D66 eist actie: voltooid leven moet er komen, de ChristenUnie kan doodvallen

Yay,  iedereen dood!

D66-extremist Pia Dijkstra heeft lak aan het feit dat haar partij in een coalitie zit met de ChristenUnie. Hoewel die partij fel gekant is tegen de wet Voltooid Leven wil Dijkstra haar voorstel wél door de Tweede Kamer duwen. En snel een beetje.

De wet Voltooid Leven stelt ouderen in staat om “euthanasie” te (laten) plegen als ze geloven dat hun leven er wel opzit. Let wel, ze zijn dus niet ziek of iets dergelijks. Nee, het gaat om gezonde ouderen die, als het aan Dijkstra ligt, geholpen moeten worden door een arts om zelfmoord te plegen. En snel een beetje, want ouderen zijn hartstikke duur voor de samenleving.

Dat laatste zegt ze natuurlijk niet hardop, maar dat is wel de echte argumentatie achter dit soort idiote wetsvoorstellen.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft dan ook helemaal niets met de wet. Sterker nog, hij is er keihard op tegen. Zo noemde hij het eerder “levensgevaarlijk,” wat natuurlijk letterlijk het geval is aangezien het om levens gaat die beëindigd gaan worden als het aan D66 ligt.

Daarom is Dijkstra dan ook niet blij met de coalitie met de ChristenUnie. “Tja… dat had natuurlijk niet mijn voorkeur,” zegt ze daarover tegen het NRC Handelsblad.

ChristenUnie heeft namelijk bedongen dat er eerst een onderzoek komt naar de vraag over welke groep er eigenlijk gesproken wordt. Kunnen ze nog op een andere manier geholpen worden, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat ze regelmatig bezocht worden door verpleegsters of psychologen of vrijwilligers?

Dijkstra heeft daar helemaal niets mee. Die mensen moeten uit het leven (kunnen) stappen! En snel een beetje!

“Daar stuur ik op aan. Ik wacht op het onderzoek naar de voltooidlevengroep, maar dat mag niet te lang duren. Ik heb de minister gevraagd tempo te maken. We moeten binnen anderhalf jaar resultaten hebben. Daarna kan ik verder.”

Dat is al zorgwekkend genoeg, maar Dijkstra laat zich ook nog eens ontvallen dat ze de grens van 75 jaar eigenlijk niet zo heel goed vindt:

“Er is ook veel kritiek op de leeftijdsgrens van 75 jaar en dat snap ik. We hebben dat bewust zo vormgegeven om te laten zien dat het wat ons betreft om ouderen gaat. Ik ben nu op zoek naar een formulering waar misschien geen specifieke leeftijd aan verbonden is. Lijden aan het leven dat al heel lang duurt, dat kan ook bij jongere mensen.”

Kortom, de angsten van de ChristenUnie blijken volkomen terecht te zijn. Dijkstra en haar partij willen deze wet er tijdens deze kabinetsperiode doorkrijgen, en de ondergrens van 75 jaar is slechts het begin. Uiteindelijk wil ze het voor (bijna) iedereen mogelijk maken.

Het zegt alles over de doodscultus die D66 geworden is. Dijkstra moet zélf toegeven dat uit kleinschalig onderzoek blijkt dat de “doodswens” van veel ouderen “vaak ambivalent” is en gerelateerd is aan zaken als een “slechte zorg,” maar toch wil ze dit er doorheen duwen. De reden moge duidelijk zijn: het zorgprobleem oplossen kost tijd en geld. Euthanasie kost maar een beetje, en daarna hoeft de staat geen zorg meer te betalen voor deze ouderen — of hun uitkering.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. henk vintage

  Als we nou eens beginnen met Dijkstra zelf, haar leven lijkt mij volkomen voltooid.

  1. swetsnek

   precies druk er een naald in einde oefening met dat omroep gevalletje

  2. Paaldanseres

   Ik zeg DOEN… nu direct.

  3. Mart

   Het gaat deze naziste niet vlug genoeg dat inruilen voor gezonde (nou ja) hardwerkende negers,dus de spuit er in bij die overjarigen.Wie volgen de kids met het downsindroom? Mart 81 …nog buiten berijk van spuitende ”nazi elite”.

 2. Ni28

  Rutte maakt de ouderen het leven zuur en Pechtold heeft het recept om een eind aan te maken. De vergrijzing moet opgelost worden en alleen leiders zonder principes kunnen dat waarmaken. En de christenen zullen weer de andere wang toekeren. Maar over de geboorte explosie in Afrika hoor je geen kritische woord/oplossing en laat het juist het grootste gevaar zijn die het leven op aarde bedreigt.

 3. Zout

  Over 11 jaar is Pia 75 jaar. Helaas moet kereltje Pechtold nog 23 jaar.

  1. PMG

   Niet wanneer de grens verlaagd wordt.

   1. Zout

    Ik ben tegen de plannen van D’66, maar ik maak een uitzondering voor de bedenkers.

 4. PMG

  Duivels 666

 5. Spaanse kok

  Michael van der Galien denkt te kunnen zeggen:
  “D66-extremist Pia Dijkstra”
  .
  Het probleem is dat Michael de beheerder van de ban-knop is.
  A-Bannen gebeurt hier nooit voor het overschrijden van fatsoensregels.
  B-Bannen gebeurt hier nooit voor doodsbedreigingen.
  C-Bannen gebeurt hier voor het aan de kaak stellen van DDS-LEUGENS.
  .
  Nu zou ik graag gebruik maken van regel A en regel B om mijn verontwaardiging over deze leugen aan de kaak te stellen maar dan treedt regel C in werking.
  Laat ik dan maar de verstandigste zijn en hoofdschuddend zwijgen.

  1. Meester Kong

   off topic :
   Je hepT gelijk, maar volgens mij is nu de regel- niemand een ban.
   Een ban helpt niet en dat weet iedere beheerder van een forum..
   Doe dan alleen een joris en vergeet weggejorist en opgerot..

   ontopic:
   Belachelijk dat iemand mij kan dwingen niet op een normale manier uit het leven te stappen. Als de tijd daar is wens ik de mogelijkheid te hebben om een arts te vragen mij daarbij te helpen .

   1. Zout

    Multinickers zijn het doorgaans met zichzelf eens.

    1. Spaanse kok

     Klopt en simpelen van geest geloven in hun eigen hersenspinsels.
     Beoordeelt u zelf maar of u tot deze groep behoort.
     Mijn mening daaromtrent staat al vast.

     1. Zout

      Dat verrast mij in het geheel niet, uw andere nicks hebben zoiets dergelijks ook al eens uitgesproken. Nogmaals; weinig verrassend, met dubbel r en dubbel s.

   2. Spaanse kok

    @Sarko.
    Qua bannen denk ik dat je gelijk hebt.
    Betreffende dit onderwerp, de liberale gedachtes van dhr v Galien heeft een hoop beperkingen. Hij zwalkt van uiterst links betreffende de verzorgingsstaat tot EO volgeling betreffende voltooid leven en abortus.
    Kan niet geloven dat hij een geboren noorderling is.

    1. Meester Kong

     En daarbij ook nog geboren Fries 🙂

     1. PMG

      Friezen, dat zijn de besten!

     2. Meester Kong

      Dank 🙂

  2. Stanly2000

   Wat let je? Je kunt je altijd nog zelf bannen. Is het forum wel minder leuk! Een clown minder in de piste.

 6. Florissa

  CU ,mee regeren, maar zitten er alleen om te knikken ,slappe hap.

  1. Zout

   Ik betwijfel het, ze zouden zichzelf overbodig maken.

  2. Rosasolis

   @Florissa. De CU, en CDA zijn heel tegen de eisen van Pia Dijkstra. Ook een aantal VVD regeringsleden zijn tegen Pia’s eisen. Deze 3 partijen staan samen sterker dan D666 alleen.

  3. J.C.

   @Florissa

   Inderdaad, maar volgens mij is het nog schrijnender: het CDA en de CU zijn totaal los van God. Het was immers ver van te voren (al ver voor de installatie van Rutte III) te zien dat Dijkstra van D66 deze truc uit zou gaan halen.

 7. PMG

  En daarom ga ik door tot de 120, al was het alleen maar om haar te pesten.

  Gaat allemaal prima in NL hè, Rutte and friends, dit gaan ze niet lang volhouden.

  We zijn in een grote puinhoop aan het belanden vrees ik en dat gaat inhouden dat er straks zaken gebeuren zonder dat we precies weten wat er gaande is. De gevestigde orde gaat hiervan profiteren.

  Nu alle zeilen bij FVD, we moeten er klaar voor zijn, iedereen moet op jullie willen stemmen, mijn hulp hebben jullie!

  1. Rosasolis

   @PMG. Vandaag ik heb ik in de krant gelezen dat veel mensen in ons Westerse wereld leven langer omdat wij zijn gezonder, en ons manier van leven is verbeterd. Gisteren
   is de oudste mens overleden. Een Spaanse vrouw van 117 jaar; zij leefde gezond, en stierf natuurlijk, rustig in haar eigen huis. Er zijn nu een aantal mensen van 115 en 116 jaar. Ik vraag me af…hoe is het met de gezondheid van Pia? Ik hoop dat ons regering kan dit heel lastig Pia Probleem in toom houden. Ons nieuwe regering is net begonnen en zij behoren ieder kans om hun plannen door te zetten. Zonder last te krijgen van een gewone partij lid van D666.

 8. DolleDries

  Ouderen die keihard gewerkt hebben met een spuit er uit en profiteurs er in.
  Is gas niet goedkoper trouwens er zullen toch nog wel wat bussen liggen in Duitsland ook het voordeel dat je ze groepsgewijs kan opruimen.

  1. Henk-Jansen

   Jij kijkt veel te negatief naar dit wetsvoorstel. Het is bedacht om ouderen de kans te geven over hun eigen levenseinde te beslissen. Het is niet een manier van de overheid om van de dure ouderen af te komen. Rutte 3 heeft in het regeerakkkoord nota bene een investering van 2,1 miljard in verpleeghuizen afgekondigd. Door bovendien de nazi’s erbij te halen wordt maar weer eens duidelijk wat voor ziek persoontje DolleDries wel niet is!

   1. Zout

    Weet je wat het échte probleem is Henk… Ouderen kunnen het idee krijgen dat ze na hun 70e overbodig zijn, dát is het foute aan het voorstel en aan het signaal.

    1. Spaanse kok

     Ouderen kunnen het idee krijgen dat ze na hun 70e overbodig zijn,
     .
     En wie bent u om te bepalen of ouderen het juist zien of niet?
     Een ding is zeker, u bent zeker niet degene die die beslissing neemt.
     Laat dat lekker over aan de ouderen met hun kinderen en/of levenspartner.
     Hun zijn de enigste die er over mogen en kunnen oordelen.
     En laat verder iedereen die er niets mee te maken heeft zijn waffel dichthouden.

     1. Holland

      Spaanse kok is duidelijk een D’66-ertje. Verblind door de ‘vooruitgang’ en alles de maat nemend wat tegengas durft te geven.

      Ik schat Spaanse vlieg op midden dertig. Dan heb je nog de tomeloze drift en onbezonnenheid om je te verstrengelen met de meest idiote en walgelijke ideeen en tegelijk te denken dat je zelf zo ontzettend vooruitstrevend, modern, tolerant, vernieuwend en -vooral- deugend bent.

     2. Spaanse kok

      @Holland
      D66, juist ingeschat maar dat was niet zo moeilijk.
      Leeftijd, helemaal mis, ruim het dubbele van uw inschatting.
      Onbezonnenheid reeds ver achter me.
      Voor u idioot en walgelijk, voor mij een bespreekbare visie.
      Tolerant, redelijk.
      Deugend, ach wat is deugend en ondeugend?

     3. Zout

      @SK: Ik bepaal dat inderdaad niet. D’66 kan met hun “kroonjuweel” wel de indruk wekken, en dat gebeurt ook, dat ouderen er maar beter uit kunnen stappen wanneer ze de 75 jaar naderen. Ze geven niet alleen een signaal maar voegen daar ook de politieke daad aan toe.

      Het zal jou niet verrassen, D’66 mag wat mij betreft direct opgedoekt worden, bij het grofvuil ermee!

    2. Henk-Jansen

     Ik zie niet in waarom ouderen dat kunnen denken. De wet is er puur voor bedoeld dat als ouderen denken dat hun leven voltooid is dat ze op een waardige manier uit het leven kunnen stappen en zich niet voor bijvoorbeeld een trein hoeven te gooien. Natuurlijk moeten er veiligheidssystemen ingebouwd worden om er zeker van te zijn dat de persoon in kwestie de beslissing zelf genomen heeft en niet gedwongen is door familieleden.

     1. Holland

      Henk-Jansen, natuurlijk gaan ouderen dat WEL denken. Als het gemeengoed wordt, normaal, iets wat makkelijk te vervullen is en in elke familie ergens wel gebeurd, er over gepraat wordt en het geaccepteerd wordt net zoals pakweg trouwen of scheiden, dan zullen veel ouderen die het een beetje tegenzit of zich eenzaam voelen, veel te snel van deze regeling gebruik gaan maken. Het gevolg is dat het zo verschrikkelijk doodnormaal wordt, dat het ook normaal is om -door familieleden, kinderen, instanties- druk uit te oefenen om er op ‘een waardige manier’ een eind aan te maken.

  2. swetsnek

   Moet je gas DD ???? ik denk dat code stront nog wel een vrachtwagen vol heeft staan

 9. Henk-Jansen

  Ik vind het een lastige kwestie, aan de ene kant gun ik iedereen de mogelijkheid om over zijn/haar eigen levenseinde te beslissen, aan de andere kant echter wil je ook niet niet dat ouderen door hun familie gedwongen gaan worden om er maar een eind aan te maken. Dit moet goed onderzocht worden voordat er een beslissing over genomen kan worden.

  1. PMG

   Dit mag er nooit legal worden. Hier gaat misbruik van komen.

   Hoeveel GEZONDE mensen zouden zich hiervoor aanmelden jaarlijks? Mijn gevoel is een handje vol maar misschien zit ik wel helemaal fout

   1. Meester Kong

    Twee weken geleden, drie oudere echtparen uit het noorden des lands, pleegden zelfmoord.
    Dat in 1 weekend

    1. Spaanse kok

     In mijn directe omgeving 4 x meegemaakt dat met behulp van huisarts en kinderen( medisch zeer goed onderlegt) het leven op een bijna aangename manier beëindigd is. Kankerpatiënten hoeven de gifbeker niet helemaal leeg te drinken als ze dit niet willen.
     Alle 4 bij volledig bewustzijn en verstand aangegeven waar hun grens lag.
     Kinderen ( semi beroepsmatig) sterk genoeg om ouders hierbij te helpen.
     Het was mooi en menswaardig.

     1. Guus Geluk

      Spaanse Kok, er is een wezenlijk verschil tussen de euthanasiewet en de Wet Voltooid Leven. Zulks heeft de commissie-Schnabel heel duidelijk gemaakt.

     2. Spaanse kok

      Klopt helemaal Guus.
      Maar waarom hebben alleen zieken het recht om uit te stappen en mensen die gewoon klaar zijn met hun leven niet?
      Man of vrouw, reeds 25 jaar weduwe/weduwnaar, kinderen wonen in buitenland. 90 jaar oud en de dagen gaan in een verzorgingstehuis van verveling in elkaar over. Niets om voor te leven, wachten tot je door een ziekte sterft.
      Mogen deze mensen aub uitstappen zonder een ander lastig te vallen door voor een trein te springen, een gaskraan open te zetten of nog erger?

     3. Guus Geluk

      Bijvoorbeeld, doordat ouderen bij zo’n Voltooid Leven-wet kiezen voor de dood als zij het niet meer zien zitten. Hier waarschuwen de verpleegkundigen van V&VN voor:

      https://nos.nl/artikel/2163666-verpleegkundigen-waarschuwen-voltooid-leven-niet-altijd-voltooid.html

      Verpleegkundigen zien in de praktijk vaak dat er andere argumenten meespelen bij een uitgesproken doodswens dan iemand in eerste instantie benoemt. De doodswens hangt vaak samen met de kwaliteit van het leven, en niet persé met het gevoel dat het leven is afgerond.”

      (…)

      “Maar ik had een andere ervaring met een cliënt die bleef zeggen dat hij dood wilde. Toen ik dat gesprek serieus aanging, bleek dat hij het overzicht over zijn leven kwijt was. Dat kwam onder meer doordat er telkens andere mensen over de vloer kwamen. We hebben hem daarmee kunnen helpen en toen zag hij het leven, zijn leven, weer zitten.”

      En zeg dat ouderen zich een last gaan voelen voor de maatschappij en derhalve vragen om een medicijn? Ik las in het AD een brief van een patiënt wiens dokter hem vroeg of hij niet eens aan euthanasie moest denken. Dat moeten we toch niet willen?

      Zoals de artsenvereniging KNMG zegt:

      Daarnaast vrezen artsen dat ouderen zich onder druk gezet kunnen voelen om gebruik te maken van stervenshulp. “Het kan druk zijn vanuit de maatschappij, maar ook van de dichtere omgeving dat ouderen zich overbodig voelen of denken dat ze tot last zijn”, zegt Dees.

      De huidige euthanasiewet is wat mij betreft ruim genoeg.

     4. Holland

      Guus, ik kan mij hier helemaal in vinden en ben het met je eens. Zeker met je eindconclusie.

    2. Pjotter

     Meester Kong@ Dat is dan in ieder geval zoals het hoort, als je zelfmoord wil plegen dan doe je dat zelf en ga je er niet anderen mee opschepen.

     1. Spaanse kok

      quote.. ga je er niet anderen mee opschepen.
      .
      Precies.
      Scheep die treinmachinist er niet mee op.
      Scheep die wijkverpleegster er niet mee op als je aan een balk hangt.
      Scheep de brandweer er niet mee op als de gaskraan openstaat.
      Scheep die automobilist er niet mee op die er toevallig reed.

 10. Rosasolis

  Pia Dijkstra wordt steeds gevaarlijker. Zij is alleen lid van D666, maar heeft verder geen
  functie in ons regering. Zij is een van de redenen dat de formatie zo lang heeft geduurd. Het begint te klinken als zij heel erg spijt heeft dat zij niet hoger is geklommen in haar partij…zij werd niet als minister of als staatssecretaris gekozen. Dus zij moet nu wraak nemen, een week voor kerst. Terwijl iedereen vooruit kijkt naar een heerlijk en gezellige Kerst, moet dit kwade vrouw eisen dat er spoedig een nieuwe euthanasie MOET wet komen voor “voltooid leven”! En nu de nieuwste Pia eis: dat dit nieuw wet zal ook moeten gelden voor mensen die helemaal niet ziek zijn! Niet alleen de CU is fel tegen, maar ook de CDA, en vele leden van de VVD…Het zal me niet verbazen als Pia een dezer dagen uit D666 stapt, en alweer een nieuwe partij zal gaan oprichten. Een paar suggesties voor de naam van Pia’s nieuwe partij: Voltooid Leven,
  Uitstap Partij, Vaarwel Partij, De Partij voor Het Einde, Baas van Eigen Leven!

  1. Zout

   “Een paar suggesties voor de naam van Pia’s nieuwe partij: Voltooid Leven.”

   En dan wel zelf het goede voorbeeld geven!

   1. Rosasolis

    @Zout. Na! Laat ons allemaal ons best doen om dit te voorkomen. U moet wijzer worden. Vergeet niet dat als u iemand dood wenst, anderen zullen dit lot aan u wensen. En als dit gebeurt gaat u heel anders denken over leven en dood. Ik wens u goede gezondheid, maar wanneer u heel ziek wordt, en als u dit meemaakt in eenzaamheid, weet dat je niet helemaal alleen ben. De componist L. van Beethoven
    heeft zijn mooiste strijkkwartet geschreven, nadat hij herstelde van een vreselijke griep. Hij heeft dit prachtige compositie opgedragen aan “Onze Lieve Heer”, nadat hij herstelde van dagenlange ziek zijn. Hij was al toen bijna helemaal doof.
    En er waren zoveel andere grote componisten die werkten door tijdens hun ziekte,
    A. Vivaldi, G. Handel, F. Schubert, G. Pergolesi, J. Brahms, J. Sibelius. En R. Strauss schreef zijn allermooiste werk: de Vier Laatste Liederen een paar maanden voordat hij wist dat hij zou gaan sterven. Die 4 liederen beschreven een
    bejaarde echtpaar die kijken naar de zonnen ondergaan. Zij denken erover hoe het verder gaat… Volgens al die zeer geliefde componisten die vaak hun mooiste werken schreven toen zij ziek waren, er is WEL wat tussen “hemel en aarde”.
    De geweldige muziek die deze oude zeer talentvolle patienten hebben aan ons gegeven moet de bewijs geven dat er meer is tussen hemel en aarde…Waar krijgen al die zieke grote componisten hun inspiratie?

  2. Meester Kong

   Nooit gedacht aan een 90 jarige die gewoon klaar is met het leven?
   Heeft verder geen lichamelijke klachten maar is gewoon moe van het leven.

   HeP ze gekend, ze zijn niet op een waardige manier uitgestapt, met deze wet was dat wel gebeurt.

   1. DolleDries

    Het is te hopen voor hier dat jij ruim 89 jaar bent. Ik wil het wel doen bij je.

 11. Paaldanseres

  Brrrr. Wat een vies eng wijf. En dat zo vlak voor het winterfeest… euhm… Kerstmis.
  Daarbij is Demonen66 een vies en eng partijtje.

 12. trampoline

  Mooi, als de CU ballen heeft is het leven van dit kabinet in no time voltooid.

  1. Paaldanseres

   Precies… #LOL

 13. loes530

  Als ik CU was stap ik er uit bij deze regering

  1. Meester Kong

   PVDA als vervanger voor CU, zie dat wel zitten 🙂

   1. loes530

    nee meester kong geen pvda

   2. Zout

    En je andere multinickers ook?

    1. Meester Kong

     Man man, Floris zag het goed, maar zelfs die geloof je niet.
     Tunnelvisie, lijden hier wel meer aan.

     1. Top

      Nog nooit iets gepresteerd in je leven. Afhankelijk van de aalmoes, maar hier het hoogste woord. En dat allemaal met flauwekul. Ik begrijp een ding wel, je bent het zelf ook zat. Dus brabbel je voor eigen parochie.

   3. PMG

    BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!

   4. trampoline

    Na alle vuil dat Asscher over Rutte heeft uitgestort tijdens de verkiezingen?
    Laat je nakijken.

  2. PMG

   Ja Loes530, ze kunnen niet anders, we zullen zien, dit gaat hoog oplopen. CU kan dit niet verkopen aan hun achterban. Hulp bij zelfmoord is strafbaar in NL.:

   Hij die opzettelijk een ander bij zelfdoding behulpzaam is of hem de middelen daartoe verschaft, wordt, indien de zelfdoding volgt, gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vierde categorie. Artikel 293, tweede lid, is van overeenkomstige toepassing.

   Pia kan haar tandenborsteltje vast gaan inpakken.

   1. Meester Kong

    Je snapt er weer geen reedt van.
    Dat geldt niet voor artsen

    1. PMG

     @ MK – ik lees dat nergens in dit artikel uit het WVSR, jij wel? Het gaat hier over gezonde mensen, makker!

 14. PMG

  Ter info:

  Zo heeft de Italiaanse Senaat net een wetsvoorstel aangenomen waarbij de wilsverklaring moet worden geaccepteerd van patiënten die hun behandeling willen beëindigen.

 15. Viertel

  Pia Dijkstra is getrouwd met Gerlach Cerfontaine, vroeger president-directeur van Schiphol. Het echtpaar Cerfontaine – Dijkstra is schathemeltje rijk. Vooral dankzij Cerfontaine, al gaan er geruchten dat hij het allemaal niet zo nauw nam als hoogste baas van Schiphol. Fraude mag het niet heten, maar het lijkt er toch verdacht veel op.

  Dit echtpaar hoeft zich financieel geen zorgen te maken over hun oude dag. Kunnen alles kopen wat hun hartjes begeren, inclusief de meest exclusieve zorg. Waarom Pia-tje dan haar levenswerk heeft gemaakt van het voortijdig laten sterven van oude mensen is een raadsel. Hoewel, het uitkleden van de ouderenzorg door Rutte 2 en 3 zal er vast wel mee te maken hebben.

  1. Meester Kong

   Kletskoek, de DD en Peter Selie methode ….

   1. PMG

    @Viertel – copy-cat?

    Misschien wil Pia wel van Gerlach af en knalt ze hem door zijn kop onder het mom van eigen keus.

    1. Spaanse kok

     Dat uw levenspartner snel tot dezelfde gedachte mag komen en de kracht heeft die gedachte tot uitvoering te brengen.

     1. PMG

      @ spaanse kok – ik net zoveel van jou

 16. sonar

  Laten we met D 66 maar beginnen de D staat toch al voor dood.

 17. Pjotter

  Dit had ik voorspeld, man met schelvisogen gaat door en ik heb Segers duidelijk gemaakt dat hij genaaid gaat worden, nu gaan we de principes van Segers zien, hij heeft de sleutel om de zaak te laten springen en zoals ik eerder ook voorspelde, dit dichtgetimmerde regeer-accoort is het timmeren van de dood kist van dit kabinet, de bloemen voor ter aarde bestelling had ik ook al besteld.

 18. Guus Geluk

  Wie waren de mensen die kanttekeningen plaatsten bij deze wet?

  – de commissie-Schnabel
  – de huisartsen
  – de verpleegkundigen

  Heeft Dijkstra naar deze mensen geluisterd?

  1. Spaanse kok

   U zegt het helemaal juist.
   Kanttekeningen
   Er moet uiterst zorgvuldig gehandeld worden.
   Medisch personeel mag nooit verantwoordelijk worden gehouden.
   Medisch personeel mag medewerking weigeren.
   Er zullen hele goede afspraken en criteria moeten worden vastgesteld.
   Maar kanttekeningen betekend goed bestuderen, niet vanzelfsprekend afkeuren.

 19. denk eens na

  Is het ook mogelijk om er

 20. denk eens na

  Is het ook mogelijk om er een aantal mensen die onder andere op de site dds schrijven aan te melden voor een voltooid leven?

 21. EllyD19

  Dir onderwerp is toch besproken tijdens de formatieonderhandelingen ?
  Is Segers bedrogen of heeft hij net als de rest boter op z’n hoofd ?

  1. PMG

   Tsja, we weten het niet, de toekomst zal het leren. We zullen zien of we straks bij Amazon de gifbeker kunnen bestellen en netjes af laten leveren thuis per drone en vervolgens gelijk door per drone naar het door een robot gegraven graf of gestookte oven, zoniet per capsule de ruimte ingeschoten of gewoon met je reet omhoog in het tulpenperk en een vleesetende plant in je kont geplant.

 22. david1veenstra

  Dijkstra is de Joseph Mengele van D66. Hier kun je ook de conclusie uit trekken dat D66 zo’n 80 jaar terug gaat in de tijd. De overeenkomsten zijn duidelijk. Maar ik heb een betere oplossing. Stel dit soort ingrijpen in voor ex politici die een zekere leeftijd hebben bereikt. In het jaar dat zij van hun wachtgeld gaan genieten bijvoorbeeld.

 23. corfo

  Ik ben het volkomen met D66 eens : geheel D66 moet worden afgemaakt middels een spuitje, want haar taak/leven is reeds lang geleden voltooid.

  1. PMG

   Niks spuitje, borrelglaasje, hebben we laatst nog gezien.

   Pin code inleveren, ‘Proost jongens’ en je kiepert zo achterover de herbruikbare kist in.

   1. PMG

    Ja, dit gaat een klapper worden, wie wil er een franchise!

 24. Florissa

  Pechtold heeft nog iets uit te leggen ,met zijn geschonken woning in Scheveningen ,bij het verkrijgen van dit soort cadeaus gaat het niet om een verjaardagsfeestje ,maar ja,in de politiek redden ze elkaar , soort zoekt soros,ik bedoel soort .

 25. B. Pascal

  De Linkse doodscultus die D66 heet is al lange tijd niet meer te vertrouwen.
  Tijdens de onderhandelingen waren zal de al zo belachelijk tegen de CU.

  CU en CDA dienen gewoon te werken op straffe van ontbinding-kabinet.
  Drijft Pia door dan is het kabinet ook voltooid!

  Duidelijker kan je niet zijn!

 26. Parestado4

  Het griezelige van de“partij des doods“vind ik,dat zij gaan bepalen hoe oud je mag worden.Oud en gebrekkig moet je opruimen.Die kosten te veel.Dus geef ze maar een…..?
  U mag niet ouder worden dan 85:U moet verdwijnen.

 27. Ben Zine

  Wat mij betreft beginnen we met Peggel te euthanasiëren. Die man is zo kansloos, daar moet gewoon een spuitje in.

  1. Code134

   De doodswensen vliegen hier weer over tafel. Uiteraard mogen we niet van demonisering spreken.

   1. Ben Zine

    Hé Code, waar is je gevoel voor humor ? 🙂

 28. Duckday

  En deze partij (D66)zit in de regering met RUTTE (VVD) als Minister President Dit kabinet wil snel de ouderen laten verdwijnen dank zei medewerking van het CDA en CU hoe kan dit dat ook deze twee partijen de VERANTWOORDING nemen van zo n besluit en er voor gaan stemmen

 29. Alpenmelk

  ik vind t onbehoorlijk om mvr dijkstra zulke walchelijke beweegredenen toe te dichten. ik vind t laster. ik ben tegen dit voorstel omdat het dokters en mantelzorgers mogelijk tegen hun wil verplicht worden de dood op bestelling te leveren. dat mag niemand van iemand verlangen. tis hard maar je dood wil moet je t zelf maar doen.

 30. Bes Tolen

  D66 lieden zijn over het algemeen veel te oppervlakkig en te optimistisch over de mens in al zijn handelen en denken. Daarom sta ik achter de CU op dit onderwerp euthanasie want die CU is heel wat voorzichtiger. Het standpunt uit normaal menselijk geweten zal hier weinig of geen verschil in uitkomst geven tussen veel christenen en veel niet-christenen.
  Als iemand, die voorzichtig is en daarom conservatief van instelling is, ben ik niet overtuigd van ieders goede bedoelingen als het om het naderbij brengen van iemand levenseinde gaat. Tegen criminele daden in casu moord (door een ander dus) moet een mens zoveel als maar redelijk mogelijk is, worden beschermd. Een overheidstaak.
  Onverstandig was het van Dijkstra een leeftijdsgrens te noemen. Dit wijst er op dat ook zij het onderwerp nog onvoldoende in de greep heeft.

 31. Joop Alpenjodel

  D666 = Demonen 666!

 32. Kodi

  Hoe eerder een voltooid D’66 hoe beter.

 33. corfo

  Gisteravond werd Peutertje Pechtold gevraagd naar het “gedoe” rond het aan hem geschonken appartement. Hakkelend vertelde deze minkukel dat het een “geschenk” aan zijn familie zou zijn. Hij kon ’t niet anders was hij ónder z’n stoel gekropen.
  Wat is die vent corrupt !!! Maar ik ben er uit hoor : het eerste spuitje voor iemand met een voltooid “leven” is Peutertje Pechtold. Daarna de rest van D66.

 34. Julian

  Lees eerst eens wat in het voorstel staat. Het is een leugen dat de overheid straks iets voor of over ouderen zou beslissen. Daarnaast waarom mag een mens niet over het eigen leven beslissen? De rest wat hier geschreven wordt slaat echt nergens op. Is complete onzin

  1. PMG

   De overheid beslist helemaal niks inderdaad, alleen de hoogte van AOW en vermogensbelasting / erf- en schenk belasting.

   Als je zo graag de pijp uitwilt dan zoek je maar een manier waarbij niemand daar last van heeft. Ik kan er zo een stuk of wat verzinnen en weet zeker dat er op internet genoeg proffesionele manieren te vinden zijn.

   Waar we voor moeten waken is dat het legaal wordt, dat je kinderen op een gegeven moment gaan besluiten dat je eigenlijk beter te grave gedragen kan worden. Dat we gewoon niet mensen meer proberen mensen van een al dan niet verdiende fijne oude dag te laten genieten. Als een gezond iemand dood wil dan klopt er iets niet!

   1. PMG

    professionele

 35. Kafir Halal

  Als ik de reacties hier lees zou je je op een SGP forum wanen! Ouderen die zich moreel verplicht gaan voelen om een eind aan hun zinloze bestaan te maken en hunkeren naar de verlossende, dodelijke injectie. Weerloze, kwetsbare ouderen, die zich door een complot van de overheid en naaste familieleden overbodig zijn gaan voelen en als lemmingen massaal en gelaten de dood zoeken! En als je op je negentigste alleen bent, bijna niets meer kunt, iedereen om je heen verloren hebt, moet je gewoon niet zeuren! Echter niet voor de trein lopen, want dat is zo’n smerig gezicht en geeft zoveel oponthoud. Geheel volgens de streng Gristelijke dogma’s: Gij zult goed- of kwaadschiks tot de laatste snik in leven blijven, want God heeft dit zo gewild.

  1. PMG

   Precies. Nogmaals, het gaat hier over gezonde mensen!!!!

   Als we nu eens criminelen (die tegenwoordig onder de geesteszieken vallen) af gingen schieten, a la.

 36. Kafir Halal

  Bij mijn reactie ben ik een belangrijke groep vergeten. Niet alleen de Gristelijke partijen maar ook hun Islamitische tegenhanger “Denk” is natuurlijk fel gekant tegen euthanasie…..daarnaast is er in die laatste categorie weinig animo om orgaandonor te zijn, maar dát is weer een heel andere discussie.

  1. PMG

   Ja, snap ik, ik ga ook geen ongebruikt stel hersenen weegeven!

   1. PMG

    De bestaande wetgeving voorziet in de meeste gevallen. Gezonde mensen willen niet dood, willen ze dat wel dan zijn ze niet gezond.

    Die Pia Dijstra zit gewoon te azen op een succesje, mocht alleen maar voorlezen.

    1. Guus Geluk

     “Die Pia Dijstra zit gewoon te azen op een succesje, mocht alleen maar voorlezen.”

     Ik wil niet smerig doen, maar ik verdenk haar daar ook van. Wat is anders de reden voor het leggen van het bommetje onder de coalitie?

     Dijkstra wil zeggen: “Schippers heeft het niet gehaald, Pechtold doet er niets mee, maar, hé, kijk mij eens!”

    2. Kafir Halal

     @PMG: Psychologie van de koude grond! U kunt toch niet stellen dat gezonde mensen niet dood willen en mochten ze dat wél willen, ze niet gezond zijn! Ik kan me heel goed voorstellen, dat je op een gegeven moment er voor kiest om menswaardig te willen stoppen, als je merkt dat je lichaam steeds verder aftakelt. Dat je niet met een luier om afhankelijk wilt zijn van wanneer de wijkverpleging langskomt om je te verschonen. Of te merken dat je geheugen steeds verder achteruit gaat en niet als een kwijlend kasplantje wilt eindigen. Ook als je niet afhankelijk wilt zijn van mantelzorg of dat je alleenstaand bent en er dus zelfs geen mantelzorger is om op terug te vallen. U stelt dat het momenteel prima geregeld is, maar deze groep komt onder de huidige regelgeving echt niet in aanmerking voor hulp bij levensbeëindiging.

 37. Babaji538

  De oudere generatie heeft gezorgd
  voor ons brood.
  Het water is daarna tot pikzwart verworden.
  Ik kan u hiermede verklaren, dat dat geen
  goede gevolgen met zich mee zal brengen.
  Ik houd ervan als de elite parasiteert op het plebs.
  Niets liever dan dat.

  Ik zie mensen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.