Forum voor Democratie woedend over samenwerking Nu.nl met Facebook om 'nepnieuws' te bestrijden

Geen categoriedec 21 2017, 14:00
Minister Kajsa Ollongren kondigde heel trots aan dat Nu.nl en gaat samenwerken met Facebook om nieuwsberichten te fact checken.
Nou zijn daar verschillende problemen mee. Bijvoorbeeld: de overheid bemoeit zich ermee. Critici geloven -- mijn inziens terecht -- dat de politiek er uiteindelijk voor zal pleiten om alle onwelgevallige, niet-politiekcorrecte nieuwe media de mond te snoeren. Dat kan door ze te verbieden, maar ook door er 'gewoon' voor te zorgen dat ze geen traffic meer krijgen. Dat laatste lijkt de strategie voorlopig te zijn.
Bij Forum voor Democratie maken ze zich hier ernstige zorgen over; niet alleen omdat Ollongren en co niet vertrouwd worden, maar ook omdat de partij terecht weinig vertrouwen heeft in Nu.nl. De site is namelijk niet 'objectief' en neutraal, maar uitgesproken links. Zoals FVD eerder deze week twitterde:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/942917516439048193
Dit is natuurlijk hét grote probleem. Nu.nl wordt door Ollongren neergezet als objectief en neutraal, maar daar kunnen de meningen nogal over verschillen. Datzelfde geldt voor de Leidse Universiteit. Ook dat is over het algemeen bepaald geen safe haven voor conservatieve denkers.
Je moet je dus ernstig zorgen maken over deze ontwikkeling. Forum voor Democratie en diens leider Thierry Baudet hebben daar volkomen gelijk in. Sterker nog, dit initiatief, natuurlijk weer aangezet door Big Sister Kajsa Ollongren, is ronduit gevaarlijk voor de persvrijheid én de vrijheid van meningsuiting.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten