50Plus wil referendum over afschaffen wet Hillen

Die afschaffing wordt ook wel ‘de aflosboete’ genoemd.

50Plus is zo sterk gekant tegen het plan van het Nachtmerriekabinet-Rutte III om de wet Hillen af te schaffen dat leden van de partij een initiatief hebben opgezet om er een referendum over te houden. Op de website van de partij laat 50Plus weten dat ze dit initiatief steunt:

Zowel de fracties van 50PLUS in de Tweede Kamer als in de Eerste Kamer alsmede de partij 50PLUS ondersteunen dit initiatief voor een referendum.

Om het benodigde aantal handtekeningen in te zamelen gaan de 50Plus-leden achter het initiatief samenwerking zoeken met belangenvertegenwoordigers van huiseigenaar, alle instanties die betrokken zijn of zullen krijgen met afschaffing van de wet, en met ouderenorganisaties. Dat laatste is natuurlijk volstrekt logisch; die organisaties vormen immers de achterban van 50Plus.

Hoe dan ook, 50Plus is bijzonder positief over de vooruitzichten van het initiatief:

Gezien diverse onderzoeken en peilingen die een overgrote meerderheid laten zien voor het handhaven van de wet Hillen verwachten de 50PLUS-leden dat de criteria om een referendum te kunnen houden gehaald zullen worden.

Natuurlijk is dit een prima initiatief. De afschaffing van de wet Hillen mag absoluut niet doorgaan. Gebeurt dat wel dan worden mensen die de tijd en moeite hebben genomen om hun hypotheek af te lossen gestraft voor hun investering. Ik begrijp best dat linkse partijen dat een geweldig idee vinden, maar het is ronduit schokkend dat het CDA en de VVD er óók voor zijn.

Laat dat referendum maar komen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. sjun

  Beleef ik zomaar een verstandige bijdrage van de partij 55+. Het kan verkeren. Complimenten voor het initiatief.

  1. van Urk

   Henk Krol komt inderdaad nog uit de oude doos. Referendum is ,als het aan onze nieuwe kabinet ligt, in dit land per difinition verboten!

   1. PMG

    Ik kom ook uit een oude doos, wat heeft dat ermee te maken?

    1. van Urk

     Dat heeft te maken dat u als onderdeel van het volk nog wel bij de tijd bent om te weten wat het kabinet heeft bekokstoofd betreft het onderwerp referendum maar Henk Krol als politicus kennelijk daar nog niet op de hoogte van is.

     1. PMG

      Je bent van de oude garde, een oude dosis heel iets anders, haha.

      Dat referendum moet er komen zo snel mogelijk, weer een bewijs dat het volk dit wil en dat afschaffing niet aan de orde is.

  2. PMG

   Inderdaad Sjun, goed initiatief. Nu nog de gulden terug en dan het kwartje van Kok.

   1. sjun

    En wat te denken van Russisch gas in huis, inzet kernenergie voor roetvrije energievoorziening, beperking van internationale afhankelijkheid en behoud van hoogwaardige werkgelegenheid.

    1. PMG

     Ja Sjun, ik werk zelf in die branche en roep al jaren dat kernenergie de oplossing is. Zelfs de grootste Amerikaanse tegenstander is nu voorstander! ‘Wat de boer niet kent vreet hij niet’ dus ‘men’ moet eens wat aan voorlichting gaan doen (maar dan wel eerst zelf overtuigd zijn uiteraard). In Duitsland zijn ze weer terug bij de bruinkool door hun aversie tegen kernenergie, lekker voor het milieu!

 2. Henk-Jansen

  Ik ben voor het behoud van de wet Hillen maar tot een bepaald maximum. Dus laten we zeggen tot een woz-waarde van 5 ton.

  1. denk eens na

   Henk stop naar de cijfertjes te kijken boven of onder de streep kijk wil je dat je kleinkind een hoofd doek moet dragen???

  2. PMG

   Man, hou eens op met je eeuwige azijnzeikerij, gewoon jaloers. Afblijven met je vuile poten van mijn geld, ik betaal al veel meer belasting dan de meesten in dit land.

 3. Code134

  Beetje hysterisch gedoe. Het eigenwoningforfait was tot 2005 een volstrekt vanzelfsprekende zaak en alleen tijdelijk afgeschaft om het aflossen van hypotheken te bevorderen. Nu deze aansporing niet meer nodig is is dit opgewonden verzet nogal overdreven, met name ook omdat de afbouw van de regeling wordt uitgesmeerd over 30 (!!) jaar.

  1. toetssteen

   Tijdelijk afgeschaft???? Het bestond niet!!!Na de belastingverhoging is dit ingevoerd voor hen die een hypotheek hadden. Daarna kwamen die rooien met een huurwaardeforfait!

   1. Code134

    Hebben ze in Singapore ook een huurwaardeforfait?

    🙂

    1. buitenbeentje

     Goed argument! overtuigend en goes omschreven. En nou alsjeblieft weer snel je cel in.

     1. corfo

      @ Code123.
      “Dag meneer code134, u spreekt met de regeringsleider van Singapore !”
      @code134 : “Oh uhh……., (slik slik) hier met meneer code111. waarmede kan ik uwe hoogedele van dienst zijn ?”.
      Regeringsleider : “Code111 ?”
      @code134 : “Ja uwe hoogedele, mijn code is zó geheim, dat ik hem zelf óók niet weet !”
      Regeringsleider : “Ik hoor van één van m’n inwoners dat u probeert achter staatsgeheimen te komen, t.w. het huurwaardeforfait, klopt dat ?”
      @code134 : “Ja, ziet u, weet u, kijk, het zit zo; uw inwoner woont in uw stads-staat als een vorst en ik ben eigenlijk, stiekem, héél erg jaloers op hem; maar ik kan hem dat niet zeggen, want dan vindt hij mij vast een grote loser, hetgeen ik uiteraard ook ben, uwe hoogedele !”
      Regeringsleider : “Voor deze keer neem ik genoegen met uw kinderlijke uitleg, maar stel nóóit meer van die achterlijke vragen, @code111 of 134, of weet ik veel !”.
      @code134 : “Nee meneer, natuurlijk uwe hoogedele, u zult van mij géén last meer hebben ! Ik wens uwe hoogedele een zeer lange én goede gezondheid toe; humble, humble, humble.”
      Dit is @ code 134 ten voeten uit : een kruiper van de ergste soort.

  2. trampoline

   Ik heb net even gekeken waar code134 voor staat. Het is een zeer gevaarlijke error code voor elke windows bestuurde computer.
   Dat geeft precies aan wat jij bent en waar je voor staat; vervuiling van deze site.

   1. Zout

    Error code 134 – Program Abort.

 4. EllyD19

  Een referendum tegen de wil van dit kabinet ?
  Dat gaat er echt niet komen.

 5. denk eens na

  rEFERENDU M ALtyd en nog beschuldige my van ALCOLISME

  1. denk eens na

   Door ene adriaan de acrobaat wel genaamd

 6. Knopper

  Allemaal sukkels echt waar , hahaaa

 7. PMG

  Waarom moet ik worden gestraft omdat ik geen hypotheek heb? Waarom moeten studenten 2% rente betalen op een lening? Waarom wordt aangenomen dat ik 4% maak op mijn geld terwijl dat aantoonbaar niet zo is? Waarom hoeven klaplopers en asielzoekers die volgepropt worden met geld dat door hardwerkenden als belasting is betaald nooit een cent terug te betalen? Discriminatie! Gelukkig deed Wilders aangifte! Eens zien wat daarvan komt!

 8. Babaji538

  De man was ‘trots’ op zijn clandestien gepubliceerde
  naaktfoto.
  P. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.