Mark Rutte weet het beter: "Grote onvrede is niet de sfeer in Nederland... Op sociale media reageert een woedend groepje"

Geen categoriedec 17 2017, 18:00
Eigenlijk kun je sociale media maar beter negeren toch? Al die burgers die "boos zijn" over zaken. Daar word je maar negatief door.
In een ellenlang interview met Elsevier mag premier Rutte zijn mening over van alles en nog wat geven -- zonder tegenspraak natuurlijk, want stel je voor dat je kritiek uit op de VVD'er. Doe dat één keer en je weet dat je nooit uitgenodigd wordt voor een nieuw interview.
Op een gegeven moment stelt Elsevier Rutte zowaar toch iets van een kritische vraag. "Slaan zorgen over de erosie van de waardengemeenschap over naar de bezorgdheid over de portemonnee?" vraagt het weekblad meneer primus inter pares.
Ach, dat valt best mee, zegt Rutte:

‘Grote onvrede is niet de sfeer in ­Nederland. Er is hier groot vertrouwen in de rechtsstaat en de staatsdragende instituties. Alleen in de politiek is er weinig vertrouwen. Maar dat vind ik ook niet verkeerd. Het is gezond dat als je op een partij stemt, je dan extreem wantrouwend bent of die partij wel gaat doen wat ze in de verkiezingscampagne beloofde. Mensen moeten met afstandelijkheid naar de politiek kijken. Zolang leraren, verpleegsters, politie, rechters op een enorm voetstuk staan, blijft het collectieve vertrouwen intact. Op sociale media reageert een woedend groepje. Geen betrouwbare steekproef.’

Met andere woorden, meneer is totaal niet geïnteresseerd in de mening van dat "woedende groepje." Wat boeit hem het wat jij en ik denken als onze buren het allemaal wel best vinden? Dat dit eerst en vooral komt doordat ze zich niet in de politiek verdiepen is Rutte ook om het even.
Ik kan me de tijd nog herinneren dat Rutte bekend wilde staan als de grote voorvechter van rechts Nederland; dat hij het verkiezingsprogram van de PvdA "de langste zelfmoordbrief in de geschiedenis" noemde. Natuurlijk ligt die tijd al heel ver achter ons, maar het blijft verbazingwekkend om te zien hoe ver hij zich daarvan gedistantieerd heeft. De man is eigenlijk de Emile Ratelband van de politiek geworden.
Tjakka jongens! Niet zeiken maar pompen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten