Wat niemand weet: in april 2017 kondigde Rusland aan Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël (+UPDATE)

Geen categoriedec 06 2017, 9:00
Oh?
Als je de reacties leest van mensen op de komende aankondiging van Donald Trump -- die Jeruzalem mogelijk officieel gaat erkennen als hoofdstad van Israël -- zou je denken dat Amerika het eerste land wordt dat die stad zet. Overal in de wereld is er stress. Allemaal landen waarschuwen hem ertegen. Dit kan niet goed gaan. Arabieren zullen dit nooit pikken. En die Palestijnen zullen écht helemaal losgaan.
Wat iedereen daarbij even vergeet is het feit dat Rusland Jeruzalem al in april van dit jaar officieel erkende als hoofdstad van Israël. Wat? Ja, echt. In dat geval gaat het weliswaar alleen om West-Jeruzalem, maar het is best mogelijk dat Trump precies hetzelfde gaat doen.
https://twitter.com/JoelCRosenberg/status/938277128537329665
Oh ja, en Rusland is niet het enige land dat Jeruzalem erkent:
https://twitter.com/OrenKessler/status/938278069277741056
Gek genoeg heb ik geen enkele woedende demonstratie gezien bij Russische of Tsjechische ambassades in het Midden-Oosten. Vreemd he? Je zou bijna denken dat ze ongelooflijk hypocriet zijn.
Jeruzalem is sinds 1950 al de officiële hoofdstad volgens Israelis zelf. Als Trump dat nu ook erkent heeft dat dus 67 jaar geduurd. Je zou denken dat dit wel lang genoeg is voor de Palestijnen om aan het idee te wennen, nee?
Ondertussen gaan Palestijnen helemaal los op foto's van Trump:
https://twitter.com/AmichaiStein1/status/938275190504677377
Vraagje: wanneer gaan ze foto's van Poetin verbranden? Die heeft Jeruzalem immers al in april van dit jaar erkend als hoofdstad. Of durven de Palestijnen dat niet aan omdat Rusland hén historisch gesteund heeft en ze zo'n machtige vriend niet willen kwijtraken?
UPDATE: Bepaalde hobby-afdelingen van Kremlinzender RT vonden het nodig om te doen alsof dit bericht een broodje aap-verhaal is. Dat is natuurlijk gewoon lekker zelf een broodje aap-verhaal. Groetjes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten