De wereld bereidt zich voor op kerstaanslagen door IS: vrolijk kerstfeest

Die goede oude tijd waarin het kerstfeest een voorbode was voor een aantal maanden van gelukzaligheid, blijheid, cadeautjes, en sneeuw. Sneeuw rond kerst is sowieso de laatste jaren al bijna niet te zien en gelukzaligheid blijft ook een beetje achterwege. Dit heeft deels te maken met de symboliek van dit feest die voor islamitisch fundamentalisten erg belangrijk is.

IS heeft in het wilde weg gedreigd met terreur tijdens de komende kerstdagen. Onder meer dat ‘Berlijn zal branden’. Op een propagandafoto stond een terrorist van de organisatie voor de Brandenburger Tor. In een andere kerstboodschap die via de app Telegram is verstuurd staat de sinistere tekst: ‘verwacht ons in New York’. Bizar genoeg wordt dat geïllustreerd met een afbeelding van de kathedraal van Washington, uit een andere stad dus. In beide steden wordt de dreiging serieus genomen door de politie.

Het staatsbestel van IS is uitgeschakeld en de formele structuren van de organisatie zijn doorbroken. Het fysische aspect van deze islamitische dreiging is dus bijna weggevaagd, maar dat betekent niet dat er niets meer aan de hand is. Eerst had IS nog een lichaam, een herkenningspunt. Nu is het de geest van IS die ronddwaalt en dat is veel moeilijker te bestrijden.

Over heel de wereld kunnen kleine groepen van IS-strijders zitten en lone wolves die overal kunnen toeslaan. Rond kerst is dan, zeker na dit rampzalige jaar voor IS, de perfecte tijd voor een symbolische tegenslag. Is dit zomaar stemmingmakerij? Probeer ik angst te zaaien? Nee, helemaal niet. Ik wil heel graag dat iedereen een zalig kerstfeest heeft, waarbij de samenkomst van familieleden en heerlijk eten zorgt voor warme en mooie momenten.

Toch wil ik dat men begrijpt wat er nog meer aan de hand is. Naïviteit is er vandaag de dag gewoon niet meer bij. Het onschuldig genieten is voorbij en het is eerder dat we moeten strijden en ons best moeten doen voor die onschuld dan andersom. Daarom wens ik iedereen dan ook een zalig en fijn kerstfeest, waarbij wij ook onthouden wat deze momenten symboliseren en wat we moeten koesteren. Laat u niet afleiden van de kern van kerstmis, maar kijk ook niet weg voor de huidige realiteit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ni28

  Hopelijk vreedzame Kerstdagen voor iedereen!

 2. van Urk

  Opmerkelijk dat in Europa het kerstfeest beveiligd moeten gaan worden of enkele activiteiten gestopt worden om provocaties te voorkomen. Het lijkt Pakistan of Betlehem wel. Ach, zolang de moslims maar wel vredig kunnen gaan suikerfeesten.

 3. denk eens na

  Als er een aanslag komt dan het liefst op de mensen wie dit mogelijk gemaakt hebben . rutte, merkel en de rest van dat repalje.

  1. FrederikH1

   Mooi, hè. Een fantastische Christen ben je: ” heb uw vijanden lief”, weet je nog? Nou, ik hoop dat IS jou en/of een geliefde goed te grazen neemt. Amen….

   1. Feit

    Ik hoop dat je dochter onthoofd wordt door IS, vieze flikker!

    ALLAH AKBARRRRRR!!!!!

 4. Feit

  Iedereen een fijn en zalig kerstfeest morgen.

  Merkel, jij bent mijn uitzondering. Jij mag letterlijk stikken in jouw gebraden zwijn, lelijke marxistische vetklep!

  Proost!

  1. Heinz

   Het is een feit dat de Kerst pas overmorgen 25.12 begint. Maar niettemin getuigt uw Kerstwens van een hoog gehalte aan vredelievendheid. Zelden zo’n zorgvuldig geformuleerde tekst gezien.

   1. Feit

    Dank je, Code!

    Wat zo’n marxistisch geïndoctrineerde volgevreten vetklep invloed mag hebben op mijn leven. Ik denk niet dat het eerlijk oversteken is want dan had ik er meer aan moeten doen.

    Nee, de kerst begint met heilige avond. In ieder geval voor heel veel mensen.

  2. Code134

   Feit is helemaal niet agressief en bitter hoor, hij spreekt slechts een gekruide kerstboodschap uit.

   1. Feit

    Hi Heinz,

    Ja, ik was te eerlijk hé?

    Sorry, ik hoop dat je nog steeds een heerlijke kerst heb.

    Proost!

 5. Nasrani

  Niet alles heeft te maken met de islam hoor! Volgens sommige zeer naïeve personen op dit forum. Ik haat de islam, de ideologie die anderen juist geen vrede gunt.

  1. Zout

   Als moslims zich niet willen vermengen met niet-moslims, dan moeten we ‘hun cultuur respecteren.’ Maar als ‘witten’ zich niet willen vermengen zijn het racisten.

  2. Zout

   Zegen en voorspoed voor iedereen in 2018!

   1. Code134

    En wees voorzichtig met vuurwerk!

    1. Feit

     🙂

 6. nienke

  Wens iedereen een geweldig kerstfeest en een goed gezond 2018.
  Hoop dat wij een mooi rustig kerstfeest kunnen vieren en geen last zullen hebben van gestoorde gekken die er weer een bloedbad van willen maken.
  Het idee alleen al dat je er rekening mee moet houden dat er mogelijk een aanslag kan worden gepleegd is toch dramatisch.

 7. Guus Geluk

  “Daarom wens ik iedereen dan ook een zalig en fijn kerstfeest, waarbij wij ook onthouden wat deze momenten symboliseren en wat we moeten koesteren.”

  Insgelijks, Lars.

 8. Knopper

  Arme verwarde mensen

 9. meijer61200

  Logisch dat ze boos worden. Ze mogen niet eens naar de kerstkribbe van het kindeke Jezus deze aanhangers van de pedo profeet.

 10. Babaji538

  Elk jaar na kerst, wordt de eenvoud van het Kerstfeest
  benadrukt.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.