Column Jan Roos: ‘Pechtold is de useful idiot van de anti-democratische elite’

Dat de dagen van Alexander Pechtold geteld zijn begint steeds duidelijker te worden. Dat heeft overigens niets te maken met zijn dubieus verkregen appartementje in Scheveningen. Dat is slechts een symptoom van zijn naderende afscheid.

Natuurlijk had Alexander Pechtold die schenking van dik twee ton moeten melden in het geschenkenregister van de Kamer. Er is immers bij een politicus geen verschil tussen werk en privé. Dat hij dit als schild voor zich houdt betekent dat hij weet dat het moeilijk recht te praten valt, want de rest van zijn verhaal over het penthouse is uiterst zwak. Met genoegen zal dit in de top van de partij worden aanschouwd, want daar wil men graag van Alexander af.

Zijn ‘job’ zit er immers op. Door de totale verblinding van de macht heeft Pechtold meegewerkt aan een coup die tot in het koninklijk huis applaus krijgt. Arrogante Alexander als useful idiot van de anti-democratische elite, en hij heeft het misschien nu pas door.

De gretigheid waarmee onderkoning Donner ervoor zorgde dat er geen raadgevend referendum over het schrappen van het raadgevend referendum zou komen moet hem toch wel hebben wakker geschud. Bij de Raad van State, waarover in een vernietigend rapport door zijn geliefde Europese Unie werd geschreven dat het een schandvlek in een moderne democratie is, ging zo’n beetje de vlag uit. Het volk kreeg weer minder te vertellen. Deze organisatie is rechtsprekend, wordt voorgezeten wordt door de Koning, en komt totaal niet democratisch tot stand. Maar heeft wel een broertje dood aan dat volk, én is het machtigste orgaan van het land.

Alexander Pechtold, de baas van de Democraten uit 1966 die zich voor het karretje liet spannen om zowel het bindende referendum als het correctief raadgevende referendum te vernietigen, deed nóg meer. Jarenlang was hij ook de hoofdman van het parlement die de totalitaire macht van het koningshuis wilde breken. Zo wilde hij bijvoorbeeld dat zij gewoon belasting zouden gaan betalen. Tot deze week. Hij ziet daar opeens vanaf. Weer een honderdtachtig graden draai in het voordeel van de status quo. Zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat de huidige minster van binnenlandse zaken, mevrouw Ollongren, een vriendin van de Oranjes is? En dat geheel toevallig prinses Laurentien de dochter is van D66-mastodont Laurens-Jan Brinkhorst? Nee, dat is niet toevallig: dat heeft er alles mee te maken.

Nog even de Sleepwet er doorheen loodsen, niet geheel toevallig tot genoegen van de baas van de geheime dienst mevrouw Ollongren, en Pechtold heeft zijn klus geklaard. Alles waar de partij ooit voor stond (meer democratie, transparantie en privacy) is binnen no time weggegooid om mee te mogen doen in het kabinet.

Brave Alexander: hier is je bot (burgemeesterspost, hoge functie in Brussel of iets dergelijks), en nu wegwezen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Original NL

  Niets aan toe te voegen Jan!
  Weg met deze prollerige gedegenereerde kwal!

 2. wieiswijs

  Valt niet mee tussen 149 collega’s die je vriendelijk aankijken, maar niets (meer) van je geloven. Politiek verlamd. Geen zeggingskracht meer. Je moet dan toch wel begrijpen, dat je er alleen nog maar zit voor (schijn)aanzien en baanbehoud. Ben benieuwd hoe lang zijn ego het deze underdog positie volhoudt.

 3. Parestado4

  Hij heeft in sommige plaatsen veel aanhang bij de geaffecteerd lullende corpsballen!

 4. Vraagtekentje

  De spijker op zijn kop, Jan Roos!

 5. DirkSteen

  Beste Original NL, U had het niet beter kunnen omschrijven.

 6. EllyD19

  Weer een goed stukje van Jan.
  Zolang er nog mensen zijn als Jan Roos, Thierry Baudet en Geert Wilders is Nederland nog niet helemaal verloren.

  1. Weethetbeter

   Gelukkig heeft 99% van de kiezers Jan uitgekotst. En denkt nog steeds Jan Roos het beter te weten dan die 99%.

   1. eRik2017

    @weethetbeter
    Er is gelukkig nog een groot verschil tussen een opiniemaker en politicus. Ik vind dat Jan Roos zich op geen enkele manier hoeft te schamen dat hij politicus heeft geprobeerd. In elk geval steekt hij zijn nek uit.

    Het zijn meer hen die aan de zijlijn alles staan af te zeiken en niet uit hun stoel willen komen om ergens aan mee willen werken voor verbetering, die een conclusie schrijven zoals jij hier doet.

  2. Heinz

   Nou Elly, dat had je beter kunnen verwoorden door ‘nog niet’ weg te laten. Weg vervolgen en links aanhouden……de tam tam.

   1. Vraagtekentje

    Nou Heinz, ze moeten jou maar snel verwerken in de ketjup!

 7. meanstreak2099

  wederom weer een goed stukje maar ik denk niet dat we van pechtold af zijn met het partijkartel

 8. buitenbeentje

  Wat het kabinet nodig heeft is iedereen aan boord te houden in het VVDCDAD66CU-kamp, slechts 1 afvallige laat de boot zinken.
  Wat D66 nodig heeft is Alexander Pechtold en de PVV. Als 1 van beiden wegvalt, kan D66 gaan sjoelen met de PvdA.

  1. eRik2017

   Als deze coalitie al zo wankel in zijn schoenen staat dat je “politiek gevoelige incidenten” door de vingers moet gaan zien om krampachtig die ene persoon aan boord te houden, dan laat de boel maar klappen. Concessies maken het land niet beter en verzwakt ook onze soevereiniteit.

 9. CJD

  Ik zie het toch anders. Pechtholt is niet de useful idiot, maar de genen die deze trawant in het torrentje geholpen hebben

 10. eRik2017

  Het lijkt mij soms dat vergeten is dat enkele maanden terug D66 nog volledig VOOR een referendum was voor BINNENLANDSE zaken, maar dan NIET voor internationale zaken. (zoals het Oekraine referendum). Dat stond jongste D66 bediende (ben z’n naam kwijt) in de Kamer nota bene te verdedigen.

  Op het moment dat Alexander Penthouse zijn geschenk kreeg, mocht van D66 het binnenlandse zaken referendum wel, maar internationale, zoals over een CETA, niet.

  Alleen dat punt al…………. schept zoveel

  @Jan, ik had toch wel van jou verwacht scherper te zijn of Pechtold na verlaten van de Kamer ooit nog een politieke functie zou mogen bekleden.
  Wat kunnen wij verwachten van het bestuur van dan wel een stad/provincie, dan wel de EU, die een persoon aantrekt die geschenken accepteert?

 11. DolleDries

  Lekker om zo corrupte burgenmeester te krijgen.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Was er zoiets als onderzoeksjournalistiek dan was die kop van deze zelfverklaarde vuns al lang gerold.
  Maar ’t Kereltje kan zich al jaren en jaren laven aan het gedweep van de bevriende media. Afgeschermd door vrinden binnen de MSM. Zie om. het zieltogende Linkse Parochieblad AD dat nog geen letter inkt ‘verspilde’ aan het appartement corruptie schandaal. En de rest van de MSM ? De rest van de MSM (NOS voorop met Dominique v/d (Wij journalisten moeten 1 front tegen de burger en waarheid vormen) v/d Heijde) hielden en masse deze antidemocraat uit de wind.
  Doofpotten graven

  Ik lees net dat er weer minimaal 60 banen verdwijnen bij de Fake News fabrieken van de Volkskrant en AD.
  Prachtig.
  De vlag gaat uit.
  Nu nog die laatste leugenaars uitroken

 13. Ni28

  Alleen de haattrollen hier zullen vast iets negatiefs toe te voegen hebben, de nep koks in code schrijvend en dergelijken omdat Jan Roos dit treffend heeft verwoord.

 14. Code134

  Jan Roos wordt een beetje zielig.

  1. Stanly2000

   Ni28
   Je wordt op je wenken bediend.

   1. Ni28

    Dat heb ik natuurlijk uitgelokt, de reactie is een echte Dopper.

  2. PMG

   En Pechtold en jij ZIJN al heel erg zielig!

 15. nienke

  Goed zo Jan Roos, Pechtold heb ik altijd al een vuile hypocriet gevonden.
  Hoop dat hij echt snel de politiek zal verlaten, hoopjes kale kak maar presteren ho maar.
  Ben zeer benieuwd of hij wordt aangepakt over het cadeautje dat hij gekregen heeft van een goede vriend.

 16. mening66

  Weer een heel goed geschreven opinie.
  En het ging nu over de man die ik het meest verafschuw, samen met Rutte, ja, gedeelde plek, want allebei de meest smerige karakters.
  Dat Pechtold hiermee weg komt heeft zeker te maken met de zeer zwakke coalitie.
  Een afvaller en ze kunnen het vergeten.
  Daarom komt de elite weer als één naar voren middels MSM om het geval appartementje compleet weg te bagatelliseren.
  We weten toch nog wel hoe NSBer Pechtold als een hyena Wilders aanviel over de financiële geslotenheid. En Wilders aanviel als een jaloerse keukenmeid op alles wat hij maar dacht te kunnen doen.
  Nu neemt Wilders een beetje wraak, en zeer terecht.

 17. Ruud562

  Goed stuk Jan! Alleen is mijn wens dat niet alleen die Pechtold maar dat gehele D66 politiek wordt weggevaagd! Want ik ga voor integriteit, inspraak van het volk, voor behoud van het eigen land en cultuur! Aspecten die bij dat D66 ver zijn te zoeken!

 18. Pretpark

  Geweldige colum Jan,over deze NSB,er,het meest walchelijke individu uit de vaderlandse politieke geschiedenis tot nu toe!!!!
  Alles ,op een paar mensen na,wat nu in de kamer zit, Is eigenlijk van het zelfde niveau!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.