GroenLinkser eist universele ban van niet-politiekcorrecte columnisten (of ‘oude witte welgestelde mannen’ die schrijven)

Sybren Kooistra van GroenLinks giert werkelijk uit de bocht.

In een stuk dat op Medium is verschenen roept GroenLinkser Sybren Kooistra het mediakartel op om niet-politiekcorrecte columnisten voortaan op een zwarte lijst te zetten. Volgens hem verspreiden deze mensen namelijk haat.

Je zou denken: heeft hij het over neo-nazi’s? Over racisten? Misselijkmakende haters? Welnee, het enige dat deze columnisten met elkaar gemeen hebben is dat ze overwegend rechts zijn en kritiek durven te hebben op de multiculturele heilstaat en eurofilie van het partijkartel:

Zelfs ‘progressieve’ media zoals de Volkskrant, Parool of Trouw bieden steeds meer ruimte aan conservatief-sociale geluiden: de Martin Sommers, Max Pams, Syvain Ephimencos, Wierd Duks en Theodor Holmans. Hun columns zijn vrijwel zonder uitzondering een ‘backlash’ van in dit geval veelal oude witte mannen op elke ‘zij’ — moslims, vrouwen, feministen, antiracisten, klimaatactivisten — die hun verworvenheden en gangbaarheden bekritiseren.

Natuurlijk is de lijst nog niet compleet met die namen. Er moeten meer, meer, meer op:

Je ziet zoiets in Nederland bijvoorbeeld bij een columnist als Arthur van Amerongen (Volkskrant, HpdeTijd) die zijn podia veilig stelt door zijn racistische drek te verhullen in een ironische klaagzang op politieke correctheid. Annabel Nanninga maakte als columnist voor GeenStijl en TPO haar naam met harde ‘ironische’ columns waar ze bijvoorbeeld sprak over ‘dobbernegers’ als het ging om bootvluchtelingen. Afgelopen zaterdag stond ze nog beschreven in de Volkskrant als zijnde ‘grappig en intelligent.’ Maar is ze nog ironisch nu ze als lijsttrekker voor FVD in Amsterdam een politieke strijd voert; is haar mening nog ‘grappig’ of bloedserieus?

Oh, en natuurlijk iedereen die op welke manier dan ook een relatie heeft met nieuwe media. Ook die vunzige gasten moet het spreekrecht ontnemen worden!

Succesvolle blogs als TPO.nl, GeenStijl en DeDagelijkseStandaard vullen het nieuwe veld aan.

En:

Het is hoog tijd dat deze redacties eens goed kijken naar de eigen bias. En het is de hoogste tijd dat ze zich bewust worden van de cultuurracistische meningen zoals die van Baudet en Wilders, hoe sites zoals DeDagelijkseStandaard, TPO en GeenStijl ze verspreiden en welke bijdrage hun ‘verfrissende’ excuus-rechtse columnisten leveren aan de verdachtmakingen van nieuw links en het ophemelen van het nieuwe rechts.

Nou heb ik geen idee wat hij bedoelt met “cultuurracistische meningen” (racistisch in de zin dat iemand minder wordt gevonden vanwege dienst huidskleur? Dat veroordelen wij van DDS allemaal. Of heeft hij het over het geloof dat sommige culturen beter zijn dan anderen? Wat dat laatste betreft: iedere cultuur vindt zichzelf beter dan andere culturen. Ga maar eens naar het Midden-Oosten of China om ze daar te vragen wat ze van de Westerse cultuur vinden) maar ik begrijp wél dat hij alles en iedereen dat maar enigszins rechts is weer eens van racisme en discriminatie wil beschuldigen.

En gebaseerd op die beschuldiging komt hij dus met het voorstel dat iedereen die ook maar een beetje in verband kan worden gebracht met ‘rechts’ op de zwarte lijst gezet moet worden. Nu meteen.

Eén van zijn doelwitten, Sylvain Ephimenco heeft al gereageerd op het belachelijke stuk van Kooistra. In zijn column voor Trouw roept Ephimenco GroenLinks-leider Jesse Klaver op om zich te distantiëren van het cultuurfascisme van zijn partijgenoot:

Het demoniseren van (oud) columnisten heeft begin deze eeuw het leven aan twee van hen gekost. Een van de daders was een GroenLinks-sympathisant. Beste Jesse, staat GroenLinks achter de weerzinwekkende methodes, racistische beschimpingen en onverdraagzame geschriften van zijn ‘ideoloog’ en ‘strateeg’? Niet alleen columnisten maar ook kiezers hebben recht op een helder antwoord.

 

Dat is een bijzonder goede vraag en ja, het is belangrijk dat Klaver heel snel met een antwoord komt. Representeert Kooistra GroenLinks als partij? Is Klaver het met hem eens? Is GroenLinks dus een groene fascistische partij geworden?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ni28

  Typerend voor links. Vrijheid van meningsuiting moet op de schop. De enige goede meningsuiting is de linkse. De rest moet maar verdwijnen. De eerste regel van de communisten was de tegenstander de mond te snoeren gevolgd door de tweede regel namelijk strafbaar maken. Onze media doen al het eerste en bannen de andersdenkenden uit. Op zich ook al een straf.

  1. hans-e-pans

   Als ik een naam lees, dan wil ik daar altijd een plaatje bij. Dus ook van deze Sybren Kooistra van GL, dat plaatje stemt niet tevree.

 2. Kodi

  Ik heb Groen Links nooit anders gekend dan als een vergaarbak van allerlei extremisten die een ieder die hun utopieën niet onderschrijft met alle middelen de mond wil snoeren.

 3. eRik2017

  Zo zo, wat is gevaarlijker, extreem links, of extreem rechts.
  Ik zou zeggen (cynisch). Eerst rechters ontslaan om recht op een eerlijk proces uit te sluiten, dan al die columnisten oppakken en gevangen zetten.
  Leuke boel daar bij GL.

 4. Ritter

  Dit doet mij denken aan de voormalige communistische landen.

  Toentertijd werd in die landen mensen met een andere mening de mond gesnoerd en zelfs in psychiatrische ziekenhuizen gestopt.

  Partijen als CPN (mede oprichter van Groenlinks) verdedigde deze praktijken in die tijd.

  1. DolleDries

   Doet mij meer denken aan het nazisme.

   1. buitenbeentje

    Doet mij meer denken aan Turkije.

  2. eRik2017

   @Ritter
   Precies wat je zegt, dit is als in een Communistisch regime.

 5. DolleDries

  Zijn zeker in het linkse Venezuela geweest waar door links de hele oppositie niet mee mag doen aan de verkiezingen.
  Is het niet tijd om die hele linkse kliek te deporteren want dat mag gezegd worden toch.

 6. Code134

  Ik lees nergens dat een ‘universele ban’ wordt bepleit.

  1. Viertel

   Als je het nergens leest, Code 134, waarom begin jij er dan over te zeuren?

   1. Code134

    Omdat er dus kennelijk wordt gelogen.

    1. Dubbele Komma

     nou als je echt smerige grove leugens wil lezen blijf dan gewoon lid van de nrc.

     andersdenkende mensen liegen niet. dat doen degene die de andersdenkende mens wil onderdrukken.

     met 40 nep-accounts bijvoorbeeld,zoals jij doet.

     ga jij nou alsjeblieft niet over liegen beginnen,je leeft in een grote leugen,dhimmi dopper!

  2. bifbof

   diverse mogelijkheden waarom dat zo zou zijn , maar niet interessant

  3. Original NL

   @Clote 234
   Op een zwarte lijst zetten, dus met het doel de niet linkse journalisten monddood te maken .
   Snap je pik?

  4. trampoline

   Wat is een zwarte lijst anders dan een ban?
   Erg slim ben je niet!

  5. eRik2017

   Code134 je van een beetje rellen geloof ik he? Je mag ook je mening geven ipv het artikel uit elkaar te trekken op formuleringen.

  6. Dubbele Komma

   nee,jij maakt overal je eigen verhaal van,verzint de hele wereldgeschiedenis zelf.

   jij leest niks. en als je iets leest wat je niet bevalt dan begrijp je het weer niet.

   een typische nrc adept.

   geen land mee te bezeilen,leeft helemaal in zijn eigen wereld,met al zijn verzinsels en 40 nep-accounts hier.

 7. meijer61200

  Niet te geloven die Kooistra van – uiteraard- Groen Links! Een partij vol hypocrieten zoals Halsema die niet weet hoe snel ze haar witte kindjes van een zwarte school af moet halen, en u daartoe wél meent te kunnen verplichten; Ex bommen leggende terroristen zoals Duijvendak, die schlemiel in Amsterdam Groot Wassink.GL is een vreselijke partij vergeven van het waarachtige uitschot van de samenleving.
  De antifascisten van nu zijn de fascisten van morgen, GL werkt er hard aan.

 8. trampoline

  Groen (s)links, dat is toch die partij die pal staat voor de vrijheid van meningsuiting?
  Blijkbaar alleen voor degenen die het met hun visie eens is; een andere mening moet de mond gesnoerd worden onder de leugen van haat zaaien.

  Links ontpopt zich steeds meer als de varkens uit Animal Farm: “all animals are equal but some animals are more equal than others”

 9. swetsnek

  Ik moest er even een gezicht bij hebben, ken die mislukkeling niet maar nu zeg die kop mij genoeg ,knuppel er tegen aan lol

  1. Original NL

   Idd …echt zo’n linkse terroristen kop….urgh.

 10. Ben Zine

  Vergeet niet: Groenlinks is een fusie van de voormalige communisten, de CPN (indertijd het verlengstuk van de Sovjet-Unie), de Pacifistische Socialisten (PSP) en de Radikalen (PPR). Gewoon extreem-linkse hardliners dus die geen enkel ander geluid verdragen dan het officiële geluid van de gestaalde kaders. Tegenstanders werden in de voormalige USSR verbannen naar de “goelags” (kampen voor dwangarbeid), of ze werden opgesloten in psychiatrische inrichtingen, of ze werden simpelweg geëxecuteerd. Dat is het ware gezicht van Groenlinks. De naam is volkomen misleidend en suggereert een partij van vreedzame hippies met een hart voor het milieu. Vergeet het maar… Zo’n Kooistra is totaal onverdraagzaam ten opzichte van andersdenkenden, in de aard een links totalitair dictatortje in de traditie van Mao, Stalin en Pol Pot.

  1. eRik2017

   Inderdaad Ben. Jij zegt het nog wat beter.
   Wat je de laatste jaren vaker ziet is dat links vaker op deze toer gaat. Dit is ook de werkwijze van activisten zoals Annefleur en het hele Antifa. Monddood maken, niet praten maar neerslaan. Rustig een pand kraken omdat de kapitalist moet delen. Recht op hebben op een uitkering zonder te werken, etc.

 11. A3aan

  Dit doet mij erg denken aan de TV reclame van Twix. Kent u die reclame waar een knulletje bij een rondleiding door de fabriek van Twix Links de rondleidert als die iets uitlegt aanvult met het feit dat alles bij Twix Links het zelfde is als bij Twix Rechts.

  De rondleidert van Twix raakt gefrustreerd en weet niets beters te bedenken dan door het indrukken van een knop een mechaniek in werking te brengen om de mond van de kritische knaap met tape dicht te plakken en aldus de jongen het woord te ontnemen, en kritiek onmogelijk te maken.

  Sybren Kooistra doet er beter aan zijn mond te houden, als je niet tegen kritiek, een ander geluid kunt is het wenselijk eens goed naar jezelf te kijken in plaats van een ander het spreken onmogelijk te maken. Exact dát wat die groen linksert Sybren Kooistra propageert, de Sukkel.

  Overigens een héle foute reclame van Twix, beter zoeken zij een ander reclame bureau dan een voorbeeld te geven hoe niet met kritiek om te gaan.

 12. Gerlos

  Er zijn er wel Groen Linkse figuren die de weg kwijt zijn, kan je ze niet kwalijk nemen met zo’n bla bla partij.

 13. Florissa

  Wordt er een wedstrijd gehoud we kampioen liegen is ,mogen politiekers niet meedoen ,want die winnen op een been .
  gaat deze kneus beginnen over politiek correct ,je kan 85 % zo bij het oude vuil zetten,nooit van deze lummel gehoord,maar probeert zich met dit soort termen belangrijk te maken ,Vuilnisman ,kan deze zak ook mee aub .

 14. Babaji538

  Alles moet beter, best, goed
  slechter en ziekelijker.
  Stijf van de corruptie.

  Ik heb, ik weet niet hoeveel hufters
  van de politie geblokkeerd, via twitter,
  onder meer.
  Seksisme en stupiditeit gaan bij mij, niet
  door de beugel.
  Liefde kan namelijk niet van 1 kant kopen.
  Jammer. Dan.
  Goh, wat vervélend nou!

  Ik geef de beurt door, als een leerling
  niet luisteren wil noch kan.

  Ik zou zeggen, blijf 200 % corrupt.
  Vooral zo doorgaan.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.