Bestuurslid SP: ‘Je vraagt je af welk megabedrag Trump van de joodse lobby heeft ontvangen’

Ah ja. Die joden weer, met hun complot om de wereld over te nemen. 

Dirk van den Berg is bestuurslid van de SP in Leiden. Je zou denken dat hij in die hoedanigheid respect heeft voor mensen van verschillende afkomsten. Daar zegt de SP immers voorstander van te zijn. Openheid. Tolerantie. Respect.

Nou, helaas maakt de meneer de salonsocialist een uitzondering voor één bepaalde groep. De joden. 

WhatsApp Image 2017-12-06 at 1.45.38 AM

Dit gaat natuurlijk over de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Trump kondigt vandaag mogelijk aan dat Amerika niet langer Tel Aviv als hoofdstad van Israël beschouwt, maar Jeruzalem. Volgens deze SP’er doet Trump dat dus omdat “de joodse lobby” (antisemitische taal voor joden in het algemeen) hem hebben gekocht. Want je weet: a) joden werken aan een complot om de hele wereld over te nemen en b) ze hebben bakken met geld.

En dan die slotopmerking. Veel Nederlanders zullen die wellicht niet begrijpen maar Jared is Jared Kushner, Trumps schoonzoon. Jared is… joods. Met andere woorden: weer dat verdraaide joodse complot!

In de tussentijd lijkt Van den Berg de tweet in kwestie te hebben verwijderd, ongetwijfeld omdat hij flink onder handen werd genomen door boze twitteraars. Of misschien heeft hij te horen gekregen van zijn partijgenoten dat zulke tweets ‘strategisch niet handig’ zijn. Want laten we wel wezen, gezien de steun van de SP voor Arabische islamisten en nationalisten is het duidelijk dat Israël-haat officieel deel uitmaakt van de zieke ideologie van die partij.

Volg me op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. trampoline

  En ik vraag me af door wie de SP wordt betaald om dit te zeggen!
  Alhoewel, die vraag is niet moeilijk te beantwoorden, toch?

  1. Zout

   De intrinsieke semitische haat zit bij de SP in de genen, daar is geen medicijn tegen.

   1. Top

    Juist! Ik ken er en paar en die zijn duidelijk anti-Joods en die heb ik dan ook jaren geleden de laatste kerstkaart gestuurd, met de mededeling, dat dit de laatste is geweest en dat ze niet meer welkom zijn. Walgelijk volkje.

   2. Dubbele Komma

    Bestuurslid afd: ‘Je vraagt je af welk megabedrag Merkel van de haatbaarden lobby heeft ontvangen’

  2. Dubbele Komma

   Bestuurslid Pegida: ‘Je vraagt je af welk megabedrag Rutte van de islamitische lobby heeft ontvangen’

  3. Dubbele Komma

   Bestuurslid Zwarte Piet Blijft: ‘Je vraagt je af welk megabedrag georgina van de sylvaanse lobby heeft ontvangen’

  4. Dubbele Komma

   Bestuurslid CIDI: ‘Je vraagt je af welk megabedrag de SP van de Soros/IS lobby heeft ontvangen’

 2. Ritter

  Het huidig antisemitisme komt vooral uit islamitische en linkse hoek.

  De SP is helaas een centrum van antisemitisme geworden. Leden van deze partij hebben zich verbonden met Hamas en dat soort organisatie.

  Weet u nog dat Bommel van de SP meeliep met een demonstratie waarin werd geroepen : “Hamas aan de macht , Joden aan het gas”.

  Het nieuwe antisemitisme komt van links

  “Het idee dat we het oprukkende antisemitisme te danken hebben aan de opkomst van rechtse partijen en politici als Trump en Wilders is afkomstig uit linkse politieke en journalistieke kringen. Iedereen met gezond verstand ziet hoe onwaar hun stelling is.

  De antisemitismewind waait uit islamitische en linkse hoek. Vermomd als Israëlafkeer en antizionisme wordt oud antisemitisme door politici, journalisten en activisten nieuw leven ingeblazen. Alle in linkse kringen zo gekoesterde internationale instituties worden geteisterd door dit fenomeen. Van de VN tot de heilige NGO, Human Rights Watch. Het nieuwe antisemitisme uit zich in eindeloze veroordelingen van de Joodse staat en iedereen die het voor haar opneemt.”

  https://opiniez.com/2016/12/04/het-nieuwe-antisemitisme-komt-van-links/

  1. poldi

   En wat te denken van ex-premier van AGT en dat vreselijk anti-semitische mens Gretta Duisenberg met haar provocerende palestijnse vlag op haar balkon.

   1. corfo

    @ poldi.
    Oguttegut, die Gretta Duisenberg was ook nog een korte periode in ’t “nieuws” das waar ook !
    Heulde zij niet met fossiel Dries ? Dries van Agt ? Óók al zo’n licht.
    Ik vond hen altijd wel een komisch duo, als ze op de buis waren was er tenminste iets om te lachen. Ik heb trouwens de toenmalige premier van Israël, Golda Meir, vaak horen verzuchten : “Wat hebben we toch een hoop ellende van die vrouw, Duisenberg en haar echtgenoot, hoe heet die vent ook weer ? Oh ja, Dries van Agt. Z’n ouders konden zeker niet tot 10 tellen ?” Ja ja, dat was me wel een wereld hervormend droom-duo : Agt & Duis. (Leeft zij trouwens nog ?)

 3. Zout

  Jeruzalem is en blijft de onverdeelde hoofdstad van Israël, wen er maar aan!

 4. Ritter

  Trump toont grote moed met erkenning van Jeruzalem als hoofdstad. Helaas ontbreekt veel westerse leiders deze moed. Bang voor de gewelddadige reacties van moslims die ongetwijfeld zullen komen.

  Trump zal door de media en politieke elite worden verketterd. Maar gelukkig trekt Trump zich daar niet van aan.

  Trump komt een verkiezingenbelofte na en doet wat eigenlijk allang had moeten gebeuren.

  Jeruzalem is een Joodse stad en centrum van het Joodse leven.

  Hieronder een video over de geschiedenis van Jeruzalem.
  ———-
  The Truth About Jerusalem
  https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

  1. Zout

   Inderdaad Ritter, dat is helemaal juist. Historisch en feitelijk. Dit zal ook zo blijven! Israël is al te vaak besodemieterd in de gedachte dat er iets geruild kon worden voor vrede. Israël maakt haar eigen vrede en dat doen ze verrekte goed, desnoods in 6 dagen.

   #1967

  2. Bloem

   Helemaal correct

   1. poldi

    Ritter, goed verwoord en daar is niets aan toe te voegen.

 5. Bloem

  Jammer, nog niet zo heel lang geleden ging je de cel in voor mindere antisemitische uitspraken. Israel is een lichtend voorbeeld in het Midden Oosten voor vrijheid en democratie. In ruil daarvoor ligt het land continu onder vuur vanuit de omliggende dictaturen die er op uit zijn om de joodse bevolking tot de laatste man/vrouw uit te roeien. In Nederland is het met name onder de linkse bevolking openlijk chique om het op te nemen voor de moordende bendes uit de Arabische wereld omdat ze zo lekker bezig zijn t.o.v. Israel. Op het moment dat Israel zichzelf dan probeert te verdedigen krijgen ze de volle laag. Schande, meer mensen zouden openlijk hun steun moeten uitspreken voor democratische volk van Israel

  1. Zout

   Inderdaad Bloem, ik geef het je te doen wanneer je wordt omringd door vijf! vijandgezinde islamitische staten, waarbij ook nog een kuststrookje is betrokken. Dat strookje kent zelfbestuur en daarbij is overduidelijk wat er gebeurt wanneer dat soort krachten meer invloed krijgen. Ze hadden kunnen oefenen in het behouden van vrede maar schieten liever duizenden! rakketten af op onschuldige Israëlische burgers.

  2. wheelboy

   Klopt helemaal bloem .Oa dat gekke mens van duisenberg(pvda) die idioot van van agt (cda) .Dan de rooie SP in zn geheel krijg ik wel eens het idee . En ben het met je verhaal hierboven helemaal eens .

 6. buitenbeentje

  En wat vinden ze dan van die andere joodse lobby? die van die Hongaarse joodse miljardair, die probeert allerlei regimes en wetten in (o.a) de EU te ondermijnen?

  1. Dubbele Komma

   Bestuurslid fvd: ‘Je vraagt je af welk megabedrag Rutte van de Soros lobby heeft ontvangen

 7. Viertel

  De SP is het meest sociaal van alle linkse partijen. Dat maakt ze sympathieker dan PvdA, laat staan GroenLinks. Onder Marijnissen (“kale Jan”) was de SP veelbelovend. Onder Kant (“pilletje vergeten, Agnes”?) werd het tenenkrommend. En nu onder Roemer (“Olleke Emieleke”) is de SP kansloos. Bovendien is hun buitenland-beleid altijd al doortrokken van Israëlhaat, ja zelfs antisemitisme (Meulenbelt, van Bommel). En zien ze (Karabulut) het Venezuela van Maduro als heilstaat, waar je geen kritiek op mag hebben. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/11/sp-blijft-linkse-president-van-venezuela-steunen-ondanks-dreigende-dictatuur-12472953-a1569582

  1. wheelboy

   De SP is het meest sociaal van alle linkse partijen . hahah laat me niet lachen .Kom eens aan als je een handicap hebt en je hebt aanpassingen nodig maar je hebt heel je leven gewerkt . Dan zie je meteen hoe sociaal die partij voor jou is .Meneer/mevr das inkomensafhankelijk maw betaal het zelf maar .SP is zeer sociaal als het gaat om bergen vluchtelingen op te nemen en voor mensen die hun hele leven om wat voor reden dan ook geen klap hebben uitgevoerd . Dan hier vollop samen met GL D66 en PVDA bed bad brood doen .En dan tegen de burgers zeggen we staan dik in de min betaalt u maar 15% ozb verhoging en we gooien de parkeer tarieven omhoog .Fijne sociale partij zeg

 8. Fortiori

  De leiders van de Palestijnen zowel Hamas als Fatah hebben geen belang bij vrede met de Israel.
  De financiële steun die ze krijgen ten behoeve van de bevolking op de West oever en Gaza steken zij in eigenzak of besteden het aan zaken die de vrede niet dienen. Zij verblijven in een van de Golfstaten en baden zich in weelde. Het verpauperde volk dat alle comfort moet ontberen kiezen voor hun leiders, miljardairs inmiddels, door wie ze uitgebeend worden.

 9. Spaanse kok

  Blonde Greet is pro Israël en niet alleen om financiële redenen.
  Voortgekomen uit een (gevluchte) katholiek gezin uit Indonesië, misschien begrijpelijk.
  En 99% van zijn adepten hebben dus dezelfde mening.
  Van oudsher of vanwege Greet? Wie zal het zeggen.
  Nu is er iemand met een andere mening en hupsakee, vrijheid van meningsuiting over boord en massaal veroordelen die man.

  1. Viertel

   Pilletje vergeten, kok? Het onderwerp is Trump.

   1. swetsnek

    viertel je kent hem toch drank drank drank zijn vrouw pleitte hahahahaah

  2. HW

   Vrijheid van meningsuiting is door links allang overboord gegooid.
   Links wil niets te maken hebben met joden.
   Mensen die niets met moslims te maken willen hebben zijn toch in jouw linkse ogen rechtse fascisten en moeten aan de schandpaal.
   Hun mening wordt door links niet gerespecteerd en nu het om dezelfde discriminatie van joden gaat krijg je:
   “Nu is er iemand met een andere mening en hupsakee, vrijheid van meningsuiting over boord en massaal veroordelen die man” aldus onze Spaanse grappenmaker.

   1. HW

    Of heeft links het alleenrecht op de door jou zo geroemde vrijheid van meningsuiting en mag links alleen oordelen over anderen.

   2. Spaanse kok

    quote>Mensen die niets met moslims te maken willen hebben zijn toch in jouw linkse ogen rechtse fascisten en moeten aan de schandpaal.
    .
    Helaas, noch mijn ogen noch mijn politieke overtuiging zijn links.
    U verkoopt zelfbedachte onzin.

    1. Top

     Blablablabla Blaaskaak!

    2. HW

     Aan de hand van jouw commentaren moet je wel denken dat je zo’n linkse rakker bent, dus trek ik die conclusie ook.
     Je lijdt aan dementie als je al niet meer weet wat je iedere keer schrijft.

     1. Spaanse kok

      Ooit op de gedachte gekomen dat uw inschatting onjuist is?

     2. Dubbele Komma

      dat weet spaanse kok ook niet want die reageert hier met een accountje of 40,

      over die dementie valt niet te twisten,hij is zo gek als een deur,maar net als alle leugenaars weet hij natuurlijk niet meer wat hij met elk account heeft gezegd.

      en hij is extreem links,hitler himself zou er het schaamrood van op zn kaken krijgen,wat spaanse kok a.k.a dhimmie dopper,code mongool,en noem ze maar op met al zn nep-accounts probeert te bereiken is mij en vele anderen een compleet raadsel,hij kan beter naar de fascistische joop.nl gaan daar zitten meer collaborateurs.

      als hannie schaft nog leefde had ze hem graag te pakken genomen,vandaar dat hij zelfs de naam van deze verzetsheldin door het slijk moest halen.

      zo draaien heulers en landverraders.

  3. Dubbele Komma

   nee,spaanse hersenloze,misschien hebben die wilders adepten misschien WEL een geschiedenisboekje opengeslagen en jij niet. jij bent blind voor islamgeweld 1400 jaar lang.

   anderen niet.

   Bestuurslid dds: ‘Je vraagt je af welk megabedrag Dhimmie dopper van de pedofiele haatbaard lobby heeft ontvangen’

 10. tomygun

  Tja links kijkt naar zijn rechter broekzak en denkt
  sh*t wij zijn toch de ervarings deskundigen ?.
  50 jaar lang hebben wij uitgedeeld naar onze vrienden
  van de belasting betaler daarom is bijna iedere regering links
  of een islam knuffelaar .
  En nu gaat the Donald dat even stuk maken met een set
  zo gezegd schaak mat waarom ?
  Ze hebben 50 jaar de tijd gehad om vrede tesluiten maar nee
  daar gaat het ze niet om hun wil moet wet zijn .
  Hun wil , vermoord iedereen roof het land leeg en verbrand het .

 11. Guus Geluk

  Ooit was de PvdA nog stevig pro-Israël.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Henk_Vredeling#Minister_van_Defensie

  De SP heeft nooit veel opgehad met de Joodse staat. Een beetje zoals Le Pen.

  1. HW

   Ooit ja, je hebt gelijk, maar nu is het de Partij van de Arabieren en haten ze de Joodse staat en dat is ook Links Le Pen.

   1. Guus Geluk

    Haten lijkt me sterk uitgedrukt. Pro-Israël is de Partij van de Arbeid echter niet meer.

  2. wheelboy

   Dat was in de tijd dat gastarbeiders nog niet mochten stemmen Guus geluk . PVDA SP GL hebben veel allochtonen stemmers met een moslimachtergrond daarom die draai .

   1. Guus Geluk

    Laten wij in deze niet te vlug naar de ander wijzen. Het waren Europeanen die zo’n zes miljoen Joden uitroeiden.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Holocaust_in_Nederland#Slachtofferpercentage_in_vergelijking_met_andere_landen

    En dan laten we alle andere moordpartijen op Joden in Europa nog buiten beschouwing.

    1. Bloem

     En daarom is het een schande dat de linker vleugel in de westerse wereld zich openlijk antisemitisch uitlaat. 6 miljoen doden en links zou het werk graag afmaken. Het wordt tijd dat we eens beginnen met het openlijk veroordelen van dit verwerpelijke antisemitisme. Sluit dat soort tuig op en nagel ze aan de schandpaal.

    2. Dubbele Komma

     ach dat is een schijntje met de minimaal 270.000.000 doden die de islam op zijn geweten heeft,dhimmie dopper.

     informeer jezelf nou eerst eens voordat je domme inkoppertjes als deze post.

     dank u.

 12. CJD

  Ik kan niet inzien wat er mankeert aan de uitspraak van deze SP politicus. Het staat welbekend dat rechtse politici in Amerika en Nederland bakken geld krijgen toegediend door zionistische belang groepen uit Israel. Zou dat te maken hebben met het feit dat ze daarvoor iets terugkrijgen zoals veel misplaatste erkenning en steun voor hun misdadige activiteiten en schendingen tegen mensenrechten.

  Dit is nou juist een uitspraak die je afkomstig van een sociale partij zoals de SP zou kunnen verwachten. Luister goed mee PVV/FvDers, want misschien leren jullie nog eens wat

  1. ayreonaut

   Misschien leert iedereen hiervan:

   The controversy surrounding the move of the embassy dates back decades. A law passed in 1995 under the Clinton administration considers Jerusalem the capital, and even mandates the move of the embassy there.

   But the law allows for a loophole used by former Presidents Bill Clinton, George W. Bush and Barack Obama – an option to issue waivers every six months to delay the move from Tel Aviv.

   Trump also took advantage of the loophole, which Republicans have long called to be closed. Trump’s first waiver was signed in June, which drew praise from the Palestinians and some disappointment from Israel.

   Inhoudend dat President Clinton in 1995 al een wet heeft aangenomen waarin Jeruzalem erkent werd als hoofdstad van Israël. Met andere woorden put the blame on the democrats

   http://www.foxnews.com/politics/2017/12/05/trump-to-recognize-jerusalem-as-israels-capital-forge-ahead-with-moving-us-embassy.html

  2. wheelboy

   Ja je kan ook je bestuursleden geld aftroggelen voor de partijkas .Die dan zo rijkelijk gevuld is dat Mao er jaloers op zou zijn . Dat de Sp dit roept snap ik want een een hoop leden van de SP en kiezers zijn van moslim afkomst . Heb je al eens gekeken waar buiten het geld dat afgetroggeld wordt van SP bestuurders vandaan komt .Wie weet komt het uit de chineese /Noord koreaanse partijkas . Daarbij zal het mij een reet roesten waar partijen hun geld vandaan halen . Waar het om gaat is waar staat een partij voor voeren ze dat ook voor een groot gedeelte uit . Dit kabinet laat de dividendbelasting varen door een goeie lobby en legt de bevolking weer hoop belastingen op . Dat vind ik meerdere malen erger als waar wilders of baudet hun geld vandaan halen .En ik heb 100X liever dat ze geld van Israel ontvangen als 1ct van die zwijnen van palestijnen .

   1. Viertel

    De SP heeft inderdaad geld gekregen van China. Dat is algemeen bekend. Mede dankzij dat soort giften is de partijkas zeer goed gevuld, ca. 70 miljoen anno 2017. http://www.hpdetijd.nl/2010-04-28/sp-heeft-geen-spijt-van-accepteren-geld-uit-china/

    1. DolleDries

     Men kreeg het van Mao een grote massa moordenaar.
     De SP heeft bloedgeld in handen van miljoenen doden.

     https://www.volkskrant.nl/recensies/mao-s-massamoord~a3857113/

  3. DolleDries

   Dit is nou juist een uitspraak die je afkomstig van een sociale partij zoals de SP zou kunnen verwachten. Luister goed mee PVV/FvDers, want misschien leren jullie nog eens wat

   Wat ik van leer is dat de SP vol Joden haat zit ,het zijn uitspraken die Hitler direct is zijn speech had meegenomen. Eén ding is zeker, SP’ers hebben wat Joden haat betreft veel geleerd van Adolf.

   1. poldi

    Ben ik helemaal mee eens,

  4. Dubbele Komma

   ach zo nam saoedie arabie geen ene vluchteling uit syrie op,maar gaf wel 500 miljoen om meer moskeeen in europa te bouwen,wat een hypocriete reactie weer.

   volgens mij zijn de israeliers best beschaafd.

   kunt u me vertellen wanneer ooit een israeliet zichzelf heeft opgeblazen in een duits restaurant/discotheek/kinderconcert?

   nee he?

   gaat het verschil tussen israel en de islam al een beetje dagen?

 13. poldi

  Weer zo’n verachtelijke reactie van een anti-semitische SP politicus.
  Trump is steenrijk en hij heeft dat geld echt niet nodig.
  SP’ers zij moslim knuffelaars en israel-haters pursang en vinden dat vreselijke mens Gretta Duisenberg en van Agt aan hun zijde.
  En er niks mee dat Israel dat omgeven is door vijandige Arabische staten geld doneert om een tegenwicht te bieden aan de Israel haat.

 14. DolleDries

  De SP is toch die partij die mee liep in demonstraties waar geroepen werd Hamas, Hamas alle Joden aan het gas.

 15. poldi

  Plagiaat
  ———

  Saudi Arabië schijnt de ‘palestijnen’ af te zweren. Dat is een teken aan de wand. Vergeet niet dat de hele wereld in hoge mate afhankelijk is van de technologische ontwikkelingen in Israël. Ontwikkelingen in de technologieën van o.a. gezondheidszorg (bijv. pacemakers), hoogwaardige afweerschilden voor welke bom dan ook. Israël heeft zich tegen wil en dank ver vooruit moeten ontwikkelen. En de Arabische wereld en daarbij denkend aan de Arabische “lente” is onderling totaal onbetrouwbaar gebleken. Ik hoop van harte dat deze ontwikkelingen zich doorzetten en Trump draagt daar een positieve bijdrage aan.
  Helaas zal Israël helemaal nooit iemand kunnen vertrouwen.

 16. poldi

  Eigenlijk een briljante zet om het vredesproces vlot te trekken.
  Als de omliggende landen nu niet meewerken en de VS zet door, dan zullen hun kansen slinken om ooit nog iets te bereiken.
  Mooi drukmiddel.

  En eindelijk een Amerikaanse president die doet wat hij belooft! Chapeau!

 17. Bes Tolen

  In Amerika leeft een groot deel van de bevolking bij allerlei mythes. Niet alleen Amerika maar net zo goed in de rest van de wereld. Alleen is Amerika heel machtig maar dat betekent niet dat die mythes geen invloed hebben op de politiek. Veel mythes komen voort uit godsdienst en politiek geëngageerden scheppen er massa’s bij. Ondersteuning is er massaal. Gevolgen voor de politiek blijven nooit uit.
  Palestina. De eerste vraag hier hoort te zijn of er wel ooit joden in wat nu Palestina heet als volk hebben gewoond. Dat wordt op geloofsbasis aangenomen. Maar die vraag mag blijkbaar niet worden gesteld. Vervolgens komt de vraag aan de orde of de aanspraken op Palestina in onze tijd terecht zijn. Die vraag wordt buiten het westen wel gesteld. Ook buiten de moslimwereld. Dat betekent al voor het westen een breuk met buiten het westen. Een breuk, die niet ongevaarlijk is voor het westen zelf. Vooral als de politieke beladenheid toe neemt. Dat is nu het geval. De consequenties zijn blijkbaar aanvaard.

  1. Rechtsaf

   Palestina heeft nooit bestaan en het bestaat niet. Het heeft geen paspoort, geen geschiedenis, geen land en geen grondgebied. Toen de Arabieren in 1946 de kans kregen hebben ze driemaal NEE gezegd en Israël zei JA.

   Tot op de dag van vandaag zeggen de Arabieren NEE en Israël zegt nog steeds JA. Palestina bestaat niet en zal nooit bestaan, tenzij er vrede komt. Maar… die vrede komt niet want islam haat joden.

   Dus… wen er maar aan! Israël blijft waar ze is en Jeruzalem is de onverdeelde hoofdstad. Een tip voor de Palestijnen: Ga naar je broers en zussen in Jordanië, de vlag is ongeveer gelijk en ze verstaan je feilloos.

 18. chrism

  Idioten zijn het allemaal stuk voor stuk met Pechtold e Rutte voorop .
  Trump , Baudet , Wilders , worden allemaal gediscrimineerd door die niets nutten en dan onder tussen het hoogste woord schreeuwen om racisme en fascisme .
  Word de Nederlander nou niet moe van die zogenaamde democratische alles beter wetende socialistische figuren ??

  Mijn complot denkende ik zeg , dat er word gemanipuleerd met de orde van de dag om maar niet te verliezen van die 3 puur voor eigen gewin in plaats van het volk .

  Populisme heerst en nog steeds zijn er sortiment volks vertegenwoordigers die nu nog steeds niet weten wat het woord inhoud .

  1. Zout

   Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een politieke stijl (soms een ideologie genoemd) waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest.

   Populisme is keihard nodig want de kiezer wordt al jaren genegeerd!

   #1juni2005/6april2016

 19. Anton Adriaan

  Ik ben absoluut geen SP liefhebber, aangezien deze rooie rakkers met hamer en sikkel Nederland kapot proberen te maken, maar het is een goede vraag! Hier hebben een hoop shekels gerold!

  1. Kodi

   Anton Adriaan denkt aan een Joods complot. Zou hij ook in dat bij de Moslims zeer populaire boekje De Protocollen geloven?

   1. van Urk

    Kodi@ Inderdaad gelooft hij dat omdat de communisten dat boekwerk op de markt hebben gebracht.

 20. Blue monday

  Een vraag stellen mag altijd, een overdenking wat Trump bewogen heeft, natuurlijk ook. Daar is niets antisemitisch aan.

  Joden, Palestijnen, Nederlandsers, iedere natie/groep heeft belangen en zijn er
  lobby’s.

  Dat is niet raar, dat is de realiteit.

  Zo bezien, heeft de SP er grote moeite mee dat er aan het joodse belang tegemoet gekomen is.
  Argumenten waarom het geen goed idee is, zijn dan ook belangrijker. Want waarom vindt de SP dat dan?

  1. van Urk

   Hitler vond ook dat Joden geen tegemoetkomingen hoorden te krijgen. Net zoals vele andere niet-Joodse volkeren er net zo over gedacht hebben. Moeite hebben met Joden en Joodse belangen. Dat noemt men antisemitisme. De SP heeft goede anti-Israel redenen en die vallen net zo goed ook onder het rijtje van antisemitisme.

  2. Dubbele Komma

   zie ik daar een tiepfout blue mongol?

   hahahaha je mag hem houden,ik sta een paar treetjes boven jou qua realisme.

   Bestuurslid dyslectievereniging: ‘Je vraagt je af welk megabedrag dopper/michael/blue mongol/kong/spaanse soa/code/ en vele andere nep-accounts van de tiepfouten/soros lobby heeft ontvangen’

   1. Anton Adriaan

    #tiepfout

 21. DolleDries

  Plagiaat/
  In een verklaring kan men lezen dat Trump hiermee een belangrijke campagnebelofte vervult door Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Hij voegde eraan toe dat een aantal eerdere presidentskandidaten dezelfde belofte hadden gedaan, maar niet hadden gehonoreerd. De ambtenaar verklaarde verder dat de verhuizing een brede tweeledige steun heeft in het Congres, waarbij het wetgevende orgaan op 10 opeenvolgende congressen voor de Jerusalem Embassy Act heeft gestemd. De wet werd voor het eerst aangenomen in 1995.
  In antwoord op de vraag of de beslissing van Trump de onderhandelingen tussen Israëli’s en Palestijnen zou doen stoppen, zei een functionaris: “Het uitstellen van de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël heeft gedurende meer dan twee decennia niets geholpen om vrede te bereiken.”
  Ambtenaren benadrukten dat geen enkel andere kwestie door het nieuwe beleid zal worden beïnvloed. Trump is “bereid om een ​​tweestatenoplossing voor het geschil tussen Israëli’s en Palestijnen te ondersteunen als beide partijen ermee instemmen”, verklaarde de ambtenaar. “President Trump erkent ook dat de specifieke grenzen van de Israëlische soevereiniteit in Jeruzalem onderworpen zijn aan onderhandelingen over de definitieve status van een dergelijke overeenkomst.”
  “President Trump bevestigt opnieuw zijn steun voor de status-quo op de Tempelberg, Haram esh-Sharif,” vervolgde de ambtenaar.
  Verslaggevers kregen ook te horen dat “afdelingen en agentschappen een robuust beveiligingsplan hebben ontwikkeld” om de veiligheid van Amerikaanse burgers en middelen te waarborgen in geval van gewelddadige protesten tegen de beslissingen van Trump.
  Eén functionaris verklaarde nadrukkelijk dat president Trump ‘zeer gedetailleerde’ besprekingen heeft gevoerd met leiders uit het Midden-Oosten over zijn Jeruzalem beslissing, en herhaalde zijn sterke verlangen naar vrede.

 22. Rex Gildo

  De tweet is gericht @ Sadet Karabulut, kamerlid voor de SP van Turkse afkomst.
  Deze politica hoor je uiteraard niet over de genocide op het Armeense volk, maar wel over joden en Israël en dan altijd met die antisemitische beschuldigingen omtrent Rothschild en de puissant rijke Amerikaans-joodse lobby, die volgens hen de wereldmacht proberen te grijpen ten koste van de arbeidersklasse.

  1. Dubbele Komma

   ja tuurlijk,de turken dreigden alweer met geweld die ouwe ottomanen die we uit europa hebben getrapt,gelukkig.

   die anderhalf miljoen armeniers die ze hebben afgeslacht is natuurlijk niet waar.

   Zwarte piet heeft pas bloed aan zijn handen!

 23. sjun

  Anja -Gaza- Meulebelt zat niet voor niks bij de SP. Maar eens zien wat de verpolitiekte Nederlandstalige massamedia ons gaat trachten wijs te maken over het verstandige besluit van Donald Trump. Het zou wat mij betreft direct navolging moeten krijgen door Europese geldstromen voor activering en in standhouding van de burgeroorlog in en rondom Israël in kaart te brengen, politieke ritselaars ervan te publiceren en de geldstromen af te kappen omdat ze nuttiger kunnen worden ingezet.

  1. Rechtsaf

   Ik hoorde net een mannetje van het Telegraafjournaal lispelen dat Jeruzalem natuurlijk ook van de Palestijnen is… Tussen neus en lippen, dat dan weer wel!

   Dat Jeruzalem historisch en feitelijk toebehoort aan Israël moge duidelijk zijn. De onverdeelde hoofdstad. Een Mohammedaanse claim is kolder, nonsens en flauwekul.

   Trump’s erkenning is niet alleen logisch maar ook… logisch!

 24. Rosasolis

  Ik denk niet dat Trump handenvol geld heeft gekregen van “de Amerikaanse Joodse Lobby”. Trump heeft geen geld nodig. Hij verdient al jaren miljoenen van zijn nationaal en Int. bedrijven. Er werd eerder besloten dat de Amerikaanse Ambassade zou verhuizen
  naar Jeruzalem. Maar wegens problemen werd dit door de vorige presidenten uitgesteld.
  Jeruzalem was voor eeuwenlang de hoofdstad van Israel. En ook voor de eerste Christenen. Het probleem is met de islamieten, die geen vrede willen met niemand. De Palestijnen hebben gelijk over het landpakken politiek van Israel om nieuwe
  nederzettingen te bouwen, voor hun toenemende bevolkingsgroepen van vooral
  zeer gelovig Orthodoxe Joodse gezinnen. Maar dit is een andere probleem dan van Jeruzalem. Ik vraag me af hoe de kleine Christelijk groepen in Jerusalem hierover denken? En ook de Kopten in Egypte, en de grote Christen gemeente in Beiroet, Libanon? En niet te vergeten de Christelijk vluchtelingen uit Syrie en Iraq, die nog steeds leven in kampen langs de grens van Turkije, onder erbarmelijke levens omstandigheden. Ik ben benieuwd als er worden Kerstdiensten in Bethlehem gehouden
  dit jaar. Of wat gebeurt dit jaar met de diensten van de Kopten in Egypte? En hoe zit het nu met die oude dement Ayatollahs in Iran. Willen zij nog Israel kapot maken?
  Israel vertegenwoordigd, als enige land in het Midden-oost, ons oude en moderne Westers Wereld.

 25. corfo

  Vreemde zaak : Trump heeft het over Jeruzalem en de SP heeft het meteen over geld.
  Zéér herkenbaar extreem links gedrag !!

 26. poldi

  “De kwestie Jeruzalem”, het struikelblok voor de vrede.
  Onzin!
  “De staat Israel”, het struikelblok voor de vrede!
  Onzin!
  Het hele probleem heeft te maken met het feit dat de Arabieren/Moslims geen Joodse staat Israel in hun midden accepteren.

 27. poldi

  DEN HAAG – „Onverstandig en contraproductief.” Dat is het oordeel van minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken) op de aankondiging van president Trump om de Amerikaanse ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem.

  Naast Mark Rutte de tweede lafaard!

  1. Rechtsaf

   Inderdaad, de knipmessen voor de islam. Alvast voorover buigen zodat het niet zo’n pijn doet.

 28. poldi

  Plagiaat
  ———
  Het Palestijnse volk is geen volk maar een verzinsel.
  Het zijn allemaal Mohammedanen erop uit om de wereldislam te verbreiden en de grootste jammeraars in de geschiedenis..
  Israel is Joods, al sinds mensenheugenis, net als Jerusalem, dus schop die Arabieren er maar fi;jn uit en maak van Gaza een grote parkeerplaats, dan is dat probleem ook opgelost.
  De Hamas en Fatah aanhangers in Hollandistan zullen dan wel weer wat te jammeren hebben, maar die verhuizen dan maar fijn naar landen waar Hamas en Fatah het voor het zeggen hebben, kunnen ze eens zien hoe leuk dat is.
  Die Arabieren willen toch geen vrede, die willen de Joden alleen maar dood hebben en zullen elke gelegenheid aanpakken om een vredesverdrag te boycotten. Dus geen vrede, dan maar oorlog, laat de IDF ze maar opruimen, zal een zegen voor de mensheid zijn, vergeet bij de vlucht boven Mekka niet even om een MOAB te droppen, zijn we daar ook vanaf, opgeruimd staat netjes.

  1. Dubbele Komma

   juist poldi!

   en zoist!

 29. fusilier

  Golda Meir . Er zal geen vrede zijn in het midden oosten totdat de Arabieren meer van hun kinderen houden, dan dat ze Joden haten

  1. Rechtsaf

   Die zal vast op een tegel staan. En Golda had gelijk, zoals ze dat nu ook nog steeds heeft.

 30. Bes Tolen

  Zo ongeveer het gebied van de Gaza strook is juist het enige gebied in Palestina waar al sinds ver voor Christus altijd mensen hebben gewoond.

 31. Dubbele Komma

  Bestuurslid Europa: ‘Je vraagt je af welk megabedrag Juncker en timmermans van de moslim lobby heeft ontvangen’

  1. Code134

   “Bestuurslid Europa”

   Het heeft iets ontroerends.

   1. Dubbele Komma

    je snapt het weer niet,hersenloze?

   2. Dubbele Komma

    minimaal 270 miljoen doden door jouw islamitische vrindjes ook…..

 32. Dubbele Komma

  Bestuurslid de nederlandsche belastingbetaler: ‘Je vraagt je af welk megabedrag het COA van de vvd lobby heeft ontvangen’

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.