Dat belooft wat: Rutte weigert Baudet te beloven dat hij niet richting dikbetaalde EU-post zal vertrekken

Hij gaat het niet doen, maar hij weigert te beloven dat hij het niet zal doen. We moeten hem dus maar op zijn blauwe ogen vertrouwen, zo lijkt het.

Het gaat al langere tijd de ronde: Mark Rutte zou klaarstaan om zijn koffers te pakken, het Torentje te verlaten en een veel beter betaalde post bij de Europese Unie in Brussel aan te nemen. In 2019 moet EU-president Donald Tusk het veld ruimen, en wordt het tijd om – op geheel ondemocratische wijze – een nieuwe Unie-chef te kiezen. Bij een instituut als de Europese Unie dat zich zo graag neerzet als bastion van de democratie, zou je verwachten dat de Europese kiezer het laatste woord heeft over wie de post mag gaan bekleden. Niets is minder waar: net als in Nederland, regelt het baantjescarroussel haarfijn wie op welke post terecht komt. En onze eigen Mark Rutte lijkt als aardig ervaren premier de gedoodverfde kandidaat voor deze felbegeerde baan.

Probleem is alleen: in 2019 is Rutte – als zijn nachtmerriekabinet het überhaupt zo lang overleeft, natuurlijk – pas op de helft van zijn kabinetsperiode. Dat zou dus betekenen dat hij ons ronduit in de steek zou moeten laten. De laatste persoon die zou huilen om een vertrek van de VVD’er is Thierry Baudet (FvD), maar ondanks zijn ongenoegen over de persoon Mark Rutte ziet hij wel in dat het allesbehalve goed voor de stabiliteit van het land zou zijn, als de premier zijn verantwoordelijkheid opeens aan de wilgen zou hangen. Aangezien Rutte al meerdere malen gezegd heeft niet te zullen vertrekken, leek het Baudet dan waarschijnlijk ook niet meer dan redelijk om die uitspraak als belofte zwart-op-wit te krijgen.

Maar helaas: redelijkheid staat niet in het woordenboek van de minister-president. Hij lijkt zich toch niet helemaal te willen vastleggen, of zoals hij het verwoordt ‘niet van plan een liedje te zingen als Baudet daarom vraagt’. Met andere woorden: het aanbod ligt nog niet op tafel, maar dat betekent nog niet dat het niet gaat komen, en al helemaal niet dat Rutte er niet héél serieus naar zou kijken als hij een dikbetaalde post in Brussel aangeboden zou krijgen.

Zo kennen we hem weer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Abraham50

  Afwachten dan maar.

 2. Dubbele Komma

  heeft iemand al iets gehoord van dopper met al zijn nep-accounts?

  valt wel op dat ze er allemaal niet zijn,toevallig,hahahahahaa

  mark trutje heeft vorige week keihard ontkent dat hij GEEN europese functie gaat nemen.

  Dus hij kan elk moment naar brussel vertrekken,zien we die enge griezel wel een stuk minder op tv,scheelt me een hoop kotszakken.

  1. Code134

   Rutte was duidelijk over zijn positie op dit punt maar heeft geen zin om naar de pijpen van clown Baudet te dansen.

   De rest is ketelmuziek.

   1. Top

    Blablabla Blaaskaak! En uitvreter, die natuurlijk vandaag weer “hard aan het werk/vrijwilliger” aan het liegen is.

   2. HW

    Hopelijk moet je in 2019 niet terugkomen op deze woorden!!

 3. Dubbele Komma

  1 verzoek,plaats alsjeblieft geen fotos meer van deze neuqfout,want daar gaat weer een kotszak……

  BAAAAARF,……

 4. Zout

  Nou dan weten we dat ook weer…

  1. denk eens na

   En ?

   1. Zout

    Dat Rutte naar Brussel vertrekt.

 5. denk eens na

  Rutte heeft het wel beloofd !!

  1. corfo

   @ denk eens na.
   Liegen & bedriegen is zijn handelsmerk geworden !
   Ik heb begrepen dat de “leiders” van de EU, teneinde een volledige voorstelling te kunnen geven nog één clown nodig hebben; daarom weet ik zeker dat die vent een vet betaalde baan in de EU zal aannemen, al zou hij alléén maar Korsakov Juncker hoeven te plezieren ! EU = één vieze zooi, vraag dat maar de vrouwelijke leden van het EU-“parlement”.

 6. denk eens na

  Het mooist van alle maal is hij NSBet zijn eigen moeder nog. Rutte doet alles om genaaid te worden door Juncker.

  1. Code134

   “Het mooist van alle maal is hij NSBet zijn eigen moeder nog.”

   Helder toch?

   🙂

   1. eRik2017

    OMG Code134 je bent echt zielig. Nu begin ik die die verzoeken voor jouw uitsluiting te begrijpen. Je bent eenzaam en je hebt een lichte storing.

    1. Code134

     Gelukkig is het maar een lichte storing.
     Dat kan ik van velen hier niet zeggen.

     🙂

    2. swetsnek

     nee zijn vrouw is pleitte erik2017 hij heeft niks meer om handen ja zijn eigen leuter maar die is rauw gerukt dusssssssss hahahahaha

 7. sjun

  Rutte moet voortmaken als hij nog Europa in wil. Vanuit Visegrad wordt al ingezet op negeren van en zelfs vertrek uit het systeem van de EU-dictatuur. Ook in West-Europa klinken stteeds meer geluiden tegen de geldtransfers, afroming van het vrij besteedbare inkomen, actieve omvolking met daarbij meekomende cumulerende kosten voor rekening van de getroffen staten en ondergraving van de democratie vanuit het stevig belobbyde Brussel. Weldra breekt bij politiek nauwelijks bewusten ook het licht door dat de via gekochte media gepresenteerde baten van de EU in het perspectief van de groeiende meerkosten zet. En dan gaan politieke mandaten anders verdeeld worden.

  1. Code134

   In de visegrad-landen is de overgrote meerderheid van de bevolkking voor het lidmaatschap van de EU.

   1. Dubbele Komma

    in jouw hoofd.

    net als dat we VOOR oekraine zouden stemmen,engeland in de eu zou blijven en trump nooit niet de verkiezingen kon winnen.

    tuurlijk leeghoofd,dream on.

   2. sjun

    Tuurlijk…
    Het voortdurend herhalen maakt jouw politieke wensen nog niet vanzelf waar Willem.

   3. Zout

    @Error Code Willem: Dat ligt er maar net aan! Wanneer je, net als jouw vrindje Rutte, weigert te accepteren dat referendums iets heel anders laten zien, ja dan is jouw conclusie juist. Verder lijkt het mij lastig genoeg om al die multinick ballen hoog te houden en je daarin niet te vergissen wanneer je reageert.

 8. denk eens na

  Mensen of topic we worden de verenigde staten van de eu in geloosd .Uw pensioen is uw pensioen niet meer . Word wakker, het islamiseren van de eu is begonnen .

  1. Code134

   Of het Verenigde Staten worden is de vraag maar niet dat we de komende jaren een paar ferme stappen in die richting zetten.

 9. Ni28

  Of Rutte nu iets garandeert of niet in beide gevallen is het niets waard. Die man liegt voortdurend. Zijn plaatsje in Brussel wordt door mutti Merkel warm gehouden dat staat vast.

 10. Ben Zine

  Rutte is een rat. Een stiekeme achterbakse manipulatieve grijnzende rat.

  1. Guus Geluk

   De haat jegens Rutte bij populistisch rechts is groot.

   Laten we hopen dat hij goede beveiliging heeft. Deze demonisering loopt de spuigaten uit.

   1. Scaldis

    Dat hoop ik ook. De beveiliging van Wilders loopt goed tot nu toe, dus zal het bij Rutte ook wel goedkomen. Ik hoop voor de beste man dat het niet zo ver zal komen dat ook hij een kogelvrij vest moet gaan dragen. Want ja, zo diep zit de haat bij links.

    1. Guus Geluk

     De haat bij radicaal-links zit even diep als bij populistisch rechts.

   2. Zout

    @Error Code Willem: Hoe kan het dan dat Mark Rutte op z’n fietsje door Den Haag kan fietsen? Zou het kunnen komen omdat hij risicoloos regeert? De grote meute slapend houdt met z’n lachende leugens?

    1. Guus Geluk

     Ik ben Code niet.

     Hoe hij op zijn fiets, volks als hij is, door Den Haag kan fietsen? Omdat populistisch rechts vooral uit laffe toetsenbordhelden bestaat, welke, al dan niet geëmigreerd naar het buitenland, uitsluitend hun onderbuik legen op internetfora.

     1. Zout

      En hoe kan het dan dat Geert Wilders 24/7 bewaakt moet worden?

     2. Guus Geluk

      Omdat een deel van de door hem genoemde Marokkanen geen toetsenbordhelden omvatten.

 11. EllyD19

  Als Rutte die kans gaat krijgen, pakt hij hem met drie handen en logisch toch. De beloning voor jaren slijmen en jaknikken.

 12. Bloem

  Kan dhr. Rutte in de EU de boel bij elkaar gaan liegen. Stel je eens voor, Rutte op de plaats van Tusk. Hoe lang zou het duren voor de EU uit elkaar valt? Een Nexit is dan niet meer nodig, de EU keert dan vanzelf terug naar de basis… de Europese gemeenschap voor kolen en staal. Wat dan tegen die tijd ook weer opgeheven kan worden vanwege het verbod van Wiebes op kolen. Dan blijft staal over, Rutte de man van staal met een ruggegraat van Rubber. Misschien kunnen ze hem verwerken in autobanden dan doet hij nog iets aan de vooruitgang. Al zal dat avontuur waarschijnlijker wijs in een klapband eindigen….

 13. CJD

  Misschien is het maar beter dat Rutte geen beloftes gaat doen want iedereen hier weet wat een belofte van deze charlatan waard is

  1. eRik2017

   Ben je een wit voetje aan het halen Code? Voor wie trol je nu?

  2. Guus Geluk

   Meer dan die van de SP, een partij die wegloopt voor elke regeringsverantwoordelijkheid.

   1. Bloem

    Beste Guus, dat klopt. Echter de SP staat in ieder geval ergens voor. Wat mij betreft een aantal hele slechte standpunten, echter ze staan wel ergens voor. Net als de VVD in het pré Rutte tijdperk

    1. Guus Geluk

     Dan is het zaak je standpunten te verzilveren in beleid. Dat heeft de Socialistische Partij, zelfs ooit eens machtiger dan de VVD, nooit gedaan.

 14. toetssteen

  Gokje mijnerzijds, hij (Rutte) gaat voor de functie van Juncker.

  1. Code134

   Lijkt me meer een gok dan een gokje.

 15. Guus Geluk

  Er bestaat geen EU-president. Men doelt op de functie van de president van de Europese Raad.

  Dit soort debiele proefballonnetjes zoals iets zwart op wit zetten, kunnen alleen afkomstig zijn van het populistenkartel.

  Baudet was gisteren uiteraard niet aanwezig bij een belangrijk debat over de begroting. De zelfingenomen narcist voelt zich daar kennelijk te goed voor.

  En zijn aanhang? Die volgt de narcist, hoe waardeloos de narcist ook is.

 16. Guus Geluk

  “zijn ongenoegen over de persoon”

  Ja, Sybren zegt het goed. Het gaat om de persoon Mark Rutte, die wordt gehaat door in elk geval Thierry Baudet. Over de bal gaat het al lang niet meer.

  En daarom is Bauder bereid Rutte op alle mogelijke manieren te demoniseren. Deze demonisering lijkt, helaas, haar bittere vruchten af te werpen.

  1. Scaldis

   De VVD zal waarschijnlijk net zo goed voor Rutte zorgen als destijds voor Hirsi Ali. Oh, wacht…..

   1. poldi

    @Guus Geluk, die door TB geoogste bittere vruchten smaken mij heel zoet.

    1. Guus Geluk

     Zoals de demonisering van Baudet door radicaal-links, radicaal-links goed smaakt, bedoel je?

  2. trampoline

   Helaas? Gelukkig zegt iemand openlijk wat een Pinocchio Rutte is.

 17. trampoline

  Rutte heeft niet voor niets de bijnaam Pinocchio onder vrijwel alle Nederlanders!
  Bij elke woord of belofte van deze figuur kun je je volkomen terecht afvragen wat er werkelijk aan de hand is.

 18. cor wit

  Die Rutte is niet vertrouwen.En met zo een post in de eu is Nederland verloren want deze verraad zijn moeder nog als het moet het is een gluiperig miezerig mannetje
  En nee de burgers zullen geen traan om hem laten als hij onder de trein komt

  1. Guus Geluk

   De demonisering van Rutte begint ernstige vormen aan te nemen.

   Inmiddels worden hier doodsverwensingen neergeplempt.

   1. poldi

    Die demonisering valt in het niet bij wat Geert Wilders dagelijks moet doormaken. En vooral door die vrrselijke linkse “gutmensch” sujetten zoals jij.

    En Rutte heeft het allemaal door zijn leugenachtig en achterbaks gedrag aan zichzelf te wijten.

    1. Guus Geluk

     poldi erkent dat er sprake is van een demonisering, maar dat heeft Rutte aan zichzelf te wijten.

     Klaag niet over de demonisering van Wilders als je de demonisering van Rutte terecht vindt. Dat is hypocriet.

     1. poldi

      De demonisering van Rutte is terecht en die van Wilders is onterecht.

 19. corfo

  Één ding zal ik die Rubberen Rutje moeten nageven : als hij z’n mond opentrekt is er wat te lachen, als ’t niet om z’n doorzichtige leugens is dan is ’t wel om de onzin die hij placht uit te kramen.
  Wat anders dat ik hoorde/las : Buitenlandse bedrijven in Nederland bezorgen ons landje 1,4 miljoen banen, volgens één van de spreekbuizen v.d. NL-“regering”. Opvallend vind ik het tijdstip waarop dit bekend wordt gemaakt, n.l. kort nadat de “Bedrieger des Vaderlands” bekendmaakte dat de winstbelasting voor buitenlandse bedrijven in NL zou worden afgeschaft. En zó wordt de bevolking “gemasseerd”, d.m.v. leugens én bedrog.
  Wát een gigantische rotzooi, en maar blèren dat we het nog nóóit zó goed hebben gehad, dat spul bedoelt gewoon: WIJ, zijzelf dus, hebben het nog nooit zó goed gehad.
  Laat u niet verblinden met “mooie praatjes” door een stel beroeps-leugenaars.

 20. eRik2017

  Mensen, mensen, mensen…….
  Je hoeft het niet altijd eens te zijn met mensen, maar zover als dat hier gaat, ik neem daar afstand van.

  Laat je niet teveel afleiden want ondertussen is DENK begonnen met haar campagne voor de Rotterdamse Gemeenteraadsverkiezingen. VANUIT EEN MOSKEE.
  Nu hebik geen prpobleem met die moskee, maar het is voor mij het volledig disrespecteren van Kerk en Staat. Een moskee is dus de tempel van DENKpolitiek.
  Daar kan je je druk over maken.

  RUTTERDUM = 57% Allochtoon.
  https://www.nu.nl/algemeen/183739/rotterdam-in-2017-meer-allochtoon-dan-autochtoon.html

  1. sjun

   Een moskee is altijd al een commandopost van het politiekreligieuze systeem van islam geweest naast dat de locatie is ingezet als markthal voor belastingvrije in en verkoop van goederen. Gelukkig is niet elke moslim even fanaat in het volgen van de profeet van islam Mohammed (volgens het voorbeeld dat hij voorleefde als opgetekend in de soenna en hadith) en het bezoeken van de moskee. De slimsten trachten gewoon iets van hun leven hier te maken omdat ze al wel in de gaten hebben dat de koers van moskee en land van herkomst bepaald geen goeds betekent voor een verzekerbaar veilig leven, onderwijs in zelfredzaamheid aan kinderen en de kansen van die kinderen in een vrije samenleving later.

 21. swetsnek

  Mensen mensen toch niet zo hakken op rutje hoor lol
  Ons guuske kan het niet meer aan, die springt straks samen met rutteke voor de trein .
  En dan hebben wij geen last meer van guuseke dat zou toch zonde zijn .

 22. PMG

  Niks afwachten, een MP die zich niet wil vastleggen wanneer hij daarom gevraagd wordt is niet te vertrouwen, net zoiets als een magere kok!

 23. Blue monday

  Tsja, wat voor vraag is dat?

  Die vraag van Baudet kan toch niemand met zekerheid beantwoorden?

  Wie weet krijg ik ooit nog ene dikbetaalde baan bij de EU…. ik denk het niet en ik ambieer het ook niet, maar je weet maar nooit.

  Iemand met het profiel van 3x MP van een land, is altijd een sterke kandidaat.

 24. Wim Vreeswijk

  De dikbetaalde EU-baan wordt nòg dikker betaald in de wetenschap dat Brussel ooit een extra laag belastingtarief heeft afgesproken van maximaal 15%. Dit is buitensporig laag in de wetenschap dat je in bijvoorbeeld Nederland te maken met een oplopend tarief naar 52% !

 25. Knopper

  De EU gaat kapot , lekker samen apart in een Europa toen alles nog goed ging ,heerlijk die controles aan de grens en die eigen mooie gulden

 26. Peper

  Hahaha Rutte beloofd dat hij het niet doet dus hij het zeker…. !! nee = ja en ja = nee

  1. Zout

   Net wat je zegt Peper, hij belooft van alles maar doet het natuurlijk niet. Wil jij soms 1000 euro?

 27. poldi

  Mark Rutte de grote leugenaar en hypocriet, de man van de 2 agenda’s te weten “In Nederland anti-EU” en “In Brussel anti-Nederland”.

  Je eigen ouderen koste wat het kost thuis laten “wonen”
  De mensen in verzorgingshuizen in hun eigen stront laten liggen.
  Mensen die hun hele leven hebben gespaard om hun huis af lossen nu terugpakken.
  De energiebelasting in 2018 met 110 euro verhogen.
  De btw voor boodschappen verhogen.
  De grenzen open voor al die vooral moslim sprinkhanen,
  Weet hoeveel gajes hier opvangen betalen en huisvesten ten loste van onze eigen zwakkeren.

  En dan nog beweren dat iedereen er volgend jaar op vooruit gaat.
  Kots- en kotsmisselijk wordt ik van die man.

 28. Boudewijn Hummelinck

  Ik zie Rutte liever nog een paar jaar in het Torentje. Die man heeft enorm veel voor elkaar gekregen voor ons bedrijfsleven en daarom doen we het ook beter dan andere landen in Europa.
  Die man is goud waard en gelukkig heeft hij gemeld nog een tijd premier te zullen blijven. Een enorm goede zaak.

 29. Babaji538

  Een groot meester controleert zichzelf
  en werkt nauwgezet.
  Meer dan eens.
  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.