En de prijs voor de slechtste krant van Nederland anno 2017 gaat naar... het NRC

Geen categoriedec 30 2017, 18:00
Wat maakt het mediakartel er een bende van zeg.
2017 was bepaald geen goed jaar voor het mediakartel. Niet alleen won rechts de verkiezingen op overtuigende wijze, maar linkse kranten bleken ook nog eens met enige regelmaat nepnieuws te publiceren. Ze werden wekelijks -- bijna dagelijks! -- ontmaskerd als verspreiders van linkse propaganda. Ja, begrijpen steeds meer Nederlanders, die kranten zijn uiterst onbetrouwbaar.
Daardoor komen er nog al een aantal kranten in aanmerking voor de prijs "Slechtste Krant van Nederland 2017." De Volkskrant, Trouw, het Parool, het Algemeen Dagblad, het NRC Handelsblad, en ja, zelfs De Telegraaf. De ene na de andere krant bewees dit jaar met grote regelmaat dat nieuwe media (GeenStijl, De Dagelijkse Standaard) van grote waarde zijn in het medialandschap. Als GS en DDS niet bestonden zou alles gedomineerd worden door politiekcorrecte, linkse fopjournalisten die 'nieuws' gebruiken om hun eigen linkse ideologie aan de man te brengen.
Toch is er één krant die écht vreselijk bleek te zijn. Ja, deze krant was nóg slechter dan al die andere fopkranten. Dat is een enorme prestatie, maar het is één dagblad gelukt om nog erger te zijn dan al die andere dagbladen.
Die krant is...
Het NRC Handelsblad
Als één krant haar reputatie als 'kwaliteitskrant' totaal vernietigd heeft het afgelopen jaar dan is het de NRC. Wat heeft die krant er een puinhoop van gemaakt, zeg. Het dieptepunt werd bereikt met de NRC-aanvallen op Pieter Omtzigt. De CDA'er werd ervan beschuldigd dat hij samen had gewerkt met een valse MH17-getuige om Russische propaganda te verspreiden, en de krant riep het CDA op om het uit de Tweede Kamer te gooien.
Nadat met name GeenStijl zich op het verhaal stortte bleek al snel dat de NRC de feiten aan het verdraaien was. Dit was geen krant die zich oprecht zorgen maakte over de handel en wandel van een Kamerlid; het was een activistische krant die de politiek wilde ontdoen van één van Neerlands meest kritische én actieve Kamerleden.
Niet alleen publiceerde het NRC een belachelijk 'nieuwsverhaal' over deze nepaffaire, maar de krant deed er vervolgens nog tien scheppen bovenop met een redactioneel commentaar, columns, en tweets (van de 'journalisten' achter het verhaal). Het was ongelooflijk om te zien hoe hard NRC inzette op deze actie met het doel om Omtzigt eruit te werken.
De conclusie van die hele controverse was natuurlijk dat NRC enorm gezichtsverlies leed en dat Omtzigt fier overeind bleef staan.
Het NRC: de grootste loserkrant van 2017. Zoals Trump ongetwijfeld zou zeggen: sad!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten