Mark Rutte vertelt trots in interview dat hij geen principes heeft en altijd met de wind meewaait

Hij is links noch rechts. Rutte is… van rubber. Wat maar nodig is om “de boel bij elkaar” te houden.

Eerder vandaag schreven wij al over het interview van premier Rutte met Elsevier. In dat stuk focusten we ons op zijn opmerkingen over een “woedend groepje” mensen op sociale media. Die mensen negeert hij volkomen. Volgens hem is de rest van Nederland namelijk wél positief en hoopvol. Die negatievelingen kunnen wat hem betreft beter oprotten.

Een belangrijk punt natuurlijk, maar Rutte deed nog veel meer interessante uitspraken in het interview. Met zijn trotse woorden over zichzelf als man zonder principes zijn veelzeggend.

Gevraagd of er een “methode-Rutte” is antwoordde de VVD’er:

“Nee, in dit land doen we al sinds 1848 aan compromissen. Het enige polariserende kabinet was dat van Joop den Uyl en die had daar intern al ruzie over. Het laatste kabinet-Balkenende eindigde met een vechtscheiding. Maar het eerste kabinet-Rutte viel ook, omdat de PVV eruit stapte. Dus mij lukt het ook niet altijd. Het lukte me pas één keer om de boel tot het eind bij elkaar te houden. Ik claim niet dat ik daarin altijd slaag.”

Hij claimt niet dat hij daar altijd in slaagt, maar het is wel altijd zijn doel. Het is de bedoeling dus niet om zoveel mogelijk punten uit het VVD-programma te realiseren, om de economie een boost te geven, of wat dan ook. Nee, Het Grote Doel is De Boel Bij Elkaar Houden.

Daarvoor zei hij al het volgende:

“Het compromis zit in onze genen. Als heel vroeger boer Rutte, boer Buma, boer Pechtold en boer Segers stukjes land moesten inpolderen, dan deden ze dat niet ieder apart, maar samen. Ze wisten dat hun bazen wegens al het water nooit in de buurt kwamen om te zeggen hoe ze het moesten doen. Dus die boeren zagen eigenlijk nooit hun baas, want die wilde zover niet roeien. Zo ontstond hier een diepgeworteld vrijheidsgevoel. We moeten samenwerken in dit poldertje.”

Met andere woorden, er is wel degelijk een “methode-Rutte.” Die houdt in dat er altijd naar een compromis gezocht wordt. De uiteindelijke conclusie interesseert hem niet zolang alle betrokken partijen het voorstel maar steunen. Dat is waarom hij als premier met totaal verschillende partijen kon regeren.

Hij brengt de partijen en leiders bij elkaar, bemiddelt, en hoopt dat er dan een compromis uitrolt waar iedereen mee kan leven. Wat de rechter kiezer van dat compromis vindt is voor hem totaal niet interessant. Er is een compromis bereikt en dat compromis is heilig. Punt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

108 reacties

 1. Code134

  Rutte realiseert zich dat in een politiek verdeeld landschap je altijd naar een compromis moet zoeken. Dat doet hij uiteraard vanuit het VVD-standpunt maar hij weet ook dat je die nooit onverdeeld kunt afdwingen.
  Deze realistische en verstandige insteek maakt hem tot een succesvolle premier in het Nederlandse polderlandschap.

  We mogen onze handjes dichtknijpen met deze briljante bestuurder.

  1. Henk-Jansen

   Het compromis is een prachtig middel in de Nederlandse politiek waarin niet de winnaar alles bepaalt, zoals in bijvoorbeeld de VS en het VK wel het geval maar waar met iedereen rekening gehouden wordt. Hier op DDS zeggen ze altijd over Rutte dat hij van rubber gemaakt is en dat hij geen ruggengraat heeft maar die mensen snappen niet dat het zo niet werkt in Nederland. De winnaar kan niet alles bepalen en zal altijd compromissen moeten sluiten met anderen waardoor niet alle partijstandpunten verwezenlijkt kunnen worden.

   1. Code134

    Hier kan ik helemaal mee instemmen, Henk. Het woord compromis heeft ook een negatieve bijklank, alsof je geen goede compromissen kunt sluiten. Het laatste kabinet hing van de compromissen aan elkaar maar toonde zich een van de krachtigste en doortastende Kabinetten die we ooit hadden. De kracht van het poldermodel is dat je besluiten neemt met een breed draagvlak die om die reden ook doorzettingsmacht hebben.

    1. denk eens na

     Er is een groot verschil tussen liegen en compromissen.

     1. PMG

      Inderdaad maar Mark SPINELESS, zal dat een zorg zijn, is onderweg naar Brussel.

  2. Dubbele Komma

   oud nieuws we zagen zelf al wat voor huigelende liegende kwal mark trutje is.

   dat een complete staatsmongool als jij hem een briljante bestuurder vind zegt genoeg.

   nogmaals de vraag,wie probeer je nu toch te overtuigen hier?

   1. Code134

    ‘Huichelen’ spel je met ch, en ‘vindt’ moet met dt: stamwerkwoord is ‘word’ en in de tweede persoon enkelvoud zet je er een t achter. Dus: ‘ik vind’ en ‘jij vindt’.

    Ik heb niet de ambitie je nog iets bij te kunnen brengen over politiek of religie maar een beetje fatsoenlijk Nederlands op niveau basisschool moet haalbaar zijn.

    1. Dubbele Komma

     bekkie weer vol met tanden Volkert?

     😉

     1. sonar

      Laten we zijn tanden er maar uit slaan,en code 134 activeren en af laten schieten met zijn geweldige Rutte naar maan.
      Aan wegkijkers zijn we liever kwijt dan rijk.

    2. Zout

     @Error: Is jou dat in de mond geled? Weet je nog?

     1. swetsnek

      En dee in plaats van idee enzo wet iK er noog well feel meer hahahahahahahahahaah als doppertje het niet meer weet komt ie daar mee niks om geven

     2. Zout

      Doe ik ook niet, ik sla hem/haar er alleen wel mee om zijn/haar homoseksuele oortjes.

   2. Original NL

    # Dubbele komma
    Rutte zegt het zelf..de baas weet van niets en is te lui om te roeien.
    En wie is er de “baas”?…juist

  3. Dubbele Komma

   Het zegt eigenlijk meer dan genoeg dat de verwarde linkse socialistjes het hier opnemen voor mark trutje.

   alleszeggend.

   Ik denk dat het liegen ze wel bevalt,dat kan de linkse verwarde mens als geen ander.

   kijk wat het nrc bij elkaar heeft gelogen alleen de laatste paar weken al.

   🙂

   1. corfo

    @ Zout/swetsnek.
    Als dat linkse zooitje geen leugen meer kan bedenken, de meeste kennen wij n.l. al lang, gaan ze de andersdenkenden aanvallen op schrijffoutjes, Schrijffoutjes !! hahaha, hoe kinderlijk wil je ’t hebben ? Aan de andere kant is ’t natuurlijk ook weer zo, dat als ik zou schrijven : “Ik vindt die linkse ratten totaal geïndoctrineerd”, zij niet meer begrijpen wat er staat, want er staat “Ik vindt…..” met dt en als dat er staat begrijpt dat linkse spul er niks meer van. De één begint te raaskallen met : “Trol alert !!” De andere roept : “Ik vindt”, moet met een d en zónder t erachter”, een derde begint meteen met tirade tegen dhr. Wilders, de vierde gaat subiet tekeer tegen dhr. Baudet. Ik vind het hilarisch maar ook buitengewoon zielig en triest.
    Dat Pia Dijkstra (Dommeriken66) een voltooid leven heeft en dus moet worden afgemaakt, dáár hoor je niemand over.

    1. Code134

     “Dat Pia Dijkstra (Dommeriken66) een voltooid leven heeft en dus moet worden afgemaakt, dáár hoor je niemand over.”

     Nee, het is ook niet erg zinvol om op dit soort zieke waanzin te reageren. Je spoort voor geen meter, corfo.

  4. Vit

   Een kinderhand is gauw gevuld.

  5. trampoline

   Ik lig in een deuk om de reacties van Code 134; wat een grap is deze figuur.
   Rutte een briljant bestuurder? De grootste Pinocchio aller tijden. Rutte kun je niet serieus nemen want die liegt en manipuleert alles aan elkaar.

   1. Guus Geluk

    Rutte is wel degelijk een briljant bestuurder, maar wordt stelselmatig door de populisten – en in het bijzonder door Baudet – gedemoniseerd. Baudet speelt voortdurend op de man en staat op hetzelfde niveau als de manier waarop radicaal-links hem zwartmaakt.

    Hier een staaltje karaktermoord.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/thierry-baudet-geeft-rutte-een-verbaal-pak-slaag-uit-grenzeloze-machtshonger-tekent-hij-elk-brussels-decreet/

 2. Gerlos

  Code 134, prima verwoord.

 3. PMG

  Te makkelijk

 4. Holland

  Rutte is een robot, of liever: een robopaat. Hij wordt gestuurd en bijgestuurd door multinationals, het bedrijfsleven en lobby- en belangengroepen. Gedreven door megalomane machtshonger zal hij zelfs zijn oude moeder verkopen om aan het roer te blijven, tot het moment dat hij wordt weggeroepen voor ‘hogere belangen’ in de EU-scene. De belangen van de Nederlandse burgers interesseren hem geen barst. Ons land is zeer slecht af met deze clown.

 5. Marija

  Off topic:
  Oud ambassadeur schenkt pechtold appartement in Scheveningen.

  Laat die gasten maar schuiven, daar hoor je ze niet over.

  Gelezen in TPO

  1. Marija

   Ik kan geen link plaatsen, wordt niet geaccepteerd hier.

   1. Code134

    Kunnen we ons wel overheen zetten, Marija.

    Probeer het maar in je eigen woorden te zeggen.

    1. Dubbele Komma

     pechkop kreeg dat penthouse om het ceta verdrag erdoorheen te krijgen.

     net als dat hij snoepreisjes aannam naar oekraine,om dat verdrag er even doorheen te rammen.

     normaalste zaak van de wereld bij links. zakkenvullen.

     daarom is ons ooit zo mooie land weggegeven.

   2. Paaldanseres

    Tip: Vóór de link een spatie plaatsen. 😉 aub.

   3. Anton Adriaan

    Vraag het aan Ritter. Die weet wel hoe je links moet plaatsen hier op DDS.

    1. Dubbele Komma

     ja als jij die links nou even las,dan kraamde je niet aan 1 stuk regelrechte onzin uit anton mussert!

     dan was je iets beter geinformeert geweest!

     😉

     1. Anton Adriaan

      Al gedaan, Kommie.
      Niets dan valsche waerheeden.

     2. Dubbele Komma

      ja natuurlijk ik geef je net een geschiedenisfilmpje voor dat je niet af wilt kijken omdat de uitslag je niet bevalt,het lijkt wel een referendum,terwijl het alleen maar feitelijke gedocumenteerde geschiedenis is waar jij met je domme geblaat niks aan kunt veranderen.

      dus als jij zegt dat Ritter valse informatie post geloof ik je zomaar,want je bent nogal geloofwaardig,WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

      je bent allang weer af man.

      dream on.

      😉

     3. Code134

      Geïnformeerd schrijven we met een d.

      Je komt er wel, lieve jongen.

     4. Dubbele Komma

      goh de taalnazi zit weer met zijn bek vol tanden.

      wat een verassing,…

     5. Zout

      @Error: “Geïnformeerd schrijven we met een d.”

      Is jou dat in de mond geled? Weet je nog?

 6. Boudewijn Hummelinck

  Ik zie dat de socialisten hier al weer korte metten maken met Marc Rutte, de CEO van ons landje het economisch niet zo gek doet in de wereld. Weet je waarom? – omdat die CEO het niet zo gek doet en de ene goede deal voor ons land na de andere sluit.
  Ik snap wel dat het linkse volk hier helemaal van de leg raakt maar ze eten wel goed van het werk van Marc. Die uitkeringen moeten namelijk wel allemaal worden betaald en dan is het wel handig als we een premier hebben die dat een beetje snapt.

  Mensen, een klein landje met een open economie besturen kan alleen maar in goede samenwerking in de EU. Dat doet Rutte verdomd goed en we eten er allemaal van.

  1. PMG

   Behalve ik dan oetlul.

   Toen de EU nog niet bestond ging het veel beter en voor de Benelux helemaal! Weet je wanneer het het beste ging? In DE GOUDEN EEUW! Uitknijpen dat werkvolk en zakken vullen, that’s the deal and you’re welcome to join the club!

   1. Henk-Jansen

    We zijn tegenwoordig rijker dan we ooit geweest zijn. Je moet geen leugens vertellen PMG!

    1. Holland

     Henk-Jansen, de hele wereld is nu rijker dan die ooit geweest is. Je argument is dus loos. Voorts heeft het gros van het belastingvee een grotere schuldenlast dan Nederlanders ooit in de historie gehad hebben. En die is nog gebaseerd op luchtkastelen ook: huizen in Nederland zijn dubbel zo duur als in de omringende landen door o.a. de hypo-renteaftrek. De stenen zijn niet duurder, maar alles is gebouwd op wensdenken, op een bubble.

     1. Henk-Jansen

      Bubbelvorming is van alle tijden (denk maar aan de tulpenmanie in de 17e eeuw) en is inherent aan het kapitalisme. Jouw argumenten zijn dus ook loos.

     2. Dubbele Komma

      gaat er nou zon mafklapper over de tulpenmanie beginnen?

      MUHAHAHAHAHHHHHAHHAHHH

      de winst van baudet zit echt diep bij die hysterische gestoorde geesten,whahahahahahaha

     3. Henk-Jansen

      Beste dubbele komma,
      Ik gebruikte de tulpenmanie alleen maar als voorbeeld om aan te geven dat economische bubbels niet alleen een hedendaags fenomeen zijn.

      En ik vind Baudet best een aardige kerel hoor, het is alleen een beetje een clown.

     4. Holland

      Henk-Jansen = Guus Geluk.

     5. Dubbele Komma

      ja natuurlijk is guus gelul henk de wegkijkert en geschiedvervalser,hahahahah

      dhimmie dopper met al zijn nep-accounts,zwaar lachwekkend,en wie hij nou probeert te overtuigen?

      het is me een raadsel.

      voorlopig komen ze niet verder dan ontkennen ontkennen ontkennen,al schreeuwt een moslim persoonlijk in zijn oor dat hij geen gelijk heeft blijft hij het nog volhouden,je lacht je suf!

      MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

     6. Tjeempie80

      Guus Geluk, Blue Monday, Code123, Meeste Kong, Henk Jansen en ik zijn toch allemaal dezelfde persoon?

      Hahaha.

  2. Dubbele Komma

   de socialisten hier zijn gek op markje trutje, die is nog linkser dan pol pot.

   en gek op europa en de zakkenvullende elite.

   de zakkenvullende elite is helemaal dol op de nieuwe linksmens die alle idealen van de oude linksmens overboord hebben gegooid.

 7. Fortiori

  Wanneer je het regeren zou overlaten aan een woedend groepje dan ben je in de aap gelogeerd.
  Ze vechten elkaar binnen de kortste keren de tent uit. Dat kan nooit een lang leven beschoren zijn.
  Strovuurtjes branden fel en zijn zo weer uitgedoofd. Terug bij af, en dan komt het verstand aan bod. Let op Asscher. Voor een sociaal Nederland.

 8. Bloem

  Het klopt idd, hij brengt politieke leiders van divers pluimage en sterk uiteenlopende standpunten bij elkaar. Bijvangst van het bij elkaar brengen is dat hij het volk van zichzelf en de VVD wegjaagt. Recht in de armen van niet alleen de PVV en FVD, doch ook D66 en deels het CDA. Je kunt zelfs stellen dat Rutte de beste reclame voor de PVV is

  1. Dubbele Komma

   dat klopt bloem,en die halstarrige socialistische linksmens die hier met complete waanzin anderen proberen te overtuigen dat de enige waarheid in het nrc staat.

   dit soort hielp president Trump aan de macht in amerika,door niet naar anderen te luisteren die WEL een punt hebben.

   en dat soort als de linkse idioten hier helpen geert en thierry aan vele stemmers meer door hun achterlijke gedram en waarheden verdraaien.

   ga door!

   volgende week weer een paar zeteltjes erbij!

   1. Henk-Jansen

    ‘Door hun achterlijke gedram en waarheden verdraaien.’ Volgens mij zijn het vooral rechtse partijen die dit doen. Moslims dit en buitenlanders dat en de EU zus en linkse socialisten zo. Puur rechts gedram. Ook zijn jullie goed in de waarheid verdraaien, klimaatverandering is een hoax, de Russen bemoeien zich niet met het westen, er is zoiets als een ‘partijkartel’… Allemaal notoire leugens! Zie de volgende keer eerst eens de balk in je eigen ogen voordat je de splinter in die van een ander aanwijst!

    1. Dubbele Komma

     dat bedoel ik,1400 jaar geweld ontkennen tegen alle bewijzen in maar wel verwachten dat we deze regelrachte onzin van je aannnemen,ja tuurlijk,linksgekkie. ga eerst maar eens toegeven dat de islam na 270 mijloen mensen te hebben uitgeroeid wel degelijk een levensgevaarlijke ideologie is,dan praten we daarna wel verder over jouw onbewezen beweringen ja?

     😉

     1. Anton Adriaan

      Weer het zelfde riedeltje..
      Weer 1400 jaar, weer 270 miljoen…
      Pfff… 😉

     2. Code134

      Zie je wel, lieve jongen, als je een beetje je best doen valt het met de taalfouten best mee.

      Goed blijven oefenen en je gaat er komen!

     3. Dubbele Komma

      oh je gelooft de geschiedenis niet anton mussert?

      hahahahahaha

      ontken je ook de holocaust?

      mafklapper.

      islam is liefde.

      vertel mij even waar dit verhaal fout zit dan als je zo wijs bent?

      https://www.youtube.com/watch?v=Uj8J62BqRMo&t=2s

      komop,debunk dit verhaal even.

     4. Dubbele Komma

      komop anton mussert. leg me even uit wat er niet waar is aandeze geschiedenisles,als je goed oplet verteld ze ook waar die 270 miljoen doden vandaan komen,hint: alleen hindoes al 80 miljoen.

      en dan hebben we het nog niet eens over de slavernij die jullie steeds aanhalen bij de zwarte piet discussie,maar die vandaag de dag in de moslimwereld nog steeds de normaalste zaak van de wereld is.

      ook niet waar zeker?

      😉

      kom,doe je best,overtuig me.

     5. Henk-Jansen

      Ook het Christendom heeft voor talloze slachtoffers gezorgd. Ik bagatelliseer het gevaar van de radicale Islam niet maar je moet begrijpen dat het overgrote deel van de moslims in vrede hun religie beoefenen en kun je onmogelijk hun godsdienstvrijheid afnemen en hun heilige boek verbieden. Maar laat het heel duidelijk zijn, als bepaalde moslims of wie dan ook niet de Nederlandse (grond)wet onderschrijven of zelfs terroristische aanslagen willen plegen ben ik er helemaal voor om ze zeer zwaar te straffen en ze hun Nederlandse nationaliteit af te nemen!

     6. Dubbele Komma

      Anton? waar blijven je bewijzen dan?

      hallooooooooo?

      er waren toch geen minimaal 270 miljoen doden door islam?

      echoooooo waar ben je nou?

      🙂

     7. Dubbele Komma

      als je nou over het christendom begint heb je het filmpje niet gezien,en het christendom heeft een verlichting gekent die zal de islam nooit hebben,simpelweg omdat de bijbel door een “derde”is geschreven en de koran is het woord van hun god zelf.

      je lult uit je nek,komop,je kan beter!

      je bent toch zo slim?

     8. Dubbele Komma

      goh,het is stil aan de overkant….

      🙂

      je kan minimaal over taalfouten blaten whahahahahahha

      wat een triest volk zijn jullie,komop ik wacht op antwoord.

     9. Anton Adriaan

      DubbKomm….
      JK Sheindlin(die naam haha) lult mij te dom om ook maar 20 sec te volgen. Dus ik heb het filmpje afgezet. Ik ga deze ‘regelrachte’ aanrader van jou keihard negeren.

      En dan moet je deze even uitleggen.
      DubCum zei:

      “en dan hebben we het nog niet eens over de slavernij die jullie steeds aanhalen bij de zwarte piet discussie”

      Jullie? Wat?
      Is het weer methadon-avond voor jou?

     10. Floris

      “maar je moet begrijpen dat het overgrote deel van de moslims in vrede hun religie beoefenen”
      —————————————————————–
      Net zoals ze in vrede hun vrouwen onderdrukken? Erdogan steunen? Stil blijven bij al die aanslagen? Joden haten?

      Ik heb hier een stukje leesvoer voor je dat mogelijk de balk uit je oog kan halen: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/00000608.html

     11. Dubbele Komma

      ohja je maakt nog een subtiel foutje.

      de islam is namelijk geen relegie maar een ideologie.

      net als nazisme.

      en alle moslims of ze nu gewelddadig zijn of niet ondersteunen deze bloederige ideologie.

      ga filmpje maar even kijken. je weet totaal niet waarover je het hebt en stop met onzin op mn mouw te spelden. want je weet niks en praat anderen na.

     12. Dubbele Komma

      goed zo anton mussert,je valt dus weer keihard door de mand.

      je geeft het nog toe ook,maar goed wij weten weer genoeg en ik hoop dat er een hoop mensen meelezen,en jouw soort ook in de gaten krijgen ,leugenaars en geschiedvervalsers.

      en dat deze mensen dit onthouden als ze volgende keer in het stemhokje staan!

      hahahahahaha zielepoot!

      en Floris,jij hebt dus wel een punt! in tegenstelling tot deze linkse schreeuwer die andere mensen onzin probeert op te dringen!’

      🙂

      zoveelste overwinning op de linksmens,puur op geschiedenis.

      lastig he,feiten?

     13. Code134

      Dat getal van 270 miljoen slaat helemaal nergens op. Op enig moment is dat getal gaan rondzingen op islamofobe sites waarna islamofoben het als feit zijn gaan beschouwen.

      Ik heb me in het verleden eens verdiept in de achtergronden van de wilde rekenarij en ze voert deels terug op publicaties van een omstreden wetenschapper (die zich weer baseert op de onderzoeker Al) Koenraad Elst, die tamelijk wild speculeerde over veroveringsoorlogen van in de oudheid van de moslims richting India en omstreken. Hij komt zelf niet tot dit getal (hij noemt veel lagere aantallen) en geeft ook aan dat het wel heel erg ruwe schattingen zijn.

      Dubbele Komma is te dom om voor de duvel te dansen maar ook slimmere moslimhaters zullen zich niet wagen aan het leveren van een wetenschappelijke onderbouwing. Die bestaat namelijk niet.

     14. Dubbele Komma

      je bent allang af code domoor,hahahahahaha

      omdat jij de nrc leest en alles ontkent wat je niet zint is het niet waar?

      al sta je tot je knieeen in het bloed ontken je nog dat de islam een gewelddagige ideologie is

      jij bent al zo vaak door de mand gevallen,dat is niet normaal is.

      maar goed,we zullen je geloven,en overal waar de islam aan de landsgrenzen stond bekeerde het hele volk zich spontaan tot moslim,dat klinkt natuurlijk ook veel geloofwaardiger

      dat hun bloederige historie uitvoerig in de koran zelf beschreven staat negeren we natuurlijk ook even voor het gemak,want de koran is ook 1 grote leugen volgens jou.

      ken je ook het verhaal wat in de koran staat dat mo persoonlijk 700 joden onthoofdde in een recordtijd?

      ook gelogen? staat ook niet in de koran?

      ik ben blij dat jij als orakel hier bent om de geschiedenis te herschrijven,want ik was ff abuis,hahahahahahaa

      knetter ben je,het staat in hun eigen boekkie!!!!!!

      wat een dwaas,hoppa weer een paar stemmen erbij!

      dank u!

      🙂

     15. Dubbele Komma

      nog zon leugenaar die hun eigen bloedvergieten uit de koran haalt:

      blijf negeren!

      https://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

      heeft waarschijnlijk ook zijn school niet afgemaakt

      🙂

     16. Code134

      Ik ontken in elk geval dat de islam een politieke ideologie is. Dat is een stupide bewering die Führer Geert in de koppies van zijn volgelingen heeft geramd maar het slaat helemaal nergens op.

     17. Dubbele Komma

      het maakt geen reet meer uit wat jij denkt,code uberdom,

      blijf doorgaan,blijf zelfs ontkennen wat er uitvoerig in hun eigen koran beschreven staan,gewoon doen!

      daar word je echt geloofwaardig van!

      hahahahahah mafklapper,oh wat ben je fout,maar ga vooral door! blijf je hersenscheten spuien,en blijf laten zien hoe ontzettend gevaarlijk jouw wegkijkende soort is!

      ronsel stemmen voor me! ik wil je horen janken bij de volgende verkiezingen,als jouw soort zoveel ogen heeft geopend dat mensen zelf op zoek gaan naar de waarheid!

      nee,geert heeft natuurlijk het bloed aan zijn handen van 270 miljoen andersdenkende mensen,hahahahhahahah

      blijf doorgaan! laat zien wat voor imbicielen jullie zijn!

      🙂

     18. Tjeempie80

      Kom effe kijken en lach me dood. Kromme Lul wordt afgedroogd door een paar rustige heren die wel eens een krant en een boek lezen.

      Maak je niet druk beste kerel. Het poepen gaat vast wel goed en dat is toch ook wat waard?

      Hahaha.

     19. Dubbele Komma

      ja ik ben afgedroogd door een mongool die gewoon glashard ontkent wat er in de koran zelf uitvoerig beschreven staat,hahahahahahaha

      daar komt tjeempie het zoveelste account weer even intelligent doen.

      superargumenten weer dombo,hahahahahahaha

      afgedroogd,hahahaha ja als je zelfs de geschiedenis ontkent kan je de meest achterlijke beweringen maken,ga door tjeempie het zoveelste nep-account,hahahaha

      komop,je hebt me de les gelezen. puur op argumenten!

      WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH

      kijk dat laatste filmpje nog even,komen nog wat verhaaltjes in de koran in voor.

      ga dat vooral in een moskee vertellen dat dat allemaal gelogen is,hahahaha

      wacht,ik maak me even nat,kan jij me ook afdrogen hahahahahahahah

      wat een mongool ben je toch dhimmie dopper.

      prachtig! ga door!

      🙂

     20. Tjeempie80

      Maar het poepen gaat nog goed Kromme Lul?

     21. Dubbele Komma

      als ik jouw bijdragen lees van al je nep accounts,schijt ik erop los,hahahaha

      en daarna trek ik jouw soort graag door,want je stinkt,en heb ik het niet eens over je kleur,whahahahahahaha

      supersukkel! slim antwoord ook weer!

      MUHAHAHAHAHAHAHAH

      heb je het al gehoord tjeempei met al je nep accounts?

      fvd groeit als kool,en jouw soort werkt daar keihard aan mee!!!!

      ga door!!!

      🙂

     22. Dubbele Komma

      goh het is weer stil aan de overkant,hoe komt dat nou toch,…..

      🙂

     23. Tjeempie80

      Fijn, Kromme Lul een goede stoelgang is heel fijn. Ook goed om te horen dat je altijd doortrekt. Ook fijn voor de andere bejaarden in je tehuis.

      En nou maar weer fijn gaan slapen. Oude sukkels zoals jij moeten het niet te laat maken.

     24. Code134

      🙂

     25. Dubbele Komma

      WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAH (haalt adem) MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH(pinkt tranen van het lachen uit zijn ogen)WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

      Wat een ongelofelijke sukkel

      MUHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

      GA DOOR! laat zien hoe jouw soort argumenteert!

      🙂

    2. Roughwood

     En ik maar denken dat alles de schuld van Trump is…

     1. Dubbele Komma

      nee roughwood,ook thierry en geert kan je ook gerust verantwoordelijk houden voor 1400 jaar islam geweld,dat komt door rechts!

    3. Floris

     1) Ook zijn jullie goed in de waarheid verdraaien, klimaatverandering is een hoax.

     Het klimaat verandert, maar de oorzaak is nooit bewezen. Over gedram gesproken: de linkse klimaat fetisjisten dulden geen tegenspraak hierover. Het lijkt wel een religie.

     2) de Russen bemoeien zich niet met het westen.

     Dat wordt schromelijk overdreven. Het is wel zo dat het westen de Russische invloedssfeer niet respecteert en dat is spelen met vuur.

     3) er is zoiets als een ‘partijkartel’

     Dat is er zeker. En de MSM is ook één pot nat.

     Henkie zou zelf eens de balk uit z’n ogen moeten halen.

    4. Dubbele Komma

     als je gelijk had henk,dan had trump nooit de verkiezingen gewonnen,de geschiedenis leert ons anders,…

     het gedram en gejank van de linksmens is iedereen wel helemaal zat aan het worden. dat gedram was 1 van de redenen dat trump won.

     en de brexit,en het gedram van een bijv alexander pechkop die zelf trots vertelde dat hij geen 1 pagina van het verdrag met oekraine heeft gelezen,maar het volk te dom vond over te laten beslissen!

     daarom moeten jullie ook gewoon de ruimte krijgen om je onzin door te blaten op deze site bijv,er lezen genoeg mensen mee,en die geve jullie alle redenen om volgende keer op een normale partij te kiezen als de pvv of fvd!

     ik zeg: ga zo door! whahahahahahahahah

     🙂

 9. sjun

  Eigenlijk is Mark Rutte dus een kloon van Job Cohen. Dat verklaart wel die Eurofiele politiek en de uitverkoop van Nederlandse cultuur, waarden en kapitaal zoals dat onder zijn veantwoording plaatsvindt.

  1. Dubbele Komma

   klopt sjun,heel erg!

  2. Zout

   Vlijmscherp, zoals gewoonlijk.

   Rutte drink alleen geen thee maar bier, past beter bij z’n holmaat Juncker.

 10. Guus Geluk

  Rutte zal de geschiedenis ingaan als één van de beste premiers die dit lznd ooit heeft voortgebracht. Uiteraard is hij links noch rechts, maar hij is wel rechtdoorzee. In het politiek verdeeld land compromissen maken om de boel bij elkaar te houden.

  Het is triest dat hij voor deze keiharde inspanningen niet de credits krikgt die hij verdient, maar een onophoudelijke stroom demonisering.

 11. Duckday

  Hoogmoed Waanzin en belust op macht Lak aan de kiezer en vaderland alleen eigen belang telt Geen openbaarheid alles achter gesloten deuren net doen of je het erg vindt

 12. trampoline

  Rutte zegt: “Het eerste kabinet Rutte viel ook omdat de PVV er uit stapte”.

  Volstrekt gelogen; de PVV maakte helemaal geen deel uit van dat kabinet. De PVV verleende gedoogsteun en dat is iets totaal anders.

  Rutte is het liegen en verdraaien nog niet verleerd.

  1. Code134

   Wilders stapte uit de gedoogsconstructie en daarmee viel het Kabinet.
   Ik kan geen leugen ontdekken.

   1. Holland

    “Voor Wilders is het duidelijk: het CDA is verantwoordelijk voor de ondergang van kabinet Rutte I. Hij haalt een interview van voormalig CDA minister Hillen aan. Volgens de oud-Defensie-minister lag de breuk bij de torenhoge bezuinigingen. Iedere coalitie zou volgens hem in de problemen zijn gekomen. Daarom is het volgens Hillen niet fair alle schuld naar de PVV te schuiven.”

    https://www.nporadio1.nl/opinie-commentaar/3690-oud-zeer-bij-buma-en-wilders-2

   2. trampoline

    Zelfs gewoon lezen wat er staat is voor jou al te moeilijk; hoe dom moet je dan niet zijn?
    Jouw soort ontkent alles wat niet bij je standpunt past.

    1. corfo

     @ trampoline.
     Raak.
     Laat een figuur als Cootje gewoon LINKS liggen en wacht tot hij is dood gebloed. Dat linkse zooitje loopt amechtig achter een vent aan die toegeeft dat hij géén principes heeft en met alle winden mee waait. Wát een kuddegedrag; typisch links hoor : mee lopen in een optocht achter een figuur zónder enige principes, en maar blèren en schreeuwen. Dat gebeurde in de jaren ’30-’40 óók bij onze buren, maar ook al hier, dat waren in die tijd NSB’ers, nu wéér !!

 13. cor wit

  Rutte waait met alle winden mee
  Dat maakt hem gevaarlijk geen stand punt als Brussel hem een dikke beloning aanbied doet hij alles wat ze zeggen zo is ook de verkiezingen gewonnen kost wat het kost maar Wilders mocht niet winnen fraude
  Kijk maar naar de dividenden belasting de multinationals hebben hem gewoon van alles belooft na zijn kabinets perioden
  En ik lees iets over negatieve moeten maar oprotten Rutte dat moet tegenover de burgers zeggen en niet laf van uit je stoel kwal dat hij is
  VVD staat voor vrijheid voor dieven en die zitten er genoeg bij de VVD

 14. EllyD18

  Dat wisten we toch al. Zo glad als een aal.
  Maar als je geen beloftes wilt houden, moet je ze ook niet doen.
  En dat meneer Rutte wordt u zeer kwalijk genomen, niemand gelooft u nog.

 15. Zout

  Gelukkig is het einde van boer Rutte in zicht. Wat een dramatische schijnvertoning! Op naar de nieuwe politiek, met directe democratie, de gekozen burgemeester, Nexit en vooral: Weg met de euro.

 16. Robert Leiden

  FvD en PVV 15% van de uitgebrachte stemmen dit jaar.
  Hoe zou dat nou komen dat 85% niet op deze partijen heeft gestemd?
  De koning van het NL cultuurgoed komt met een lijstrekker in Rotterdam.
  Een Hongaarse bruinhemd.
  Maar wat Rutte en zijn collega’s doen is zo slecht….

 17. Ni28

  Als het over Rutte gaat krijg ik altijd het gevoel van plaatsvervangende schaamte. De wereld kijkt en de wereld ziet. Erg dat dit onze nationale trots moet voorstellen. De boel bij elkaar houden, ja precies, de boel. De samenleving degradeert tot een boel.

  1. PMG

   Inderdaad, je begint je te schamen voor deze harlekijn!

   SPINELESS-NO-BACKBONE

 18. corfo

  Eindelijk geeft deze minkukel toe hetgeen wij, de weldenkenden, al langere tijd wisten : de man heeft géén principes en waait met alle winden mee.
  De reaguurders die deze figuur proberen te “verdedigen” door bijv. te stellen dat hij “alles zo vreselijk goed doet en de best denkbare m.p. zou zijn” , moeten zich nu wéér draaien en toegeven dat hij een draaikont is zónder enige principes, hij geeft het zelf toe immers ?
  De hele linkse maffia valt hier door de mand. Geweldig !!

 19. Pretpark

  Mark Rutte is de prive schandknaap,van Jucker,jaaaa dit wisten jullie nog niet he!!!
  Bij elke voor de europese burgers negatieve belasting wetten,moet Rutte bij Jucker apart in een donker kamertje komen,en een tijdje bij Jucker op schoot zitten!!
  Jucker tevreden,Mark ook zijn beurt weer gehad,iedereen happy daar!!!!M

  1. Code134

   Al weer een man die zijn homoseksuele driften geen plek weet te geven.

   Kom uit de kast, Pretpark, en val ons hier niet mee lastig.

 20. Robert Leiden

  Mooi om te zien hoe de alt right gekkies alles wat goed gaat in het negatieve proberen te trekken.
  Omdat iemand goed kan samenwerken, waardoor NL het beter gaat na tijden van crisis, daarom moet iemand afgebrand worden.
  Lijkt mij een vorm van bruinhemdige jalouzie omdat in die kringen goed communiceren en goed samenwerken standaard een probleem is.

  1. PMG

   Ja Robert, het gaat allemaal fantastisch! Ik zou niet weten over welke crisis je het hebt hoor, die is nog steeds gaande. Kijk, als je vermogensbelasting moet betalen en die is hoger als de rente die banken verstrekken dan ben je aan het interen. Wanneer de ECB 60 miljard per MAAND in het system duwt dan snap je dat er iets niet klopt. Waarom zouden NL Griekenland geld geven wanneer de ECB zelf 60 miljard drukt. Waarom geven zij dat niet aan de Grieken? Die 60 miljard gaat voornamelijk naar italiaanse banken die bijna op hun gat liggen. Dus het gaat helemaal niet goed. De lage BTW, eerste levensbehoeften notabene, gaat even 3% omhoog, energiekosten gaan omhoog, ziektekosten gaan omhoog, amper politie op straat, onderwijs niveau zakt gestaag, gut gut wat gaat het goed. Aflossen hypotheek netjes gedaan en nu straf. Sparen is geld vastzetten en dat levert de staat weinig op, alleen vermogensbelasting, beter voor de staat is wanneer mensen dan toch maar hun geld over de balk gaan gooien, vangen ze tenminste 21% BTW, en ondertussen wel doorwerken, ik werk al 40 jaar en daar moeten nog 10 bij. Ja, het gaat echt goed.

 21. Ni28

  Dopper vermenigvuldig zich met de snelheid van een minuscule parasiet. Steeds dezelfde beestje wel diverse namen.

  1. Code134

   ‘vermenigvuldig’ is de stam van het werkwoord. In de tweede persoon enkelvoud plaats je er een t achter.

   1. Zout

    @Error: Is jou dat in de mond geled? Weet je nog?

    1. corfo

     @ Zout.
     De door u bedoelde figuur heeft een uiterst besmettelijke ziekte, niet meer te genezen. Zoals NSB’ers doen : anderen overal de schuld van geven en die andersdenkenden te beledigen/uitschelden, woorden in de mond leggen en uitkreten voor “ziek”, niet wetende hoe ziek zijzelf zijn.

 22. Ni28

  Code mannetje@ Ik weet dat jij meer van geen woord sprekende moslims houdt dan voel je je zelf sterker. Maar inhoudelijk bent je een nul, zielige Dopper! Een nul!

  1. Zout

   Bij Error Code worden er woorden in de mond geled…

 23. corfo

  Dat linkse zooitje dat al járen amechtig achter Rubberen Rutje aan loopt te blèren en schreeuwen weet momenteel niet meer wat ze nu tóch weer moeten bedenken om tóch maar achter hun meester te kunnen blijven aan hobbelen, daarbij verwachtend dat de weldenkenden hen niet in de gaten hebben. Zij lopen een landverrader te vereren, zoals in de jaren ’30-’40 hetzelfde soort achter hun leider, Mussert, aanholden.
  Momenteel zijn ZÍJ de nieuwe NSB’ers, wel of géén bruin hemd, dat maakt geen verschil, het gevaar schuilt ‘m niet in de kleur van een hemd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.