ISIS heeft weer een ‘excuus’ gevonden: ‘Moslims, pleeg aanslagen in de VS om de erkenning van Jeruzalem!’

Wat een kleine speech toch allemaal teweeg kan brengen.

Het is inmiddels alweer meer dan een week geleden dat Trump in zijn historische speech bekendmaakte dat de Verenigde Staten eíndelijk Jeruzalem zouden erkennen als hoofdstad van Israël, en dat de Amerikaanse ambassade van Tel-Aviv naar die hoofdstad zou worden verplaatst. Dat zorgde voor allerlei reacties over de hele wereld, wat ook wel te verwachten viel natuurlijk. Immers: we hebben het over één van de langstslepende, polariserende en controversiële conflicten die we kennen.

Protest aantekenen bij het Witte Huis is echter één ding. De straat opgaan om Amerikaanse en Israëlische vlaggen te verbranden ook. Maar het is een heel ander verhaal als je om zo’n besluit oproept tot het plegen van nóg meer aanslagen in de Verenigde Staten. En toch is dat precies wat terreurkliek ISIS nu doet: op berichtendienst Telegram – vaak gebruikt door islamisten om de privacy – gaat de afgelopen dagen de oproep rond voor en door ISIS-haatbaarden dat de erkenning van Trump een uitstekende reden is om Amerika nog eventjes extra te terroriseren:

The message was relayed on an account on the Telegram instant message service. In that message, IS said it would carry out operations in the US, showing photos of New York’s Times Square and what appeared to be an explosive belt and detonator.

Calling the US president a “dog,” the message promised a response to that decision by “recognizing explosives” as the capital of the United States, Reuters reported.

Het lijkt er dus weer eens op dat de relatief korte speech van Trump grote gevolgen zal hebben.

Maar maakt dat de beslissing van Trump een foute? Nee: hij nam deze om de juiste reden, en dat is de erkenning van de simpele realiteit dat Jeruzalem al decennialang de hoofdstad is van Israël. Daar kun je wel symboolpolitiek om bedrijven, maar daarmee ontsnap je nog niet aan de werkelijkheid. Wat onverdraagzame gekken die dit niét kunnen accepteren vervolgens doen als reactie, is niet de verantwoordelijkheid van Trump. Laat staan zijn schuld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Code134

  Trump is gewaarschuwd voor dit soort effecten. Het was een dwaze en onverantwoordelijke move.

  Gelukkig zie je dat de Amerikanen ook in de gaten krijgen dat ze een incompetente president kozen.

  https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_trump_job_approval-6179.html

  1. Zout

   Kolderonzin!

   Er is een voortdurende waarschuwing, de islam is sowieso een waarschuwing. Mohammedanen zullen altijd iedere gelegenheid aangrijpen om hun Jodenhaat te etaleren. Dat is exact de reden om de islam uit te roeien.

   1. van Urk

    Inderdaad Zout. Of nou Trump of Pipo de clown een dwaze beslissing nemen, die moslims zoeken altijd een anti-Amerikaans of anti-Israel argument op om een aanslag te plegen. Voor Trumps erkenning van Jeruzalem ging het allemaal al wel koek en ei zeker?

    1. Boudewijn Hummelinck

     Ook van Urk spreekt over ‘de moslims’ die in zijn Urker wanen altijd en overal hetzelfde gedrag vertonen, zoals de christen en de Boeddhisten zich in alle omstandigheden altijd precies op dezelfde manier gedragen.

     1. Zout

      Nu doe je het weer Error Code…

      Een typisch voorbeeld van het wetenschappelijk bewijs dat een NS-trein slecht is voor de gezondheid.

      Van roken ga je dood maar van een botsing met een trein ook. Dus zijn treinen ongezond.

      Moslims zijn exponenten van de verwerpelijke islam maar christenen en boeddhisten…

     2. van Urk

      Volgens mij heb ik de zin “de moslims” niet in mijn reacties gebruikt beste Hummelinck. Maar jammer voor u gaat dit over IS en dat is geen Finse liefdadigheids organisatie.

     3. van Urk

      Al vanaf 1947 vermoorden moslims Boeddhisten in Myanmar. Alleen al in Bangladesh werden sinds 1971 meer dan 3 miljoen, Hindoes, christenen en boeddhisten door moslims vermoord laat staan hoeveel Hindoes in India vermoord werden. Nu de rollen zijn omgedraaid omdat deze geloofsgroepen het zat zijn van al dat islamitisch geweld loopt heel Links te piepen.

     4. sjun

      Gelukkig hebben de meeste moslims meer beschaving dan van hun profeet op basis van koran, hadith en soenna verondersteld kan worden.

     5. Zout

      @Sjun:
      Inderdaad. Zo bestaan er wel gematigde moslims maar geen gematigde islam.

    2. Eric Donkaew

     “Alleen al in Bangladesh werden sinds 1971 meer dan 3 miljoen, Hindoes, christenen en boeddhisten door moslims vermoord.”
     ———————————
     Heb je daar een bron van?

     1. Dubbele Komma

      Bronnen zat hoor dhimmie dopper. Ze zijn hier ook meerdere malen genoemd.

      Als je het niet wilt weten rot dan op.

      Het is 2017. Je kan jezelf vandaag prima informeren. Google maar eens.

      Of wil je de waarheid niet weten? Nee he?

      Lul dan niet zo dom.

  2. Zout

   Interessant!

   Jeruzalem is al meer dan 3000 jaar het hoofdstedelijke centrum van de joden (Israël) en de Mohammedanen (lees olie) blijven maar schreeuwen. Ik sluit mij aan bij van Urk en zeg: Ga met je pickup naar Jeruzalem en verover het. 😛

  3. denk eens na

   Je gaat toch niet buigen , links is een slappe hap , en dat betekent niet dat je niet nadenkt ,maar gewoon naieve bent.

  4. Dubbele Komma

   president Trumpbgaatvmet 2 vingers in zijn neus de 2e termijn in.

   En dan lach ik jouw soort voor de zoveelste keer uit hersenloze dorpsgek.

   WHAHAHA.

   Volgens jouw debieĺe soort had hij überhaupt nooit president geworden.

   Maar de reëel denkenkende mens had weer eens gelijk,en jouw achterlijke NRC wensdenk volk niet.

   En dat gaat weer gebeuren. President Trump is een held!

   En dat gejank van die moslims die NIKS met het niet bestaande “palestina” hebben te maken is de wereld meer dan zat!

   Klaar ermee! Eigen schuld!

   GO TRUMP!

 2. van Urk

  Veel geschreeuw en weinig wol. Waarom rijden die onruststokers niet met hun fraaie pick-ups richting Jeruzalem om die te veroveren?

  1. George van de linden

   van Urk

   Waarom rijden die onruststokers niet met hun fraaie pick-ups richting Jeruzalem om die te veroveren?

   In Israël krijg je geen thee maar gaat ineens het licht uit …daarom.
   Die gek op Schiphol schieten ze in zijn benen ,inplaats van morsdood ….krijgt een gratis operatie…daarna op de thee en een gevuld koek mag hij vertellen dat hij zo zielig is.

   1. van Urk

    Daarom vroeg ik dat ook. Op een laffe manier op burgers inrijden maar niet het lef hebben om de echte confrontatie aan te gaan waar het echt om draait.

    1. Dubbele Komma

     Nee tuurlijk niet. Het enige dat die griezels proberen is de geschiedenis te herschrijven. Maar dat gaat niet he.

 3. George van de linden

  En geloof mij nou…99% van de hier in Nederland wonende en van ons belastinggeld profiterende moslims zijn het hier gloeiend mee eens en willen bloed zien.

  1. Zout

   In elk geval zijdelinks en stilzwijgend.

  2. Dubbele Komma

   Hey George je vergeet de landverraders als dhimmie dopper met al zijn nep accounts.

   Die wil ook bloed zien.

   Dat soort moeten we ook bloed laten zien….

   Hun eigen bloed.

  3. Dubbele Komma

   Klopt,er zijn onderzoeken naar gedaan die jouw stelling onderbouwen. Je hebt gelijk.

   Een moslim heeft een missie om de wereld te onderwerpen. En moslims die dat ontkennen plegen taqqia. En dat mag van hun ideologie.

   Moslims mogen liegen van hun ideologie omdat het uiteindelijke doel onderwerping is van de hele planeet.

 4. DolleDries

  Goede zaak van deze president, niet wijken voor geweld met je mening anders ben je verloren.
  Klasbak deze president ,laat zich niet door de islam gijzelen.

  1. van Urk

   Inderdaad. Waarom zou je als staatsman geen land of stad mogen erkennen waar hij goede of betere banden mee heeft? Nederland erkent ook landen waar sommige landen het er niet mee eens zijn. Als Trump Palestina erkent dan is er zeker geen vuil luchtje in de lucht zeker?

 5. Ali Yas

  Wat die koppensnellers van ISIS vinden is voorspelbaar en oninteressant. Verrassender is het besluit van meer dan 50 mohammedaanse landen – ik wist niet dat er zo veel waren – om een stad waar ze niets te vertellen hebben uit te roepen tot hoofdstad van een land dat niet bestaat. Moeten we dit opvatten als een oorlogsverklaring aan Israël of als een brevet van intellectueel onvermogen?

  1. sjun

   Zowel, als… De praktisering van huwelijken binnen de familie draagt doorgaans niet bij aan ideale omstandigheden voor de groei van verstandelijk vermogen in een populatie. Een geringe spanningsboog en al te eenzijdige informatieoverdracht (zo dit al plaatsvindt) helpt ook al niet gedurende het leven kennis van zaken op te doen. En zo ontstaat er een schreeuwende uitzinnige meute bij wijze van socialiserende activiteit. Geen wonder dat een zo groeiende en zichtbaar wordende culturele en intellectuele spagaat nauwelijks nog overbrugbaar is. Misschien maakt remigratie zulke achtergeblevenen wel veel gelukkiger en is het daarom dat getracht wordt het land dat zorg, onderwijs en onderdak biedt te islamiseren?

 6. Ritter

  Moslims vinden altijd wel een excuus om geweld te gebruiken. Dat is hoe de islam werkt.

  Of het nu in de regio of in Europa of elders is. En of het nu gaat om Jeruzalem of iets anders is.

  Dat is hoe de islam werkt. Mohammed deed het en dus vind het navolging bij moslims.
  ———-
  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

  1. Code134

   “Moslims vinden altijd wel een excuus om geweld te gebruiken. Dat is hoe de islam werkt”

   Het staat er écht!

   1. van Urk

    Code134@ Gebruiken zij dan geen zinloos geweld dan? Vraag het aan maar aan de niet-moslim vluchtelingen uit moslimlanden hoeveel argumenten moslims gebruiken om ze te willen doden of martelen. Hun grootse excuus halen zij uit de Koran.

   2. swetsnek

    Ja mooie zin he zou er zo een liedje omheen kunnen bouwen hahahahaha

   3. Dubbele Komma

    Ja klopt code Mongool zo gaat het pas 1400 jaar
    Alle bewijzen en historische feiten ontgaan je?

    Ik heb toch vaak zat een link doorgegeven dat de islam sinds zijn bestaan nog nooit 1 dag vrede heeft gekend en verantwoordelijk is voor minimaal 270 miljoen doden?

    Je blijft hersenloos lullen he?

    Jij bent gewoon zelf een moslim.

    Alleen dat volk snapt de geschiedenis niet en liegt dat het gedrukt staat.

    Nogmaals:

    Wie wil je nou overtuigen?

    Mensen die veel beter geïnformeerd zijn dan domme lul dhimmie dopper met zijn talloze nep-accounts?

    Wat wil je nou?

   4. Kodi

    En dat klopt ook. Agressie zit in het DNA van de Islam.

    Agressie van de Islam vergt geen verklaring.

    http://www.dbnl.org/tekst/dijk012raso01_01/dijk012raso01_01_0003.htm

  2. van Urk

   2Doc NPO: De verschrikkingen en gevaren van de Islam en Moslims, door overlevenden. http://www.youtube.com/watch?v=AqJew1s9SWo

   1. Kodi

    Graag allemaal archiveren en verder verspreiden!

   2. sjun

    Doe er nog een bewustmakende documentaire bij: https://www.youtube.com/watch?v=pIpAGJhiQ0Q

  3. Kodi

   Laat dit tot u doordringen: De gematigde Islam bestaat niet.

 7. Ritter

  Waarheid en mythe omtrent het M-O: De uitvinding van het Palestijnse volk ca. 1964
  https://brabosh.com/2017/12/15/pqpct-fab/

  1. Code134

   Onze Brabosh-boy gaat onverdroten door met zijn islamofobe agitprop.

   1. Ali Yas

    Wie niet tegen de islam is, is een kwaadaardig stuk vreten dat het niet verdient in een vrij land te leven.

    1. Zout

     Code c.s. zijn islampleitbezorgers.

    2. Code134

     Zo spreken nazi’s over Joden, Birmezen over Rohinya’s, shiieten over soennieten en hutu’s over tutsi’s.

     Ali Yas zit in dezelfde neurose. Gelukkig is het slechts een laffe lul achter een computer.

     1. van Urk

      Code134@ Als er iemand laf is dan bent u het wel. U probeert iedere keer weer de discussie om te buigen naar andere geloven of volkeren om niets verkeerds te willen schrijven over de islam of moslims.

     2. Code134

      Ik spoor niet aan tot geweld tegen minderheidsgroepen, zoals u doet, en dat geldt voor alle minderheidsgroepen.

      Moslims zijn niet beter of slechter dan christenen, boeddhisten of atheïsten. Dit soort generaliserend diskwalificeren van medemensen is Gode een gruwel en als u in uw kerk een beetje zou opletten had u dat geweten.

     3. van Urk

      Code134@ Wie zegt dat ik geweld aanspoor? Ik zie en lees alleen maar de feiten over de Islam en zijn onderdanen. Over andere geloven (inclusief mijn eigen) of volkeren kan ik ook gerust een boekje over gaan schrijven. Alleen gaat dit artikel hier niet over.

     4. swetsnek

      hahahaaha nee jij trekt volle zalen lamzak

     5. swetsnek

      Ik spoor niet aan tot geweld tegen minderheidsgroepen, zoals u doet, en dat geldt voor alle minderheidsgroepen.jij spoort uberhaupt niet dat scheelt vuile klootzak

   2. sjun

    Vooralsnog klopt zijn verhaal met betrekking tot “het Palestijnse volk” in weerwil van jouw insinuerende, bestickerende en overdrijvende afledingspogingen daarvan. Het heeft geen beste geschiedenis, een weinig nastrevenswaardige prestatiecurve, leeft op kosten van anderen en overvraagt bij voortduring haar buren. Onder bestuur van anderen was het leven van dit bijeengeraapte volk van Egyptenaren, Syriers, een enkele Bosniak en Irakees, Jordaniers en nomaden steevast meer vreedzaam. Het is een manier van uitventen van veronderstelde eigen ruimdenkendheid om de vigerende moorddadigheid en onaanspreekbaarheid in Gaza, Judea en Samaria op fora en weblogs wit te wassen. Je zult je zo maar moeten vermaken.

    1. Zout

     Vlijmscherpe analyse, zoals gebruikelijk!

 8. PMG

  Gaap

  1. denk eens na

   code volgens Darwin is er wel degelijk verschil, wie dat ontkent kan niet als geloofwaardig gezien worden.

 9. Vit

  Laat die halve tamme nou lullen jongens, is slecht voor je hart.

 10. swetsnek

  Ik zou zeggen doe je best maak Amerika kwaad doe ons een lol hahaha

 11. Ritter

  Amsterdamse voorganger bezorgd: “Moslims bedreigen mijn gemeenteleden”

  “Christenen durven onvoldoende de donkere kant van de islam te benoemen,” stelt voorganger Joël Boertjens. Onlangs is weer een gemeentelid van hem bedreigd door mensen met een islamitische achtergrond. En dat is niet de eerste keer. De stilte die hierover heerst moet wat hem betreft worden doorbroken. “Wie dit durft te benoemen wordt helaas direct in de hoek van extreemrechts geplaatst,” vertelt de voorganger uit Amsterdam.”

  https://cip.nl/cip+/65769-joel-boertjens-moslims-bedreigen-mijn-gemeenteleden/T0kGBwAPVS53a09MR0hNcRUUGQ

 12. Pecunia

  Zo’n 1400 jaar geleden had ene Mohammed teveel van cannabis gesnoept waardoor hij wanen kreeg, die worden anno 21ste eeuw nog steeds als waarheid gezien door een niet al te snugger volk, vooral ook door het gewelddadige aspect daarvan wat het primitieve in de mens naar boven haalt.

  Die ‘waarheid’ heet islam die dus veel later kwam dan de reguliere religies.

 13. Ni28

  IS zal elke gelegenheid grijpen om tot aanvallen over te gaan. Nog veel grotere probleem is de enorme groei van de populatie in Afrika aangestoken door moslimleiders die door geboorte explosie onder moslims numeriek willen gaan overheersen. En het Westen helpt nog met het voeden van hun ook in plaats van om deze verschijnsel tegen te gaan. Het Westen werkt vaker aan zijn eigen vernietiging dat merken wij laatste tijden dagelijks. Zij praten dit goed om zogenaamd polarisering tegen te gaan niet beseffende dat zij het juist in de hand werken. Men maakt zich zorgen over opwarming van de aarde en kleed de burger met hun maatregelen financieel uit maar op andere kant laten zij de populatie tot enorme aantallen groeien. Zegt daar de wetenschap niets over? Wat een logica! Past bij de niet capabele politici zonder enige visie.

  1. Zout

   Met dit tempo weten we nu al dat er tienduizenden ons land zullen binnenkomen. Reken maar uit. De belastingbetaler betaald! Vreemd eigenlijk dat de gemiddelde kiezer dat eigenlijk wel prima vindt, getuige de overwinning van VVD.

 14. Ni28

  Code 123 spreekt in linkse code dus is hij zichzelf aan het wegcijferen en hoopt dat het door de moslims gewaardeerd wordt. Hij vergeet dat het bij hun juist over de eer gaat en die laat hij juist het gebrek aan eer zien. Zij zullen hem als lafaard betittelen.

  1. Zout

   Binnen de islam bestaat een grote haat voor zelfhaters. Zelfhaters worden doorgaans het eerst geofferd.

 15. Kodi

  Agressie zit gewoon in het DNA van de Islam.

  Agressie van de Islam vergt geen verklaring

  Het debuut van Rasoel

  Op maandag 6 maart 1989 verschijnt op de opiniepagina van NRC-Handelsblad een uitvoerig stuk, getekend door een op dat ogenblik onbekend schrijver: Mohamed Rasoel. Deze wordt door de redactie van de opiniepagina aan de lezers voorgesteld als een ‘in Iran geboren en in de islamitische wereld getogen’ auteur van een boek-in-wording De Ondergang van Nederland. Om alle twijfel aan zijn identiteit weg te nemen, stelt ook de auteur zichzelf keurig voor aan het begin van zijn stuk, getiteld ‘Agressie van islam vergt geen verklaring’:

  Voordat ik begin aan dit artikel, een reactie op de dreigementen van Khomeiny – een artikel dat mij een plaats op de dezelfde dodenlijst zou kunnen bezorgen als Salman Rushdie -, kan ik me beter even voorstellen. Ik ben een moslim, geboren uit gewone islamitische ouders in een gewoon islamitisch land. Daar heb ik mijn eerste twintig gewone islamitische jaren doorgebracht voordat ik naar het westen ontsnapte en terechtkwam in het land der naïeve dwazen dat Nederland heet.

  Ook de rest van het stuk – een artistieke schets uit het leven van de jonge Rasoel, een aanklacht tegen de ‘agressieve’ islam, en een dubbelzinnige lof voor het Westen en het ‘naïeve’ Nederland – was in hetzelfde, uitstekende Nederlands geschreven. Taalgebruik, beeldspraak, verteltrant, woordgrapjes en ironie verraden de hand van een geoefend schrijver. De oplettende lezer mag daaruit bovendien concluderen dat Rasoel een talenwonder moet zijn, gezien zijn perfecte beheersing van onze taal, of dat zijn stuk – overigens zonder de gebruikelijke vermelding van de naam van de vertaler – door de krant zelf was omgezet in Nederlands dat zo vlekkeloos en natuurlijk was dat daarin geen spoor van de oorspronkelijke taal te vinden was. Achteloos verwijst Rasoel ook naar een uitspraak van de Zweedse filosoof Therborn, zodat hem ook nog enige eruditie mag worden toegeschreven, zoals dat tenslotte ook blijkt uit zijn politieke en culturele kennis van de wereld, en niet in de laatste plaats van Nederland.

  Kortom, in tegenstelling tot de gebruikelijke opinieartikelen in die krant, had NRC-Handelsblad met de plaatsing van dit stuk tegelijk een veelbelovende literaire debutant aan het Nederlandse volk voorgesteld. Rasoel’s debuut in NRC-Handelsblad wordt immers gekenmerkt door een stijl die ook de rest van zijn aangekondigde boek De Ondergang van Nederland kenmerkt: Geen droog politiek betoog, geen journalistiek debat, niet de geborneerdheid van extreem-rechts, maar eerder de beeldende stijl van de literaire auteur:

  We boffen overigens wel dat dit alles niet vijftig jaar later is gebeurd, als Rushdie misschien als vrij burger op Jupiter had gewoond, en Khomeiny een interplanetaire oorlog was begonnen. Arme Rushdie: dacht hij dat hij tienduizend kilometer weg van India veiliger was en nu moet hij Michael Jackson’s plastisch chirurg laten komen eer hij weer door de Pakistaanse wijk in Londen kan lopen. De westerse wereld is geschokt door het vervaarlijke dreigement van Khomeiny. Ik heb die zin twee maal opgeschreven, omdat er iets mee is. ‘De westerse wereld is vervaarlijk geschokt door het dreigement van Khomeiny’ klopt volgens mij beter. Als je een kapot koffieapparaat aanraakt, kun je twee soorten schok krijgen: een elektrische schok en een schok van het onverwachte. Als je opzettelijk een stroomdraad aanraakt, krijg je alleen een elektrische schok. Welnu, ik zie groter gevaar in de schok die het Westen heeft gekregen dan in Khomeiny’s dreigement. Van twee schakers verliest degenen die zich laat verrassen. Het Westen had dit moeten zien aankomen (…).

  Zo ook is de ‘Iraanse’ auteur op de hoogte van het ‘onwaarachtige onderwijs’ op de Nederlandse scholen, waar de kinderen alleen maar luchtspiegelingen over de rest van de wereld zou worden aangeleerd, in plaats van de harde feiten, zoals de mogelijkheid om in Zuid-Amerika of Azië beroofd te worden. Hij kondigt verder aan dat hij in zijn boek zeven vormen van discriminatie zal onderscheiden, omdat volgens hem de Nederlanders zo bang zijn voor dat woord dat ze erin stikken, terwijl het ‘niet eens naar behoren is gedefinieerd’. Tenslotte gaat Rasoel in op het verschijnsel agressie. Hij heeft het dan niet zozeer over de moslims, als wel over de Nederlanders, zoals ook De Ondergang van Nederland eigenlijk niet alleen is gericht tegen de ‘buitenlanders’ maar vooral ook tegen die ‘dwaze’ Nederlanders:

  De levensgrote fout die Nederlanders maken is dat zij maar niet snappen dat niet alle mensen een verklaring voor hun agressieve gedrag nodig hebben. Ze zijn gewoon agressief. Punt uit. Maar nee, Nederlanders willen altijd in achtergronden spitten om iemands optreden te kunnen rechtvaardigen.

  Rasoel bleek in één opzicht gelijk te krijgen: De ‘naïeve Nederlandse dwazen’ zouden in eerste instantie zonder morren zijn scheldpartij op de ingeboren agressie van zijn ‘moslim-broeders’ slikken: Er komt geen commentaar op het stuk. Pas toen het jaar daarop De Ondergang van Nederland verscheen, barsten de protesten los, en kon de maskerade rond het auteurschap van het boek beginnen.

  Komrij, Rushdie en de moslims

  Is het toeval dat twee dagen later, op woensdag 8 maart 1989, Gerrit Komrij in zijn eigen column in dezelfde krant, NRC-Handelsblad, ook naar aanleiding van de Rushdie affaire, eveneens ondubbelzinnig de moslims op de korrel neemt, en daaruit de volgende conclusie trekt?

  Het is allemaal vergeefs geweest, het welzijnswerk en het gebabbel over anti-racisme. Verspilde moeite. Weggegooid geld. Niet een spat van redelijkheid of tolerantie is aan die groep, die zo lang in een maatschappij heeft geleefd die haar waarachtig ook wel wat had te bieden, blijven kleven. (…).

  Interessant voor de analyse op dit moment is dat Rasoel en Komrij min of meer tegelijkertijd in dezelfde krant afgeven op moslims en zich boos maken om de naïviteit van de Nederlanders, die alles zouden hebben gedaan om de ‘buitenlanders’ te verwennen, maar niet willen begrijpen wat daarvan terechtkomt. Komrij’s conclusie is dan ook dat het multicultureel beleid heeft gefaald, dat anti-racisme allemaal onzin is, en dat de politici nu niet met krokodillentranen moeten komen, conclusies die we later met zoveel woorden ook in Rasoel’s boek zullen aantreffen.

  Ook is het opmerkelijk dat Rasoel met zijn verhaal kennelijk zonder problemen een prominente plaats wist te bemachtigen op de toch eerder voor de elites gereserveerde opiniepagina van de NRC. We zullen dadelijk zien dat dit geenszins verbazingwekkend is, en dat er tussen Rasoel en Komrij meer dan alleen deze ogenschijnlijk toevallige overeenkomsten bestaan.

  http://www.dbnl.org/tekst/dijk012raso01_01/dijk012raso01_01_0003.htm

  1989, toen al…

  Trouwens: Het boek “De Ondergang van Nederland/Land der Naïeve Dwazen”, het boek dat wij van Fons de Poel bij de boekbespreking niet mochten kopen, heb ik in 1990 gelezen en gekocht. En het moet gezegd worden: De auteur (Rasoel (=profeet)) doet zijn naam eer aan.

 16. Kodi

  De Islam is in oorlog met ons. Dat al 1400 jaar. Laat dit tot u doordringen!
  http://i67.tinypic.com/k3q0so.jpg

  1. sjun

   Ook in Duitsland wordt dit intussen meer mensen duidelijk.
   https://www.zdf.de/politik/frontal-21/osmanen-germania-104.html

 17. Steve Van der Vekens

  Moslims? Alsof IS alleen maar uit Moslims bestaat. Losers!
  Seksueel gefrustreerd homo-haat-clubje!

  1. Steve Van der Vekens

   Er zijn ook goede moslims he, maar uit respect voor onze Europese cultuur en de slachtoffers die in naam van Islam gemaakt zijn zou de Islam uit eigen beweging Europa moeten verlaten. Want zij worden gebruikt als dekmantel waar het crapuul zich tussen kan bewegen. Zij zijn dus mede schuldig en onderhevig aan het probleem.
   Het kan hun geen bal schelen dat Europeanen sterven door een extreme vorm van hun ideologie die alleen maar zijn weg naar het Westen heeft weten te banen dankzij de ‘gematigde Islam.’
   Zij zijn mede schuldig door niet – al is het maar tijdelijk – uit eigen wil te emigreren, uit respect voor de slachtoffers.
   Empathisch vermogen is de Islam vreemd. Ze zien nog minder van de wereld dan een paard met oogkleppen op.

   1. Steve Van der Vekens

    En eenmaal geëmigreerd uit respect voor de slachtoffers…
    Snel alle grenzen dicht. 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.