Grote Roerganger Lilian Marijnissen gaat los op ‘het kapitalisme’

Want communisme is zoveel beter, nietwaar?

De nieuwe Grote Roerganger van de enige échte communistische partij van Nederland, ik heb het natuurlijk over de SP, is maar weer eens losgegaan op het kapitalisme. Want kapitalisme betekent privaat bezit en dat is héél erg slecht:

Zoals iedereen met ook maar een béétje verstand van zaken weet is dat natuurlijk je reinste flauwekul. Het kapitalisme is het beste wat de wereld overkomen is de afgelopen honderden jaren. Zonder het kapitalisme waren we allemaal aan de bedelstaf, overleed de helft van de pasgeboren baby’s nog steeds, moesten we elke dag naar de plaatselijke waterput lopen om te kunnen ‘koken,’  en ga zo maar door.

Zelfs NRC-columnist (en tegenwoordig über-eurofiel) Joshua Livestro heeft dan ook kritiek op Marijnissens idioterie:

Zo is het maar net.

Oh, en dan nog iets. Als we het kwaad echt proberen te benoemen komen we al snel uit bij het socialisme en het communisme. Die ideologieën hebben aan letterlijk 70 miljoen mensen het leven gekost. Er zijn goelags opgezet door socialistische regimes. Mensen verhongerden en verhongeren nog steeds massaal in socialistische landen. Kijk naar Noord-Korea, Venezuela: daar wordt op grote schaal geleden door de bevolking. En waarom? Omdat de ideologische bondgenoten van Marijnissen het daar voor het zeggen hebben.

Deze vrouw en haar partij zijn werkelijk levensgevaarlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De charme van vermicelli soep heeft deze dame
  Maar wat wil je met een antisemitische vader die de Joden de schuld gaf van moordpartij bij Charlie Hebdo.
  Dan ben je kansloos.
  Dus ik zal niet te hard oordelen over Lillian.
  En fair is fair, heb je het zieltogend brein van een bientje en moet je toch met alle geweld toch op een linkse partij stemmen dan heb ik liever dat ze op de enigszins eurocritische SP stemmen dan op de hitsige omvolkers van de VVD, D’66 en GL.

  1. Zout

   Rütte is inderdaad van de gevaarlijke kant. Hij klopt je lachend de belastingcenten uit je zak en verkondigd doodleuk dat we er allemaal weer op vooruit gaan. Met de groeten van Brussel.

   1. Pjotter

    Zoutje, wij noemden dat “zo zout heb ik het nog nooit gevreten”, hij helpt je lachend naar je ouwe moer.

    1. Zout

     @Pjotter: Juist en tevens correct, Rütte is al druk bezig.

    2. Roughwood

     Wie gelooft wat Rutte belooft, die is niet goed bij zijn hoofd!

     https://www.youtube.com/watch?v=6NgWywGRBCs

 2. Ben Zine

  Waarschijnlijk doelt Marijnissen op het casinokapitalisme van de “too big to fail” megabanken, die met hun onbegrijpelijke producten hele markten, economieën, zelfs hele landen (Griekenland) in een wurggreep houden. Twee topadviseurs van Donald Trump, Steven Mnuchin en Gary Cohn, waren voorheen werkzaam voor Goldman Sachs. Ook Mario Draghi, verantwoordelijk voor het maandelijks opkopen van 60 miljard (…) aan obligaties, om het pyramidespel van de ECB in stand te houden, was in het verleden werkzaam voor Goldman Sachs. Het is die verwevenheid van overheden en grootbanken, die zorgt voor de enorme macht van het internationale bankwezen. Het moge duidelijk zijn dat hier slechts enkelen rijkelijk van profiteren. Als Marijnissen dat bedoelt, kan ik haar geen ongelijk geven.

  1. HierBenIk

   Ben Zine, ik denk dat je gelijk hebt. Ik ben in principe ook een voorstander van het kapitalisme en ben er van overtuigd dat ‘pure’ communisme niet zal werken. Echter het kapitalisme is volledig doorgeslagen. De zorg en bankenwereld vind ik hier altijd een goed voorbeeld van. Medicijnen van een paar euro, waar soms 10 duizenden euro’s (ja zelfs honderdduizend!) voor wordt gevraagd. Belachelijk! Sommige ‘takken van sport’ moet je niet aan het kapitalisme overlaten, maar moet je eigenlijk meer zien als een soort nutsvoorziening en niet (meer) overlaten aan ‘de markt’. Helaas worden woorden van politici, of het nu Marijnissen of Wilders is, ook uit zijn verband getrokken. Nu moet ik helaas eerlijk zeggen dat deze politici het zelf ook altijd niet goed kunnen verwoorden/overbrengen wat ze nu precies bedoelen en dan krijg je dit soort zaken….

   1. glazenbol

    Ieder systeem faalt in de uitvoering, ieder systeem word vroeg of laat gekidnapt door boeven. Helaas is dat alleen mogelijk door de vazallen die te lui, te laf en/of te dom zijn te beseffen dat iedereen zijn steentje bij dient te dragen ter ondersteuning van het systeem en het fout gaat indien men dat volledig uit handen geeft

 3. Henk-Jansen

  Zowel kapitalisme als socialisme is verderfelijk in haar puurste vorm. Een goede mix van beiden waarbij de voordelen van de vrije markt gecombineerd worden met een goed sociaal vangnet is essentieel.

  1. Roughwood

   Eens!

  1. buitenbeentje

   Voor er weer iemand begint te zeiken over betrouwbaarheid: Deze link is me opgestuurd door een Venezolaanse vriend van mij, anti-Maduro, die zo´n honderd km van Caracas woont.

   1. Code134

    Zerohedge!

    🙂

    1. Zout

     Taalneuqertje!

  2. Henk-Jansen

   Het probleem met Venezuela is dat het een dictatuur is, en die zijn altijd fout, of ze nou een kapitalistisch of socialistisch systeem aanhouden.

  3. Lex

   Het gaat zo goed daar dat mensen op bootjes het land ontvluchten en onder anderen vluchten en terecht komen op de nederlandse Antillen.

   Dus ook met ons belastinggeld nu worden onderhouden.

  4. Heinz

   Dat lezen is te veel gevraagd van de meesten.

 4. Ni28

  En niet te vergeten, de a-socialisme!

 5. david1veenstra

  Marian heeft niet de moed en benul gehad om zich te ontworstelen aan het gedachtegoed van Jan Marijnissen. Volledig gehersenspoeld.

 6. Lex

  We weten dat de SP voort is gekomen van de CPN “communistische partij Nederland” en dat verklaart al een heleboel.

  Daar past dit ook daadwerkelijk 100% goed in thuis.

  Maar op een punt heeft ze gelijk de 20% van rijkste inwoners op deze aardbol hebben net zoveel geld als de overige 80% en dat is bewezen.

  Daaronder valt ook de familie Heineken.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Dat klopt niet Lex

   Groen Links is voortgekomen uit de stalinisten die meer dan 100 miljoen doden op hun geweten hebben.
   De SP is voortgekomen uit het Maoisme dat eveneens meer dan 100 lijken op ’t gewten heeft.
   Dus feitelijk is het lood om oud ijzer.
   Zowel GL als SP hebben als boreling een ideologie die knekelbergen voorstonden.
   Daar staat weer tegenover een partij als D’66 die door Armeense Holocaust ontkenners te omarmen en de goedkeuring van de fascist en genocide pleger Erdogan hun vunzige partij hebben weten te redden.
   En laten we ook de VVD niet vergeten die onderdak biedt (incluis gratis geld) aan teruggekeerde jihadisten, hun klauwen en pantalon nat en rood van het bloed. De VVD is de junta van Argentinië na WO2 die Eichmann en Mengele alle bescherming gaf.

   Er is veel tuig aanwezig in politiek NL.
   Gesteund door de bevriende bloeddorstige Fake News media (die ondermeer de dood van de heer Fortuyn op hun conto kunnen schrijven en nu en masse inzetten op een nieuwe Volkert richting Thierry Baudet).

   1. Blue monday

    Uw bijdragen zijn vaak moeilijk leesbaar, toch zie ik er vaak een kern van waarheid in…

    Zo noemt u terecht dat de SP en CPN (GL) nog banden heeft met een zeer duister verleden, datzelfde kan idd. Ook gezegd worden van de VVD (en vergeet CDA met Luns niet) die de rechtse junta’s niets in de weg gelegd hebben.

    Vergeet ook de PvdA niet die in de Allende tijd, koffers met geld uit de DDR hebben gesmokkeld naar Chili en vergeet ook Reagan niet die er een puinhoop van heeft gemaakt met wapens aan Afghanistan en midden-Amerika om de bevolking te terroriseren.

    Alle politieke partijen zijn en hebben zich schuldig gemaakt aan het ondersteunen van regimes, gekenmerkt door dictatoriale trekjes….

    Mijn vraag aan u, wat Baudet zo uniek maakt?
    In mijn ogen zou deze man, zonder probleem, samen met Thatcher het regime van Pinochet ondersteunen…of zie ik dat echt verkeerd?

  2. Heinz

   De acht rijkste mensen ter wereld – allemaal mannen – bezitten evenveel als de armste helft van de gehele wereldbevolking. Tot die conclusie kwam Oxfam Novib

   1. Zout

    Klopt.

    De begroting (uitgave) van de Amerikaanse defensie bedraagt ongeveer 600 miljard dollar. Daarmee kun je in één klap alle honger én dorst in Afrika oplossen.

    1. Ben Zine

     @Zout
     Misschien nog belangrijker dan het oplossen van alle honger en dorst in Afrika is om de mensen aldaar te doordringen van de noodzaak van anti-conceptie. Als je geen nagel hebt om je kont te krabben is het natuurlijk niet zo handig om 10+ kinderen per gezin op de wereld te schoppen. Uiteindelijk vormt overbevolking de grootste bedreiging voor mens, milieu en het voortbestaan van onze planeet. Consumeren en vervuilen kunnen niet altijd maar doorgaan, er wordt op een bepaald moment een kritische grens bereikt.

     1. Zout

      Doorgaans zorgt welvaart voor het verminderen van de voortplanting.

    2. Peter Selie

     Ja die 600 miljard is aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet genoeg om de islamisering van Europa een halt toe te roepen. Ook SP maakt zich schuldig aan de umvolkung van Europa. Dat Lilian zo uit zou pakken over het kapitalisme lag toch heel simpel in de lijn der verwachtingen, je moet toch iets zeggen om haar randdebiele achterban het idee te geven dat de SP onder haar leiding flink aan de weg gaat timmeren. Mijns inziens zijn al de regulier politiek correcte partijen sinds 1848 bezig het volk te neppen, welterusten en morgen weer gezond op.

  3. Blue monday

   De SP komt dus niet voort uit de CPN.

   Zucht….eigenlijk zijn ze nog gekker

 7. Heinz

  Mugabe, Idi Amin, Arafat, Abbas, Haniya (Hamas) en vele anderen vinden/vonden het ook een zegen. Toch er zijn nog vele Afrikanen die een emmertje water moeten halen, een uurtje of wat verder op. Ik praat niet eens over doktersbezooek.

 8. DolleDries

  Het ware gezicht van het rauwe kapitalisme: 815 miljoen mensen hebben honger. Maar de allerrijksten graaien er afgelopen jaar 1 biljoen bi.

  Ik zou van dat kapitalisme maffia willen maken.
  Natuurlijk heeft zij wel gelijk.
  Mede ook dat het kapitalisme ook zijn goede kanten heeft.

 9. Fortiori

  Top, Michael ! Je hebt je grondig verdiept in het Kapitalisme. Ook in de persoon Lilian Marijnisse.
  Het is gewoon te gek voor woorden om kritiek of vragen te hebben over een systeem dat het mogelijk maakt dat Amazon slechts een schamele 1000 mijard dollar waard is. Belachelijk gewoon. En dat de armsten hun water moeten halen in een keteltje met een gat er in, is hun sores.

 10. Duke

  Als je tegen het kapitalisme bent, betekent dat niet automatisch dat je voor het communisme bent. Ik ben zowel tegen kapitalisme als tegen communisme in hun zuivere vorm. In de kern zijn ze hetzelfde, beide slechts functionerend voor 1 groep in de samenleving in plaats van voor de gehele samenleving.

 11. Gallus

  Probeer het een beetje zuiver te houden hier he?!
  Kritikasters op socialisme verwarren het steeds met DICTATUUR!
  Tja dan heb je een stropopredenering; je valt iemand of een ideologie aan op iets dat je eerst zelf er in legt.
  Trouwens; zijn er geen dictatoriale elementen mogelijk bij kapitalisme?
  Jawel natuurlijk! Als de armen maar arm genoeg zijn kun je ze voor een stuk brood een apendans laten uitvoeren of de prostitutie in dwingen of minderwaardig werk laten doen of zich eenvoudig laten doorwerken enz. enz……Het gebeurt allemaal!
  Bedenk ook eens even dat veel communistische dictaturen eigenlijk verkapt kapitalisme zijn!
  Maar stop met dit soort intellectueel achterlijke artikeltjes he!

 12. Two Ravens Black Kettle

  Mijn inschatting is dat Mevrouw Vermicellisoep, dochter van een vader die de Joden de schuld gaf voor de slachtpartij bij Charlie Hebdo en het Joods restaurant, de SP zomaar eens op een 6 zetels kan krijgen. Oss en omstreken.
  En toch
  Had de SP aan hun alleroudste principes vastgehouden (oh nee niet de alleroudste want dat was de Grote Sprong Voorwaarts en de Lange Mars van Mao en 100 miljoen lijken maar de een na alleroudste) en hun uitstekend en visionair rapport Gastarbeid en Kapitaal in ere hadden gehouden dan waren ze waarschijnlijk nu de grootste partij geweest.
  Een linkse maar islam en massa-immigratie kritische partij. Win, win, win, win.
  Maar de SP boog, boog, boog en knapte en begroef op Peggoliaanse wijze hun kroonjuweel.
  En dus zal dame Vermicelliesoep de club naar de 6 zetels leiden.

  Het had zo anders kunnen lopen voor deze (uiteindelijk helaas ontzettend laffe) partij.

  Extract Gastarbeid en kapitaal

  “”Bij ons onderzoek zijn wij al vrij snel tot de konklusie gekomen dat de problemen vooral groot worden bij die mensen die van het platteland komen, de islamitiese godsdienst belijden en zich waarschijnlijk daardoor moeilijk kunnen aanpassen aan de werk- en leefgewoonten van ons land. Wij vinden die mensen hoofdzakelijk bij de uit Turkije en Marokko afkomstige gastarbeiders en hun gezinnen. De achterstand in ontwikkeling ten opzichte van ons land en de konsekwente opvattingen die zij over hun (islamitiese) geloof hebben, maken dat zij hoegenaamd kansloos in onze maatschappij staan.”

  “”zullen ook speciale kursussen moeten krijgen, waarbij voorrang zal moeten hebben de Nederlandse taal en vervolgens Nederlandse zeden en gewoonten. In ieder geval zullen zij, zoals een gemiddelde Nederlander ook, op de hoogte moeten zijn met wat hun rechten en plichten zijn.”

  “moet een dusdanige regeling worden getroffen dat het mogelijk wordt om in eigen land weer een bestaan op te bouwen”.

  Maar de Kartel-partijen brulde in koor (logischerwijs en zoals altijd tesamen met de bevriende MSM) ‘RACIST !”
  En de SP trok de keutel in en verwerd zo tot een voetnoot in de NLse parlementaire geschiedenis.
  De laffe domkoppen.

 13. Peter Selie

  Socialisme is een filosofie van mislukking, het credo van onwetendheid en het evangelie van afgunst, de inherente deugd ervan is het gelijk delen van ellende.

  -Winston Churchill

 14. Dr. Dooley zegt:

  In Rusland is Stalin bij sommige nog steeds het beste wat Rusland ooit is overkomen. Er zijn een heleboel van deze helden: Mao, Che, Fidel etc, etc.
  Ik denk dat we mensen zoals Lilian Marijnissen moeten koesteren als een voorbeeld, herinnering en waarschuwing waar politiek niet allemaal toe kan leiden: hoe het niet moet.

  Het kapitalisme heeft enkele schaduwzijden, maar het heeft wel gezorgd voor een enorme welvaart-stijging. Het socialisme/communisme heeft louter gezorgd voor een enorme welvaart-daling en heeft louter schaduwzijden. Het socialisme/communisme is gericht op wereldverbetering via de staat, de staat pakt het geld af van de een (volksvijand) en geeft het aan een ander (partij elite). Het kapitalisme geeft je de mogelijkheid om je eigen lot te verbeteren, niet dat van een ander, meer niet minder ook niet. Het doel van de staat is dit mogelijk te maken, niet om geld af te pakken en dat uit te delen aan de staats-elite.

  Kapitalisme leidt tot gezond egoïsme => zorgen dat jij en je gezin het goed hebben, dat hoeft niet ten koste van anderen te gaan, dat kan. Socialisme/communisme leidt altijd tot ongezond egoïsme => zorgen dat jij en je partij-vriendjes het goed hebben en dat gaat per definitie ten koste van anderen.

  De Rooms-Katholieke Kerk heeft haar relikwien en koestert die als herinnering aan iets groots. De Politiek heeft haar fossielen, laten wij die koesteren als herinnering aan iets dat eens was en nooit meer dient terug te keren.

  Ik zet Lilian Marijnissen bij mijn fossielenkast, naast Jan Marijnissen en Emiel Roemer. Mijn fossiele kast is als de hal van de zielen in de hemel er kunnen er oneindig veel in. Er is genoeg ruimte voor uw overbodige fossielen.

 15. Duckday

  Wat te denken van de PVDA en GroenLinks En wat te denken van onze rubberen Robby de lachende manderijn

 16. eRik2017

  Mevrouw Marijnissen is een ultra populist.

  Zij doelt op kapitalisten die zich verrijken met ontwikkelingsgelden.
  In plaats van zich in te zetten om te zorgen dat ontwikkelingsgeld op de juiste plaats terecht komt, roept zij op om nog meer ontwikkelingsgeld op te sturen dat ongecontroleerd in de zakken verdwijnt van het euvel dat zij meent te willen bestrijden.

  Hoe is het mogelijk dat er mensen zijn die vatbaar zijn voor de onzin van deze vrouw.
  Eigenlijk stelt zij dat de milleniumdoelstellingen van 2000 niet worden nageleefd, of zijk is niet op de hoogte van dit fenomeen.

  DIT, is nou nepnieuws! Verspreidt door een politicus.
  Mevrouw Ollongren, aan de slag met het verbieden van tweets van mevrouw Marijnissen.
  Net zoals nepnieuws van oud Minister Ploumen die wel even Erdogan wilde gaan vertellen dat kinderarbeid niet mag.
  Schande, nepnieuws door politici!

 17. Code134

  De grap is dat PVV-ers in hun onnozelheid stemmen op een partij die sociaal-economisch links van de SP staat.

  1. Zout

   @Error taalneuqertje: En wat vind jij van het kapitalisme?

   1. Code134

    Ik heb geen bezwaar tegen het kapitalisme, als het maar gereguleerd wordt.

   2. corfo

    @ Zout,
    Nu u het woordje “taalneuqertje” met een q schrijft begrijp ik het woord niet meer, kan niet meer lezen wat u schrijft, foei : “Zout u bent stout “!
    De nageboorte waarop u reageerde is dood- en doodziek.
    Deze minkukel beschuldigt iedereen er van dat hij/zij overal het woord “moslim” gebruikt. Zelf verwijst de gek in bijna elke reactie naar de PVV; hij meldt nooit een bron, totaal geschift is die figuur. De PVV van dhr. Wilders beheerst kennelijk z’n hele leven is een obsessie voor hem geworden, een zéér miserabel leven moet zo’n loser toch lijden. Een spuitje van D66 zou een verlossing voor hem zijn.

    1. Peter Selie

     Jullie moeten Code135 geen aandacht geven, daar groeit de Troll-Bastaard alleen maar van.

     1. corfo

      @ Peter Selie.
      Helemaal met u eens. Maar dat linkse gajes schrijft af en toe een zéér hilarische “reactie”, en dan kan ik de verleiding niet weerstaan.
      Die gek stuurt mij één of andere link naar het pamfletje “Trouw”, wil je een nog onbetrouwbaarder “bron” ? Uit dat soort vlugschriften haalt dat linkse rapaille zijn/haar informatie, kun je nagaan ! Dát vind ik echt hilarisch, Verder wil de dwaas mij voorschrijven hoe ik bepaalde woorden moet schrijven, ook dát vind ik hilarisch.

   3. Code134

    By the way: ‘neuker’ schrijf je met een k.

    1. Zout

     Taalneuqertje schrijf je met een ‘tje’

 18. corfo

  Dit zal óók wel weer de schuld zijn van dhr. Trump.
  Ik leid dat af aan het buitengewoon geringe aantal reacties van het linksdenkende spul op dit forum.

 19. Burgermans

  Zonder kapitalisme geen welvaart.

  1. Rosasolis

   @Burgermans. Ben ik grotendeels met je eens. Maar er is gevaar met al die Alt-right groepen en partijen, die vaak racistisch zijn. En daarom komen er steeds meer van die
   linkse partijen. Onze CDA doet het goed, wij hebben vooruitgang in het zicht, geen
   stagnatie en geen rassen discriminatie. Maar wij willen ook geen islam overname tolereren, zoals de P.v.d.A. dit wil promoten, samen met andere nieuwe linkse partijen.
   Kortom: Nederland heeft niets van aller beide nodig: wij hebben geen neo-communisten nodig, maar ook niet Alt-rechts neo-facisten. Ik zie niet dat ons land naar de doemnis binnenkort gaat! Ik hou van dit mooie land en ben ik tevreden met ons vooruitgang.

 20. Rosasolis

  Europa heeft meer dan genoeg gehad om onder de beheer van Communisme te lijden!
  Geen enkele vooruitgang werd geboekt in al die Oostblok langen gedurende hun jarenlange bestaan: niets van economische groei, niets van beter levens omstandigheden,
  onderwijs en cultuur vooruitgang werd achtergehouden. Enorme werkloosheid, slechte zorg, erbarmelijke omstandigheden in ziekenhuizen. Bewust de bevolking achterlijk
  behandelen. Kortom: alles wat Communisme heeft geleverd was een zeer Grijze, wanhopig bestaan. Iedereen die trachten iets te veranderen, werd gepakt en kwam in het gevangenis terecht. Tot dat het werd te veel voor alle Oost-Europa landen… Genoeg van het onderdrukking van vrijheid, en vooruitgang. En van vreselijke armoede. Dit soort achterlijke leven wil niemand in Nederland. Wij hebben hard gewerkt om dit land op te bouwen na de oorlog, en gedurende zoveel jaren daarna.
  Hoewel velen zijn boos en ontevreden met ons huidige levensomstandigheden…en inderdaad moet er veel verbeteringen en nieuwe wetten komen…vind ik dat Nederland
  doet het beter dan vele andere landen. En dat wij moeten hiervoor een beetje dankbaar zijn. Wij hebben niet Neo- Communisten nodig, maar ook niet Alt-right
  Neo-facisten.

 21. Alpenmelk

  beste Michael,

  Lilian heeft het over het rauwe Kapitalisme. dat bijvoegelijk naamwoord doet er toe!
  en het doet er ook toe dat de kloof tussen arm en rijk al maar groter word.: heel slecht voor een democratie, voor prettig met elkaar samen wonen.

  1. PMG

   Bemoei je met je eigen centen

 22. Adriaan

  Haar vader Jan draait zich om in zijn graf.

  1. corfo

   @ Adriaan.
   hahahaha, hij is goed Adriaan !
   Moet je hem wel eerst dood maken.

 23. PMG

  Socialisten en communisten oprotten, stelletje engerds! Je moet je doodschamen dat je het over andermans geld durft te hebben. De hele NL samenleving is al 1 grote sociale handophoudersclub waarbij ik procentueel veel meer belasting betaal dan de meesten. Ik heb werkelijk geen flauw idee waarom ik een stelletje parasieten moet gaan onderhouden, dat maak ik zelf wel uit! Ik kan ook wel een soort #metoo dingetje starten dat ik ook financieel verkracht wordt, door de regering notabene! Dat gore manwijf in de EU, minister van buitenlandse zaken noemen ze dat, is ook een pure communiste! Ze zitten er dus al en de gevolgen zijn duidelijk merkbaar!

 24. Gerlos

  Zo kennen we de SP weer, Lilian heeft de MAO gedachten weer tevoorschijn gehaald. Ga zo door meid en de zetels zullen dalen en dalen.

 25. Lex

  Ik dacht altijd dat de SP voort was gekomen uit de CPN maar dat blijkt inderdaad Groenlinks te zijn “zie de link”

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Communistische_Partij_van_Nederland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.