50Plus wil referendum over afschaffen wet Hillen

Geen categoriedec 05 2017, 21:00
Die afschaffing wordt ook wel 'de aflosboete' genoemd.
50Plus is zo sterk gekant tegen het plan van het Nachtmerriekabinet-Rutte III om de wet Hillen af te schaffen dat leden van de partij een initiatief hebben opgezet om er een referendum over te houden. Op de website van de partij laat 50Plus weten dat ze dit initiatief steunt:

Zowel de fracties van 50PLUS in de Tweede Kamer als in de Eerste Kamer alsmede de partij 50PLUS ondersteunen dit initiatief voor een referendum.

Om het benodigde aantal handtekeningen in te zamelen gaan de 50Plus-leden achter het initiatief samenwerking zoeken met belangenvertegenwoordigers van huiseigenaar, alle instanties die betrokken zijn of zullen krijgen met afschaffing van de wet, en met ouderenorganisaties. Dat laatste is natuurlijk volstrekt logisch; die organisaties vormen immers de achterban van 50Plus.
Hoe dan ook, 50Plus is bijzonder positief over de vooruitzichten van het initiatief:

Gezien diverse onderzoeken en peilingen die een overgrote meerderheid laten zien voor het handhaven van de wet Hillen verwachten de 50PLUS-leden dat de criteria om een referendum te kunnen houden gehaald zullen worden.

Natuurlijk is dit een prima initiatief. De afschaffing van de wet Hillen mag absoluut niet doorgaan. Gebeurt dat wel dan worden mensen die de tijd en moeite hebben genomen om hun hypotheek af te lossen gestraft voor hun investering. Ik begrijp best dat linkse partijen dat een geweldig idee vinden, maar het is ronduit schokkend dat het CDA en de VVD er óók voor zijn.
Laat dat referendum maar komen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten