Wat niemand weet: in april 2017 kondigde Rusland aan Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël (+UPDATE)

Wat niemand weet: in april 2017 kondigde Rusland aan Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël (+UPDATE)

Oh?

Als je de reacties leest van mensen op de komende aankondiging van Donald Trump -- die Jeruzalem mogelijk officieel gaat erkennen als hoofdstad van Israël -- zou je denken dat Amerika het eerste land wordt dat die stad zet. Overal in de wereld is er stress. Allemaal landen waarschuwen hem ertegen. Dit kan niet goed gaan. Arabieren zullen dit nooit pikken. En die Palestijnen zullen écht helemaal losgaan.

Wat iedereen daarbij even vergeet is het feit dat Rusland Jeruzalem al in april van dit jaar officieel erkende als hoofdstad van Israël. Wat? Ja, echt. In dat geval gaat het weliswaar alleen om West-Jeruzalem, maar het is best mogelijk dat Trump precies hetzelfde gaat doen.

Oh ja, en Rusland is niet het enige land dat Jeruzalem erkent:

Gek genoeg heb ik geen enkele woedende demonstratie gezien bij Russische of Tsjechische ambassades in het Midden-Oosten. Vreemd he? Je zou bijna denken dat ze ongelooflijk hypocriet zijn.

Jeruzalem is sinds 1950 al de officiële hoofdstad volgens Israelis zelf. Als Trump dat nu ook erkent heeft dat dus 67 jaar geduurd. Je zou denken dat dit wel lang genoeg is voor de Palestijnen om aan het idee te wennen, nee?

Ondertussen gaan Palestijnen helemaal los op foto's van Trump:

Vraagje: wanneer gaan ze foto's van Poetin verbranden? Die heeft Jeruzalem immers al in april van dit jaar erkend als hoofdstad. Of durven de Palestijnen dat niet aan omdat Rusland hén historisch gesteund heeft en ze zo'n machtige vriend niet willen kwijtraken?

Volg me op Twitter.

UPDATE: Bepaalde hobby-afdelingen van Kremlinzender RT vonden het nodig om te doen alsof dit bericht een broodje aap-verhaal is. Dat is natuurlijk gewoon lekker zelf een broodje aap-verhaal. Groetjes!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties