Dictator in spe Schulz slaat helemaal door: ‘Elk land dat geen Verenigde Staten van Europa wil, moet de EU verlaten!’

Als het niet vrijwillig kan, dan maar hardhandig?

Berichten over politici die meer Europa willen, zijn niets nieuws. Eigenlijk is het elke week wel weer raak, zoals gisteravond toen de Europese Commissie van Jean-Claude Juncker en Frans Timmermans bekendmaakte een ‘superminister’ voor Financiën in Europa te willen. Om van te gruwelen natuurlijk, maar weinig verrassend. Het zijn nu eenmaal rasechte eurofielen. En, hoe oneens ik het ook met ze kan zijn: het is hun recht om dat te mogen vinden.

Een recht dat echter niét bestaat, is het recht om ons letterlijk te dwingen tot meer Europese integratie. En nee, dan heb ik het niet eens over het stiekem door de strot duwen daarvan, zoals al jarenlang gebeurt. Nee, ik heb het over je reinste chantage.

De aanhanger van die taktiek is in dit geval Martin Schulz, één van de meest weerzinwekkende politici die Europa ooit heeft voortgebracht. Tot eerder dit jaar was hij voorzitter van het Europees Parlement, toen hij besloot dat hij zijn zin beter zou kunnen doordrukken als hij bondskanselier van Duitsland zou worden. Daarop keerde hij terug naar Duitsland om in september zijn sociaal-democratische SPD de verkiezingen in de loodsen… om vervolgens een historische nederlaag te lijden. De SPD werd á la PvdA genadeloos afgestraft door de kiezer, die het helemaal met hun beleid heeft gehad.

Gek genoeg denkt Schulz nu weer aan populariteit te kunnen winnen door zijn oude vertrouwde boodschap nog eens te versterken, en dan vooral op het gebied van Europa. Meneer is altijd al één van de grootste voorstanders geweest van een zéér vergaande manier van Europese integratie, van dé natte droom van elke eurofiel: een ‘Verenigde Staten van Europa’. Daarin is elk land geen land meer, maar nog slechts een miezerige provincie in het rijk dat bestuurd wordt door de elite in Brussel, Berlijn en Parijs. De nachtmerrie van iedereen die ook maar iets opheeft met nationale soevereiniteit, maar een zeer serieus voorstel van Schulz:

Meneer pleit hier dus doodleuk voor de wedergeboorte van de Europese Grondwet, die in 2004 genadeloos werd afgeschoten door onder andere Nederland. Die grondwet zou een federaal Europa moeten stichten, waarbij je je goed moet beseffen wat ‘federaal’ precies inhoudt: in tegenstelling tot bij confederaties, heb je als deelstaat in een federatie niet het recht om eruit te stappen. Eenmaal erin, kom je er dus niet meer uit. De officiële afschaffing van Europese landen zoals we ze nu kennen dus. De SPD’er lijkt echter geleerd te hebben van het vorige voorstel voor een Europese Grondwet. Hij wil tegenstanders bij voorbaat al wind uit de zeilen nemen, door tegenstribbelende landen uit de Unie te knikkeren. Werkelijk waar:

Oftewel: het moet opgesteld worden in “samenwerking met de Europese bevolking” – een grove leugen natuurlijk – en elk land dat het waagt die grondwet daarna niet te ratificeren, moet de Europese Unie automatisch verlaten. Met de nadruk op “automatisch”.

Dat ruikt toch echt naar chantage. Hoe Schulz zijn dreigementen waar wil maken is mij gelukkig nog niet duidelijk – landen kunnen niet gedwongen worden de EU te verlaten maar dat enkel op eigen houtje doen – maar zijn intenties zijn dat wel. Hij heeft zijn geduld verloren, en wenst zich een pad waarop zo snel mogelijk met alle tegenstanders van zijn federale Europa wordt afgerekend.

Normaal gesproken noem ik dit soort voorstellen ‘te gek voor woorden’. Nu noem ik het gewoon eng.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Peter Selie

  Dictator in spe Schulz slaat helemaal door: ‘Elk land dat geen Verenigde Staten van Europa wil, moet de EU verlaten!’ Nou als dat zou kunnen, dan maar Nederland als eerste, hoop dat Rutte dan beter mee werkt aan de Nexit dan Theresa May aan haar Brexit.

  1. penis aqua di rosa

   Ik kan niet wachten om weer Nederlander te zijn, dan een wegwerp artikel in de EU. Dus uittreden ASAP. Wens niet overheerst te worden en al helemaal niet door een Duitser met dezelfde intensies al ook nog in mijn geboortejaar. Nederland strijdt voor uw eigen identiteit in plaats van 13 in een dozijn.

  2. Dubbele Komma

   Hey toevallig zeg,ik legde hier gister nog uit dat de plannen van de verenigde staten van europa van de tekentafel van ome hitler kwamen…..

   nou,dhimmie dopper,kruip maar weer eens door het stof zeg.

   jij zei toch dat hitler GEEN socialist was?

   vertel es.

   ik hoop trouwens dat dit dictator gelul niet tegen dovemansoren is gericht,en dat er landen uit europa stappen!

   zodat de dictatuur europa omvalt

   kappen ermee.

   NEXIT!

 2. Ni28

  Als deze dictator samen met Merkel gaat wordt het echt tijd om de EU op te doeken. De EU wel als democratisch geheel maar niet deze overheersers in wording.

  1. trampoline

   Das vierte Reich komt er aan. Ik ga maar opnieuw in het verzet!

   1. penis aqua di rosa

    Zet de potten menie maar klaar

   2. Dubbele Komma

    das vierte reich is er al,trampoline,compleet met de bondgenootschap met de moslims zoals in de jaren 40

 3. Blue monday

  De schrijver slaat in dit geval helemaal door.

  Er wordt hier een heldere keuze neergelegd. Als je in Europa gelooft, dan ga je er voor en heb je twijfels of zie je niks in Europa, make up your mind!

  De Britten is die kans geboden en gaan nu uit de EU, prima!
  Laten we dan ook maar in alle EU landen een referendum organiseren en de uitslag respecteren.

  1. Ni28

   Blue monday ziet het helder op donderdag.

   1. Blue monday

    Blij dat ik ook eens een positieve feedback krijg.

    1. Rechtsaf

     En terecht! +1

    2. swetsnek

     o ja nou val dood dan zo kun je er weer tegen hahahah

     1. denk eens na

      bleu voor president!!!

  2. eRik2017

   @Blue monday
   Je kan het volk moeilijk deze keuze laten maken want men heeft geen idee wat hen boven het hoofd hangt als je een federale EU begint. Zie mijn verhaal elders in de post.
   Een land als Nederland weet donders goed dat een federale EU de economie hier volledig zal slopen (in elk geval de grote steden) en de Grieken vinden het best want er wordt gewoon voor je gezorgd.
   Duitsland heeft op dit moment wel de lasten van het kwakkelende EU apparaat en is het meest gebaat bij committment van alle deelstaten.
   Maar om de druk zo op te voeren om te te laten kiezen voor een wel/niet federaal EUropa, ik denk niet dat hij veel bijval zal krijgen.

   1. Dubbele Komma

    het volk kan zelf deze keuze prima maken,het volk wat TEGEN het oekraineverdrag stemden waren veel beter geinformeert dan onze eigen regering.

    zoek maar na, miezerig mannetje pechtold geeft ruiterlijk toe bijvoorbeeld dat hij geen een pagina van het verdrag heeft gelezen.

    en dit soort mongelen wilt u over ONZE toekomst laten beslissen?

    dan bent u werkelijk niet wijs.

   2. glazenbol

    Weet je? als men nu eindelijk eens de keuze aan het volk overlaat, iets wat zo zou horen in een echte democratie zijn we eindelijk eens van het gezeur af. Mocht het goed gaan plukt het volk daar de vruchten van en als het een foute keuze blijkt te zijn geweest is dat alleen de schuld van het volk en niemand anders dan van het volk!

  3. Dubbele Komma

   ja precies,blue mongol,ik sta achter je,…

   laten we gelijk een referendum aanvragen om europa te verlaten!

   top idee van je!

   laat de meerderheid beslissen!

   je word nog eens wijs.

   NEXIT NU!

 4. DolleDries

  Nou snel weg wezen uit de EU met deze Adolf Schulz

 5. Ni28

  De nieuwe Hitler heet Schultz. Nu gebruikt ie nog maar een vinger bij eventuele succes gaat de hele hand omhoog. Het blijven Duitsers dat staat vast en met Duitsers is het altijd hommeles. Uiteindelijk!

  1. Rechtsaf

   Wat in ’40 – ’45 niet lukte proberen ze nu “legaal” door te drukken.

   1. Dubbele Komma

    rechtsaf,u heeft het door!

    het is walgelijk,echt walgelijk

 6. corfo

  Heeft Adolf Schulz het voor ’t zeggen in de EU ?
  De man is, vóórdat hij misschien in de Deutsche regering zit, z’n bek al vol over de EU. Waarom doet de EU dan eigenlijk zo moeilijk bij de onderhandelingen over de Brexit ?
  Bij de verkiezingen heeft zijn partij, de SPD, gigantisch verloren en nu trekt die kerel een héél grote broek aan, wát een druppie.
  Die Schulz is zwaar overspannen en dient opgenomen te worden in een Konzentrationslager, in Duitsland staan er nog wel een paar.
  Nederland = NEXIT z.s.m.

 7. CJD

  In principe is het logisch. Als je tegen de EU bent dan heb je binnen de EU ook niks te zoeken want van twee walletjes eten is niet zo netjes. De Polen harken EU subsidies binnen en verwachten tegelijk dat ze niks terug hoeven te doen, maar zo werkt dat niet. Prima dat er druk uitgeoefend wordt op de landen die weigeren mee te werken om de vluchtelingencrisis tegen te gaan

  1. Guus Geluk

   Het ironische is dat de landen die het meeste tegen de EU protesteren, het meeste van de EU profiteren.

   https://www.elsevierweekblad.nl/economie/achtergrond/2016/08/nederland-tussen-landen-die-in-2015-meeste-betaalden-aan-eu-337637/

   Polen +9,5
   Tsjechië +5,7
   Roemenië +5,2
   Griekenland +4,9
   Hongarije +4,6

   Wie het snapt mag het zeggen.

   1. sjun

    De uitleg: Ze kijken verder vooruit dan de resultaten uit het verleden op de portefeuille van landen die het betalen ook al zat worden. Ga maar eens rekenen wat gedwongen opname huisvesting en onderhoud van kanslozen uit Noord-Afrika en Zuid-Azie met een culturele spagaat je land kost aan onderwijs, huisvesting, justitie en extra onderhoud.

    1. denk eens na

     Ze weten hoe de hazen lopen.

   2. DolleDries

    De vraag is worden de inwoners er beter van.

   3. Anna

    Guus Geluk. Dat zijn bewijzen dat de EU dictators bevolking van alle landen met subsidies onder dwang houdt.
    Subsidie , gratis geld opgebracht door vooral noordelijke bevolking is de basis van bestaan EU. Zonder zijn ze nergens. Einde EU! Doe je niet wat Schulz en Merkel eisen slepen ze landen voor het HOF roeptoetert PvdA “grootheid” Frans Timmermans. Waarom niet alle gratis geld afnemen?

   4. Dubbele Komma

    ik heb een voorstel,omdat u te dom bent om dat te snappen zou u zich iets beter moeten informeren,want elk land heeft zijn geldige redenen

    die geeft de msm u niet met de propaganda hier op de staatstv maar u bent vrij (nog) om het internet op te duiken en eens een kijkje te nemen naar deze zaken.

    goedenavond,u heeft nu even te genoeg te lezen dunkt me,ipv oliedomme commentaren geven hier.

    dank u.

   5. glazenbol

    Er bestaan gelukkig nog mensen die meer belangrijk vinden dan alleen de economie, een economie waar overigens steeds minder mensen profijt van hebben!

  2. Anna

   CJD. EU subsidies om onder dwang en eisen de WIL van EU dictators op te volgen. Een Groot Europa. Absurd! Communisten van het ergste soort dat zijn het.

 8. Babaji538

  Dank u.

  Petra Hermans

 9. Ben Zine

  Ik vind die Schulz een vreselijke man, maar hier heeft hij wel een punt. Het is het één of het ander. Of je doet 100% mee met die Europese waanzin, of je volgt het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk. Wat mij betreft dus een Nexit, liefst per direct.

  1. Blue monday

   exact, het gaat hier om een (enge) man te demoniseren, maar hij geeft volgens mij een
   zeer helder statement.

   Ga of blijf.

   Ik ben voor één keer voor een ultiem referendum, liefst in alle EU-landen.
   Over de uitslag moeten we dan ook nooit meer zeiken.
   Het volk beslist!

   1. Ben Zine

    @monday
    Volkomen mee eens. “Either in, or out”.

    1. denk eens na

     Wel alle twee dezelfde financieele middelen en media aandacht.
     .

 10. sjun

  Dat lijkt me een prima voorstel van die omhoog gevallen boekenverkoper. Overal bindende referenda en goede voorlichting over de kosten tot nu toe en het vigerende beleid tot huisvesting van Noord-Afrikanen en Zuid-Aziaten in Europa op kosten van’t Algemeen. Het zal nog rustig worden in Brussel.

  1. Rechtsaf

   Inderdaad een prima voorstel van Adolf Schulz, ik zeg doen! Direct Nexit.

 11. eRik2017

  Ik kan mij best voorstellen dat de Duitsers er moe van worden dat er (vnl. mediterrane) landen zijn die op hun lauweren rusten omdat er toch financiële steun uit Brussel komt, en echt sancties opleggen durft Brussel ook niet. Duitsland is wel de economie die de EU een fundament biedt.

  Maar een federaal Europa? Er zijn teveel verschillende talen, alleen de jonge generatie in veel landen kan nog communiceren in het Engels. Exporteren binnen Europa wordt nog steeds heel moeilijk gemaakt door landelijke wetgevingen, zeer gecompliceerde BTW structuren.
  Grote verschillen in lonen, grote verschillen in prijzen van goederen.

  Elke deelstaat heeft zijn eigen economie en in 1 ding heeft deze goede man gelijk, economisch zou de EU moeten optreden als 1 partij. Maar dat is een Utopie! In elk geval voorlopig.

  Dat zou betekenen dat elke deelstaat zich zou moeten loskoppelen van zijn huidige economische bronnen en deze overdragen aan Brussel. Dat betekent, havens, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en dus ook economische factoren die volgen uit bijvoorbeeld het hebben van een doorvoerluchthaven als Schiphol.
  Dat betekent dat je een ongelofelijke verschuiving zou krijgen van lokale economieën.

  Denk daar bijvoorbeeld aan dat de volledige Europese industrie zich zou concentreren in het Ruhrgebied, banken en multinationals hun kantoren in Parijs, enz.
  Steden als Amsterdam worden in een megarecessie gestort. Hotels en restaurants staan leeg, de huizenmarkt stort volledig in. In het oosten en noorden van het land zal men er minder van merken. Sterker nog, vooral grensgebieden gaan profiteren van een federaal Europa. Denk aan infrastructuur, beschikbaarheid transport, etc.

  De EU bepaalt welke luchthavens en welke maatschappijen worden ondersteund om concurrentie uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten tegen te gaan. Air France en Lufthansa worden gedwongen een soort EU staats Aeroflot te worden.
  Mediterrane landen, en overblijfselen als Nederland worden financieel gesteund door Europa, want zelfstandig de broek ophouden, kan niet meer.
  Culturen worden verscheurd. Geen voetbal meer in Spanje.

 12. Rechtsaf

  Ik ben het volkomen eens met Adolf Schulz.

  Nexit NU!

 13. Anna

  Weg met die gruwelijke EU. De EU top heeft heel Europa kapot gemaakt. Niemand durft s avonds de straat nog op. Joodse eigendommen worden met knuppels vernield. Verzorgingsstaten naar de bliksem. Vrijheid van meningsuiting afgenomen. Onveiligheid groot probleem. EU bestaat slechts door miljoenen giften “subsidies”. Zonder subsidies zou EU niet bestaan. Weg met alle Schulz Sinterklaasjes. Einde EU. Waarom zou anders Brussel niet alle subsidies afnemen van landen die niet hun oren laten hangen naar EU dictator. Ze hebben alle landen in de tang met gratis geld “miljoenen/miljarden ” opgebracht door de bevolking.Bevolking is stapel mesjogge.

  1. Ben Zine

   @Anna
   Het is inderdaad één groot drama…

   1. van Urk

    De EU sloopt alles wat ons land groot en succes heeft gemaakt. Zal wel de gebruikelijke buitenlandse jaloezie zijn wat vroeger in de Gouden Eeuw beloond werd met het aanvallen van onze VOC schepen.

  2. Dubbele Komma

   Anna for president!

   we moeten eruit,ik hoop dat genoeg landen schultz gelijk geven,en eruit stappen
   kijk toch eens dat oekraine wat ze erbiij hebben gehaald,ondanks ons referendum.

   elke dag word duidelijker wat voor smeerlap en dictator poroshenko is.

   laten ze daar lekker al die “vluchtelingen”naartoe sturen!

 14. loes530

  ik las net op nu dat timmermans sleep hongarije voor de Eu hof pff kerel is gek

  1. Dubbele Komma

   timmermans is ook knettergek,gaat totaal voorbij aan het feit dat hongarije en tsjechie vroeger zijn bezet zijn geweest door de moslims,en bij het beleg van wenen zijn de moslims gestopt door een poolse generaal.

   deze landen weten wat je binnenhaalt en hebben WEL van de geschiedenis geleerd.

   deze leiders willen hun burgers niet blootstellen aan zaken die wij elke dag voor ons kiezen krijgen als klootjesvolk

   heel opsporing verzocht staat in het teken van de straat jihad.

   je kan beter van deze landen leren,in conclaaf gaan,een geschiedenisboekje openslaan,leren hoeveel mensen daar zijn uitgemoord door moslims en daar van leren.

   en dam zul je uiteindelijk deze landen gelijk moeten geven.

   ze willen deze landen net zo onveilig maken als zweden!

   zweden was ooit een van de veiligste landen ter wereld,moet je nu eens kijken.

   Orban en de andere leiders moeten deze voorbeelden aan die rechter voorleggen. moslims toelaten is in strijd met de mensenrechten van de originele bevolking!

   er ligt 1400 jaar bewijslast,manmanmanman

 15. Anna

  EU is MOETEN, DWANG, EISEN. Zonder gratis geld zouden niet veel landen zich aansluiten bij EU. Zie hoe de dictators eisen. Landen die niet meedoen uit de EU gooien dat zullen ze nooit doen. Om ze binnen te houden doen ze er dan nog een miljoentje bovenop want dan zullen ze wel luisteren naar mensen zoals Schulz en Merkel.

 16. Duke

  Ik stel voor om Schulz erelid van D66 te maken.

  1. Zout

   Helemaal mee eens!
   *****

 17. PMG

  Het is stil aan de overkant.

 18. Duym

  Eén grote troost: van een VSE komt er nooit. In een vereniging van staten, zoals de VS, is er slechts plaats voor één militaire opperbevelhebber, één minister van financiën, één president met ver gaande bevoegdheden, één officiële taal, één grondwet, enzovoort. Denk je dat alle lidstaten het over één van deze item eens kunnen worden? Welke lidstaat is bereid zijn soevereiniteit af te staan aan een buitenlander?

  1. Dubbele Komma

   Duym,informeer jezelf en alle alarmbellen zullen afgaan.

   waarom denkt u dat het referendum weg moet?

   als dat er doorheen is gaan ze alles doordrukken waarvan u nu zegt dat dat nooit gaat gebeuren.

   informeer uzelf,a.u.b

   1. Duym

    Wie zijn ze? Alleen een dictator, een man dus die zich almaar meer macht toe-eigent en voor wie iedereen bang is, kan de soevereiniteit van een volk (in deze volkeren) afpakken en doordrukken wat ik opsomde. In de geschiedenis is het nooit anders gegaan. Wie zie jij nu als die EU-dictator? Schulz? Laat me niet lachen. Ik sluit echter niet uit dat erin Europa uiteindelijk een nieuwe Dolf opstaat, maar het is dan iemand die we nu nog niet kennen. Een Fransman of Duitser maakt geen kans, ook niemand met de nationaliteit van een van de lidstaten, maar iemand van buiten af.

 19. Guus Geluk

  Het prachtige idee van een Europese samenwerking – een waardengemeenschap – op economisch en Defensief terrein, is een droom. Debiele eurofederalisten als Verhofstadt, vieze zakkenvullende europarlementariërs en incompetente politici hebben de EU slecht ingericht en er een zwijnenstal van gemaakt.

  Bedankt, maar niet heus.

  1. Dubbele Komma

   Het prachtige europese idee van je grote voorbeeld adolf hitler?

   jij en je andere accounts zijn toch VOOR europa en TEGEN referenda?

   door je eigen dommigheid creeer je een dictatuur.

   word je ineens wakker dhimmie dopper?

   1. Guus Geluk

    Wie is Dhimmie Dopper?

    1. Dubbele Komma

     dhimmie dopper is guus g/blue mongol/michael/code huppeldepup en nog vele anderen.

     dat weet jij beter dan ik schizofrene dorpsgek die iedereen maar in ellende wil storten en dictators steunt,met of zonder baard.

     je bent je tijd misgelopen dhimmie dopper

     in de jaren 40 in nazi duitsland had jij het veel meer naar je zin gehad.

     je verlangt er zo naar dat je ze weer terug wilt halen,met je domme gelul nagepraat van de msm en je joop vriendjes.

     1. Spaanse kok

      Zou zondag een kaarsje opsteken nog helpen of is alle hoop al opgegeven?

     2. Guus Geluk

      Ik zal maar niet meer op Komma reageren. Een trol moet je niet voederen.

 20. trampoline

  Als ik deze man zo hoor dan krijg ik sterke associaties met een niet nader te noemen Duitse dictator uit de jaren ’33-’45 uit de vorige eeuw.

  1. Dubbele Komma

   griezelig gewoon. je vraagt je af wat voor mensen nog VOOR europa zouden stemmen in een referendum. het word elke dag gekker,en met de plannen die nog op tafel ligen is echt het einde zoek. europa gaat kapot.

   1 groot europees yugoslavie 2.0 of onderwerping aan islam.

   kies maar.

   geboden door europa.

   en mensen die tegen referenda zijn,….

   dank u ,namens mij en mijn kinderen!

 21. denk eens na

  Mooi waar kunnen we tekenen voor een nexit.

  1. denk eens na

   Want rutte heeft beloofd dat hij beslist geen federaal Europa wil.

   1. PMG

    Haha, en je gelooft ook nog in Sinterklaas en Zwarte Piet!

    1. denk eens na

     De roetveeg piet.

     1. PMG

      Hopelijk een grapje?

 22. PMG

  Schulz wil gewoon scoren! Duitsers zijn makkelijk om te krijgen, kijk maar, ze willen van kernenergie af en de hele politiek gaat om (ondertussen stoken ze weer super milieu vervuilende bruinkool maar ach, da’s dan maar zo). Schulz gaat voor het vierde rijk en Heinrich & Ute knikken instemmend. Als er ergens een zooitje hersenloze schapen woont dan is het in Duitsland. Stemt de baas voor Schulz dan doet het hele bedrijf dat ook. Het zijn gewoon net zulke kudde dieren als arabieren en lopen blind gillend achter alles aan te rennen. En ondertussen doen ze alsof.

 23. Gerlos

  WILLEN WIJ MEER OF MINDER EU, de meeste bewoners van ONS LAND zegt MINDER. U ook.

  1. PMG

   Nou Gerlos, ik waardeer je initiatief enorm dat je deze poll even uit de mouw hebt geschud, aanloopje naar referendum misschien? Ik zeg NEXIT.

   1. denk eens na

    Niet als rutte iedereen bang maakt, Rotterdamse haven stort in, schiphol vallen de vliegtuigen uit de lucht, geen gas meer uit de meter, water zal schaars worden , rusland zal binnen vallen , de poolkappen zullen nog sneller smelten , de turken zullen nederland bezetten, wat zal de burger dan stemmen??

    1. van Urk

     Als ie graag in een land wil wonen waar verenigde voor staat moet ie gewoon daar naar toe verhuizen. Verenigde Arabische Emiraten lijkt wel wat voor hem gezien zijn uiterlijk.

    2. Zout

     FVD!

     O ja, en het licht gaat uit 😛

 24. Roughwood

  Eruit graag! Liever gisteren nog dan vandaag. Samenwerking met onze Europese vrienden is vanzelfsprekend, maar geen EUSSR! Dus weg van die eurofiele engnekken als Juncker, Schulz, Verhofstadt, Macron, Van Rompuy, Timmermans etc. etc. Onze soevereiniteit zou een heilig gegeven moeten zijn, maar in plaats daarvan worden we door onze eigen deugpolitici stukje bij beetje aan Brussel verkwanseld. En als het erop aankomt dan kiezen landen toch voor hun eigenbelang, de Fransen en Duitsers voorop!

 25. PMG

  Kijken hoever deze Moffrikaan komt, ik zeg ver.

 26. buitenbeentje

  Nog veel enger was dat hij minuten lang applaus kreeg

  1. sjun

   Geregisseerd door politieke carrièrejagers. Bij het Nederlandse equivalent van de SPD, de PvdA dat soortgelijk volk huisvestte, werd ook veel geklapt. De partij werd door de burgers afgerekend zodra dat kon.

 27. HW

  Als ze ons 450 miljard voor het aflossen van de staatsschuld meegegeven, moeten we als de bliksem vertrekken.
  Een groot deel van onze schuld is ontstaan tijdens de crisis van 2008, die wij te danken hebben aan Duitse en Franse banken.
  Dus niet meer dan terecht, dat zij deze hobby (EU) dan ook betalen en niet wij.

 28. Kees

  Hij is boos omdat hij veel te laat geboren is, hij had graag het 1e Derde Rijk meegemaakt. Ik zie hem ook helemaal voor me, zo’n lange leren jas aan, rare broekspijpen….Zou hij de vader zijn van onze troll?

 29. Code134

  Het is ronduit absurd iemand een dictator te noemen omdat hij een politiek standpunt heeft waar je het niet mee eens bent en dat ook alleen maar met democratische legitimatie beleid kan worden.

  Het is heel erg goed dat de discussie over de EU met open vizier wordt gevoerd. Schulz spreekt zich als leider van een grote politieke partij in een belangrijke lidstaat ronduit uit voor een federaal Europa. Ik ben dat volledig met hem eens, niet omdat een federaal Europa een doel op zichzelf is maar omdat het een onvermijdelijke ontwikkeling is waar je beter creatief en constructief aan kunt bouwen dan je dubbelzinnig en onnadenkend tegen kunt verzetten.

  Het zou goed zijn als in Nederland partijen en als PvdA en D66 dezelfde heldere positie zouden innemen.

  1. Code134

   Ik zie dat niemand op deze bijdrage reageert.
   Dat is natuurlijk ook lastig.

   1. eRik2017

    Nou hier heb je’m hoor! Is niet moeilijk trouwens.

  2. eRik2017

   Het is goed dat een ieder hier zijn mening mag geven. ook zo wordt iedereen beter geïnformeerd.
   Wat betreft de onvermijdelijke ontwikkeling heb je misschien gelijk, maar in een fase van misschien 200 tot 300 jaar.
   Duitsland heeft de zwaarste last van het hele EU geval op zijn schouders. Een groot land, veel inwoners, een goede economie en veel maak-industrie, dat wat andere landen (ook Nederland) missen. Als andere landen blijven meeliften maar hun belastingstelsel en tegengaan van corruptie niet aanpakken, dan moet vnl. Duitsland voor Sinterklaas blijven spelen. De UK is er al uit.

   Je zal zien waar de grenzen voor (Noord Europese) landen op dit moment liggen om soevereiniteit op te geven. Dat ga je zien op moment dat bijvoorbeeld Frankrijk Air France moet redden, of Duitsland Lufthansa. Van de EU mag dat niet, maar beide landen zullen op geen enkele wijze buigen voor Brussel op dit vlak, al valt de hele EU over ze heen. En die situatie gaat er komen.

   1. eRik2017

    En nog even daarbovenop @Code, waarom PvdA en D66 alleen? Zie mijn eerdere (lange post) over wat een federaal Europa met een land als Nederland zou doen. Wij worden in een ongelofelijke recessie gestort en komen aan het infuus van de EU te liggen. in een Federaal Europa zouden wij mogen hopen de Rotterdamse haven te kunnen behouden. De PvdA van Wim Kok was links en socialistisch. Het PvdA van Wouter Bos allang niet meer.
    Pechtold vindt alles goed, zolang Femke het maar leuk vind, en zodra hij zijn mening kan wijzigen op moment dat iets moet worden uitgevoerd.

   2. Code134

    “Wat betreft de onvermijdelijke ontwikkeling heb je misschien gelijk, maar in een fase van misschien 200 tot 300 jaar.”

    Ik geloof dat je de snelheid van het huidige proces onderschat. Enerzijds is er vanuit globaal perspectief voor Europa een dringende noodzaak om zich tot een zelfstandig politiek en economisch machtsblok te ontwikkelen, anderzijds heeft de EU een stevige democratische legitimatie om daartoe stappen te zetten. Zoals je weet ligt het eurosceptisisme op zijn gat (alle populistische partijen verloren in 2017 de verkiezingen in meer of mindere mate) en wonnen uitgesproken pro-Europese partijen aanmerkelijk steun.
    Schulz snapt het momentum en doet wat hij moet en mag doen: nu helder koersen nar een Europse federale staat.

    1. PMG

     nietige aardworm Code134 en wat je verder nog allemaal hebt verzonnen – graaf een beetje in het archief hier en zoek de meest verschrikkelijke verwensingen die ik aan iemand heb gedaan, ik weet zijn naam niet meer, maar was zelf trots op mijn produkt. Bij mijn gratie mag jij hem uitprinten en streep de naam erop door en zet je eigen dingetje erboven en plak hem op je spiegel

     1. Code134

      Een sterke inhoudelijke reactie, PMG.

      Jij komt er wel.

    2. eRik2017

     Nou @Code134, ik vind dat je je beperkt je tot een soort van politieke opinie zonder inhoudelijk in te gaan op argumenten. Jij praat over eurosceptisisme en democratische legitimatie (ik snap er niets van). Dat zijn luchtballonnen niets meer dan termen die op geen enkele wijze relevant zijn op wat ik zeg.

     Ik ontken niet dat Europa er op termijn bij gebaat is zich te verenigen, maar ik geef argumenten waarom dit voorlopig niet gaat lukken. Neem mijn voorbeelden van Lufthansa of Air France, zeer actuele en relevante onderwerpen.

     Een federaal Europa zou ook betekenen 1 Europese medaille op de Olympische Spelen, en niet meer per land. Sport is macht.
     Een WK voetbal is Europa tegen Brazilië. Laat Schulz het Duitse volk maar eens vertellen dat er in een federaal Europa ook geen “Die Mannschaft” meer is. Wat heeft dat er nou mee te maken zullen mensen vragen. Nou….. alles.

   3. sjun

    Die situatie is er al jaren. Wie denk je dat de Franse boeren en hun overtollige productie subsidieert? Waarom denk je dat er ingezet wordt op windenergie ten koste van de stroomprijs voor gewone burgers. Windenergie draait vooral op subsidie, vervuilt de horizon, vervuilt het milieu in de landen waar die lelijke palen met propellers en contragewicht geproduceerd worden en gaat nooit constante stroom bieden. Al dit soort projecten gaan ten koste van het vrij besteedbare inkomen van burgers. Want iemand krijgt de rekening voor de door belanghebbenden belobbyde bedilzucht van bovenaf doorgeschoven. Hoe verder weg de politici van de burgers zitten, hoe minder kans op afrekening. Precies dàt behelst de EU. Dat het vast met de beste bedoelingen begonnen is doet er niets aan af.

    Haalt daarom de bezettersvlaggen en merktekens op de voertuigen weg en maak de kinderen bewust van Nederlandse geschiedenis, Nederlandse belangen, Nederlandse waarden en Nederlandse soevereiniteit in Nederland. Zet in op lokale geldeenheden en ruil van goederen en diensten opdat Brussel niet langer afromen kan voor zinloze projecten, protserige bouw en ongebreidelde import van kansloze onaanspreekbaren die de samenleving grotendeels op cumulerende sociale, psychische, curatieve, juridische en financiële kosten jagen.

    Daarnaast kan worden ingezet op voortdurende belichting van verstikkend politiekcorrectisme dat naast vertekening van de verslaglegging en presentatie tot de kleur en omvang bij de politieke ideologie past ook de wetenschappen al heeft besmet tot productie van Gutmenschliche brol en verkettering van wie kritische vragen stelt. In Zweden komt intussen an het licht wat daar de oogst van is. Hier kan nog in vroeger stadium ingegrepen worden.

    1. PMG

     Volgens mij is de laatste kans op ingrijpen verkeken dit voorjaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.