Hillary Clinton had $1,4 miljard, maar volgens media was het $100.000 aan FB-berichten door Russen dat Trump won

Cijfers.

Leon de Winter is totaal niet onder de indruk van ‘RussiaGate.’ Volgens de linkse media won Donald Trump de verkiezingen alleen maar omdat ‘de Russen’ nepnieuws over Clinton verspreidden op Twitter en Facebook. Hoeveel geld ze daaraan hebben besteed?

100.000 dollar.

Let wel, Hillary Clinton had 1,4 miljard dollar en Trump 960 miljoen dollar.

En nee, dat bedrag verzint De Winter niet: het zijn de cijfers die zijn vrijgegeven door Facebook zelf.

Een intern onderzoek concludeert dat het “waarschijnlijk” is dat Russische agenten $100.000 gespendeerd hebben aan advertenties met “polariserende boodschappen.”

Dat is al hilarisch genoeg gezien de enorme bedragen waar Hillary over beschikte, maar we zijn nog niet klaar. Het bedrag dat daadwerkelijk gebruikt werd om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden was namelijk… $50.000.

Ongeveer de helft van de gekochte advertenties had het doel om de Amerikaanse politiek te beïnvloeden.

Oh ja, en dan is dit er ook nog:

Hoewel de meeste advertenties de Amerikaanse presidentsverkiezingen of specifieke kandidaten niet noemden, bevatten ze wel “polariserende sociale en politieke boodschappen” over onderwerpen als LGBT-rechten, ras, immigratie, en vuurwapens.

In totaal gaat het om 3.000 verschillende advertenties die over een periode van twee jaar gekocht zijn door Russische agenten. Want ja, ze begonnen daar in juni 2015 mee en gingen door tot mei 2017.

Wat? Mei 2017? Ja, mei van dit jaar. Dat was dus een half jaar na de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Ongeveer 2.200 advertenties hadden het doel om de Amerikaanse politiek te beïnvloeden. De Russen waren daar dus $50.000 aan kwijt.

Als deze cijfers kloppen moeten de media en linkse politici/partijen zich echt kapotschamen. Ze roepen nu al maanden dat Trump de verkiezingen won doordat Rusland zich ermee bemoeide. Met alle respect, maar 50.000 dollar aan Facebook-advertenties is voor Amerikaanse begrippen echt helemaal niks. Zoals De Winter opmerkte had Hillary maar liefst 1,4 miljard!!!! te besteden. Dat is dus 1.400.000.000 dollar. Het is volstrekt belachelijk — en ronduit lachwekkend — om dan te beweren dat 50.000 dollar aan FB-advertenties door Rusland haar de verkiezingen gekost hebben.

Al dat geschreeuw over Russische bemoeienissen is ontzettend overdreven. Hillary verloor omdat ze a) een vreselijk zwakke kandidaat was en b) een belachelijk slechte strategie had. Punt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Guus Geluk

  Trumpianen doen al maanden hun best om de Russische inmenging te minimaliseren danwel te framen als een hoax van de linkse pers. Deze verklaringen zijn echter niet langer houdbaar. Het is duidelijk dat Rusland zich heeft bemoeid met de verkiezingscampagne door enerzijds de computers van de Democratische Partij te hacken en anderzijds een grootschalig nepnieuws-offensief te lanceren in de Verenigde Staten. Het is niet verwonderlijk dat Trumpianen deze simpele feiten negeren danwel bagatelliseren: rechtspopulistische politici hebben nu eenmaal sympathieën voor president Poetin én zij willen niet toegeven dat Hillary Clinton – en ik zeg niet dat zij niet corrupt is – een betere kandidaat was dan de psychisch labiele Trump.

  Evenzo weigeren Trumpianen het gedrag van Trump eens door een kritische bril te bekijken. De handelingen van Trump zoals het verzoeken aan Comey om het onderzoek tegen Flynn – vorige week gearresteerd door buitengewoon aanklager Mueller, maar daar werd hier vanzelfsprekend niets over gemeld – stop te zetten, alsmede het ontslaan van FBI-directeur James Comey, zijn hoogst discutabel. Dit riekt naar de obstructie van de rechtsgang, of in het minste geval een blunder, maar Trump komt ermee weg.

  Comey deelde gisteren op zijn twitteraccount: “But justice roll down like waters and righteousness like an ever-flowing stream” Amos 5:24”, terwijl Trump Comey op twitter nog eens even een trap nagaf. Justice. Het is in deze nog heel ver weg.

  1. Ritter

   Guus Geluk

   Het Mueller onderzoek gaat over vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen om de verkiezingen te winnen.

   Daar is tot nu toe geen enkel bewijs voor gevonden. Nogmaals, geen enkel bewijs.

   De huidige aanklachten tegen voormalige medewerkers van Trump gaan over belasting ontduiking (dat was voor de tijd van Trump en liegen tegen de FBI.

   Flynn heeft gepraat met de Russen over samenwerking om ISIS te bestrijden in Syrië. Dus gewoon overleg tussen politici over beleidszaken.

   Op dit moment is er dus geen enkele bewijs/aanklacht dat Trump met de Russen zou hebben samengewerkt om de verkiezingen te winnen.

   En niemand gelooft ook echt dat Trump met de Russen zou hebben samengewerkt om de verkiezingen te winnen.

   Over Comey gesproken, zijn rol is zeer dubieus bij het Clinton onderzoek vanwege het advies Clinton niet aan te klagen. Ook zegt Trump dat hij Comey niet heeft verzocht het onderzoek stop te zetten. Dus blijkt Comey te liegen.

   Alles word uit de kast gehaald om Trump onderuit te halen omdat links en haar vriendjes in de media nog steeds niet kunnen verkroppen dat Trump heeft gewonnen.

   Met de corrupte Clinton aan de macht zou het establishment hebben gewonnen en zouden we een Amerikaanse Merkel hebben gekregen.

   Gelukkig heeft Trump gewonnen die o.a. de illegale immigratie heeft aangepakt en het islamitische terroisme heeft benoemt. Ook de economie doet het zeer goed onder Trump!

   Trump heeft ook een enorm succes gehaald met zijn belastingvoorstellen die er nu door lijken te komen. Een grote overwinning.

   Na een jaar heeft Trump , ondanks alle tegenwerking, veel bereik. In onderstaande link zie wat Trump al heeft bereikt in een jaar tijd.

   President Donald Trump’s Accomplishment List:
   http://www.magapill.com/

   1. Guus Geluk

    Ritter, ik zeg niet dat Trump heeft samengespannen met de Russen, want daar is, inderdaad, nog geen bewijs voor. Dat is hetgeen speciaal aanklager Mueller nu onderzoekt en we moeten afwachten waar Mueller mee komt.

    Het is in elk geval wel duidelijk dat Trump er bij Comey tenminste op gehint heeft het onderzoek naar Flynn – thans gearresteerd – stop te zetten. Trump ontkent dit, maar Trump heeft ongeveer evenveel gelogen als de linkse pers, dus ik geen geen cent om zijn woord. Comey is daarentegen een integer mens, bijna tot op het autistische af, die bovendien zelfs voor de senaatscommissie heeft verklaard dat Trump hem dit heeft verzocht.

    Maar goed, Trump staat op Twitter danig te schoppen en dat is meestal een teken dat hij zich niet goed voelt. Ik ben heel nieuwsgierig welke verklaring Flynn gaat afleggen bij Mueller en wat Mueller verder nog heeft ontdekt.

    1. Ritter

     Nogmaals, Trump heeft gezegd dat hij Comey niet heeft verzocht het onderzoek stop te zetten. En ik geloof eerder Trump dan Comey.

     Daarbij blijkt de rol van Comey zeer dubieus te zijn en voor de verkiezingen ( toen iedereen er vanuit ging dat Clinton zou winnen) werd er gezegd dat Comey door Clinton zou worden ontslagen.

     Zoals ik al heb geschreven heeft Comey de FBI veel schade toegebracht.

     Als Trump staat te ” schoppen” (zoals u schrijft) is dat een teken dat hij dingen in het openbaar wil gooien omdat de media dat weigeren te doen.

     Deze media zijn zo zeer anti-Trump dat Trump het idee heeft dat hij het maar moet doen. Anders zouden de mensen er nooit van horen.

     Er blijken nu documenten op te duiken waarin blijkt dat de FBI Clinton heeft geholpen. Daar is onder Comey gebeurt. En Trump heeft daar eerder melding van gemaakt. Nu blijkt Trump weer gelijk te krijgen.
     —————–

     New documents reveal FBI’s Clinton cover-up
     http://www.foxnews.com/opinion/2017/12/03/new-documents-reveal-fbis-clinton-cover-up.html

     1. Guus Geluk

      President Donald Trump sprak de wens uit het onderzoek tegen Flynn te laten stop zetten. Comey noteerde dit direct in zijn papieren. Vervolgens heeft hij – onder ede! – dit verklaard aan de senaatscommissie en in een brief aan diezelfde commissie. Aangezien Comey niet zonder meer meineed zou plegen, en zijn verhaal altijd, consequent hetzelfde is gebleven, is dat hetgeen er gebeurd is.

      Trump probeert Comey nu per Twitter in diskrediet te brengen. En aangezien Trump niet is gestikt in zijn eerste leugen, zal hem dit leugentje gemakkelijk af gaan.

  2. Paaldanseres

   Och… hier gaat het echt niet veel anders. Kijk alleen maar eens naar het EU gedrocht. Of het nou Hitlary, Trump, Junker, Rutte, van Rompuy of wie dan ook van die misselijkmakende dikkoppen is, zo rolt de verrotte politiek nou eenmaal. Macht corrumpeert. Feit blijft dat de MSM en de linkse kwakbollen slechte verliezers zijn. Snowflakes. Vandaar dat ze ook in het potje met stront blijven roeren. Uiteraard, alleen maar in eigen voordeel en voor eigen gewin.

   Ik zou zeggen. “Deal with it”. Period.

 2. Ritter

  Er is geen enkel bewijs dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen door z.g Russisch ” nep nieuws” .

  De gevestigde (linkse) media kunnen nog steeds niet verkroppen dat Trump heeft gewonnen en blijven maar zeuren over Rusland om Trump te belasten met allerlei onderzoeken naar Russische inmenging en zelfs (vermeende) samenwerking/samenspanning tussen Trump en de Russen om de verkiezingen te winnen.

  Ondertussen blijkt een FBI agent ,die in het Mueller team zat, uit het team is gezet omdat hij sterke anti-Trump ideeën heeft. Nu word de rol van de FBI agent onderzocht die hij had tijdens het Clinton onderzoek.
  —–
  Mueller aide fired for anti-Trump texts now facing review for role in Clinton email probe
  http://www.foxnews.com/politics/2017/12/03/mueller-aide-fired-for-anti-trump-texts-now-facing-review-for-role-in-clinton-email-probe.html

 3. Guus Geluk

  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/937305615218696193

  Lees mee hoe de lafhartige Trump een integere veiligheidsofficier nog eens de huid volscheldt.

  1. Ritter

   Guus Geluk

   Wat Trump in die tweet zegt klopt als een bus. Comey heeft zich zeer dubieus gedragen tijdens het Clinton onderzoek en de reputatie van de FBI schade toegebracht.

   Nu blijkt zelfs dat een FBI agent die meegedaan heeft aan dit Clinton onderzoek onder Comey een Trump hater is.

   Deze FBI agent zat ook in het Muller team maar is er uitgegooid vanwege zijn Trump haat.

   Comey heeft de reputatie van de FBI veel schade toegebracht. Zelfs Clinton en veel Democraten vinden dat.

   Mueller aide fired for anti-Trump texts now facing review for role in Clinton email probe
   http://www.foxnews.com/politics/2017/12/03/mueller-aide-fired-for-anti-trump-texts-now-facing-review-for-role-in-clinton-email-probe.html

   1. Guus Geluk

    Ja, Comey bracht dat e-mailschandaal van Clinton bij de presidentsverkiezingen te berde en legde daarmee een bommetje onder Clintons verkiezingscampagne. Tel daarbij op dat Comey een Republikein is, en Clinton kan zijn bloed wel drinken.

    Bij de Republikeinen is hij evenmin geliefd, aangezien hij in alle eerlijkheid aangaf dat Trump de wens uitsprak het onderzoek naar Flynn stop te zetten.

    Dat is het trieste lot van een officier die geen partij kiest.

 4. Henk-Jansen

  Het is best apart dat de mensen hier de Russische inmenging bagatelliseren of zelfs pertinent onkennen maar wel George Soros van van alles betichten…

  1. Ritter

   Henk-Jansen

   Het gaat niet om ” bagatelliseren” van Russische inmenging; het gaat erom dat sommige media beweren dat Trump heeft gewonnen dankzij Russisch inmenging. En van dat laatste is geen enkel bewijs.

  2. Anna

   Henk Jansen. Nooit gehoord of gelezen over de Amerikaanse inmenging in de hele wereld? NAVO/Amerikanen weten niet van ophouden.

  3. Chris Schoneveld

   Henk Jansen en Guus Geluk,
   Ik kan jullie aanraden dit interview met onderzoeksjournalist voor de Wall Street Journal in z’n geheel te beluisteren zodat jullie eindelijk eens ophouden met het verspreiden van die onzin over Trump:

   http://dailycaller.com/2017/12/02/journalist-obamas-russian-collusion-far-exceeds-trumps-relationship-with-the-country-video/?utm_source=site-share

   1. Guus Geluk

    Welke onzin wordt hier verspreid?

    Ik zie je onderbouwing met belangstelling tegemoet.

    1. Chris Schoneveld

     Hoe kun je het hele interview van 30 minuten hebben beluisterd als je binnen 4 minuten reageert?

     1. Guus Geluk

      Chris, welk gedeelte van mijn betoog bevat, volgens jou, louter onzin?

      Ik heb mij zo nauwkeurig mogelijk aan de feiten – namelijk hetgeen wat bewezen is en vast staat – gehouden.

     2. Chris Schoneveld

      Bijvoorbeeld: “Comey is daarentegen een integer mens, ”
      Waar haal je die onzin vandaan?

     3. Guus Geluk

      Chris, je zegt: “bijvoorbeeld”. Kun je aangeven welke delen van mijn betoog niet kloppen en dat alles concreet onderbouwen?

    2. Spaanse kok

     De onderbouwing is simpel.
     Ergens op internet schrijft iemand iets waar ik het mee eens ben, dus dat is dan de waarheid.

     1. Top

      Blablablabla Blaaskaak!

 5. Kodi

  Hoeveel miljoen Nederlands belastinggeld is er eigenlijk afgestort in de Clinton Foundation?

  1. Viertel

   Oud-staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) heeft jarenlang vermeld gestaan op de lijst van donateur van Clinton Foundation. Naar verluidt zou zij 4 miljoen euro in dat fonds hebben gestort. Uiteraard was dat belastinggeld, PvdA-ers spelen daarmee immers graag voor Sinterklaas.

   1. Spaanse kok

    4 miljoen?
    U bent abuis.
    Ik heb gehoord, er wordt gefluisterd, men zegt, er gaan geruchten, iemand beweerd, het is vrijwel zeker, dat het om 4 miljoen per departement gaat en dat sommige minister de verdubbelaar hebben ingezet.

    1. Viertel

     Spaanse Kok is af. (Lees bericht 21).

   2. Kodi

    Nederland geeft miljoenen aan Clinton Foundation
    30-04-2015, 16:54BUITENLAND, POLITIEK
    AFP
    Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken steunt de liefdadigheidsorganisatie de Clinton Foundation met 4,4 miljoen euro. Maar Amerikanen vragen zich af waarom buitenlandse mogendheden dat doen? Een directe lijn naar the oval office, mocht Hillary Clinton de presidentsverkiezingen winnen?

    Nieuwsuur spreekt met Jonathan Allen, die een boek schreef over Hillary Clinton. En met Gregory Wawro, professor aan Columbia University in New York, gespecialiseerd in campagnes en de financiering daar van.

    Lees verder:
    https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2033268-nederland-geeft-miljoenen-aan-clinton-foundation.html

    1. Spaanse kok

     Hartelijk dank voor de link.
     Alles gelezen, snel naar Hans Anders gegaan, nieuw dubbel glas op mijn neus, maar helaas, kom nergens de letters PvdA of de naam Sharon Dijksma tegen.
     Kunt u ze voor mij vinden?

     1. Spaanse kok

      Duidelijk, zij heeft in haar functie als staatssecretaris namens de Nederlandse regering een donatie ondertekend.

    2. Bloem

     Chelsea Clinton, de dochter van Bill en Hillary, zou geld van Clinton Foundation, bestemd voor goede doelen, gebruikt hebben om haar 3 miljoen dollar kostende bruiloft te betalen. Dat blijkt uit mails die via Wikileaks uitgebracht zijn
     https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2017/01/04/did-the-clinton-foundation-pay-for-chelseas-wedding/?utm_term=.6beb7b463041
     Met andere woorden dan hebben wij met z’n allen mee betaald aan een huwelijk waar we niet eens uitgenodigd waren.

 6. Anna

  We mogen ons wel eens gaan afvragen. Wat hebben die media met de Clintons? Democraten hebben hun bevolking verboden met de Russen te praten. Een spreekverbod opgelegd. Democraten? Vooral voor de media moeilijk te verwerken dat de Clintons niet hebben gewonnen. Amerikanen/ NAVO zitten over de hele wereld.

 7. Anna

  Amerikanen zijn niet op Trump gaan stemmen vanwege Poetin/Rusland. In Amerika spelen wel heel andere belangrijkere zaken. Media blijft maar doodgaan over Trump. Hoeven ze de realiteit van land en Democraten niet te benoemen. Media is verrot.

 8. Anna

  Top NAVO die willen oorlog voeren. Die wil groter nog meer invloed en macht veroveren. Zonder zijn ze hun mooie functies kwijt. Wapenindustrie is machtig.

 9. DolleDries

  Ondertussen begint Amerika steeds beter te draaien al is er nog bakken met werk om de rotzooi van Obama op te ruimen.
  Trump is het beste wat Amerika kan overkomen. Ook op de wereldpolitiek met name met Rusland is hij op de goede weg.

  1. Henk-Jansen

   Het economische herstel was allang ingezet onder Obama´s leiding en ook de economische groei onder Trump is grotendeels het gevolg van het beleid van zijn voorganger. Jij noemt het ´puin´ opruimen maar Obama heeft het helemaal niet slecht gedaan.

   1. DolleDries

    Onzin.

    1. Henk-Jansen

     Wat is er onzin aan?

 10. Anna

  Kijk alleen al naar de Nederlandse media, NPO wat ze allemaal hebben uitgehaald om de Clintons aan de macht te krijgen. Het demoniseren van Trump lijkt oneindig.

  1. chrism

   Niet allen Trump alles wat tegen Links is ook de fpo FDP Baudet , Wilders Le Pen .
   Alles is slecht in hun ogen van die D66 , CDA en VVD figuren met PVDA op de achtergrond , maar onderwijl zelf van alles uitvreten wat niet kan dat is Links manipuleren tot het bot , dat is wat ze kunnen .

 11. Ritter

  Het blijkt dat het Team dat (vermeende) samenwerking onderzoekt tijdens de verkiezingen tussen Trump en de Russen nogal een anti-Trump houding heeft.

  Dus de vraag is hoe onafhankelijk is het Mueller Team en krijgt Trump een eerlijk onderzoek?

  Anti-Trump Text Messages Show Pattern Of Bias On Mueller’s Team
  http://dailycaller.com/2017/12/04/anti-trump-text-messages-show-pattern-of-bias-on-muellers-team/

 12. chrism

  Ach Links wil alles beïnvloeden ten voordele van hun gewin en eigenwijsheid .
  Zie D66 ; VVD ; GL ; CDA : sp ;PVDA , manipulerne voorop en liegen en bedriegen is hun hobby .

 13. Kodi

  Nog meer goed nieuws voor Amerika, dankzij ons aller Donald Trump:

  De VS beslissen zelf wie zij het land binnenlaten en trekken zich terug uit VN-vluchtelingenakkoord

  Geplaatst op 3 december 2017

  De Amerikaanse regering verklaart tegenover de VN: “Wij zullen beslissen hoe we onze grenzen het best beschermen en wie ons land mag binnenkomen”. Het land zal niet langer meewerken aan de uitwerking van een globaal vluchtelingen- en migratieakkoord.

  De Amerikaanse regering zal niet langer deelnemen aan de uitwerking van het globale vluchtelingen- en migratieakkoord van de VN, verklaarde de Amerikaanse vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties zaterdag in New York. Ze zou secretaris-generaal hierover geïnformeerd hebben. Als reden werd genoemd dat de betreffende het akkoord aangenomen Verklaring van New York “onverenigbaar” zou zijn met de immigratie- en vluchtelingenpolitiek van de VS.

  [b]De VS willen beslissingen in immigratiekwesties zelf nemen[/b]
  De Verklaring van New York zou “talrijke bepalingen” bevatten die niet verenigbaar zouden zijn met de immigratie- en vluchtelingenpolitiek van de Amerikaanse regering en de “immigratieprincipes” van president Donald Trump, verklaarde de Amerikaanse vertegenwoordiging bij de VN. Daarom zou Trump besloten hebben om een de deelname van de VS aan het proces van uitwerking van het globale akkoord te beëindigen.

  De VN-ambassadrice van Trump, Nikki Haley, verklaarde dat de Amerikaanse regering vluchtelingen en migranten in de hele wereld “royaal” zou blijven ondersteunen. Beslissingen in immigratiekwesties zouden de Amerikanen echter zelf willen nemen. “Wij zullen beslissen hoe we onze grenzen het best beschermen en wie ons land mag binnenkomen”, voegde Nikki Haley er aan toe.

  Het “globale beginsel” van de Verklaring van New York zou daar “gewoon niet mee verenigbaar” zijn.

  [b]De VN betreurt de beslissing[/b]
  De huidige voorzitter van de VN-vergadering, de Slowaak Miroslav Lajcak, betreurde Washington´s beslissing. “Migraties zijn een wereldwijd probleem, die een wereldwijd antwoord verlangen”, counterde hij volgens informatie van zijn woordvoerder. Met het oog op wereldwijde uitdagingen zou “multilateralisme het beste middel” blijven.

  De voltallige vergadering van de VN had in september 2016 unaniem een intentieverklaring voor een betere bescherming van vluchtelingen en migranten aangenomen. In de juridisch niet bindende overeenkomst beloofden de 193 lidstaten o.a. een betere ondersteuning voor de landen die de meeste vluchtelingen opnemen.

  De verklaring is bovendien de basis voor een globaal vluchtelingen- en migratieakkoord, dat eind 2018 gereed moet zijn.

  De terugtrekking van de VS uit de VN-vluchtelingenovereenkomst komt, nadat de VN-veiligheidsraad zich in november herhaaldelijk met migratievragen bezighield.

  Na de vluchtelingenpolitiek in Europa kwam sinds augustus de massale vlucht van de islamitische Rohingya-minderheid uit Myanmar naar Bangladesh in het middelpunt te staan. Een ander onderwerp was informatie over slavenmarkten in Libië.

  Bron: http://www.epochtimes.de/politik/welt/usa-entscheiden-selbst-wen-sie-ins-land-lassen-und-ziehen-sich-aus-uno-fluechtlingspakt-zurueck-a2284175.html%5Dwww.epochtimes.de

  1. Spaanse kok

   Een Duitse site welke berichtgeving uit Amerika geeft, vertaald naar het Nederlands.
   Dat is vragen om vertaalfouten

   1. Top

    En de enige taal die jij spreekt is ‘Blaaskaaks’, en het enigste woord wat je begrijpt is ‘uitbetalen’ door de sociale dienst.

 14. Ni28

  Mevrouw Clinton verloor door haar arrogantie te tonen. Welke democraat verliest de onder en middenklasse aan een Republikein?

  1. trampoline

   Klopt!
   Hillary(ous) Clinton had het over “fly over” States als ze het niet over de oost- of West kust had; aan het platteland hoefde ze geen aandacht te besteden want dat hoefde je toch niet serieus te nemen. Laten die nou haar de das hebben omgedaan.
   Ik heb me rot gelachten! Op zoiets hoop ik ook als het om de EU en Rutte gaat.

 15. Chris Schoneveld

  Iedereen zou dit interview met onderzoeksverslaggever van de Wall Street Journal moeten beluisteren:

  http://dailycaller.com/2017/12/02/journalist-obamas-russian-collusion-far-exceeds-trumps-relationship-with-the-country-video/?utm_source=site-share

  Als je daarna nog kritiek op Trump hebt dan is verdere discussie zinloos.

 16. trampoline

  Ik vraag me af wat erger is: inmenging in de verkiezingen van de USA of de jarenlange corruptie door de Democraten in de USA.

  1. Kodi

   Zo kwamen de Clintons aan hun steekpenningen, o.a. met Nederlands belastinggeld:
   http://www.quotenet.nl/Nieuws/Nieuwsoverzicht-Hoe-Sharon-Dijksma-de-Clinton-s-aan-4-4-miljoen-hielp-151978

 17. WWW

  Saoudi-arabie gaf tussen de 10 en 25 miljoen aan de clinton-foundation. Dat is ook beïnvloeding door een buitenlandse macht.

 18. Babaji538

  Ze deed het niet voor zichzelf.
  (..)
  Petra Hermans

 19. Babaji538

  Creepy Cliffyard draait haar accountje,
  niet zelf.
  Kijk ‘even’ naar de zgn. stijl.
  Het komt veelvuldig voor, zeker op Twitter.

  Verder vindt mevr. PTSS, onverwerkt trauma,
  van zo’n 40 jaar, verloren, dode baby
  het eveneens interessant, om data accounts,
  voeding accounts, kleding accounts en
  vooral lesbische vrouwtjes, velerlei ongangbare
  onprettige manieren, te presenteren aan de mensheid.

  Ik zeg het maar, zo even,
  tussen neus en lippen, door.

  Petra Hermans

 20. Troelstra

  Net rond Clintons sluit zich: Getuigen en documenten bewijzen omkoping en belastingontduiking

  Aantal donaties aan Clinton Foundation met 90% afgenomen – Senator Graham, aankomende voorzitter parlementaire comité Justitie, wil ook illegale Uranium One deal tussen Clintons en Russen onderzoeken – CIA-FBI infiltrant: ‘Koffers vol miljoenen dollars omkoopgeld aan Clintons overhandigd’

  Het net rond het criminele Clinton echtpaar begint zich langzaam te sluiten nu drie klokkenluiders, (voormalige) medewerkers van de Clinton Foundation, bereid zijn tegenover het Congres te getuigen over grootschalige omkoping en belastingontduiking. Daarvoor zouden ze al in augustus 2017 zo’n 6000 pagina’s aan documenten aan de FBI en de IRS (belastingdienst) hebben overhandigd.

  Afgevaardigde Mark Meadows, voorzitter van de Vrijheidscommissie van het Huis van Afgevaardigden, verklaarde dat het onderzoek in de media weliswaar niet veel aandacht krijgt, maar dat er ‘explosieve’ beschuldigingen worden gemaakt die met bewijzen kunnen worden onderbouwd.

  Misbruik machtspositie
  Zo is het uitermate verdacht dat het aantal donaties aan de Clinton Foundation onmiddellijk fors steeg op het moment dat Hillary Clinton minister van Buitenlandse Zaken was geworden, weer daalde toen ze was teruggetreden, en wederom steeg toen ze zich kandidaat stelde voor het presidentschap.

  Op basis van de getuigenverklaringen en documenten kan voorlopig worden geconcludeerd dat de Clintons een vorstelijk leven konden leiden omdat ze miljoenen stalen uit de kas van hun eigen ‘liefdadigheids’stichting, die in totaal al zo’n $ 2,5 miljard heeft binnengehaald. Vanwege de stroom aan berichten over fraude en omkoping daalde het aantal giften aan de Clinton Foundation tussen 2014 en 2017 met maar liefst 90%.

  Toen Hillary nog Obama’s minister van BuZa was keurde dat ministerie voor $ 151 miljard aan ‘Pentagon’ deals goed met 16 landen die hoge donaties gaven aan de Clinton Foundation. Dat was een toename van 145% ten opzichte van een even lange periode tijdens de regering Bush.

  Belastingontduiking, handjeklap, persoonlijke uitgaven met giften
  Een klokkenluider gaf duizenden pagina’s aan documenten met bewijs dat de Clintons voor miljoenen dollars de belasting hebben ontdoken en een cultuur hebben gecreëerd waarin de regels stelselmatig worden genegeerd.

  De stichting ontkent ten stelligste iets fout te hebben gedaan, maar erkent dat in de eigen interne rapporten tussen 2008 en 2011 medewerkers werden geciteerd die zich zorgen maakten over louche ‘handjeklap’ deals met donoren van de stichting, en het op ongepaste wijze vermengen van persoonlijke zaken en die voor de stichting. Zo zou Bill Clinton regelmatig op kosten van de stichting forse persoonlijke uitgaven hebben gedaan, zoals het maken van dure (zaken)reizen.

  In sommige gevallen zou de Clinton Foundation doelbewust de IRS hebben misleid of voorgelogen. Zo zou de stichting een prijsopgave voor een fundraising in Utah hebben ingetrokken nadat ambtenaren van de staat weigerden om de opgegeven bedragen te ‘corrigeren’, dus zeg maar ‘creatief aan te passen’. In Nederland wordt zoiets belastingontduiking genoemd. De stichting heeft enkele fouten reeds toegegeven, maar liet weten dat deze niet erger zijn dan ‘kleine verkeersovertredingen’. (1)

  Ook onderzoek naar Uranium One deal met Russen
  Senator Lindsey Graham, die naar verwachting voorzitter wordt van het parlementaire comité van Justitie, zei afgelopen maandag in een Tv-interview dat ‘alle zaken rond de Clintons’ moeten worden onderzocht, inclusief de zeer verdachte Uranium One deal tussen de Clintons en Russische officials.

  De FBI weigerde in oktober om 37 pagina’s over deze uraniumdeal met de Russen openbaar te maken omdat de ‘nationale veiligheid’ daarmee in het geding zou komen. In werkelijkheid probeert de FBI speciale aanklager Robert Mueller uit de wind te houden, want die was tijdens het sluiten van de illegale deal directeur van de FBI, en wist volgens voormalig CIA- en FBI undercover veteraan William Campbell overal vanaf.

  ‘Koffers vol miljoenen dollars omkoopgeld’
  Campbell had nauwe banden met de nucleaire industrie in Rusland en Kazachstan, en werd eerst door de CIA en later ook door de FBI voor spionage activiteiten ingezet. Terwijl hij undercover was werd hij door de Russen (met de zegen van de FBI) gedwongen om grote sommen geld wit te wassen. Volgens Campbell zijn er 5000 documenten en ook video opnames met bewijs dat koffers vol miljoenen dollars omkoopgeld aan de Clinton Foundation werden overhandigd.

  Het bewijs werd in de tijd verzameld dat Hillary Clinton als minister pleitte voor betere betrekkingen met Rusland, en haar man Bill in Moskou op één dag $ 500.000,- incasseerde met het geven van een toespraak. De regering Obama gaf ondertussen achter de schermen het groene licht voor de verkoop van Uranium One aan het Russische Rosatom. De Obama deal met de Russen was zeer controversieel, omdat de Amerikaanse wet dergelijke deals met nucleair materiaal waar kernwapens mee kunnen worden gemaakt verbiedt.

  Fake Rusland dossier over Trump
  Ook zal er volgens Graham worden gekeken naar het beruchte, inmiddels fake gebleken Rusland-dossier over Trump, waar via de Clinton Foundation flink wat geld voor werd betaald. Graham gaat onderzoeken hoeveel van de (valse) beschuldigingen aan het adres van Trump gebaseerd zijn op dit nepdossier, en in hoeverre hier onder ede over werd gelogen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.