Kees van der Staaij: “Ook de Nederlandse ambassade hoort in Jeruzalem!”

“Zonder twijfel de hoofdstad van het joodse volk. “

Op Twitter laat SGP-voorman Kees van der Staaij weten dat hij de beslissing van Donald Trump, om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël, niet alleen waardeert, maar dat Nederland wat hem betreft precies hetzelfde moet doen. Volgens de christenconservatief is de stad weliswaar “voor iedereen bijzonder,” maar is het “als stad van Koning David zonder twijfel de hoofdstad van het joodse volk.”

“Van harte steun voor Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël,” voegt hij toe. En dan de uitsmijter:

“Ook de Nederlandse ambassade hoort in Jeruzalem!”

Hij sluit zijn weet af met de Israëlische vlag, om even duidelijk te maken dat hij pal achter de joodse natiestaat staat.

Niet iedereen is het eens met Van der Staaijs uitspraak:

https://twitter.com/aboew016/status/938327978710315009

https://twitter.com/bobf_crusader/status/938329860480667648


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. meijer61200

  Kees van der Staaij heeft gelijk. Jeruzalem moet de hoofdstad van Israël worden. Rutte heeft nog geen mening; hij wacht nog op een reactie van Shell en Unilever hoe hij hiermee om moet gaan. Ik hoor dat alle moslims nu erg boos zijn, maar die worden toch standaard boos geboren????

  1. Zout

   Laatst las ik ergens dat het vaak gaat om booslims.

  2. Peter Selie

   @meijer

   Jeruzalem is AL de hoofdstad van Israël!

  3. Ritter

   meijer61200

   Jeruzalem is al de hoofdstad van Israël.

   Praktische alle politiek en diplomatiek verkeer vind plaats in deze stad. Dus Trump heeft de juist beslissing genomen om dat te erkennen.

   Jeruzalem is een Joodse stad en centrum van het Joodse leven.

   Hieronder een video over de geschiedenis van Jeruzalem.
   ———-
   The Truth About Jerusalem
   https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

 2. Zout

  Kees heeft gelijk. Punt, amen, afgelopen, uit!

 3. Fortiori

  Van der Staaij for Ambassador!……..Een verlossing voor de 2e kamer.

 4. Peter Selie

  Wanneer de schijnheilige randdebiel Van der Staaij het woord Jeruzalem hoort dan is-ie meteen in een Hosanna stemming. Ik vind het prachtig van Trump dat hij als 45e president van Amerika dwars tegen dat islamitische zooitje in het Midden-Oosten ingaat om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, ze hebben er gewoon recht op hoe dan ook.

  1. Zout

   Kees is om de dooie dood geen randdebiel, maar dat terzijde.
   Wij hoeven natuurlijk niet te verwachten dat Rutte III de NL-ambassade gaat verplaatsen naar J-lem. Dat gooit namelijk roet in het islamitische halal-eten. De knipmessen van de Tweede Kamer houden dat soort tuig liever te vriend.

  2. trampoline

   Ik ben de policor linkse gedachten terreur spuugzat, net als Wilders, Van der Staaij, Baudet en de CU.

   We laten ons toch zeker niet opleggen wat we moeten vinden?

 5. Adriaan

  Waar bemoeit Nederland en de rest van de wereld zich mee. Laat het Midden Oosten het zelf lekker uitzoeken. Zolang wij ons daar in mengen, zullen aanslagen in het westen doorgaan. Bovendien moet de staat nog steeds gescheiden blijven van het geloof.

  1. Peter Selie

   Misschien ben je niet geïnteresseerd in de islam, maar de islam is wel geïnteresseerd in ons. De aanslagen door extremistische moslims worden gewoon gecontinueerd in Europa of de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem gaat of niet, Trump zit gewoon met een lange stok in het wespennest te rakelen, hij probeert gewoon de door Amerika gesteunde wahabistische Soenniten tegen de Sjiieten op te zetten wat hem ook gezien de laatste ontwikkelingen aardig lukt. Het is een strategie waar ik mij volledig achter schaar, laat deze islamitische wilden zich zelf maar zó veel mogelijk uitroeien.

   1. Zout

    Het maakt inderdaad niets uit. De wereld is dar al harab totdat de islam haar zin heeft.

   2. Adriaan

    @Peter Selie, de Islam heeft wel degelijk mijn aandacht. Ik kruip vaak in de huid van de vijand. Ik wil weten hoe zij denken en hoe zij handelen. Zolang de wereld landen als Afghanistan, Irak, Syrië, Iran en noem al die staten maar op, blijven bombarderen, zullen IS-strijders waar ook ter wereld onze aandacht vragen. Ze zullen aanslagen blijven plegen, net zo lang tot dat ‘wij’ er mee ophouden. IS is en blijft een verderfelijk instituut, maar het is niet te bestrijden. Het is geen leger waar je een leger op kunt afsturen. Het blijven individualisten. Je kunt ze niet bombarderen zonder onschuldige burgers te treffen. En daarom vraag ik me nog steeds af waar de wereld zich eigenlijk mee bemoeit. Als ze (IS) in ons land infiltreren, ja dan moeten we optreden en dan bedoel ik niet dat we ze moeten gaan monitoren, zoals als Politiek Den haag dat zo mooi zegt. Dat kunnen we helemaal niet. Daar hebben we de mankracht niet eens voor. Om één terrorist 24/7 in de gaten te kunnen houden heb je een klein leger nodig. Dit soort tuig moet je elimineren uit onze maatschappij.

  2. Rosasolis

   @Adriaan. Ben ik met je eens. Heel goed geschreven. Inderdaad zolang wij in deze
   uitheemse zakken gaan bemoeien, worden wij erbij getrokken. Ik vindt dat ons regering
   moet aan Amerika vertelen dat Nederland bepaald ons keurs. En dat hoewel, wij een kleine land zijn, wij ons eigen regering hebben, die
   kan beslissen hoe wij verder zullen gaan.

 6. Ritter

  De Nederlandse media zijn vanmorgen bezig Trump te demoniseren. Te verwachtten gezien de haat die veel media hebben tegen Trump en Israël.

  Allerlei z.g “experts” en politici worden voor de microfoon gehaald die Trump persoonlijk aanvallen en kritiek hebben op Israël.

  Trump komt een verkiezingsbelofte na en er dan beweert dat Trump “onvoorspelbaar”is.

  Een onzinnig mantra want Trump doet ( of probeert) zijn verkiezingsbeloften na te komen. Dus is Trump eerder voorspelbaar en “onvoorspelbaar”.

  Het is eerder zo dat veel media en politici verwacht hadden dat Trump zijn verkiezingsbeloften niet zou nakomen eenmaal verkozen. Maar wat we zien is dat Trump juist zijn verkiezingsbeloften nakomt en dat zint veel media en politici niet.

  Over Jeruzalem; het is de hoofdstad van Israël en het is een Joodse stad en centrum van Joods leven. Dus Trump heeft de juiste beslissing genomen.

  Tien goede redenen om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël
  https://brabosh.com/2017/12/06/pqpct-fpb-2/

 7. trampoline

  Goed zo Van der Staaij.
  Weer een die gelukkig schijt heeft aan alle Moslim lange tenen en aan de linkse policor terreur.
  Ik hoop dat er nog velen volgen!

 8. Peter Selie

  Even los van het feit wat Kees van der Staaij vindt, dat óók de Nederlandse ambassade in Jeruzalem gevestigd dient te worden, deze politiek geladen uitspraak van hem is geheel gericht voor zijn zwarte kousen achterban, ik vind dat religie en politiek totaal van een ander gescheiden dient te blijven, hoe dan ook. Deze schijnheil wordt net zoals die andere religieuse minpunt Gert Jan Seegers op een voetstuk geplaatst alleen om een uitspraak, nou wie deze religieuse adjudanten van de zwartekousenkerk doen steunen zijn waarschijnlijk politieke kleuters.

 9. Ritter

  Ondertussen reageren moslims weer met geweld , zoals gebruikelijk.

  Nu in Amsterdam
  ——————

  Palestijnse tokkie slaat joods restaurant in 020 aan jeruzallementen. Politie wacht rustig af
  https://www.geenstijl.nl/5139776/schuld-van-trump/

  1. DolleDries

   De Kristal nacht begint is Amsterdam maar dat ook logisch in die verdwaasde stad.

   1. swetsnek

    En mooi daar laten in hate city zoeken ze daar maar uit.Die zeikstad heeft er ook recht op

  2. trampoline

   Hoe zouden Moslims en het linkse tuig reageren als andersdenkenden de zaken en marktkraampjes van Moslims zouden vernielen? Dat is precies hetzelfde, toch?

   Maar dan staat de hele linkse terreurorganisatie op zijn achterste benen te schreeuwen over discriminatie en dat de Islam daar niets mee te maken heeft.

 10. Ben Zine

  De VVD heeft samen met D66 de beslissing van Trump AFGEKEURD. Dat is dus de VVD… Rechtse woorden, maar linkse daden. Jeruzalem is gewoon de hoofdstad van het oude land… Nooit anders geweest, is nog steeds zo, zal ook altijd zo zijn. Wat zullen ze in Washington om lulletje Zijlstra hebben gelachen, toen hij begon te piepen dat het “onverstandig” was van Trump… Trouwens… Wanneer gaan VVD en D66 eigenlijk fuseren tot VVD66 ? Serieus… Rutte en Peggel, dat is gewoon één pot nat. Vooral VVD-ers met een linkse inslag passen naadloos bij D66. VVD-ers met een wat rechtsere inslag zouden zich dan bij Thierry kunnen aansluiten. Weg met die VVD, opheffen dat incestueuze krokettenclubje !!!

 11. Babaji538

  Er zijn 2 redenen waarop ik dacht het ‘weigeren’,
  waar te nemen.

  1. Niet wijken voor zwakte.
  2. Meegaan met stupiditeit.

  Petra Hermans

 12. Peter Selie

  De succesvolle conditionering van het kaucasische blanke ras om zichzelf te haten is een zéér bizar fenomeen, het is waarschijnlijk nog nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid voorgekomen. Hoe kan dat zó gemakkelijk gebeuren? Vraag dat maar aan je lokale VVD politicus.

 13. Kodi

  Zijn deze daders nou die Moslims die o zo graag in de slachtofferrol willen kruipen en zich de nieuwe Joden noemen?

  http://www.at5.nl/artikelen/176055/man-met-palestijnse-vlag-slaat-ruiten-joods-restaurant-in

  Kristalnacht is back! De Islam komt naar je toe!

  Bekijk de video’s en zie hoe laf en passief de politie blijft toekijken en deze dader ongestoord zijn gang laat gaan!

 14. PMG

  En wat blijkt wederom? Het schijnt alleen in west europa mogelijk te zijn om een zooitje moslims op te dringen, thuis maken ze elkaar af. Mijn mening is dat de Joden niet van rechten kunnen spreken maar ze zitten er nu eenmaal en zijn daar zelf erg blij mee.

  Waarom kunnen ze de stad niet delen?

  Nee, het moet weer exclusief zijn, m.a.w. het zijn zelf ook een stelletje hele grote zeikerds!

 15. Peter Selie

  Number of Refugees Into U.S. Drops 83 Percent Under Trump

  “The president’s strategy on refugees is guided first and foremost by the safety and security of the American people.”

  http://www.truthrevolt.org/news/number-refugees-us-drops-83-percent-under-trump#.WieaxF6JiGY.twitter

  1. Kodi

   Donald Trump blijft waarmaken wat hij beloofd heeft. The Trump Train goes on.

 16. Nasrani

  Ha Ha, ik mag zowel Trump als van der Staaij heel graag. December 2017 heeft dit jaar vele feestdagen! Een maand waarin ‘ de jongetjes van de mannen’ worden gescheiden.

 17. Rosasolis

  Jerusalem is altijd de hoofdstaat van Israel geweest, al eeuwen. Het is een van de oudste originele steden in geschiedenis. Maar dit nieuws gaat over een besluit van
  Amerika, die jarengeleden werd aangenomen. Dat hun ambassade wordt verhuisd naar
  Jerusalem. Wat maakt het uit waar de ambassades zijn? In Nederland, Amsterdam is ons hoofdstad, maar alle ambassades zijn in Den Haag. Nou en? Maar er zijn altijd grote problemen met Jerusalem, dus alle ambassades moeten nu goed overwegen:
  moeten zij Amerika gaan volgen, of blijven (voorlopig) in Tel Aviv? De Internationale
  reacties zijn al begonnen. Een Joodse restaurant in Amsterdam werd vanmiddag aangevallen. Niemand verwond maar toch schade. Ik ben bang voor nog meer protesten en aanslagen. In Israel, en ook door heel Europa. Daarom hoop ik dat ons ambassade blijft in Tel Aviv, tot het veilig is…als dat ooit zal gebeuren.

 18. van Urk

  “Israel heeft bestaansrecht op grond van VN resoluties uit 1947 maar niet op grond van onbewezen verhalen uit een sprookjesboek” of “Is koning David een verzinsel, in deze kwestie voor macht?” zijn zeer domme uitspraken waar ik zeer kwaad om wordt. Koning David en zijn rijk heeft werkelijk bestaan want daar zijn archeologische bewijzen genoeg van gevonden en zijn graftombe staat in Jeruzalem. En dat “sprookjesboek” vertelt op een rechtmatig manier de geschiedenis van het Joodse volk. Of weet die droplul soms hoe de echte geschiedenis in elkaar zit van het Joodse volk? Weet ie uberhaupt wel de historie van de Romeinse keizer Hadrianus? Hij was de veroorzaker van dit alles! Ik weet allang wat hier op een antisemitische wijze afspeelt. Precies wat de Palestijnen ook stelselmatig doen door leugens te verspreiden dat Joodse fantasten alles uit hun duim hebben gezogen. De bendeleiders van Ramallah weten precies hoe belangrijk Jeruzalem is voor de Joden. Daarom ontkennen ze keer op keer de connectie van deze stad. Maar een echte kenner weet inmiddels wel dat de Arabische en islamitische connectie met Jeruzalem zelf flinterdun is.

  1. PMG

   zuurstof apparaat stand-by en bloeddrukverlagende pilletjes?

   1. van Urk

    🙂 Ik lach alweer!

 19. J.C.

  Ik vind het eerder onbegrijpelijk en bedenkelijk, dat er überhaupt nog landen zijn die niet (openlijk) erkennen dat Jeruzalem de ongedeelde hoofdstad van Israël is.

 20. Rex Gildo

  Waar bemoeit die fundamentalistische gristenhond zich mee?
  Deze jezusverradende Farizeeër moet zich druk maken om vrouwen in de Biblebelt die aan de lopende band zwanger geraken en de niet-ingeënte kinderen die opgeofferd worden voor het zielenheil van de mannen.
  De SGP is altijd een jodenhaters-partij geweest.
  Het nu ineens opkomen voor Israël brengt hen toch echt geen plek in de hemel.

  1. Nasrani

   Ze moeten computers verbiedn in psychiatrische ziekenhuizen. Het blijkt de laatste tijd dat daar teveel misbruik van wordt gemaakt. Ook uit onderzoek is gebleken dat patiënten zich niet weten te gedragen op internet.

  2. Zout

   En jij, waar wil jij onze ambassade in Israël hebben?

   1. van Urk

    Zout@ Eilat. Mooi vreedzame en rustige uitzicht over de blauwe zee.

 21. Code134

  Gelukkig hebben deze marginale gerefomeerde provincialen weinig in te brengen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.