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd was als die Randstedelingen daadwerkelijk Dokkum waren binnengekomen. Iedereen die Friezen ook maar een beetje kent weet dat ze (we!) totaal geen geduld hebben met Amsterdammers en Rotterdammers die hen komen vertellen hoe ze hun leven moeten leiden — of hoe ze kinderfeestjes moeten vieren.

Nu hopen dat andere delen van Nederland hun eigen Jenny d’Arc krijgen. Want ja, die hebben daar zéker behoefte aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. marco1

  Die vrouw verdient een lintje. Vooral wat er op het laatst gesteld word is erg belangrijk, het is te hopen dat er in alle delen van Nederlan zulke mensen op staan die iedereen verbind die het kotsbeu is met het gedram en het weg met ons om zo samen een vuist te maken en het tot een stoppen brengt. We hebben nu gezien het werkt en eendracht macht maakt.

  1. trampoline

   Het is te hopen dat overal in ons land mensen in opstand komen tegen de drammerige randstad met zijn nep correcte politiek.
   Heel veel burgers zijn de randstad (Amsterdam en Den Haag) spuugzat. Laat dat bij de gemeenteraads-verkiezingen merken door op een lokale partij te stemmen.
   Friesland heeft het goede voorbeeld gegeven en dat verdient navolging. Pik niet langer wat de randstad ons wil opdringen, kom voor je eigen mening uit en handel daar naar.

   1. Marija

    Mensen in de Randstad zijn het echt ook kotsbeu en ik hoop dat de komende gemeenteraadsverkiezingen dat ook duidelijk laten zien.

 2. corfo

  Mogelijk een advies voor de mensen die mét hun auto de twee bussen met haat-negers tot stoppen dwongen op de snelweg : verklaar eventueel, bij een verhoor door de politie, dat uw auto met pech ter plaatse is gestrand. Tenzij de politie elke op de snelweg stilstaande auto op dát moment op pech heeft gecontroleerd.
  Natuurlijk komt het “niet geloofwaardig” over, maar ónze overheid verzoekt ons in feite dringend om dergelijke verklaringen af te leggen, dit wordt mede veroorzaakt door haar eigen ongeloofwaardig gedrag.
  Overigens : hulde aan Jenny Douwes !!! Pracht-vrouw !!!

  1. DolleDries

   Ook terug wijzen naar de langzaam actie van de politie zelf op de snelweg voor een tijd terug. Geen enkel aanhouding.

 3. Ni28

  Dit soort mensen mis je helaas volledig in de politiek en openbare leven.

  1. Viertel

   “Dit soort mensen mis je helaas volledig in de politiek en openbare leven”.

   Huh ?? 20 leden van de PVV over het hoofd gezien? Of die 2 van FvD?

   1. IJscoman

    En die ene van het CDA, Pieter Omtzigt?

 4. Bloem

  Jeanne d’Arc eindigde helaas op de brandstapel als dank voor haar diensten. Hopelijk eindigt de Nederlandse versie een stuk beter. Wanneer het OM in dezen overgaat tot vervolging, verliest ze onmiddellijk het laatste beetje vertrouwen dat de burger nog heeft in de rechtsstaat.
  Wanneer mijnheer Gario de gebruiken in Nederland niet aanstaan en zich hier aangetast voelt in zijn eer en identiteit, staat het hem vrij asiel aan te vragen in een land waar zijn rechten beter gerespecteerd worden. Wanneer de gebruiken in Nederland zo racistisch zijn en mijnheer zich continu gediscrimineerd voelt, begrijp ik niet dat hij dat nog niet gedaan heeft.

  1. Tinneke

   Dat zou je inderdaad denken, maar onze meneer Gariododo weet dat de uitkeringen /toeslagen nergens anders zo hoog zijn al in discriminerend Nederland!

   1. Tinneke

    als………

 5. Voegspijker57

  Voor mij de nederlandse HELDIN,zoals ook de heren die met pech de doorgang hebben verstoord voor die walchelijke kleine groep MILITANTEN want dat zijn het,als je ze ziet staan met hun BARETTEN OP!!!
  Chapeau,opdat er vele mogen volgen!!!!

 6. vikingkiowa

  Ze hadden al bussen !! Ga dan lekker op wintersport een maand lang !! hoef je je nergens druk om te maken, met allemaal dezelfde zielen bij elkaar..opgelost toch ?!..kom je lekker ontspannen en met een lekker kleurtje weer terug als sint weer pleitos gaat…wat ?..k*t opmerking ?..ik ? hoezo?..ow, ja nu zie ik het ook ..dat kleurtje ?..tsja ik weet niet hoe ik mijn tekst moet editten..

  1. Top

   Die bussen zijn al zo oud, dat ze niet eens Rotterdam of Utrecht in mogen rijden.

   1. corfo

    @ Top.
    Het waren idd. héél oude bussen, vermoedelijk zónder APK-goedkeuringsbewijs, maar daar lag zeer waarschijnlijk de prioriteit van de politie niet .

 7. DolleDries

  Maar die burgemeester Marga Waanders heeft natuurlijk haar stad en inwoners in de maling proberen te nemen. Dat is zeer kwalijk zij is verantwoordelijk gezien ook haar geheimzinnig handelen (augustus al overleg met die dwazen en haar advies om kort voor de intocht de aanvraag indienen) met haar bewustzijn dan die anti Piet demonstratie opruiend zou gaan werken.
  Wat een waardeloos PVDA figuur.

 8. Joris.Driepinter

  Deze vrouw is geweldig, bedankt Jenny!

  Voor alle zwarte piet-haters en politieke correcte politici, hier een educatief filmpje over racisme:

  “Racisme is een term die ons is aangeleerd, we zijn ermee opgegroeid, het is ons ingeprent” aldus Surinamer Crazy G over racisme in Suriname.(filmpje staat op youtube)
  https://www.youtube.com/watch?v=nyAgROddByo

 9. Meester Kong

  Hahahaha die Michael, ff melden tussen neus en lippen dat ie ook een Fries is.
  Ja nu wel 🙂 🙂

  1. Vit

   Ja en, wat is daarmee?

 10. Klukkluk

  In de vorige eeuw hadden we opeens de Burgerlijke Ongehoorzaamheid, het opzettelijk overtreden van de wet of het negeren van bevelen van de overheid met een politiek doel. Veelal linkse mensen die tegen kernenergie waren, tegen atoomwapens, tegen de Nato. Hoewel zij geen democratische meerderheid hadden werd dit getolereerd. Want de doelen waren zeer ‘verheven’. En er was steun vanuit Rusland. Partijen als het IKV, CNV, de CPN en PSP steunden dit verzet openlijk. Het kan verkeren in linkse kringen.

 11. chrism

  Buiten het geweldige optreden van de Friesen schijnt het woord democratie nog steeds niet door gedrongen te zijn bij Sylvana en haar bende .
  Ze mag tegen zijn , maar wel inhoudelijk graag en niet van dat domme gezever over een KINDER feestje .

 12. nienke

  Fantastisch 10 duimen voor deze vrouw gelukkig zijn er nog zeer dappere mensen die het lef hebben dit uitschot die alleen bezig zijn een kinderfeest te verpesten op deze manier tegen te houden.
  Ze moesten met de staart tussen hun poten het veld ruimen.
  Overal waar deze beroeps activisten verschijnen breekt de pleuris los.
  Ga eens naar Suriname daar hebben ze nog steeds gitzwarte pieten en laat ons nu een keertje met rust, stelletje mongolen.

 13. Blue monday

  Vooropgesteld de hele pietendiscussie kan me gestolen worden, bij ons blijft alles bij het oude in het dorp en in vind dat prima.

  Maar kom op zeg, vrijheid betekend wel dat iedereen zijn mening mag verkondigen in dit land en dan ga je natuurlijk niet op de rem trappen op de snelweg.

  Of wil ze andersdenkenden de maat nemen dat die niet mogen demonstreren?
  Laat die gekken toch, alsof u en ik onze mening zullen aanpassen.

  De verkeersboete is meer dan terecht en uiteindelijk schiet ze er geen kloot mee op.

  1. DolleDries

   Niet zo snuggere opmerking bleu met je

   Maar kom op zeg, vrijheid betekend wel dat iedereen zijn mening mag verkondigen in dit land en dan ga je natuurlijk niet op de rem trappen op de snelweg.
   Of wil ze andersdenkenden de maat nemen dat die niet mogen demonstreren?

   Want de tegen demonstratie ook een mening, werd verboden.

   1. Blue monday

    Driftige…ik KOTS enorm van die busladingen met schijnheilige anti-pieten die het ene na het andere kut-argument aanvoeren dat Piet niet zwart mag zijn.

    Kortom in deze discussie staan we, het mag u verbazen, volledig aan dezelfde kant.

    Dat bepaalde sukkels een demonstratie op een kinderfeest toestaan is al godsgeklaag, maar dan ook nog een tegendemonstratie daar overheen trek ik helemaal niet meer.

    ergo, ik kom uit het kamp dat voor zwarte piet is, maar de sylvana’s en andere zeiksnorren gewoon wil negeren.

    Dat DDS en zuur rechtse types zo graag een persoon hebben om tegenaan te schoppen begrijp ik ook helemaal niet….
    Zonder al die aandacht was Sylvana of desnoods Anne-Fleur helemaal niemand en had niemand er ook last van gehad.

  2. Vit

   Zie het maar als een demonstratie maar dan ergens anders, en hoezo schieten ze er geen kloot mee op, voorlopig was dat kinderfeestje verstoren afgeblazen.

 14. eRik2017

  Voor het eerst haal ik weer eens verlicht adem.

  Dat elk jaar die pietendiscussie weer begint is TE vermoeiend en heeft mij afgelopen jaren bijna het gevoel gegeven, schaf maar liever alles af ipv elke keer weer dit vreselijke anti-nederlandse traditie gezeur.
  Alle grenzen overschrijdend vond ik afgelopen weekend op de Erasmusbrug, waar een groot spandoek aan honderden of duizenden kinderen wordt getoond tijdens een demonstratie zonder vergunning: “Zwarte Piet is discriminatie.”

  Voor het eerst zijn er echt mensen opgestaan die hebben gezegd: Nu is het genoeg!
  Ik hoop van harte dat anti-pieten zich nu eindelijk realiseren dat ze gewoon tever gaan.

 15. Original NL

  Jenny for president!
  Ik neem voor u mijn hoed af…heeeeeel hartelijk bedankt!!!

 16. Kees

  Schitterend Jenny, Nederland bekent kleur, eindelijk!

 17. P.Sisterons

  Dat Pietengedram zal nog wel een eindje doorgaan want is een verdienmodelletje geworden voor sommige zelfbenoemde misdeelden in NL

 18. huihey

  Hulde aan Jenny Douwes! Een Nobelprijs voor Cultuur voor haar! Zeventien miljoen Nederlanders die een leuk feest willen vieren en drie bussen Randstedelingen die het nodig vinden dit feest te verstieren? Geef Jenny de ruimte en alles ga goe kom!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.