Jalta-redacteur Ewout Klei: 'VVD, CDA en D66 moeten zeggen dat ze niet met Thierry Baudet willen regeren, want racist!'

Geen categoriedec 17 2017, 19:00
Ah ja, natuurlijk. Nog een partij uitsluiten. Prima idee hoor.
Ach kijk wat leuk! Jalta-redacteur Ewout Klei heeft een idee! Hij vindt het heel plezant dat de VVD, het CDA en D66 de PVV hebben uitgesloten, maar dat gaat hem nog lang niet ver genoeg. Meneer is er namelijk van overtuigd dat Forum voor Democratie vooral zo snel groeit omdat mensen denken dat die partij wél in de toekomst deel kan uitmaken van een coalitie. Daar moet het partijkartel wat Klei betreft onmiddellijk iets aan doen. En snel een beetje:
https://twitter.com/EwoutKlei/status/942350123740356608
Jalta-eigenaar Joshua Livestro -- die Baudet voor Jalta liet schrijven en die enkele jaren geleden nog een ledenwerfactie opzette door een Rusland-reis aan te bieden met Baudet -- is het daar helemaal mee eens:
https://twitter.com/JoshuaLivestro/status/942381443040366592
In privégesprekken met mede-redacteurs hier bij De Dagelijkse Standaard heb ik al enkele malen gezegd dat dit naar mijn mening een reële strategie is wat het partijkartel betreft. Sterker nog, ik twijfel er geen moment aan dat ze het moment alleen maar afwachten om FVD te isoleren en buiten te sluiten. Ze hebben wellicht het gevoel dat ze dat op dit moment nog niet kunnen doen, maar als ze voldoende materiaal denken te hebben geven ze Baudet en co. gewoon de Wilders-behandeling.
Wat Forum voor Democratie daar aan kan doen? Nou, de partij heeft het voordeel dat het een democratische organisatie is. Dat kunnen VVD, CDA en D66 dus niet als excuus gebruiken. Baudet moet dat te pas en te onpas herhalen, overal waar hij komt. Laat FVD bekend komen te staan als de Democratische Partij van Nederland (maar dan rechts georiënteerd).
Daarnaast is het zaak om FVD zo snel mogelijk zo groot mogelijk te maken. Baudet kan het zich niet veroorloven om met een handrem erop te werken. Hij móét groeien. Als hij écht groot wordt kúnnen de kartelpartijen het zich namelijk gewoon niet veroorloven om hem uit te sluiten. Dan sluiten ze zoveel zetels uit, dat zou waanzin zijn.
Lukt hem dat? Dat is afwachten. Voorlopig heeft het er in ieder geval wel alle schijn van dat FVD nog niet aan zijn plafond zit. Dus dat is goed nieuws voor Baudet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten