Politie Melbourne: ‘Aanslagpleger die inreed op voetgangers is Afghaan, maar geen terrorist’

Het is weer eens zover: de verwardemannenkaart is getrokken, deze keer in het Australische Melbourne.

Voetgangers in Melbourne kregen vanochtend – nouja, om 16:40 lokale tijd – de schrik van hun leven. Een man reed pal voor het Flinders Street station, het grootste van de stad, in op de mensenmassa. Dat deed hij met een SUV: niet de minste wagen als het je bedoeling is om zoveel mogelijk mensen dodelijk aan te rijden. Slechts door een wonder vallen er – vooralsnog tenminste – geen doden te betreuren. Desalniettemin zijn veertien onschuldigen gewond geraakt, waarvan enkelen zwaar: de kans is dus reëel dat we uiteindelijk toch van een dodental zullen moeten spreken.

Al snel werd er één en ander bekend over de dader. Of beter gezegd: daders. Hoewel nog niet geheel duidelijk is wat zijn rol bij de aanslag was – hij zou messen in zijn tas hebben gehad, maar die niet hebben gebruikt – is een tweede man door de politie opgepakt. En laat zowel de aanhouding van de eerste als de tweede man nou gefotografeerd zijn door omstanders.

Dit zou de bestuurder zijn:

En dit de tweede man:

Tsja… noem me islamofoob, maar ik zie hier toch echt een bekend patroon. Ja, als je die foto’s zo bekijkt, lijkt het toch echt te gaan om individuen met een zekere migratieachtergrond. Maar daar hoeven we niet eens meer over te speculeren: de Australische politie heeft inmiddels toegegeven dat de bestuurder een ‘Australiër van Afghaanse afkomst’ is, en de tweede man een Syriër.

Daar voegen ze echter haastig aan toe dat het hier weliswaar om een aanslag, maar niét om een met een terroristisch motief gaat. Met andere woorden: we hebben weer eens te maken met een verwarde man. Hij zou drugs gebruiken en psychische problemen hebben, en daardoor in zijn gereden op de mensenmassa. Ja, want vóór de tijd van islamistische terreur reden drugsverslaafden en psychisch gestoorden natuurlijk ook elke dag in op mensen met auto’s!

Maar stel hè, het zou écht om een verwarde gek gaan die puur door zijn mentale toestand hiertoe gedreven werd. Wat is dan de rol van de tweede verdachte? Zoeken verwarde mannen tegenwoordig andere kerels die in eenzelfde staat verkeren, om lekker samen de bloedsuikerspiegel te verlagen en verward te doen? Nee, hier klopt iets niet aan de verklaring van de politie. Niet dat dat de eerste keer zou zijn, natuurlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. swetsnek

  Was een verwarde man met een verkeerd suikerspiegel gehalte toch ???

 2. DolleDries

  Nepnieuws

  1. swetsnek

   potver ja dat is het DD dat ik daar nog niet aan gedacht heb hahahaah

 3. Ni28

  Ook in Australië zijn criminele moslims tegenwoordig alleen maar verward.

 4. HW

  En het tapijtje wordt weer opgetild en raad eens, schuif het er maar onder.

  Opvallend veel gevalletjes van een verkeerde suikerspiegel.
  Voor kort nog in Amsterdam bij het Centraal Station en niet te vergeten die Arabier die dat Joodse restaurant per ongeluk vernielde.

  Hoe kan het toch, dat Wilders aangeklaagd wordt voor zijn minder, minder, terwijl Justitie zijn bloedsuikers helemaal niet heeft onderzocht.

 5. Original NL

  Hij was per ongeluk met z’n baard tussen de schakelflippers gekomen en daardoor de macht over het stuur kwijtgeraakt.
  Kan iedereen gebeuren.

  1. swetsnek

   De oudejaarsconference wordt hier geboren hoor hahaha

  2. DolleDries

   We moeten niet zomaar iets gaan neer zetten Orginal ,volgens de laatste berichten moest hij uitwijken voor een overstekende krokodil.

   1. swetsnek

    hahahahahaahahahahaha

   2. Original NL

    Sorry dries dat heb ik dan gemist.
    Jezus hielp ik bijna nepnieuws de wereld in.
    Maar zie nog geen snor voor de deur.
    Kom er misschien mee weg.

 6. Bloem

  En ik dacht altijd dacht dat Australië niet zo’n links wegkijk land was net als Nederland. Het enige wat hier bereikt wordt is dat de bevolking van de westerse wereld uiteindelijk ook zal radicaliseren en bij het minste of geringste ook geweld gaat gebruiken.
  Natuurlijk zijn alle aanslagplegers verward, ook die jongens van IS. Geen normaal mens zal ooit tot dergelijke wandaden komen. Daarom hebben we klinieken en gevangenissen waar we dit soort mafkezen opsluiten. Daarom hebben we Guantanamo Bay nog altijd niet gesloten. Je kunt dit soort gedegenereerde Berbers nu eenmaal niet op een geciviliseerd volk loslaten.

  1. denk eens na

   Nou dat je het zegt in australie rijden ze toch aan de verkeerde kant van de weg, foutje bedankt.

   1. Steve Van der Vekens

    Dus dan zijn de Australiërs ook links?
    Net als in het UK, waar de politie geen wapens draagt zodat ze stiekem in hun nek neergestoken kunnen worden.

 7. Supernoodle

  Een Afgaan die in het vrije westen voor de feestdagen,met een auto mensen omver kegelt is geen terrorist!
  Juist ja!
  Sommige zullen het geloven, maar de meerderheid geloofd er niks van.

  Eentie kan z’n dwazen overleven, en zelfs de ambiteuze. Maar het kan verraad van binnenuit niet overleven.

  Een vijand aan de poorten is miner formidabel want hij is bekend en draagt zijn vaandel openlijk.

  De verrader beweegt zich vrij onder de mensen binnen de poort, zijn sluw gefluister ruist door alle steegjes, om vervolgens gehoord te worden in de zalen van de overheid zelf. De verrader lijkt geen vijand te zijn, hij spreekt in dialecten die bekend zijn voor de slachtoffers, en hij draagt hun gezicht en deelt hun argumenten, zijn beroep van laagheid, dat ligt diep in de harten van alle mensen.

  Hij rot de ziel van een volk, hij werkt in het geheim en als onbekende in de nacht om de pijlers van een stad te ondermijnen, hij infecteert het politieke lichaam, zodat het zich niet meer kan verweren. Een moordenaar is minder te vrezen want de verrader is als de Pest. – Cicero

 8. PMG

  Jaja, we willuh geen paniek zaaije.

  1. Ritter

   PMG

   De Daily mail hoeft geen censuur te plegen in de comment sectie want die hebben ze gesloten. Het is de lezers niet toegestaan om te reageren op het artikel.

   Dat doet de Daily mail meer bij dit soort artikelen. Ze sluiten dan de comment sectie van het artikel

   En als het wel toegestaan is te reageren dan word er soms sterk gemodereerd in de comment sectie onder het artikel.

 9. denk eens na

  Israel methode , gewoon doodschieten.

  1. van Urk

   Molukkers, Basken en Katholieke Ieren hadden nooit geen last van hun suikerspiegel. Vandaar.

   1. Stanly2000

    Na 6 maanden hebben ze eindelijk een deskundige gevonden, die het verhaal van de suikerspiegel bevestigd!

 10. Nasrani

  Gek hoor. Genoeg westerse verwarde mensen, maar het inrijden op publiek met het doel zoveel mogelijk te doden lijkt me toch echt een hobby van islamieten. Kortom, ik haat de islam en zijn volgers.

  1. van Urk

   De westerse verwarde mensen laten hun sporen anders ook na beste Nasrani. Maar ja, een keukentrapje is veel gevaarlijker volgen de politie. http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/12/enorme-stijging-van-het-aantal-moorden-in-2017-nu-al-159-571072/

 11. DolleDries

  Geen paniek mensen, volgens SBS een Australiër met psychische problemen.
  U kunt rustig gaan slapen.

  1. van Urk

   Het is geen “war on terror” maar “war on psychedelic” geworden.

 12. Arubano

  Het waggelt als een eend, het kwaakt als een eend, het zwemt als een eend, maar het is GEEN eend! Echt niet hoor.

  1. Steve Van der Vekens

   Maar wat is het dan, mijn schoonmoeder?

 13. A3aan

  Moeilijk moeilijk moeilijk, het is óf de navigatie software van de auto gaf een verkeerde route aan, daar kun je als bestuurder weinig aan doen natuurlijk óf, en daar kan een Nederlandse zingert over mee praten, de cruise control van de auto deed vreemd.

 14. Steve Van der Vekens

  Ik ben dat gezeik echt beu! Het is wel een terrorist, want het is een terroristische daad. In België was er een baardaap die strontzat over de Meier (drukste winkelstraat) reed. Hij was te zat om nog iets te kunnen aanrichten, hij reed tegen een paaltje ofzo…
  Vanachter in de koffer een AK 47 (kalasjnikov, zoals de media het zo ‘cool’ verwoord, alsof zij alles van wapens kennen en de domme werkmens maar zal luisteren omdat er precies professionals aan het woord zijn, kalasjnikov hier, kalasjnikov daar kalasjnikov overal, ook al is het een p90) en een stuk of twee roze keukenmessen uit de Lidl, plus het bekende jihadistenbaardje.

  “We vonden geen aanwijzigingen die wezen in een terroristische context.”
  Wie dat tegen mij zegt die krijgt een slangenbeet, hij zal er niet goed van zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.