Hillary Clinton had $1,4 miljard, maar volgens media was het $100.000 aan FB-berichten door Russen dat Trump won

Geen categoriedec 04 2017, 11:00
Cijfers.
Leon de Winter is totaal niet onder de indruk van 'RussiaGate.' Volgens de linkse media won Donald Trump de verkiezingen alleen maar omdat 'de Russen' nepnieuws over Clinton verspreidden op Twitter en Facebook. Hoeveel geld ze daaraan hebben besteed?
100.000 dollar.
Let wel, Hillary Clinton had 1,4 miljard dollar en Trump 960 miljoen dollar.
https://twitter.com/leondewinter/status/936898610469388288
En nee, dat bedrag verzint De Winter niet: het zijn de cijfers die zijn vrijgegeven door Facebook zelf.

Een intern onderzoek concludeert dat het "waarschijnlijk" is dat Russische agenten $100.000 gespendeerd hebben aan advertenties met "polariserende boodschappen."

Dat is al hilarisch genoeg gezien de enorme bedragen waar Hillary over beschikte, maar we zijn nog niet klaar. Het bedrag dat daadwerkelijk gebruikt werd om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden was namelijk... $50.000.

Ongeveer de helft van de gekochte advertenties had het doel om de Amerikaanse politiek te beïnvloeden.

Oh ja, en dan is dit er ook nog:

Hoewel de meeste advertenties de Amerikaanse presidentsverkiezingen of specifieke kandidaten niet noemden, bevatten ze wel "polariserende sociale en politieke boodschappen" over onderwerpen als LGBT-rechten, ras, immigratie, en vuurwapens.

In totaal gaat het om 3.000 verschillende advertenties die over een periode van twee jaar gekocht zijn door Russische agenten. Want ja, ze begonnen daar in juni 2015 mee en gingen door tot mei 2017.
Wat? Mei 2017? Ja, mei van dit jaar. Dat was dus een half jaar na de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Ongeveer 2.200 advertenties hadden het doel om de Amerikaanse politiek te beïnvloeden. De Russen waren daar dus $50.000 aan kwijt.
Als deze cijfers kloppen moeten de media en linkse politici/partijen zich echt kapotschamen. Ze roepen nu al maanden dat Trump de verkiezingen won doordat Rusland zich ermee bemoeide. Met alle respect, maar 50.000 dollar aan Facebook-advertenties is voor Amerikaanse begrippen echt helemaal niks. Zoals De Winter opmerkte had Hillary maar liefst 1,4 miljard!!!! te besteden. Dat is dus 1.400.000.000 dollar. Het is volstrekt belachelijk -- en ronduit lachwekkend -- om dan te beweren dat 50.000 dollar aan FB-advertenties door Rusland haar de verkiezingen gekost hebben.
Al dat geschreeuw over Russische bemoeienissen is ontzettend overdreven. Hillary verloor omdat ze a) een vreselijk zwakke kandidaat was en b) een belachelijk slechte strategie had. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten