Schandalig! Overheid wil dat joodse vrouw belasting betaalt over tijdens bezetting opgebouwd pensioen

Walgelijker dan dit wordt het niet. Het bewijst maar weer dat de Belastingdienst totaal geen hart óf verstand heeft.

Dit gebeurt dus in geen enkel ander land dan ons kleine kikker landje. Daar zijn de krentenwegers namelijk aan de macht.

De Nederlandse fiscus wil dat Inge Prenzlau (86 jaar oud) belasting betaalt over een premie (140 euro per maand) die ze ontvangt van de Duitse overheid. Ze krijgt die als zogenaamde ‘gettovergoeding’ omdat ze als 11-jarige onbetaald en noodgedwongen werkte in het bedrijf van haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met andere woorden, ze werd behandeld als een kinderslaaf. In 1942 werd haar vader ziek, waardoor hij niet meer bij het bedrijf kon werken. Dit betekende toen dat de Duitsers het bedrijf zouden overnemen. Daarom liep de kleine Inge elke dag vanuit Amstelveen naar de pillenfabriek in Amsterdam (een tocht van twee uur voor haar). Op die manier kon ze aantonen dat de familie nog steeds bij het bedrijf betrokken was, waardoor de nazi’s het op dat moment met rust lieten. Maar: ze werd daar niet voor betaald. Het enige dat ze kreeg was een zogenaamde “gettovergoeding.”

Die vergoeding werd na de Tweede Wereldoorlog omgezet in een soort van pensioen. Het gevolg is dat ze 140 euro per maand krijgt van onze oosterburen, die daar weliswaar belasting over mogen heffen, maar die het verstand (en het hart!) hebben om dat niet te doen.

Onze knettergekke overheid denkt daar heel anders over en wil dus belasting zien. En snel een beetje.

In het FD laat Inge (of: mevrouw Prenzlau) weten dat ze het ongelooflijk “bekrompen” en volstrekt “onbegrijpelijk” vindt. “In de oorlog zijn we volkomen in de steek gelaten. Laat de regering dan nu niet kinderachtig doen. Als het nou om veel geld ging, maar het is een bedrag van niets. Wel €1,4 mrd aan het buitenland schenken, maar voor die paar Joodse mensen die deze vergoeding nog krijgen is geen geld,”  zegt ze terecht tegen die krant.

Zo is het maar net. Het is een grof schandaal. Maar blijkbaar kunnen Rutte en co zich daar totaal niet druk over maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. corfo

  Waarin een “rijk” landje héél erg armzalig én triest kan zijn.
  Écht wel een landje om “trots” op te zijn.

  1. django 70

   Ja maar ze moeten toch die arme gelukzoeker misdadigers onderhouden en dat kost veul geld.

  2. Mart

   Weer ff over mijn nek gegaan zo net.Nou is het klaar en noem me zelf maar Hongaar als ze me weer vragen hier in Brasil…..daar hebben ze nog wel respect voor.

  3. hans-e-pans

   Nederland op zijn smalst.

 2. trampoline

  Onze overheid is het toonbeeld van onfatsoenlijk, inhalig tuig van de richel. Ik heb geen enkel respect voor de overheid.

 3. Zout

  De fiscus… ja die zijn nou eenmaal van de cijfers. ’40 -’45 zijn ook cijfers. Was het niet de NL-overheid die de weg plaveide voor de toenmalige bezetters? De 100.000+ weggevoerden konden gemakkelijk getraceerd worden, de ijverige overheid hield alles keurig bij, net als nu eigenlijk. Toen heette dat nog geen sleepwet.

 4. Ni28

  Iemand moet toch de legale belastingontduikers compenseren. Dat kan het best bij makkelijke slachtoffers met kleine beurs. De belastingdienst is alles behalve menselijk en met hun bazen verbijsteren zij niet bepaald met een overvloed van verstand. Eerder een verstandsverbijstering.

  1. Ni28

   De anti-Joodse standpunt van Nederland in praktijk.

 5. Ben Zine

  Holland op z’n smalst.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Slechte mensen.
  Mensen die dit doen zijn intrinsiek slecht.
  nergens ter wereld werden zoveel Joden weggevoerd als in NL.
  Als kind vond ik dat zowel onverteerbaar als onverklaarbaar.
  Maar nu ik ouder ben en de ruggengraat en de ergerlijke schaamteloze lafheid van de Kaaskop aanschouw en hun eeuwig deerniswekkend gekruip begrijp ik het (het handjevol echte verzetshelden daargelaten).
  Nederland zal binnenkort net als Zweden, Belgie en natuurlijk die eeuwige Duitsers Jodenvrij zijn en als beloning krijgen de jihadisten vrindjes Halbe ‘Isis pleegt geen genocide’ Z. en die groeineus Mark ;’eentweetje met Erdogan’ Rutte een lucratief baantje in Brussel toegeschoven.
  En traditiegetrouw zal de voltallige corrupte Fake News media dan weer hun miezerige hoefjes blauw klappen.

  1. Zout

   Oei… akelig scherp en accuraat!

   Hear, hear, hear!

   1. Anton Adriaan

    Trbk zei:

    “…en de ruggengraat en de ergerlijke schaamteloze lafheid van de Kaaskop aanschouw en hun eeuwig deerniswekkend gekruip”

    Zout vindt defaitisme en laffe zelfhaat akelig scherp en accuraat. Staat je weer goed.

    1. Dubbele Komma

     zelfhaat heb jij anton mussert, anders was je niet links en praat je regelrechte moorden en verkrachtingen niet recht van je geliefde woestijvolk!

 7. sonar

  Je kan beter belasting heffen van 140 euro , en de belasting over het inkomen van het koningshuis in de ijskast zetten.
  Men kan beter Pechie aanslaan over een gekregen appartement van zogenaamd 135000 euro .
  Hiermee geven zij aan dat het een grote gore bende is Ali Baba was er niets bij deze graaiers.

 8. Henk-Jansen

  Inkomen is inkomen. Als de belastingdienst nu zegt dat ze hier geen belasting
  over hoeft te betalen schept dat een precedent.

  1. Zout

   Befehl ist Befehl?

   1. denk eens na

    Er is een onderzoek met proef personen gedaan dat mensen makkelijk zijn te bewegen tot martelen , henk slaagt met vlag en wimpel.

    1. corfo

     @ Zout.
     Dat is nu typisch zo’n reactie (van @Jansen)van één van de new-NSB’ers.
     Geen enkel gevoel in hun donder, geld is geld, hoe we er aankomen maakt niet uit.
     En dat soort gajes heeft de mond vol van “normen en waarden”.
     Zónder scrupules leveren ze álles en iedereen uit aan “de vijand” !
     Wat een misselijkmakende “Nederlanders”.

  2. Bloem

   Dhr. Jansen laat zijn antisemitistische gezicht weer eens zien. Het betreft een soort van schadevergoeding voor toegebracht leed. Dat als inkomen beschouwen in niet alleen inmens minderwaardig doch onthult de huidige verhoudingen in onze samenleving.

   1. DolleDries

    Volgens mij is een schade vergoeding belasting vrij.

 9. DolleDries

  Ik zag gisteren in een documentaire dat Hitler geen belasting hoefde te betalen over zijn inkomen net zo als nu het koningshuis.
  Verder moet deze mevrouwt eens gaan praten met Pechtholt hoe je belasting ontduikt.

 10. Duke

  De inkomstenbelasting is neutraal en is in dat opzicht is haar inkomen niet anders dan welk buitenlands pensioen dan ook.
  Wat ik me afvraag, ze is 86 dus waarom is dit nu pas nieuws? Dit inkomen krijgt ze dan toch al iets van 20 jaar, en zou dan ook al 20 jaar lang zijn belast. Is ze net in Nederland komen wonen, dat ze dit jaar voor het eerst met de Nederlandse fiscus te maken krijgt?

  1. Anton Adriaan

   Dit zijn terecht goede vragen, Duke. Dit vroeg ik me ook al af.

 11. Seneca

  Sorry MvdG. Alle uitkeringen op basis van tijdens Duits aangedaan nationaal socialistisch leed, zijn in Duitsland belastingvrij. Ook in NL zijn alle uitkeringen op basis van WUBO (wet uitkeringen burgers in oorlogstijd) zijn eveneens belastingvrij. Ik denk dat er een jonge ambtenaar (genderneutraal) bij diens baas wil opvallen en deze mevrouw heeft aangeslagen. Uiteraard is het computerprogramma niet ingesteld op uitkeringen die als basis aangedaan leed hebben, dus volgt automatisch de aanslag. Leuker kan men het niet maken, wel makkelijker??? Echter het toont wederom de verregaande kruideniers mentaliteit die er bij de zgn. bestuurders heerst. Ik zeg het netjes, maar ik denk eerder dat onverbloemde Jodenhaat de reden tot deze aanslag is. Waar die Jodenhaat vandaan komt – of autochtoon of allochtoon – is misschien wel reden tot onderzoek, maar niet onmiddellijk relevant.

  1. Blue monday

   Uitstekend!

 12. Mart

  Kots,kots
  ,kots.

 13. Rex Gildo

  Mijn oom, die was geronseld als dwangarbeider, kwam in de zomer van 1944 lopend(!) vanuit Duitsland naar Rotterdam. Hij zou toch dood gaan – hij leed aan tbc.
  Echter; na maanden, jaren kwam hij er weer bovenop. Zijn pogingen om voor een vergoeding in aanmerking te komen, kregen nul op het rekest.
  De Nederlandse overheid vond dit leed niet genoeg.
  Binnenkort hoopt de oude heer 97 jaar te worden.
  Trekt hij inmiddels de staat een behoorlijke poot uit.
  Gerechtigheid … uiteindelijk.

 14. Adriaan

  De ambtenaren van de Belastingdienst zijn slecht tot één ding in staat en dat is het naleven van hun te vele regeltjes. Zelf nadenken hebben ze nooit geleerd. Je kunt ze vergelijken met Moslims. Die hebben ook nooit geleerd om voor zichzelf te denken. In-, in- en intriest.

 15. Blue monday

  Dit komt vast goed, dit is het werk van een overijverige ambtenaar die ongetwijfeld geen weet had van deze zeer uitzonderlijke uitkering.

 16. Gerlos

  Wie dit verzonnen heeft is rijp voor opname in een psychiatrische inrichting voor minstens 20 jaar.

 17. Pedrito

  Als je te dom bent om voor de duvel te dansen kun je nog altijd politicus worden en belastingambtenaar. Lager kun je geloof ik niet zakken op de maatschappelijke ladder.

  1. Code134

   Welke geslaagde maatschappelijke positie wist Pedrito te bemachtigen?

   1. Dubbele Komma

    whahahahaha eeeeeeeeh in ieder geval geen betaalde staatstrol die 24 uur per dag 7 dagen in de week met verschillende accounts zo dom mogelijk probeert over te komen!

    🙂

    we krijgen weer taalles in 3,2,1…..

 18. Parestado4

  Dit land zal in de zee verdwijnen.

 19. Bes Tolen

  Als deze vrouw een laag inkomen heeft dus AOW-uitkering en nog een heel laag pensioen hoeft ze geen belasting te betalen. De vrouw heeft blijkbaar meer inkomen. Voor het overige lijkt me dit een kwestie van niks. Waar maakt men zich druk om? Ik ken wel heel andere gevallen. Die betreffen weliswaar geen joden maar mij maakt dat niks uit.

 20. chicamo1

  Lees eens het boek Dienaren van het Gezag van Guus Meershoek. In Nederland zijn in percentage meer Joden verraden dan in Duitsland, waarvan 75% zijn vermoord. Toen de overlevenden terugkeerden van hun uit de concentratie kampen stond de Belastingdienst ze op te wachten met aanslagen OG belasting over “vakantie” periode. Maar na de oorlog had iedereen in het verzet gezeten. Jajaja

 21. EllyD18

  We moeten allemaal belasting betalen over inkomen.

 22. wieiswijs

  Straks met de gemeenteraadsverkiezingen al beginnen met het stemmen op de meest pro-Israel partij. Daarna landelijk. De enige manier om deze landverraders uit het plus te krijgen.

 23. Babaji538

  Gouden tanden uit de mond trekken
  is altijd lucratief.
  Haren uit het voorhoofd halen, levert
  in het ergste geval ook wat op … .
  Een oogbol uitwippen is een bijzonder prettige
  aangelegenheid.

  Terwijl de Joden tijdens Wereldoorlog II geen kans hadden
  dan vol te houden op een houten brits,
  transformeerde ik een nachtmerrie
  tot een oneindig prachtige droom!

  7 Maanden op een luchtbed te Nuenen
  is niet alleen kwestie van geloven
  maar werkelijk liefhebben.

  Kijk.

  Petra Hermans

 24. Abdullah de vliegende hollander

  Triest hoor

  hey maar luister dan beste mensen…

  is het niet zo dat een belasting schuld na 5 jaar verjaard…

  gelijk aan het feit dat men binnen 5 jaren teruggave belasting kan eisen via de jaar opgave??????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.