Geert Wilders’ neiging naar controle werd hem fataal bij het uitzoeken van Rotterdamse lijsttrekker

Gisteren kregen we ineens te horen dat de kersverse lijsttrekker van de PVV in Rotterdam, Géza Hegedüs, werd verwijderd van de lijst van de PVV. Eerst was nog niet duidelijk waarom, maar Hegedüs bleek racistische uitspraken gemaakt te hebben op verschillende momenten.

Dat is voor de PVV natuurlijk een beschamend moment, aangezien ze vaker als extreem-rechts worden neergezet en als neo-nazistisch. Deze kwade tongen en bekrompen lieden krijgen hiermee meer r moeten gaan rechtzetten.

Het AD heeft een mooi en goed stuk geschreven over de structuur van de PVV, die an sich de hele selectieprocedure in de weg zit en zorgt voor fouten in het selecteren van goede mensen. De neiging naar controle door Geert Wilders zorgt ervoor dat er LPF-achtige toestanden ontstaan bij de PVV.

Die geheimzinnigheid waarin Wilders zich altijd beweegt, samen met het gebrek aan een voldragen organisatie wreekt zich nu keihard. Blijkbaar was de PVV-leider niet bij macht om een fatsoenlijke check te doen op zijn mensen. Het kostte deze krant en de linkse website Kafka slechts 24 uur om te ontdekken dat Hegedüs extreme – en zelfs antisemitische- ideeën onderschrijft. Zeker anti-Joodse sentimenten kan Wilders missen als kiespijn.

Het is beschamend, maar dus wel logisch te verklaren. Een man of een klein groepje kan maar zo veel inspanning verrichten en kennis hebben over de werkelijkheid. Proberen overal controle over te hebben en iets over te zeggen hebben, is nu eenmaal onmogelijk. Het brengt ook de vraag naar voren: hoe zit het dan met andere lijsttrekkers? Het algehele vertrouwen in de partij wordt op de proef gesteld en dat is iets waar Geert Wilders niet op zit te wachten en wat de PVV niet nodig heeft. De partij moet volwassen worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Bloem

  Oplossing is alle politici verplicht laten screenen door de aivd

  1. Meester Kong

   Verplichte screening ?
   Hallo, die verantwoording ligt bij de politieke partijen.
   Je hepT bepaalde instanties die dat voor je kunnen doen, ook Geert heeft daar al eens gebruik van gemaakt, maar ja dat kost geld……

   1. Zout

    Poeh héé… alweer een inhoudelijke reactie.

 2. Zout

  De term fataal is hier onjuist en in strijd met de realiteit gekozen.

 3. sjun

  Mohammed deed gezien hetgeen staat opgetekend in de islamitische overleveringen koran, hadith en soenna zelfs uitspraken die op zeer gespannen voet staan met de mensenrechten. Toch is hij de eeuwige onaanraakbare lijsttrekker van de politiekreligieuze beweging. Om een of andere reden ziet de Volkskrant geen reden daar eens diepgravend onderzoek naar te doen en de vruchten van 1400 jaar islam in lijn met die uitspraken te presenteren. Wellicht kan de krant vanuit de moskee onder de sharia-socialistische gelovigen verspreid gaan worden om van haar roodverpolitiekte imago af te komen?

 4. Ritter

  “De neiging naar controle door Geert Wilders zorgt ervoor dat er LPF-achtige toestanden ontstaan bij de PVV”

  Als er LPF achtige toestanden bij de PVV bestaan had de PVV het nooit zoveel jaar kunnen uithouden en tweede grootste partij kunnen worden bij de laatste verkiezingen.

  Juist bij de PVV bestaan geen LPF achtige toestanden; daarom bestaat de PVV nog. En dit is dankzij de opzet die Geert Wilders bij het ontstaan (!) van de partij heeft gekozen.

  Maar nu bestaat de partij al vele jaren en de tijd is veranderd.

  Naar mijn idee zou Geert Wilders de partij meer open moeten stellen en vooral dingen als jeugdverenigingen moeten opbouwen. Dus de partij veel meer “onder de mensen” laten komen.

  Ook zou het naar mijn idee goed zijn als PVV vertegenwoordigers veel meer in de media verschijnen om hun standpunten uit te leggen en in discussie programma’s.

  Want door niet in de media te verschijnen (wat een partij als DENK wel doet) isoleert de PVV zich te veel van de bevolking.

  1. Meester Kong

   Moskeeën afbreken en de islam verbieden ligt een beetje gevoelig bij de doorsnee mens, kun je maar beter binnenskamers houden.
   Iets anders heeft Geert niet te melden……

   1. Zout

    Een Mohammedaan is geen doorsnee mens, over doorsnee gesproken. De kans dat je doorgesneden wordt is binnen de islam niet geheel ondenkbaar wanneer je aan z’n haattempel komt of z’n profeet beledigd.

   2. Ritter

    Meester Kong

    Kennelijk bent u niet op de hoogte van het partij programma van de PVV.

    Behalve het feit dat de PVV de illegale immigratie en islamisering wil afremmen doen ze ook veel op onderwerpen als b.v ouderenzorg,lagere inkomstenbelasting, extra geld voor defensie en politie; enzovoorts.

    1. Meester Kong

     Klopt, maar als Geert voor de camera verschijnt dan heeft hij het altijd over de islam.

     1. Zout

      Je bent op de goede weg Kong, zowaar ontrafelt zich hier een inhoudelijke discussie.

     2. Ritter

      Meester Kong

      Als de PVV met andere onderwerpen bezig zijn (dus niet de illegale immigratie en islam)en daar uitspraken over doen dan krijgen ze van de media nauwelijks aandacht en komt er zelfs (bij een persconferentie) amper een journalist opdagen.

      Als de PVV uitspraken doet over de islam en illegale immigratie word er door de media veel aandacht aan besteed.

      Daarom krijgen de mensen de onjuiste indruk dat de PVV alleen maar met de islam en illegale immigratie bezig zijn.

      Maar de feiten laten zien dat de PVV ook veel met b.v. ouderenzorg bezig is.

     3. Zout

      @Ritter: En dat is allemaal keurig netjes terug te zien in het verkiezingsprogramma.

      https://www.pvv.nl/visie.html

     4. Meester Kong

      Mocht de PVV ooit een ledenpartij worden dan meld ik mij aan als lid.
      Als SP lid zie ik veel overeenkomsten….

     5. Zout

      @Kong: De PVV kan geen ledenpartij worden. Dat is de oude politiek of, in het geval van de PVV, levensgevaarlijk. Leden moet je registreren en Geert wordt niet voor niets 24/7 bewaakt.

 5. Ritter

  De media meet uiteraard met twee maten.

  De media onderzoeken iedere kandidaat van de PVV of er iets te vinden is wat ze tegen de kandidaat kunnen gebruiken. En als ze iets vinden word het groot uitgemeten.

  Doen de media dat ook bij andere partijen? Natuurlijk niet.

  In de media hoor ik vaak (verkapte) sympathie voor een partij als DENK. Veel linkse media sympathiseren met deze partij al zullen ze dat natuurlijk niet openlijk zeggen. En vaak word er gezwegen over het antisemitisme van DENK en haar achterban.

  Journalisten zullen kandidaten voor DENK waarschijnlijk niet aan zo’n uitvoerig onderzoek onderwerpen als ze bij de PVV doen.

  Bij een partij als DENK is veel antisemitisme te vinden. Maar daar maken veel media zich niet druk over en zullen het vaak ook niet vermelden.

  We zien ook veel antisemitisme bij de SP en hun gevlei met organisaties als Hamas. Ook daar maken veel media zich niet druk om.

  1. Zout

   Hetzelfde geldt voor de berichtgeving over Israël.
   Ieder incident wordt onder een vergrootglas gelegd, je wordt er bijna moe van.

  2. Meester Kong

   En we gaan zoals gewoonlijk weer over tot de zandbak voor kleuters.

   1. Zout

    Heh wat jammer nou, nu doe je het weer. Kom op Kong, je was op de goede weg. Inhoudelijk doen, en niet sneu doen.

    1. Meester Kong

     Discussie op dit forum, kom op zeg, dat gaat hem niet worden.
     Het is hier zwart of wit, waarbij wit de voorkeur heeft 🙂 🙂

     1. Zout

      Je hebt bewezen dat je het kunt, nu doorzetten en jezelf niet diskwalificeren.

 6. Anna

  BREKEND PVV:Man o man. NOS en RTL hebben er uitgebreid aandacht aan besteed want het was de PVV. PVV deed het geweldig. Degene die achteraf niet deugde om zich bij de PVV aan te sluiten werd weggestuurd.

  1. Zout

   Exact, en wel binnen een dag.

   1. Meester Kong

    Dat wegsturen is niet iets bijzonders maar dat Geert deze man persoonlijk heeft uitgekozen dat is bijzonder 🙂

  2. Zout

   @Kong: Tja… ik kan mij voorstellen dat je iets (kennelijk) over het hoofd hebt gezien. Belangrijker, en dus net zo bijzonder, is dat de man na één dag weer van het toneel werd gehaald. Daar lijkt mij niets op tegen, toch?

 7. Code134

  Bas Heijne zet het vandaag in de NRC in perspectief:

  Arm Rotterdam – deze week kwam een foto voorbij van Geert Wilders voor de Essalam-moskee, met naast hem een onbekende man. Het bleek zijn lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, een oud-militair, die „in het Midden-Oosten” had gevochten. De man had geen enkele politieke ervaring, maar gelukkig wel een visie: „Leefbaar heeft het vier jaar verprutst. Rotterdam moet weer van de Rotterdammers worden. De islamisering moet stoppen.” Achter de mannen, keurig gescheiden door een lint, politieman erbij, stond een delegatie van Denk, die met een paar trotse Nederlandse vlaggen stond te zwaaien.

  Vrijdag trok Wilders zijn gedroomde kandidaat alweer terug. De Volkskrant berichtte dat de man in een podcast had gezegd van Nederland een etnisch homogene staat te willen maken – dus niet alleen alle moslims eruit, maar alles met een kleur: „In een stad als Rotterdam, waar ik vandaan kom, zie je grotendeels alleen maar negers met Nederlandse jonge vrouwen. Dat is het grote gevaar.” Een extreem extreem-rechtse racist, dus – dit gaat nog groot worden.

  Eerder had de Rotterdamse D66-lijsttrekker Saïd Kasmi al tegenover de Volkskrant uitgehaald: „Wilders heeft hier niets te zoeken. Dit is de stad van mouwen opstropen en aanpakken. Wilders heeft in twaalf jaar PVV niets gepresteerd, behalve het spuien van angst en verdeeldheid.” De onvermijdelijke afsluiter: „In Rotterdam moeten we niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar.”

  De PVV gaat in Rotterdam de strijd aan met Leefbaar en Forum voor Democratie; Denk beconcurreert dan weer de islamitische stadspartij Nida. Volgens de verslaggever van de Volkskrant beloven de verkiezingen een „spektakel” te worden.

  Ik zou zeggen: een kippenhok. Hebben we er zin in? Het is even genieten, maar op een gegeven moment is de popcorn op.

  Zo zal het in Rotterdam gaan: te veel partijen die om aandacht strijden en elkaar voor de voeten lopen. Te veel partijen die zich moeten profileren tegenover hun extreme tegenpolen, maar ook tegenover de partijen die op hen lijken en in dezelfde vijver van de onvrede vissen. Dat wordt dus zoeken naar de overtreffende trap. Reken maar dat de hyperbolenmachine op volle toeren gaat draaien. De komende weken wordt ons een inktzwart beeld van de Maasstad voorgeschoteld, bestuurd door hopeloze politieke prutsers, verloederd en doortrokken van haat, op het punt overspoeld te worden door islamitische horden of extreem-rechtse onruststokers. En veel betekenisloze slogans over Rotterdam dat weer van de Rotterdammers moet worden, niet lullen maar poetsen, schouder aan schouder staan – en heel veel foto’s van moskeeën. De islam is voor de Nederlandse politiek wat de Shark Week is voor Discovery Channel – altijd goed voor de kijkcijfers.

  De afgelopen week was er verbazing over het rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau, waaruit bleek dat een enorm percentage van de Nederlandse bevolking tevreden en gelukkig is – vooral met zichzelf, een klein beetje minder met de samenleving. Al dat politieke gekrijs over vijf voor twaalf en ons weggegeven mooie landje op de rand van de afgrond, het bedient ongeveer eenzesde van de bevolking. De rest geniet redelijk onverstoorbaar van zijn leven.

  Schreeuw lekker door tegen elkaar, wij gaan gewoon onze gang.

  Eerlijk gezegd is dat ook de indruk die je krijgt als je door Nederland reist. Problemen genoeg, maar die zijn er om aangepakt te worden. Het is juist de retorische gekte van Wilders en zijn navolgers die ervoor zorgt dat zijn kiezers steeds verder zijn afgedreven van de samenleving. Eindeloos wordt op het gevoel ingespeeld, de romantische hysterie over de ondergang van het avondland wordt steeds verder opgevoerd, maar de praktische organisatie blijft achter.

  En het vuurwerk knalde al niet meer – voor januari heeft Wilders een grote demonstratie aangekondigd op het Malieveld. Tegen Rutte III, tegen de islamisering en de „discriminatie van Nederlanders”. De meeste Nederlanders zullen iets beters te doen hebben.

  Politiek is het een oppositie van niks. Als het bij dit soort leeg theater blijft, kan Rutte III rustig achteroverleunen, met het rapport van het SCP op schoot. Maar De sociale staat van Nederland stelt ook dat de scheidslijnen die er zijn, steeds dieper getrokken worden. Eenzesde is een flink deel van de bevolking. Het gevaar is dat de gevestigde politiek die achterblijvers achteloos aan de holle schreeuwers overlaat – laat ze, die zullen bestuurlijk toch geen deuk in een pakje boter slaan. Behalve cynisch is dat ook gevaarlijk.

  1. Top

   Wat kan jij goed copy/pasten zeg en verders Blabalabal Blaaskaak en uitvreter.

 8. buitenbeentje

  Bekijk het eens anders. Wilders heeft het geluk dat zijn kandidaten met de luizenkam worden bekeken door (vooral) de MSM. Dus voor er iets mis kan gaan heeft hij al een beeld van zijn kandidaten. Als er niets gevonden wordt, is de kandidaat dus al bij voorbaat geschikt, de kiezer kan gerust PVV stemmen. De rotte appels worden, met dank aan de media al bij voorbaat uitgesloten, eigenlijk hoeft (dik geschreven) Wilders niet eens te screenen, dat doen de media wel voor hem. Dus geen Van der Rey, Bertje Roest, Verdaas en al die tientallen andere VVD-ers en PvdA-ers die de afgelopen jaren in opspraak geraakt zijn.

  1. corfo

   @ buitenbeentje.
   Klopt helemaal.
   Jan Houwers, Robin Linschoten, Hendrikus Keizer enz. enz.

  2. tomygun

   buitenbeentje , daar ben ik het geheel mee eens Geerd heeft het prima gedaan .
   Zo had de VVD het ook moeten doen met die zweet hut .

 9. corfo

  Hoe ver is ’t onderzoek tegen de ex-voorzitter van de VVD : Hendrikus Keizer eigenlijk gevorderd ?
  Of zullen we ’t hebben over de vele ex-VVD-mastodonten die een scheve schaats reden, zónder dat er maatregelen tegen hen werden genomen door de VVD zelf ?

 10. Top

  Even een draadje met zaakjes, die de afgelopen jaren met de PVV te maken had.

  Waar wanneer Bron Nota Bene
  Paul de Leeuw 10-2-2011
  28/9/2010 De Gelderlander
  Bram Bakker 2-21-2008 1:53:00
  13/8/2009
  Peter R. de Vries 3-2-2010
  Naam hitser Wat heeft de hitser gezegd? (korte quote)
  Ging het over
  Wilders of over
  Fortuyn
  19-jarige 1e-jaars
  rechtenstudente
  Fatima
  Op de vraag van Twan Huys ‘Heb je zelf
  een naam in gedachten van iemand die
  vergelijkbaar is met Hitler, aan wie denk
  je?’ antwoordde Fatima ‘Ja, Geert
  Wilders’. (College Tour) ‘Ik vind de
  vergelijking van Wilders met Hitler terecht
  vanwege haatzaaien’ (M-show) Wilders
  10/2/2011 (College
  Tour en VARA:
  MaDiWoDoVrijdags
  how)
  10/2/2011 (College
  Tour en VARA:
  MaDiWoDoVrijdags
  how)
  ‘Hitler, het ligt nogal gevoelig, ook nog
  zoveel jaar later, maar ik zou ook niet
  weten wie je dan moet zeggen’ over de
  vraag met wie rechtenstudente Fatima
  Wilders dan had moeten vergelijken.
  Bovendien in deze uitzending twee
  megagrote foto’s van Hitler en Wilders
  naast elkaar in beeld. Wilders
  VARA:
  MaDiWoDoVrijdags
  how
  Paul de Leeuw zingt
  in januari 2008 het
  lied ‘We zijn zo
  vrolijk want Geert
  Wilders is dood’.
  (http://home.kpn.nl/c
  .brendel/PeterR.htm
  )
  Thomas von der
  Dunk
  “Een laatste – althans voorlopig – verschil
  tussen Sarazzin en Wilders, mocht de
  eerste tot de oprichting van een nieuwe
  partij overgaan: Führerprincipes zijn
  Sarazzin tot dusverre nog vreemd. Bij de
  PVV is Wilders in zijn eentje De Partij en
  zijn z’n kamerleden zijn horigen. Zijn
  rechterhand en partij-ideoloog Martin
  Bosma, die als een nieuwe Alfred
  Rosenberg nu net zijn eigen Mythos des
  zwanzigsten Jahrhunderts heeft
  gepubliceerd – zijn boek over de massaimmigratie
  als linkse samenzwering –
  windt er ook geen doekjes om dat dat zo
  blijft. Geen partij met leden.” Wilders
  “Psychiater Bram Bakker vreest voor de
  opkomst van Wilders aangezien Hitler
  ook democratisch was verkozen” Wilders
  http://www.incnieuws.
  com/index.p
  hp?news=12448
  Fawaz Jneid
  “Figuren als Hitler en Mussolini zijn ook
  door eerlijke verkiezingen aan de macht
  gekomen. Zij werden ook gesteund door
  de mensen, vaak door soortgelijke
  uitspraken”, zegt Fawaz. Wilders
  do 18 feb 2010,
  22:05
  http://www.telegraaf.
  nl/binnenland/60719
  04/__Imam_vergelijk
  t_Wilders_met_Hitle
  r__.html?p=38,2
  Fatima Elatik
  ‘Nog ff en ze gaan ons DNA analyseren
  om aan te tonne dat we niet deugen.
  Volgens mij was er een andere politicus in
  Europa zo’n 60 jaar geleden die dat ook
  deed bij n ander semitisch volk.’
  ‘@SamielG oeps maar dat mag ik
  natuurlijk allemaal
  niet zeggen. Hitler was ook democratisch
  gekozen. Dat vergeten w
  soms.’ Wilders
  12/8/2009 en
  13/8/2009 twitter
  Fatima Elatik
  ‘Het beleid dat de PVV wil voeren lijkt op
  dat van nazi-Duitsland.’ Wilders
  http://www.hpdetijd.
  nl/2009-08-
  13/fatima-elatikwilders-
  hitler
  ‘Ik vind dat ik er in een vroegtijdig
  stadium iets van moeten zeggen (….) Nou
  ik ben bang dat (…) hij (Wilders, redactie)
  aan het bewind komt, dat we dan het
  ware gezicht te zien krijgen en dat het
  allemaal nog veel erger wordt. (…) Hij is
  een gevaarlijke politicus, een
  kwaadaardige man en een volksmenner
  in de dop.’ Wilders
  VARA: Pauw en
  Witteman
  rechtsgeleerde
  Afshin Ellian
  bestempelt dit in zijn
  blog van 5/2/2010
  als een oproep tot
  geweld
  20-09-2007
  Rob Riemen 2010
  16-11-2010 de Volkskrant
  26-11-2010 de Volkskrant
  2011
  31-08-2010
  april 2010
  18-10-2010
  Concentratiekamp-cartoon 11-2-2011
  Michiel Blok 25-04-2011
  16-09-2010
  Joop van Riessen
  “In wezen zou je de neiging hebben om
  te zeggen ‘Nou we mollen hem’. Hij moet
  gewoon vandaag weg en hij mag niet
  meer boven tafel komen. Dat zou, da’s
  een normale reactie.’ Over de (toen) ruim
  500.000 PVV-stemmers: ‘Dat zijn er dus
  nog duizenden die op een of andere
  manier niet in deze wereld van de nieuwe
  samenleving die we met elkaar aan het
  maken zijn, die daarin passen, waarvan je
  eigenlijk zou moeten zeggen ‘die mensen
  moeten het land uit gewoon. Die horen
  hier dus niet meer thuis.'” Wilders
  VARA: Pauw &
  Witteman
  ex-commissaris van
  politie Amsterdam
  Noemt ‘Geert Wilders en zijn beweging
  het prototype van het hedendaags
  fascisme’. Wilders
  Essay ‘De eeuwige
  terugkeer van het
  fascisme’
  Bolkestein op 13-11-
  2010 in de
  Volkskrant: ‘Rob
  Riemen moest zich
  schamen zoveel
  onzin de wereld in te
  sturen.’
  Han Warmelink
  ‘Tal van aspecten van het fascisme
  komen pregnant terug in de ideologie,
  samenstelling en presentatie van de PVV:
  de organische sociale ordening, het
  autoriteitsprincipe, de politiek van de
  daad, de afkeer van gevestigde politieke
  partijen en de daaraan ten grondslag
  liggende sociale klassen, extreem
  nationalisme, de afkeer van ‘weke’
  gevoelens als humaniteit, medelijden en
  vredelievendheid, het verkiezen van de
  intuïtie boven de rede.’ Wilders
  docent staatsrecht in
  Groningen
  Jack Biskop
  Opende vergadering van CDA-fractie met
  beschouwing. Hij ziet overeenkomsten
  tussen de Duitse nationaal-socialisten in
  de jaren dertig en de PVV van Geert
  Wilders Wilders
  Tweede Kamerlid
  CDA
  Abttoy
  Omslag van boek met Wilders als
  Vrijheidsbeeld, maar met zwart snorretje
  en Hitlergroet Wilders
  cartoonbundel ‘De
  as van het kwaad’
  Gerda Dijksman
  Plaatste als ‘Grote Dame’ tweet met tekst
  ‘politiek is nu goed wakker en buitelt over
  elkaar als het gaat om terechte zorg voor
  fascistische pvv’. Wilders Twitter
  politiechef, ex-
  Tweede Kamerlid
  PvdA
  Mohammed Rabbae
  Noemde als voorzitter van het LBM
  (Landelijk Beraad Marokkanen) tijdens
  het jaarlijkse Marxisme Festival van de
  Internationale Socialisten (24/25-04-2010)
  Wilders ‘een kleine Hitler’. Wilders http://www.carelbrendel.nl
  Mohammed Enait
  Noemde op 18-10-2010 Wilders tijdens
  het Wilders-proces ‘een kleine Hitler’. Wilders http://www.elsevier.nl
  advocaat die weigert
  op te staan voor
  rechters
  Adriaan Soeterbroek Wilders
  VARA-website
  joop.nl
  Artikel met tabel waarin Wilders met Hitler
  wordt vergeleken. Volgens Blok komen
  Wilders en Hitler op 30 van zijn 37 punten
  overeen. Wilders
  VARA-website
  joop.nl
  Geke van Velzen
  Ze sprak in de raadsvergadering van
  ‘kabinet-Bruin 1′ en vergeleek daarmee
  het aanstaande kabinet van VVD en
  CDA, met gedoogsteun van de PVV, met
  nazi’s en NSB’ers. Wilders http://www.elsevier.nl
  Amsterdams PvdAraadslid,
  voormalige
  rechterhand van
  Wouter Bos

 11. Top

  En kijk ook even op deze site. http://www.foute-politici.nl/ Daar is de PVV een kleuterklas bij vergeleken.

  1. Ritter

   Top

   Laten we vooral niet Duyvendak van Groenlinks vergeten……..nu de man achter Jesse Klaver.

   Deze man was betrokken bij een terroristische organisatie die aanslagen heeft gepleegd.
   https://www.pressreader.com/netherlands/de-telegraaf/20080815/281646775926915

 12. Ritter

  Onderstaande video geeft schokkend weer hoe kinderen worden geïndoctrineerd op school.
  ———————–

  Met subsidie indoctrinerende stichting DOX laat Utrechtse schoolkinderen zingen; “Wilders rot op…….”. Gregorius College wilde niet reageren en video opname werd verboden @thierrybaudet @geertwilderspvv @EsthervanFenema

  https://twitter.com/cafeweltschmerz/status/941981683049488384

  1. sjun

   Het staat niet op zich: https://www.youtube.com/watch?v=J5yZc4paDdA Welke onderzoeksjournalisten combineren de dossiers om een fors voorlichtend uit te pakken zodat burgeroorlog door veranderend beleid kan worden voorkomen?

 13. Ni28

  Voor de tegenstanders van de PVV is dit natuurlijk een cadeautje waarvan Wilders best zal balen. Hij geeft met zijn reactie wel aan dat dit soort mensen niet bij zijn partij horen. En dit soort mensen(of erger) zullen het altijd bij rechtse partijen zoeken en proberen om hun invloed in te brengen bij gebrek aan voor hun betere partij. Natuurlijk zullen zij niet een poging doen bij de linkse partijen die krioelen van (anti)fascisten. Zij staan lijn tegenover elkaar en zoeken hun plekje.

 14. Wim Vreeswijk

  Kortom, de media is voortdurend selectieve verontwaardigd, om het deftig te zeggen !

 15. joost2

  Ik ben geen Wilders stemmer.

  Maar één ding viel mij deze week op.
  Over het algemeen schenkt de NPO – die in opdracht van hun linkse kompanen in de 2e kamer vooral de PVV en Wilders moeten negeren en demoniseren, want wie betaalt bepaalt – nooit aandacht aan de PVV.

  Wilders maakt nu een fout door een ongeschikte kandidaat in Rotterdam op te voeren.
  Hij zit daar zelf het meeste mij en moet dit zsm corrigeren.
  Nou daar duikt nu wel b.v. het journaal en nieuwsuur, als fanaten achter aan en besteden daar lange uitzendtijd voor!

  Maar als al die diefjes in de pvda ( b.v. mevr. Heerkens liet een dure flat door ons betalen in de usa – en diefje van presentiegelden in Brussel- ene “d-Ancona, die nog steeds een podium krijgt ) al die hele oplichters en criminelen bij groen links, van Singh Varma t/m Duivendak toe, al die kerels die nu van de partij de VVD de laatste tijd zijn afgevoerd of in het cachot belanden, dáár is men bij de NOS/NPO etc. heel voorzichtig mee.
  Ook de NPO doet aan “klassenjustitie.’

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.