Rocket man Kim Jong-Un: ‘Het is niet de vraag of er een kernoorlog komt, maar wanneer’

Het noorden van het Koreaanse schiereiland heeft zich weer eens van haar meest vredelievende kant laten zien.

Het gaat er weer eens gezellig aan toe in Noord-Korea, de communistische dictatuur die er niet voor schroomt om haar burgers uit te laten hongeren, ze voor de kleinste vergrijpen levenslang in werkkampen te gooien of hun familieleden uit te moorden als ze wat fout hebben gedaan. Echt een fijn land dus, zullen we maar zeggen. Nóg problematischer wordt het als zo’n land andere soevereine staten gaat zitten bedreigen, wat nou precies gebeurt in dit geval.

Al sinds het aantreden van Donald Trump wordt de nieuwe Amerikaanse president op bijna wekelijkse basis uitgedaagd door de dwerg-dictator Kim. Niet dat the Donald nou echt de moeite doet om de gemoederen te bedaren, natuurlijk: zo is zijn karakter gewoon niet. In plaats daarvan laat hij liever nog even zijn spierballen zien door samen met bondgenoot Zuid-Korea een enorme militaire luchtoefening te houden. Technisch gezien is het bedoeld om Kim en zijn generaals af te schrikken, maar in de praktijk – zoals iedereen weet – wakkert het natuurlijk alleen maar de toorn van de Koreaan aan. En dat heeft er nu toe geleid dat Noord-Korea zegt dat een kernoorlog met de Verenigde Staten eigenlijk niet meer te vermijden valt:

Noord-Korea zegt dat het niet de vraag is of het tot een nucleaire oorlog op het Koreaanse schiereiland komt, maar wanneer. Het land spreekt zich op die manier fel uit tegen de gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

“We willen geen oorlog, maar we zullen er ook niet voor terugdeinzen. Als de VS ons geduld verkeerd inschat en de lont in het kruitvat steekt voor een nucleaire oorlog, dan zullen we het de VS betaald zetten”, meldt het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoewel ik de intenties van de Noord-Koreanen uiteraard ten stelligste afkeur, denk ik wel dat ze het met hun voorspelling bij het rechte eind hebben. Niemand zit hierop te wachten, maar een andere oplossing voor dit langslepende conflict lijkt er inmiddels niet meer te zijn. Nu die communistische gekken definitief kernwapens hebben waarmee ze zelfs Washington DC zouden kunnen raken, is het eigenlijk nog onmogelijk om een effectieve preemptive strike – een korte, hevige aanval waarbij het Koreaanse militaire apparaat in één keer wordt uitgeschakeld – uit te voeren. Dat was ooit mogelijk, maar nu zou dat niet meer kunnen zonder dat er potentieel in meerdere landen, waaronder de Verenigde Staten, vele doden zouden vallen.

En een vreedzame oplossing dan? Daar kunnen we alleen maar van dromen natuurlijk: de enige piepkleine hoop is een interne coup tegen Kim Jong-Un, of een democratische revolutie bij zijn overlijden – wat met zijn leeftijd van 33 jaar nou niet bepaald voor de deur staat. Eigenlijk zijn er maar twee opties: het eeuwig laten doorslepen van dit conflict, of oorlog. En hoe hard het ook klinkt: zo’n oorlog kan beter vroeg dan laat komen. Hoe later het uitbarst, hoe groter de wapenarsenalen en slachtoffers aan alle kanten zullen zijn. Zo is de realiteit inmiddels, door jaren aan niets doen van onze kant.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. PMG

  Laat deze sukkel alsjeblieft zo lang mogelijk doorrommelen, gewoon compleet niet op reageren.

 2. corfo

  Gewoon laten kletsen, dit gedrocht.

 3. fusilier

  Dit word de volgende stap van Trump. Die dwerg kim hebt de verkeerde vijand uitgekozen. God Bless America.

  1. Dubbele Komma

   Dat denk ik ook,rusland en china gaan ingrijpen. hoop ik. die kleine gele socialistische debiel gaat heel erg teruggefloten worden.

   aan de andere kant denk ik ook dat rusland het zover laat gaan omdat de amerikanen ook in roemenie raketinstallaties hebben staan,zogenaamd om raketten te onderscheppen. maar dat ligt aan de raket die je in die installatie propt.theoretisch kunnen ze vanaf daar in 10 minuten moskou bereiken geloof ik

   misschien heeft poetin nu nog zoiets als,ach dan weet amerika ook eens wat het is om met raketten bedreigt te worden.

   ik denk en ik hoop dat rusland en china daar een regimechange gaan bewerkstelligen,uiteindelijk natuurlijk in hun eigen belang.

   als deze gek maar weggaat.

   ik hoop op een coup,op geweld zit niemand te wachten,alleen de linkse gutmensch.

 4. HaZ

  Zoals het spreekwoord zegt ; “De eerste klap is een daalder waard”.
  Maak maar een groot meer van Noord Korea. Waarom wachten op
  een eerste klap van die rukduck ? Let’s do it !

 5. Dubbele Komma

  gewoon vragen of ze islam willen omarmen,een paar imams naartoe sturen,dan is het in een paar jaar gebeurt.

 6. van Urk

  In Iran heb je zo,n tulband die exact hetzelfde roept. “Terreur versterkt de lafheid en de moed, twee eigenschappen die voor dictators hoogst gevaarlijk zijn” Bertold Brecht 1898-1956

  1. trampoline

   En in Turkije zo’n snor

 7. Dubbele Komma

  Uiteindelijk zal Poetin weer moeten ingrijpen en oplossen,net als syrie.

 8. PMG

  Wat een kinderachtige reakties, stelletje infantiele pubers, jullie hebben geen idee wat oorlog is, wees er maar heel blij om!

  1. van Urk

   Die Dwerggifkikker uit Noord-Korea ook niet. Hij piept wel anders als er een Nuke boven zijn paradijsje valt.

 9. Meester Kong

  De Amerikaanse VN-diplomaat Jeffrey Feltman ging afgelopen woensdag voor een paar dagen naar Noord-Korea om te praten over “onderwerpen van wederzijds belang en zorg”. Dat meldt de VN, op een moment dat de spanningen rond het Koreaanse schiereiland hoog oplopen.

  Daar willen mijn kameraden en ondergetekende iets meer over horen…. 🙂 :

  1. PMG

   Nou, boek een ticket zou ik zeggen, enkeltje Pyongyang

  2. trampoline

   “Kameraden”!!!!!

   Je maakt heel duidelijk uit welke wind jij en jouw vrienden hun heil verwachten. Communisten bestaan blijkbaar nog.

 10. eRik2017

  @Sybren houdt van gamen.

  “zo’n oorlog kan beter vroeg dan laat komen” zo zegt hij.

  DDS is een blog, geen journalistiek medium. En dat mag!
  Een beetje journalistiek en onderbouw zou in een blog ook niet misstaan. Met name bij iemand die zegt te studeren aan een wetenschappelijk instituut.

 11. Ni28

  Het wordt tijd dat iemand een raket in zijn hol stopt.

 12. Peter Selie

  Amerika kan alleen met een grondoffensief de kernwapens van Noord-Korea vinden en uitschakelen. Nou ik wens ze een prettige wedstrijd, onderhandelen met deze Noord-Koreaanse idioot lijkt mij de enige overgebleven optie, hoe zeer dat ook tegen het zere been van Donald is. Een kernoorlog betekend ook het einde van Zuid-Korea en geloof het of niet daar zitten ze ook niet op te wachten.

 13. Babaji538

  Hij staat bekend om zijn directe, heldere en duidelijke
  manier van praten.. .
  P. Hermans

 14. EllyD19

  Een oorlogszuchtige prikker vind ik dit.
  Een kind van 33 jaar voor wie altijd is gebogen en altijd is gevlijd weet niet wat het doet. De rest van de wereld moet wijzer zijn, het gaat hier niet zomaar over een vechtpartijtje.

 15. Rosasolis

  Ik denk dat nu is de tijd dat er coordineerde militaire actie van verschillende landen
  moet plaats vinden tegen N. Korea. Hoe langer er gewacht wordt, hoe gevaarlijker
  het wordt voor de buurlanden, vooral Zuid-Korea en Japan. En dan de westkust van
  Amerika.

 16. Peter Selie

  Waarom Kim Jong-un zijn kernwapenprogramma nooit op zal geven.

  http://www.novini.nl/waarom-kim-jong-un-kernwapenprogramma-nooit-op-zal-geven/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.